Amir Paz פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 חוץ מזיירמן וקרבל (לא שיש משהו משותף בינהם :mrgreen: ) כולם מוזמנים לענות - גם גאוני השבט מדוע בMCP אין לי אפשרות לבחור את זווית הגלגול במצב LNAV..? לעומת HDG SEL שאני יכול לבחור עד 30 מעלות הטייה.
moshe elbaz פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבל ב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה
Avi - 4X-KDF פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 את מגבלת ההטיה של ה-LNAV מגדירים דרך ה-FMC.
Amir Paz פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 את מגבלת ההטיה של ה-LNAV מגדירים דרך ה-FMC. אני רק רוצה לאמת שיצאתי אהבל איפה בדיוק אפשר לעשות את זה ?
Etai Charit פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 מגבלות הטייה עבור LNAV אכן שמורות במחשב מראש, אך לדעתי זה נמצא באזור התחזוקה, דרכו הטכנאים על הקרקע מעדכנים את התכנה כשצריך. יכול להיות שכן אפשר לגשת לשם תוך כדי טיסה, אני לא זוכר ולא מצאתי כרגע איך עושים את זה.
rovenroven פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 שאלה טובה, יכול להיות שמגבלת הLNAV היא ביתם גם המגבלה שאתה מכיל בHDG?
E.Z פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 שאלה טובה, יכול להיות שמגבלת הLNAV היא ביתם גם המגבלה שאתה מכיל בHDG? שלילי אין קשר בין השניים בכל מקרה לטייס אין יכולת לקבוע את זווית ההטייה במוד LNAV
Amir Paz פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבלב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה אלבז הביא את הכיוון לשאלה הבאה שאני רוצה להעלות. LNAV באמת יושיב אותי על הנתיב כמו שאני מבקש, אם צריך 5 מעלות הוא יתן 5, אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. אבל - מה אם אני עכשיו מגיש ארוחה בגובה ואני לא מעוניין לקבל 30 מעלות הטייה?... לכאן חתרתי
Etai Charit פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. ממש לא מדוייק. דוגמת ה-5 מעלות טובה, אכן במקרה זה ג'ורג' לא יתן את מלוא ההטיה אלא יתן את המדוייקת לשמירת הנתיב. בדוגמת הקיצון השנייה, של 30 מעלות הטיה, זה לא תמיד יקרה: אני לא זוכר כרגע את מע' ההתניות למגבלות הטיה ב-LNAV, אך יש מערכת של תנאים שדואגת שלא בכל מצב תקבל הטיה מלאה. לפעמים הנתיב, לפחות המחושב מראש, צורך הטיה מסויימת, אך במצבי פוטנציאל נמוך מסויימים ההטיה תוגבל, וזה משהו שצריך לשים לב אליו. במילים אחרות - לא תמיד הקו הסגול זה מה שהמטוס יעשה. אם נדרשת הטיה חזקה מהמגבלות עבור אותו מצב גובה-מהירות-קונפיגורציה, אנחנו נמצא את עצמנו באוברשוט לפנייה.
Baruch Spiegel פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבלב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה אלבז הביא את הכיוון לשאלה הבאה שאני רוצה להעלות. LNAV באמת יושיב אותי על הנתיב כמו שאני מבקש, אם צריך 5 מעלות הוא יתן 5, אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. אבל - מה אם אני עכשיו מגיש ארוחה בגובה ואני לא מעוניין לקבל 30 מעלות הטייה?... לכאן חתרתי וכשטסים עם HDG "מטומטם", ונדרשת פנייה של 5 מעלות (בכיוון, לא בזווית הטייה), האם תמיד הט"א יכניס הטייה של 30 מעלות? ( זה שאלה רטורית למי שלא הבין ) האם מישהו נתקל פעם במצב שבו ט"א במצב HDG עושה OVERSHOOT לכיוון? (למעט מצב שבו אתה מג'עג'ע עם ה HDG ומשגע אותו.) לדעתי אין הבדל בין HDG לבין LNAV או אפילו בין HDG לבין מצב VORLOC מבחינת ההחלטה איזו זווית הטייה נדרשת עבור הפנייה ומתי להתחיל להוציא הטייה כדי להתיישר בכיוון "PUNKT". ההבדל הוא בזה שבHDG הט"א מתייחס לכיוון בלבד ואילו ב LNAV, או בVORLOC הט"א לוקח בחשבון גם נתיב שאליו המטוס צריך להתייחס, לא משנה אם זה נתיב שמוגדר ב FMC או ע"י ראדיאל מ VOR או אלומת LOCALIZER. האפשרות להגביל זווית הטייה בHDG היא לא לכל מצב היא מתאימה למצב שיש לך נגיד 150 מעלות לפנות ואז ברור שהטייס האוטומטי ישתמש במלוא זווית ההטייה שאתה מרשה לו. ניחוש שלי: במצב LNAV ה FMC מגדיר את זווית ההטייה המקסימלית המותרת בהתייחס למהירות מכשירית, כך שיישמר תמיד מרווח בטחון מתאים ממהירות הזדקרות שכידוע הולכת וגדלה עם הגדלת זווית ההטייה. אבל אני מכיר משהו אחר: מגבלות מהירות המינימום המותרת בכל שלב של המדפים היא כזאת שתאפשר תמיד פניית מכשירים סטנדרטית ב RATE 1 בתחום המעטפת הבטוח. (אהה... ואולי כאן מתחבא הפתרון....) ולגבי הארוחה, אל דאגה אמיר, קצת פיזיקה בגרוש: כל זמן שהפנייה מתואמת גם ב 60 מעלות הטייה שום דבר לא ייפול הצידה. אפילו אם תבצע גלגול חבית עם ג'י חיובי קבוע כמו שמודגם כאן (החל מדקה 02:07): http://www.youtube.com/watch?v=bnnnbKTwW84 :mrgreen:
Amir Paz פורסם יוני 17, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 17, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבלב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה אלבז הביא את הכיוון לשאלה הבאה שאני רוצה להעלות. LNAV באמת יושיב אותי על הנתיב כמו שאני מבקש, אם צריך 5 מעלות הוא יתן 5, אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. אבל - מה אם אני עכשיו מגיש ארוחה בגובה ואני לא מעוניין לקבל 30 מעלות הטייה?... לכאן חתרתי וכשטסים עם HDG "מטומטם", ונדרשת פנייה של 5 מעלות (בכיוון, לא בזווית הטייה), האם תמיד הט"א יכניס הטייה של 30 מעלות? ( זה שאלה רטורית למי שלא הבין ) האם מישהו נתקל פעם במצב שבו ט"א במצב HDG עושה OVERSHOOT לכיוון? (למעט מצב שבו אתה מג'עג'ע עם ה HDG ומשגע אותו.) לדעתי אין הבדל בין HDG לבין LNAV או אפילו בין HDG לבין מצב VORLOC מבחינת ההחלטה איזו זווית הטייה נדרשת עבור הפנייה ומתי להתחיל להוציא הטייה כדי להתיישר בכיוון "PUNKT". ההבדל הוא בזה שבHDG הט"א מתייחס לכיוון בלבד ואילו ב LNAV, או בVORLOC הט"א לוקח בחשבון גם נתיב שאליו המטוס צריך להתייחס, לא משנה אם זה נתיב שמוגדר ב FMC או ע"י ראדיאל מ VOR או אלומת LOCALIZER. האפשרות להגביל זווית הטייה בHDG היא לא לכל מצב היא מתאימה למצב שיש לך נגיד 150 מעלות לפנות ואז ברור שהטייס האוטומטי ישתמש במלוא זווית ההטייה שאתה מרשה לו. ניחוש שלי: במצב LNAV ה FMC מגדיר את זווית ההטייה המקסימלית המותרת בהתייחס למהירות מכשירית, כך שיישמר תמיד מרווח בטחון מתאים ממהירות הזדקרות שכידוע הולכת וגדלה עם הגדלת זווית ההטייה. אבל אני מכיר משהו אחר: מגבלות מהירות המינימום המותרת בכל שלב של המדפים היא כזאת שתאפשר תמיד פניית מכשירים סטנדרטית ב RATE 1 בתחום המעטפת הבטוח. (אהה... ואולי כאן מתחבא הפתרון....) ולגבי הארוחה, אל דאגה אמיר, קצת פיזיקה בגרוש: כל זמן שהפנייה מתואמת גם ב 60 מעלות הטייה שום דבר לא ייפול הצידה. אפילו אם תבצע גלגול חבית עם ג'י חיובי קבוע כמו שמודגם כאן (החל מדקה 02:07): http://www.youtube.com/watch?v=bnnnbKTwW84 :mrgreen: לשם ניסיתי לקחת את החידה - עניין הפניה המתואמת :wink: LNAV יוריד כנף בהתאם לצורך ובהתאם למגבלה, הוא לא יוריד כנף 30 מעלות ב VREF+5 כאשר אתה קרוב למהירות ההזדקרות. אין אפשרות לבחור זווית הטייה ב LNAV כיוון שלא קיים הצורך. מחשב הטיסה יספק לך את המוצר הסופי אותו אתה דורש ב FMC, לעומת טיסה ב HDG SELECT בו חשוב לך לקבוע את רדיוס הפניה שלך מכל מיני סיבות (וקטורים לדוגמא). ולמעשה הנקודה עלתה לי לראש פעם במהלך טיסה שמעל אירופה המטוס הוריד כנף משהו כמו 30, ואז חשבתי על אותה "פניה מתואמת". זו הייתה מטרת החידה בשקל :wink:
אורח פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 אחלה דיון אמיר לצערי לא היה לי זמן לחפור (אולי היום) ב OPS של ה 76 לבדוק את הנושא. גם לא זכור לי שום דבר בנושא זה מה CBT. שאלה נוספת ברשותכם. SID עם מגבלת הטיה (כן יש חיה כזאת), רוצים לטוס LNAV\VNAV (צוות של עצלנים) מרימים אף עוברים 1600 (400 על עגלת NG), LNAV VNAV ג'ורג' קפה xxxxx ... SID VARIX1 ב LGAV אומר MAX 210KT for initial turns, Bank angle 15 deg. פניה ראשונה בכלל מגיעה 12 DME מ SAT ועד לשם שמירה על ציר מסלול (המראה מ 03).
David Bendavid פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבלב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה אלבז הביא את הכיוון לשאלה הבאה שאני רוצה להעלות. LNAV באמת יושיב אותי על הנתיב כמו שאני מבקש, אם צריך 5 מעלות הוא יתן 5, אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. אבל - מה אם אני עכשיו מגיש ארוחה בגובה ואני לא מעוניין לקבל 30 מעלות הטייה?... לכאן חתרתי עושים דיירקט
Baruch Spiegel פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 אחלה דיון אמיר לצערי לא היה לי זמן לחפור (אולי היום) ב OPS של ה 76 לבדוק את הנושא. גם לא זכור לי שום דבר בנושא זה מה CBT. שאלה נוספת ברשותכם. SID עם מגבלת הטיה (כן יש חיה כזאת), רוצים לטוס LNAV\VNAV (צוות של עצלנים) מרימים אף עוברים 1600 (400 על עגלת NG), LNAV VNAV ג'ורג' קפה xxxxx ... SID VARIX1 ב LGAV אומר MAX 210KT for initial turns, Bank angle 15 deg. פניה ראשונה בכלל מגיעה 12 DME מ SAT ועד לשם שמירה על ציר מסלול (המראה מ 03). קח עוד דוגמא בחינם: הליכה סביב מתהליך LOC DME EAST למסלול 26 באינסבורק פחד אלוהים. שם נדרשת זווית הטייה של 25 מעלות במהירות 155 קשר. - גבולי מאוד למטוסים כבדים. תתן לג'ורג' את הפיקוד תהפוך לחלק אינטגרלי מהנוף הפסטורלי של צלע ההר הדרומי בעמק האלפיניסטי השלב והרגוע. בדוגמאות האלה נדרשת הגדרה ספציצית של זווית הטייה ומהירות מכשירית מכיוון שזה חורג מפנייה סטנדרטית (RATE1). ולדעתי כאן מתחבאת התשובה. FMC מכיר סוג אחד של פנייה : פנייה סטנדרטית של מכשירים RATE 1. את כל החישובים של זווית הטייה, רדיוס פנייה, נקודת תחילת פנייה כדי להתיישר על נתיב מסויים (בלי אוברשוט), את הכל הוא מחשב, כך שהפנייה תהיה ב RATE 1 ובזווית הטייה דרושה, בתוך החישוב הוא מוסיף גם התייחסות למהירות אוויר - וקונפיגורציית מדפים שמשפיעה גם על רדיוס הפנייה, גם על זווית ההטייה וגם על נקודת תחילת פנייה כדי לקבל RATE1, על הנתיב. אך החיים הטובים... ואני עם ה727 החורק והמחליד כל פעם עושה ככה עם האגודל מנסה לנחש מתי לפנות ומתפלל שלא יעשה אוברשוט לראדיאל...
Baruch Spiegel פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 LNAV יוריד כנף בהתאם לצורך ובהתאם למגבלה, הוא לא יוריד כנף 30 מעלות ב VREF+5 כאשר אתה קרוב למהירות ההזדקרות. זה כמעט מדוייק. בעצם אם מוגדר למטוס מסויים למשל שטיפוס ראשוני מטפסים ב Vref +10. זה אמור להבטיח לך שתוכל לבצע פנייה ב RATE1 באותה מהירות. כמו כן, מגבלות מינימום מהירות עבור כל מצב מדפים אמורה להבטיח לך פנייה בטוחה בRATE1 רחוק מספיק ממהירות הזדקרות. כשמישהו חורג מהמגבלה הזאת אז הFMS מתערב ומגביל זווית הטייה. למשל: נגיד שלמטוס יש מגבלת מינימום מהירות של 200 קשר כשהמדפים ב 5 מעלות. אם אתה טס 200 קשר עם מדפים ב 5 מעלות. אתה יכול לבצע 1 RATE חופשי. אם אתה טס 150 קשר עם 5 מעלות מדפים - הFMS יגביל לך את זווית ההטיה או יצעק לך BANK RATE - אם אתה מטיס ידני ( או במוד HDG) ועובר את זווית ההטייה המותרת במהירות זו. נ.ב. : חשוב להבהיר: RATE1 וזווית הטייה זה שני דברים שונים. RATE 1 זה קצב פנייה - מעלות בשנייה ( מעלות הכוונה - כיוון, אזימוט). זווית ההטייה הדרושה כדי לקבל פנייה בשיעור RATE1 אינה נתון קבוע, היא משתנה והיא תלוייה במהירות טיסה. בד"כ ככל שמהירות הטיסה גבוהה יותר נדרשת הטייה גדולה יותר כדי לקבל פנייה ב RATE 1. במטוסים פשוטים מוודאים RATE1 באמצעות מד שיעור פנייה - שמראה קצב שינויי כיוון ולא מראה זווית הטייה של הכנפיים.
mickey lip פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 אחלה דיון אמיר לצערי לא היה לי זמן לחפור (אולי היום) ב OPS של ה 76 לבדוק את הנושא. גם לא זכור לי שום דבר בנושא זה מה CBT. שאלה נוספת ברשותכם. SID עם מגבלת הטיה (כן יש חיה כזאת), רוצים לטוס LNAV\VNAV (צוות של עצלנים) מרימים אף עוברים 1600 (400 על עגלת NG), LNAV VNAV ג'ורג' קפה xxxxx ... SID VARIX1 ב LGAV אומר MAX 210KT for initial turns, Bank angle 15 deg. פניה ראשונה בכלל מגיעה 12 DME מ SAT ועד לשם שמירה על ציר מסלול (המראה מ 03). בהחלט דיון מעניין. רן, אם תשים סימן שאלה , אולי אני אצליח להבין מה אתה שואל :drinking: לגבי הדיון על RATE1 ופנייה מתואמת, ממש לא זוכר כרגע איך הFMC עושה את זה, אבל נפתח תספר שלו בבית וננסה להבין, אני זוכר שיש משהו על זה, בוודאות.
אורח פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 1. קרדיט לשאלה ללא סימן שאלה למיקי, שגורר אותי כל פעם מחדש ל LGAV 2. חידוד ... לפי מה שתארתי למעלה ובהמשך לדיון LNAV יענו FMS עושה את העבודה, איך הוא מתחשב במגבלה המצויינת ב SID.
mickey lip פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 1. קרדיט לשאלה ללא סימן שאלה למיקי, שגורר אותי כל פעם מחדש ל LGAV 2. חידוד ... לפי מה שתארתי למעלה ובהמשך לדיון LNAV יענו FMS עושה את העבודה, איך הוא מתחשב במגבלה המצויינת ב SID. קרוב.... קח ??????? בטח חסר לך במקלדת עכשיו השאלה מובנת.
Izik Bakshi פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 א. הlnav יכוון אותך בדיוק לנקודה הבאה וזה המטרה שלו מה שhdg לא יכול לעשות, מטרת hdg הוא בעיקר מענה לוקטורים שתקבלב. מן הסתם הזוית של הפניה יכולה להיות בין 10 ל20 כשאין פונקציה כזאת על הhdg ג. הכל בגדר השערה אלבז הביא את הכיוון לשאלה הבאה שאני רוצה להעלות. LNAV באמת יושיב אותי על הנתיב כמו שאני מבקש, אם צריך 5 מעלות הוא יתן 5, אם צריך 30 בשביל להתייצב על הנתיב - נקבל 30 מעלות גלגול. אבל - מה אם אני עכשיו מגיש ארוחה בגובה ואני לא מעוניין לקבל 30 מעלות הטייה?... לכאן חתרתי "קבינה ריקה אהה?" אני רואה שאתה כבר מתחיל לפתח חשיבת קברניט. יאלה תסיים עם המסחרי כבר.
E.Z פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 חברים תעזבו את השאלה איך ה FMC עובד - זה מחשב ויש לו אלגוריתם לחישוב הפניה בהתאם למהירות המטוס וכל מיני מגבלות לדוגמא ל 76 יש מגבלת של 15 מעלות פנייה במדפים מעל 20 זה לא העניין. כאמור אפשר לבצע 30 מעלות פנייה והוכוסות קפה בביזנס לא ישפכו השאלה היא מי שומר על זה שהם לא ישפכו, הרי הטייס כרגע קורא עיתון ולא נוגע בהגאים. זאת שאלת קינוח יחסית קלה- כרגע שחברי שת"פ ימנעו מלענות עליה.
Nir Gonen פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 אם מישהו מעוניין נוסחא מהירה לחישוב bank angle שדרוש לביצוע פנייה סטנדרטי 7+(TAS\10) כלומר אם המהירות האמיתי שלך היא 250 קשר ה-bank angle שתיצטרך בשביל פנייה סטנדרטית היא 32 מעלות