rovenroven פורסם מאי 18, 2009 דיווח פורסם מאי 18, 2009 הליכה סביב של MD11 של פינאייר שימו לב-מטוס נמצא מתחת למינימה ומקבל הליכה סביב עקב תנועה אחרת שנמצאת על המסלול, הטייסים לוקחים את זה רגוע והולכים סביב. א.אם היו מנמיכים מקבלים את ההוראה ללכת סביב קצת יותר מאוחר לא בטוח שהם היו מצליחם לבצע הליכה סביב בלי לגעת במסלול ב.לא שמעתי איזכור בקשר לתנועה על המסלול, מה שאומר שכנראה התנועה כבר הייתה שם וכנראה זה היה מטוס נוחת קודם, מה שנראהלי שמזכיר את ה"ראשי לנחות אתה מספר 2" שקיים על פי הFAA . ג.השאלה היא באמת עד כדי כמה לקצה אפשר להגיע, מטוס מתחת למינימה ותנועה אחרת על המסלול, לי זה נשמע אירוע בטיחותי. ד.אם כן המטוס היה "ראשי לנחות מספר 2" השאלה היא למה הוא לא הלך סביב בהתקרבות למינימה? דעות?
Etai Charit פורסם מאי 18, 2009 דיווח פורסם מאי 18, 2009 בסרטון אני לא הצלחתי לראות את התנועה המדוברת על המסלול. באופן כללי, יום עם ראות טובה מאוד, אני מניח שהם יכלו לראות את התנועה הרבה לפני המינימה. משהו בטוח לא הסתדר לפקח כפי שהוא ציפה, כאשר הטייסים כנראה קיוו שזה כן יסתדר ברגע האחרון. בכל אופן, יש תנועה על המסלול כשהם במינימה, אני במקומם הייתי הולך סביב עוד לפני המינימה. מה שלא הבנתי, זה למה הטייסים חיכו. כלומר, מה היה קורא אילולא הפקח היה מורה להם ללכת סביב, או מזכיר להם שישנה תנועה על המסלול. נראה היה כאילו לא היו עושים זאת בעצמם. משהו פה לא מסתדר לי עד הסוף, אדישות הטייסים והרובוטיות שלהם מוגזמת בעיניי. בקיצור - אני מניח שהתמונה הכוללת יותר רחבה ממה שניתן לראות בסרטון, ובכל זאת הטייסים היו אדישים לתנועה שנמצאת על המסלול שלהם אפילו לאחר שחצו את המינימה.
rovenroven פורסם מאי 18, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 18, 2009 בסרטון אני לא הצלחתי לראות את התנועה המדוברת על המסלול. באופן כללי, יום עם ראות טובה מאוד, אני מניח שהם יכלו לראות את התנועה הרבה לפני המינימה.משהו בטוח לא הסתדר לפקח כפי שהוא ציפה, כאשר הטייסים כנראה קיוו שזה כן יסתדר ברגע האחרון. בכל אופן, יש תנועה על המסלול כשהם במינימה, אני במקומם הייתי הולך סביב עוד לפני המינימה. מה שלא הבנתי, זה למה הטייסים חיכו. כלומר, מה היה קורא אילולא הפקח היה מורה להם ללכת סביב, או מזכיר להם שישנה תנועה על המסלול. נראה היה כאילו לא היו עושים זאת בעצמם. משהו פה לא מסתדר לי עד הסוף, אדישות הטייסים והרובוטיות שלהם מוגזמת בעיניי. בקיצור - אני מניח שהתמונה הכוללת יותר רחבה ממה שניתן לראות בסרטון, ובכל זאת הטייסים היו אדישים לתנועה שנמצאת על המסלול שלהם אפילו לאחר שחצו את המינימה. גם אני לא מבין את זה,הרי עושה רושם שאם לא היו מקבלים הוראה ללכת סביב היו נוחתים. השאלה היא למה אפשרות אחת היא שלא היה להם קשר עין עם התנועה על המסלול. במידה והיה קשר עין,לדעתי הטייסים היו צריכים לקחת את החלטה בעצמם ובהתקרבות למינימה ללכת סביב. השאלה נוספת היא:אם המטוס היה על המסלול כל הזמן,למה המטוס שבגישה מקבל הוראת הליכה סביב כל כך מאוחר?
uvdude פורסם מאי 18, 2009 דיווח פורסם מאי 18, 2009 למיטב הבנתי זה הלך ככה: - היה מטוס על המסלול AA160 שהיה צריך לפנות. ב0:58 אפשר לשמוע "AA160 I need you without delay down the VICTOR for traffic behind you" - לטייסים היה קשר עין כל הזמן ואני מניח שהם ציפו לנחות על הקשקש, כלומר שAA160 יפנה בזמן. - ב1:20 "AA160 as quick as you can for me" עדיין לא פינו - הגעה למינימה וקריאה להליכה סביב ואכן נשאלת השאלה למה לא עשו זאת קודם... תקין או לא? זה כבר מעבר להבנתי ואני מניח שקשור לנהלי החברה.
rovenroven פורסם מאי 18, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 18, 2009 נראה לי מאוד לא בסדר שמאפשרים למטוס להנמיך מתחת למינימה כשהמסלול לא פנוי.
danb2000 פורסם מאי 18, 2009 דיווח פורסם מאי 18, 2009 לא מבין משהו. מה עניין מינימה לארוע נשוא הדיון? להבנתי (ומיטב ידיעתי) גובה מינימה להליכה סביב הינו תלוי תנאי ראות וק"ע (יש או אין) עם המסלול לנחיתה. במקרה הספציפי הזה תנאי הראות לא היו רלוונטיים (לא יודע זאת כעובדה, אולם ע"פ הסרטון נראה שלא היו מגבלות ראות / ק"ע). למעשה, (אם אינני טועה) אפשר ללכת סביב אפילו אחרי נגיעת הגלגלים במסלול (ואולי אפילו אחרי ריצה קצרה). זכור לי לא פעם ולא פעמיים ב-LLHZ international הקטן שלנו (בתקופה שעוד היה מותר ל-4 מטוסים להיות בהקפה) שממשיכים פיינל / פיינל קצר אפילו שמטוס לפניך לא פינה ולא נראה שיפנה לך בזמן לפני נגיעה ולמרות זאת עד שלא נשלחת סביב ע"י המגדל אתה ממשיך בגישה. על אחת כמה וכמה בשדה גדול ועמוס ש"נלחם בשיניים" לשמור על סיקוונס כדי שהתנועה תזרום, ושכל הליכה סביב משבשת את הסיקוונס הזה ויוצרת בעיות בהמשך. אני מניח שכל זמן שהקפטן חשב שלא נשקפת סכנה הוא לא רצה להיות זה ש"מקלקל" למגדל את הסיקוונס ולכן לא הלך סביב עד שלא התבקש לכך. ולכן אני שואל: האם יש "מינימה" מסויימת להליכה סביב שלא כתלות בתנאי ראות :?: ואם כן - כיצד מחושבת ואילו נתונים ומקדמי ביטחון משוקללים בחישוב מינימה שכזאת? וכמו כן, היכן מופיע תיעוד ל"מינימה" כזאת? (ספרות המטוס? נהלי חברה? טבלאות?)
rovenroven פורסם מאי 18, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 18, 2009 לא מבין משהו.מה עניין מינימה לארוע נשוא הדיון? להבנתי (ומיטב ידיעתי) גובה מינימה להליכה סביב הינו תלוי תנאי ראות וק"ע (יש או אין) עם המסלול לנחיתה. במקרה הספציפי הזה תנאי הראות לא היו רלוונטיים (לא יודע זאת כעובדה, אולם ע"פ הסרטון נראה שלא היו מגבלות ראות / ק"ע). למעשה, (אם אינני טועה) אפשר ללכת סביב אפילו אחרי נגיעת הגלגלים במסלול (ואולי אפילו אחרי ריצה קצרה). זכור לי לא פעם ולא פעמיים ב-LLHZ international הקטן שלנו (בתקופה שעוד היה מותר ל-4 מטוסים להיות בהקפה) שממשיכים פיינל / פיינל קצר אפילו שמטוס לפניך לא פינה ולא נראה שיפנה לך בזמן לפני נגיעה ולמרות זאת עד שלא נשלחת סביב ע"י המגדל אתה ממשיך בגישה. על אחת כמה וכמה בשדה גדול ועמוס ש"נלחם בשיניים" לשמור על סיקוונס כדי שהתנועה תזרום, ושכל הליכה סביב משבשת את הסיקוונס הזה ויוצרת בעיות בהמשך. אני מניח שכל זמן שהקפטן חשב שלא נשקפת סכנה הוא לא רצה להיות זה ש"מקלקל" למגדל את הסיקוונס ולכן לא הלך סביב עד שלא התבקש לכך. ולכן אני שואל: האם יש "מינימה" מסויימת להליכה סביב שלא כתלות בתנאי ראות :?: ואם כן - כיצד מחושבת ואילו נתונים ומקדמי ביטחון משוקללים בחישוב מינימה שכזאת? וכמו כן, היכן מופיע תיעוד ל"מינימה" כזאת? (ספרות המטוס? נהלי חברה? טבלאות?) אמנם המינימה היא אכן מגבלת ראות, אבל באופן לא רשמי היא גם מציינת נקודה שמעט אחרייה ללכת סביב בלי לגעת במסלול זה בעייתי. וכשמטוס כל כך קרוב לקרקע כשיש מטוס אחר על המסלול, זה לא הדבר הכי בטוח שיש, לדעתי הטייס היה צריך ללכת סביב לפני.
Etai Charit פורסם מאי 18, 2009 דיווח פורסם מאי 18, 2009 אין דבר כזה רשמי ולא רשמי. תהליך קבלת החלטה במינימה: 1. מסלול / תאורת מסלול - מזוהים. 2. מסלול פנוי. 3. נתוני טיסה וכן מצב המטוס ביחס למסלול - טובים. 4. אפשרות להשלים את הנחיתה ללא סכנה. אם כל 4 הסעיפים חיוביים, הכרזת נחיתה. אם ולו אחד מהם לא מסתדר לך - לך סביב. אין שום מניעה ללכת סביב לאחר המינימה, לא משנה רשמי או לא. עד המינימה אפשר קצת לג'עג'ע בחוסר בטחון. אם התמונה לא הסתדרה לך במלואה עד חציית המינימה, אתה הולך סביב. אם לאחר המינימה בה החלטת שהכל בסדר, פתאום השתנה משהו לרעה ולשיקלך לא תוכל להשלים את הנחיתה במלואה בשלום - לך סביב. לסיכום, המינימה היא נקודת המפנה. עד המינימה אתה יכול לסמוך על כך שתראה את תאורת המסלול מבין העננים או שהמטוס על המסלול יפנה לך אותו. מהמינימה והלאה - אם משהו לא מסתדר, הולכים סביב מיידית. דוגמא מהחיים: מטוס מגיע לנחיתה בציריך. ה-RVR של השדה מצביע על ראות שדורשת CAT2. בפועל מתקרבים לציריך והראות מדהימה - יום נקי להפליא, רואים את השדה מרחוק. הגישה ILS14. הקב' מחליט ללכת על CAT2 ולא CAT1, מדובר ביחס שונה לגישה ולעבודת הצוות וכן במינימה נמוכה יותר. מתקרבים בגישה, ניגשים ממזרח למסלול במעין עם הרוח ורואים את המסלולים בצורה יפהפיה. ממשיכים בגישה, פונים לפיינל ארוך, ואז מבינים: בדיוק מעל המסלול בגובה נמוך התיישב לו ענן שכבתי קטן. אם היחס היה כמו ל-CAT1, הם היו מגיעים למינימה, הענן בדיוק מסתיר את המסלול כך שלא רואים זכר למסלול דרכו. כמובן שבמקרה כזה היה עליהם ללכת סביב, משום שאיבדו קשר עין עם המסלול ללא ידע מתי יראו אותו שוב. מאחר ובחרו מראש להתייחס לגישה כ-CAT2, טסו דרך הענן, יצאו ממנו, ואז במינימה, ב-100 רגל מעפה"ש, נתיב הגישה מולם היה נקי לחלוטין לנחיתה, ללא שום ענן שיסתיר את המסלול. אז באמת יכלו להמשיך לנחיתה כמו שצריך ובלי אי הודאות. זה בדיוק מדגיש את ההבדל בין מינימה גבוהה יותר לנמוכה יותר, וכן האם להמשיך או לא להמשיך בגישה. זה לא משנה מה מפריע לך: מטוס על המסלול, ענן שמסתיר או עודף פוטנציאל. עד המינימה אתה יכול לקוות שהכל יסתדר. אחרי זה, אם משהו עושה רמז של לא בסדר, אתה הולך סביב.
rovenroven פורסם מאי 19, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 19, 2009 אין דבר כזה רשמי ולא רשמי.תהליך קבלת החלטה במינימה: 1. מסלול / תאורת מסלול - מזוהים. 2. מסלול פנוי. 3. נתוני טיסה וכן מצב המטוס ביחס למסלול - טובים. 4. אפשרות להשלים את הנחיתה ללא סכנה. אם כל 4 הסעיפים חיוביים, הכרזת נחיתה. אם ולו אחד מהם לא מסתדר לך - לך סביב. אין שום מניעה ללכת סביב לאחר המינימה, לא משנה רשמי או לא. עד המינימה אפשר קצת לג'עג'ע בחוסר בטחון. אם התמונה לא הסתדרה לך במלואה עד חציית המינימה, אתה הולך סביב. אם לאחר המינימה בה החלטת שהכל בסדר, פתאום השתנה משהו לרעה ולשיקלך לא תוכל להשלים את הנחיתה במלואה בשלום - לך סביב. לסיכום, המינימה היא נקודת המפנה. עד המינימה אתה יכול לסמוך על כך שתראה את תאורת המסלול מבין העננים או שהמטוס על המסלול יפנה לך אותו. מהמינימה והלאה - אם משהו לא מסתדר, הולכים סביב מיידית. דוגמא מהחיים: מטוס מגיע לנחיתה בציריך. ה-RVR של השדה מצביע על ראות שדורשת CAT2. בפועל מתקרבים לציריך והראות מדהימה - יום נקי להפליא, רואים את השדה מרחוק. הגישה ILS14. הקב' מחליט ללכת על CAT2 ולא CAT1, מדובר ביחס שונה לגישה ולעבודת הצוות וכן במינימה נמוכה יותר. מתקרבים בגישה, ניגשים ממזרח למסלול במעין עם הרוח ורואים את המסלולים בצורה יפהפיה. ממשיכים בגישה, פונים לפיינל ארוך, ואז מבינים: בדיוק מעל המסלול בגובה נמוך התיישב לו ענן שכבתי קטן. אם היחס היה כמו ל-CAT1, הם היו מגיעים למינימה, הענן בדיוק מסתיר את המסלול כך שלא רואים זכר למסלול דרכו. כמובן שבמקרה כזה היה עליהם ללכת סביב, משום שאיבדו קשר עין עם המסלול ללא ידע מתי יראו אותו שוב. מאחר ובחרו מראש להתייחס לגישה כ-CAT2, טסו דרך הענן, יצאו ממנו, ואז במינימה, ב-100 רגל מעפה"ש, נתיב הגישה מולם היה נקי לחלוטין לנחיתה, ללא שום ענן שיסתיר את המסלול. אז באמת יכלו להמשיך לנחיתה כמו שצריך ובלי אי הודאות. זה בדיוק מדגיש את ההבדל בין מינימה גבוהה יותר לנמוכה יותר, וכן האם להמשיך או לא להמשיך בגישה. זה לא משנה מה מפריע לך: מטוס על המסלול, ענן שמסתיר או עודף פוטנציאל. עד המינימה אתה יכול לקוות שהכל יסתדר. אחרי זה, אם משהו עושה רמז של לא בסדר, אתה הולך סביב. כן, אבל הפקח צריך לדעת שכשמטוס מקבל הליכה סביב בגובה נמוך מאוד לא בטולח שיצליח לבצע את ההליכה סביב בלי לגעת במסלול, את זה נראה לי שבמקרה הזה הפקח שכח.
David Bendavid פורסם מאי 19, 2009 דיווח פורסם מאי 19, 2009 אין דבר כזה רשמי ולא רשמי.תהליך קבלת החלטה במינימה: 1. מסלול / תאורת מסלול - מזוהים. 2. מסלול פנוי. 3. נתוני טיסה וכן מצב המטוס ביחס למסלול - טובים. 4. אפשרות להשלים את הנחיתה ללא סכנה. אם כל 4 הסעיפים חיוביים, הכרזת נחיתה. אם ולו אחד מהם לא מסתדר לך - לך סביב. אין שום מניעה ללכת סביב לאחר המינימה, לא משנה רשמי או לא. עד המינימה אפשר קצת לג'עג'ע בחוסר בטחון. אם התמונה לא הסתדרה לך במלואה עד חציית המינימה, אתה הולך סביב. אם לאחר המינימה בה החלטת שהכל בסדר, פתאום השתנה משהו לרעה ולשיקלך לא תוכל להשלים את הנחיתה במלואה בשלום - לך סביב. לסיכום, המינימה היא נקודת המפנה. עד המינימה אתה יכול לסמוך על כך שתראה את תאורת המסלול מבין העננים או שהמטוס על המסלול יפנה לך אותו. מהמינימה והלאה - אם משהו לא מסתדר, הולכים סביב מיידית. דוגמא מהחיים: מטוס מגיע לנחיתה בציריך. ה-RVR של השדה מצביע על ראות שדורשת CAT2. בפועל מתקרבים לציריך והראות מדהימה - יום נקי להפליא, רואים את השדה מרחוק. הגישה ILS14. הקב' מחליט ללכת על CAT2 ולא CAT1, מדובר ביחס שונה לגישה ולעבודת הצוות וכן במינימה נמוכה יותר. מתקרבים בגישה, ניגשים ממזרח למסלול במעין עם הרוח ורואים את המסלולים בצורה יפהפיה. ממשיכים בגישה, פונים לפיינל ארוך, ואז מבינים: בדיוק מעל המסלול בגובה נמוך התיישב לו ענן שכבתי קטן. אם היחס היה כמו ל-CAT1, הם היו מגיעים למינימה, הענן בדיוק מסתיר את המסלול כך שלא רואים זכר למסלול דרכו. כמובן שבמקרה כזה היה עליהם ללכת סביב, משום שאיבדו קשר עין עם המסלול ללא ידע מתי יראו אותו שוב. מאחר ובחרו מראש להתייחס לגישה כ-CAT2, טסו דרך הענן, יצאו ממנו, ואז במינימה, ב-100 רגל מעפה"ש, נתיב הגישה מולם היה נקי לחלוטין לנחיתה, ללא שום ענן שיסתיר את המסלול. אז באמת יכלו להמשיך לנחיתה כמו שצריך ובלי אי הודאות. זה בדיוק מדגיש את ההבדל בין מינימה גבוהה יותר לנמוכה יותר, וכן האם להמשיך או לא להמשיך בגישה. זה לא משנה מה מפריע לך: מטוס על המסלול, ענן שמסתיר או עודף פוטנציאל. עד המינימה אתה יכול לקוות שהכל יסתדר. אחרי זה, אם משהו עושה רמז של לא בסדר, אתה הולך סביב. כן, אבל הפקח צריך לדעת שכשמטוס מקבל הליכה סביב בגובה נמוך מאוד לא בטולח שיצליח לבצע את ההליכה סביב בלי לגעת במסלול, את זה נראה לי שבמקרה הזה הפקח שכח. הוא לא שכח, הוא קיווה שהמטוס שהיה על המסלול יפנה את המסלול בזריזות, וזה לא עמד בציפיה שלו. לפי מה שאני יודע, זה ככה בשדות הגדולים (היטרו, סחיפול, JFK...) ביומיום, ככה שבגלל זה לא צריך להתרגש ובגלל זה הטייסים לא מתרגלים.
rovenroven פורסם מאי 19, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 19, 2009 אין דבר כזה רשמי ולא רשמי.תהליך קבלת החלטה במינימה: 1. מסלול / תאורת מסלול - מזוהים. 2. מסלול פנוי. 3. נתוני טיסה וכן מצב המטוס ביחס למסלול - טובים. 4. אפשרות להשלים את הנחיתה ללא סכנה. אם כל 4 הסעיפים חיוביים, הכרזת נחיתה. אם ולו אחד מהם לא מסתדר לך - לך סביב. אין שום מניעה ללכת סביב לאחר המינימה, לא משנה רשמי או לא. עד המינימה אפשר קצת לג'עג'ע בחוסר בטחון. אם התמונה לא הסתדרה לך במלואה עד חציית המינימה, אתה הולך סביב. אם לאחר המינימה בה החלטת שהכל בסדר, פתאום השתנה משהו לרעה ולשיקלך לא תוכל להשלים את הנחיתה במלואה בשלום - לך סביב. לסיכום, המינימה היא נקודת המפנה. עד המינימה אתה יכול לסמוך על כך שתראה את תאורת המסלול מבין העננים או שהמטוס על המסלול יפנה לך אותו. מהמינימה והלאה - אם משהו לא מסתדר, הולכים סביב מיידית. דוגמא מהחיים: מטוס מגיע לנחיתה בציריך. ה-RVR של השדה מצביע על ראות שדורשת CAT2. בפועל מתקרבים לציריך והראות מדהימה - יום נקי להפליא, רואים את השדה מרחוק. הגישה ILS14. הקב' מחליט ללכת על CAT2 ולא CAT1, מדובר ביחס שונה לגישה ולעבודת הצוות וכן במינימה נמוכה יותר. מתקרבים בגישה, ניגשים ממזרח למסלול במעין עם הרוח ורואים את המסלולים בצורה יפהפיה. ממשיכים בגישה, פונים לפיינל ארוך, ואז מבינים: בדיוק מעל המסלול בגובה נמוך התיישב לו ענן שכבתי קטן. אם היחס היה כמו ל-CAT1, הם היו מגיעים למינימה, הענן בדיוק מסתיר את המסלול כך שלא רואים זכר למסלול דרכו. כמובן שבמקרה כזה היה עליהם ללכת סביב, משום שאיבדו קשר עין עם המסלול ללא ידע מתי יראו אותו שוב. מאחר ובחרו מראש להתייחס לגישה כ-CAT2, טסו דרך הענן, יצאו ממנו, ואז במינימה, ב-100 רגל מעפה"ש, נתיב הגישה מולם היה נקי לחלוטין לנחיתה, ללא שום ענן שיסתיר את המסלול. אז באמת יכלו להמשיך לנחיתה כמו שצריך ובלי אי הודאות. זה בדיוק מדגיש את ההבדל בין מינימה גבוהה יותר לנמוכה יותר, וכן האם להמשיך או לא להמשיך בגישה. זה לא משנה מה מפריע לך: מטוס על המסלול, ענן שמסתיר או עודף פוטנציאל. עד המינימה אתה יכול לקוות שהכל יסתדר. אחרי זה, אם משהו עושה רמז של לא בסדר, אתה הולך סביב. כן, אבל הפקח צריך לדעת שכשמטוס מקבל הליכה סביב בגובה נמוך מאוד לא בטולח שיצליח לבצע את ההליכה סביב בלי לגעת במסלול, את זה נראה לי שבמקרה הזה הפקח שכח. הוא לא שכח, הוא קיווה שהמטוס שהיה על המסלול יפנה את המסלול בזריזות, וזה לא עמד בציפיה שלו. לפי מה שאני יודע, זה ככה בשדות הגדולים (היטרו, סחיפול, JFK...) ביומיום, ככה שבגלל זה לא צריך להתרגש ובגלל זה הטייסים לא מתרגלים. אם זה "המצב הרגיל" אז זה רק עניין של זמן עד שתיהיה תאונה בגלל זה. נכון שמנסים לזרז את הזמנים בעומס, אבל עדיין בטחון מעל הכול.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 20, 2009 דיווח פורסם מאי 20, 2009 המסלול לא חייב להיות פנוי בכדי לאשר נחיתה או לנחות. ניתן לנחות גם כשיש לפניך מטוס שרץ על המסלול לקראת פינוי. הקריטריון הוא הערכת הפקח כי יפנה לפני שיהווה בעייה כלשהי. ראו ספרות FAA.
rovenroven פורסם מאי 20, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 20, 2009 המסלול לא חייב להיות פנוי בכדי לאשר נחיתה או לנחות. ניתן לנחות גם כשיש לפניך מטוס שרץ על המסלול לקראת פינוי. הקריטריון הוא הערכת הפקח כי יפנה לפני שיהווה בעייה כלשהי. ראו ספרות FAA. אוקי, אבל כנראה שבמקרה הזה הפקח העריך שהמצב לא כזה,אם כן השאלה היא למה לא נתן הוראת הליכה סביב מוקדם יותר, כי עוד 2 שניות והם היו נוגעים ורק אז הולכים סביב. זה נראה לי גבולי מידי כדי להיחשב בטוח.
Idan Traub פורסם מאי 20, 2009 דיווח פורסם מאי 20, 2009 המסלול לא חייב להיות פנוי בכדי לאשר נחיתה או לנחות. ניתן לנחות גם כשיש לפניך מטוס שרץ על המסלול לקראת פינוי. הקריטריון הוא הערכת הפקח כי יפנה לפני שיהווה בעייה כלשהי. ראו ספרות FAA. אוקי, אבל כנראה שבמקרה הזה הפקח העריך שהמצב לא כזה,אם כן השאלה היא למה לא נתן הוראת הליכה סביב מוקדם יותר, כי עוד 2 שניות והם היו נוגעים ורק אז הולכים סביב. זה נראה לי גבולי מידי כדי להיחשב בטוח. יש לי מספר שאלה ראובן : האם יש לך גישה להקלטת נתוני המכ"מ ותצלום המסלול מאותם דקות שבהם צולם הסרטון ? המינימה עד כמה שידוע לי נקבעת לפי איכותו של המכשור להביא אותך בדיוק למסלול . ובנוסף משמשת כנקודת החלטה אם ללכת לנחיתה או הליכה סביב . העובדה שהיא משמשת נקודת החלטה עד כמה שידוע לי לא מונעת הליכה סביב אחריה כל עוד הטייס לוקח אחריות על הסיכוי שבמקרה של נגיעה ישנה אפשרות שיגמר לו המסלול ליפני ניתוק או מעבר מכשול .
rovenroven פורסם מאי 20, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 20, 2009 המסלול לא חייב להיות פנוי בכדי לאשר נחיתה או לנחות. ניתן לנחות גם כשיש לפניך מטוס שרץ על המסלול לקראת פינוי. הקריטריון הוא הערכת הפקח כי יפנה לפני שיהווה בעייה כלשהי. ראו ספרות FAA. אוקי, אבל כנראה שבמקרה הזה הפקח העריך שהמצב לא כזה,אם כן השאלה היא למה לא נתן הוראת הליכה סביב מוקדם יותר, כי עוד 2 שניות והם היו נוגעים ורק אז הולכים סביב. זה נראה לי גבולי מידי כדי להיחשב בטוח. יש לי מספר שאלה ראובן : האם יש לך גישה להקלטת נתוני המכ"מ ותצלום המסלול מאותם דקות שבהם צולם הסרטון ? המינימה עד כמה שידוע לי נקבעת לפי איכותו של המכשור להביא אותך בדיוק למסלול . ובנוסף משמשת כנקודת החלטה אם ללכת לנחיתה או הליכה סביב . העובדה שהיא משמשת נקודת החלטה עד כמה שידוע לי לא מונעת הליכה סביב אחריה כל עוד הטייס לוקח אחריות על הסיכוי שבמקרה של נגיעה ישנה אפשרות שיגמר לו המסלול ליפני ניתוק או מעבר מכשול . עידן, אם הייתה פקח [אפילו וירטואלי] הייתה מבין שלפקח מגדל זה לא להשתמש במכ"ם אלה בהפרדות על בסיס קשר עין. אני לא צריך נתוני מכ"ם כדי לקבוע שהיה מטוס על המסלול כשמטוס אחד כבר היה באמת נמוך מתחת למינימה., הפקח אומר את זה בעצמו:" לך סביב, תנועה על המסלול". עכשיו אני אצטט את איתי לגבי התנאים שעל פיהם מחליטים אם לנחות או ללכת סביב: 1. מסלול / תאורת מסלול - מזוהים.2. מסלול פנוי. 3. נתוני טיסה וכן מצב המטוס ביחס למסלול - טובים. 4. אפשרות להשלים את הנחיתה ללא סכנה. אם כל 4 הסעיפים חיוביים, הכרזת נחיתה. אם ולו אחד מהם לא מסתדר לך - לך סביב. עופר תיקן ואמר שאם יש מספיק מסלול פנוי והמפנה יספיק לפנות לני שיצור בעייה לנוחת ניתן לתת אישור נחיתה, אבל לא ככה היה המצב ולכן הפקח נתן הוראה ללכת סביב. איו מניעה ללכת סביב אחרי המינימה אבל הפקח והטייס צריכים לדעת במקרה כזה שבגובה כל כך נמוך אפשרי שהטייסים לא יצליחו לבצע את ההליכה סביב בלי לגעת במסלול.[עוד 2 שניות והטייס כבר היה נוגע] ובמקרה הזה יש מכשול קטן על המסלול שנקרא מטוס[ לא נעים]. קח סיטואציה-הפקח נותן הליכה סביב למטוס רק בשניה וחצי מאוחר יותר,המטוס מנסה לבצע הליכה סביב אבל הוא לא יצליח לעשות את זה בלי לגעת במסלול,במקרה הטוס יגע וינתק מהר, במקרה הרעה יבוא משב של רוח גב שידחה את הניתוק וירגום למטוס להתגלגל עוד על המסלול [לא יהיה נעים]