avigm פורסם אפריל 26, 2009 דיווח פורסם אפריל 26, 2009 שלום לכולם, לאחרונה אני מבלה את רוב זמני ברשת בטיסה במדינות אירופה כאשר אני מזדהה באות הקריאה הרגיל שלי: 4X-CAM, כך שדגל ישארל מתנוסס ליד שמי. יצא לי לראות המון טייסים ישראלים טסים גם הם באירופה, רובם תחת ELY אבל יש גם מספר מטוסים של ארקיע, ישראיר ו 4X וזה נהדר!. אבל... מכעיס אותי (כן - מכעיס) לראות שמספר טייסים אינם מקפידים על הכללים הבסיסיים ביותר הנהוגים ב VATSIM. כמה דוגמאות: 1. הגשת תוכנית טיסה עם שדה מוצא ויעד בלבד, ללא פירוט הנתיב 2. הגשת תוכנית עם שדות שלא היו ולא נבראו (LGVA, LCKK, LIMV) 3. הגשת תוכנית טיסה ואי הקפדה על טיסה על פי התוכנית (העיקר SID ו STAR) 4. אי דיווח ב UNICOM באופן שיטתי (שמעתי אותם מדווחים ברשתות אחרות, פרטיות...) 5. דו-שיח עם פקחים איזוריים שהוא פשוט...תת-רמה (סליחה על הביטוי) חברים: כאשר אתם מתחברים לרשת אתם קודם כל מייצגים את VATIL ואת ישראל. החטיבה שלנו משקיעה מאמצים עצומים בראש ובראשונה בחינוך החברים שלה. יש קורסים, מאמרים, פורומים ובעיקר, אנשים נפלאים שמוכנים לשתף את כל הידע שלהם במטרה להכשיר, לחנך ולהעצים את ההנאה במשחק/תחביב שלנו. יתרה מזו, VATSIM עצמה מספקת טונות של מידע הודות הכללים ברשת, חומר לימוד, דפיות, לינקים למידע וכו', כך שאינפורמציה לא חסרה. אני מבקש בכל לשון של בקשה לעמוד בכלל אחד מאד פשוט: תכנן את הטיסה וטוס את התיכנון תכנן = דע במדויק את כל מה שאתה אמור לדעת מרגע ההתחברות לרשת ועד לרגע הניתוק: איפה אמור להיות המטוס, איך מגישים תוכנית, איך מדווחים, איך מטיסים לפי הנתיב המדווח, מתי להפעיל תוכי, הכל! אם למישהו לא בא להשקיע מעט מחשבה, אז בבקשה, שיטוס Off-Line ויהנה! (זה גם כייף!) אבל, אם מישהו רוצה לטוס תחת שם החטיבה שלנו. ותחת דגל המדינה שלנו, אז שילמד, יתרגל, ישאל, יתרגל, ינסה, יתרגל, וכן הלאה. תודה על הקריאה. אם מישהו רוצה ללמוד, לשאול, להתיעץ, שישלח לי מייל. חג שמח!
Izik Bakshi פורסם אפריל 26, 2009 דיווח פורסם אפריל 26, 2009 אבי, תודה רבה שהעלת את הנושא החשוב הזה. ממליץ לכל אחד מהחברים לבדוק את עצמו ביחס למה שנכתב.
Elad Levy פורסם אפריל 26, 2009 דיווח פורסם אפריל 26, 2009 בקשר לשדות של נבראו.. זה קרה לי לא אחת לפעמים קורה שלוחצים במקלדת על האות ליד האות שרצית כמו ב-LCKK האות K במקלדת ליד האות L וכנראה הבנאדם התבלבל (LCLK) וכנל LIMV זה מילאן (LIMC ) האות V נמצאת ליד C קורה שמתבלבלים אפשר להגיד לבנאדם והוא ישלח שוב תוכנית. כל שאר ההערות נכונות.
AaronDagan פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 ברשותך, שתי הערות: 1. לגבי קודים וכו - הכל נכון ואפשרי לצערנו. תשומת לב, הכנה מסודרת וריכוז ייפתרו את זה. לגבי נדב"ר - נו, מה לעשות זה עניין של צבירת נסיון ושליטה באנגלית. 2. לגבי שימוש בקוד 4X בחו"ל - למיטב ידיעתי ונסיוני, השימוש אפשרי רק בתחומי המרחב האוירי הישראלי ולא בחו"ל בטיסות בינלאומיות. אם למישהו יש מידע מבוסס שונה, אשמח להתעדכן.
David Bendavid פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 - למיטב ידיעתי ונסיוני, השימוש אפשרי רק בתחומי המרחב האוירי הישראלי ולא בחו"ל בטיסות בינלאומיות. אם למישהו יש מידע מבוסס שונה, אשמח להתעדכן. בהחלט מותר. איך לדעתך טסות הססנות בארץ מחיפה ללרנקה? :wink:
AaronDagan פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 - למיטב ידיעתי ונסיוני, השימוש אפשרי רק בתחומי המרחב האוירי הישראלי ולא בחו"ל בטיסות בינלאומיות. אם למישהו יש מידע מבוסס שונה, אשמח להתעדכן. בהחלט מותר. איך לדעתך טסות הססנות בארץ מחיפה ללרנקה? :wink: 1. תודה על העדכון. 2. לא מעניין אותי איך הססנות טסות מחיפה ללרנקה. זו דעתי אם דווקא התעקשת לדעת...... :mrgreen: .
David Bendavid פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 - למיטב ידיעתי ונסיוני, השימוש אפשרי רק בתחומי המרחב האוירי הישראלי ולא בחו"ל בטיסות בינלאומיות. אם למישהו יש מידע מבוסס שונה, אשמח להתעדכן. בהחלט מותר. איך לדעתך טסות הססנות בארץ מחיפה ללרנקה? :wink: 2. לא מעניין אותי איך הססנות טסות מחיפה ללרנקה. זו דעתי אם דווקא התעקשת לדעת...... :mrgreen: . המטרה של השאלה היתה להבהיר שמטוסים ישראלים כן רשאים לבקר במרחב החיצוני.
Idan Traub פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 מטוסים ישראלים יכולים לבקר עד כמה שידוע לי בכל מרחב שיחפצו בו כל עוד אינם עוברים על החוק במרחב אותו הם מבקרים . בנושא האות קריאה . עד כמה שידוע לי בדר"כ בהגשת המרשה ובההתנהלות הראשונה מול הפקח מכניסים לאות קריאה גם את קוד המדינה (4X ) במקרה שלנו ולרוב אחר כך הוא מקצר אותו לטובת התנהלות יותר שוטפת בקשר .
rovenroven פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 מטוסים ישראלים יכולים לבקר עד כמה שידוע לי בכל מרחב שיחפצו בו כל עוד אינם עוברים על החוק במרחב אותו הם מבקרים . בנושא האות קריאה . עד כמה שידוע לי בדר"כ בהגשת המרשה ובההתנהלות הראשונה מול הפקח מכניסים לאות קריאה גם את קוד המדינה (4X ) במקרה שלנו ולרוב אחר כך הוא מקצר אותו לטובת התנהלות יותר שוטפת בקשר . בישראל כן,בעולם לא. בדרך כלל בחול אם הקולסיין שלך הוא למשל 4X-CHF אז הפקח יקצר ל4HF או ל 4CHF ולא בשיטה שאתה מכיר שמורידים את קידומת המדינה.
Yarden Antebi פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 איתי ארנון מכיר את זה מצוין 4LL-Four Lima Lima
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 השימוש בסימון -4X כאות קריאה אפשרי ומקובל. ברשותך, שתי הערות:1. לגבי קודים וכו - הכל נכון ואפשרי לצערנו. תשומת לב, הכנה מסודרת וריכוז ייפתרו את זה. לגבי נדב"ר - נו, מה לעשות זה עניין של צבירת נסיון ושליטה באנגלית. 2. לגבי שימוש בקוד 4X בחו"ל - למיטב ידיעתי ונסיוני, השימוש אפשרי רק בתחומי המרחב האוירי הישראלי ולא בחו"ל בטיסות בינלאומיות. אם למישהו יש מידע מבוסס שונה, אשמח להתעדכן.
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 27, 2009 דיווח פורסם אפריל 27, 2009 בקשר לשדות של נבראו..זה קרה לי לא אחת לפעמים קורה שלוחצים במקלדת על האות ליד האות שרצית כמו ב-LCKK האות K במקלדת ליד האות L וכנראה הבנאדם התבלבל (LCLK) וכנל LIMV זה מילאן (LIMC ) האות V נמצאת ליד C קורה שמתבלבלים אפשר להגיד לבנאדם והוא ישלח שוב תוכנית. כל שאר ההערות נכונות. זה מזכיר לי שכפתור שיגור טילים נמצא ליד כפתור צילום במטוסים רבים. טייס מבצע תרגילי צילום אוויר או קרב אוויר שבהם היעד הינו להביא צילום כוונת / HUD מיוצב שניה על גוף בן הזוג לגיחה המשמש באותו קטע כמטרה. הוא רצה להביא צילום בכדי לזכות בהפלת אימונים, אך הצליח מעל למשוער. לחץ על כפתור סמוך בטעות והפיל את בן זוגו על אמת. מסקנה, יש לבצע בד"ח לפני טיסה: לפני היציאה למטוס- מסיכת חמצן תקינה ולחיץ מוח בפנים ג'י-סוט רכוס. כסא מפלט- מאובטח עד גמר הכניסה לתא והתיישבות בו. פס צבירה חשיבה- מחובר. עיניים- מופעלות. ידיים- מהודקות לתקע מוח. בוחר תמונה אווירית- מופעל במצב טיסה.