ha5mvo פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 במשך 5 השנים האחרונות (בעצם פחות, לפני 5 שנים לא היה את כל עניין החתימה) הכרתם אותי כ "מיכאל". מיכאל בלבד, ללא "לוי" , "כהן" , "אמסלם" או "זוכוביצקי". אין זה מקרה, פרטיותי חשובה לי ואינני נוהג להשאיר את שמי המלא בפורומים אינטרנטיים. ברור כי הדבר אינו עולה בקנה אחד עם סעיף 11 פיסקה ב לחוקת פורום ואטיל. אולם,עושה רושם, לאיש זה לא הפריע עד כה. במהלך היום הובהר לי שלא עוד ואאלץ לבחור בין החתימה והפורום. הבחירה, לצערי, היתה פשוטה. עלי להבהיר כי אין בליבי דבר כנגד הנהלת הפורום. הם ממלאים טכנית את 11ב ככתבו ולשונו. ההגיון מאחורי 11ב ומספר האנשים שהורחקו בגללו עד כה הם נושא אחר לפוסט אחר. לא נותר לי אלה להודות לכל אלו שהתכתבו איתי במהלך השנים. אורן גבע, רן, איציק, אילן יונש, עופר,אסף עידו,ברוכי,מיקי , איתי, שאדי ,לילדים ולמבוגרים הנחמדים שהיה לי העונג לעזור ולהעזר (כן, גם לאבירי החותמת ). לואטסים ישראל ולהנהלתה אני מאחל הצלחה בהמשך דרכם ולמי שרוצה - אני עדיין המודראטור של "פרויקט טופולב" היו שלום מיכאל!
guy13 פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 מיכאל בגלל זה אתה הולך? תרמת הרבה לפורום חבל. תכל'ס כולה שם משפחה.... אבל אני לא אתערב.
Moshe Mizrahi פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 מיכאל, נכון, זה נראה כאילו "בעל הבית השתגע", אבל אנחנו מחוייבים לדרוש את הפרט הזה לפי כללי VATSIM ואחרי הרבה דחיות ולבטים הגיע הזמן ליישר קו גם בזה. חבל לי מאד שבחרת לעזוב ואני מודה לך מקרב לב על התרומה שלך לחטיבה ולי אישית בתגובותיך. הדלת כמובן פתוחה תמיד, אתה מוזמן לחזור מתי שתחפוץ ובלי קשר אתה מוזמן להמשיך לטוס אצלנו (לצורך טיסה ברשת אגב אתה מחוייב להזדהות גם כן בשמך המלא והוא נגיש לכולם). תודה תודה תודה והרבה סליחה על הבירוקרטיה ועל המחיר שהיא גובה. כל טוב.
Adam Waiser פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 תגובת הנהלת הפורום לכל המעוניין: לאחר מקרים חוזרים ונשנים בשבועות האחרונים בעיקר של חברים חדשים בפורום שפרסמו הודעות ללא צירוף שמם הפרטי ושם המשפחה לחתימה כמתבקש מתקנון הפורום ננקטו מספר צעדים: לאחרונה פרסמנו מספר הבהרות לעניין החתימות והדגשנו את חשיבותו כי הרגשנו שיש משתמשים שמסיבות כאלו ואחרות לא מקפידים עליו יתר על המידה וגם כי אנו מאמינים בכל לב שפרסום הודעות תחת שם מלא ואמיתי חשוב מעין כמוהו ליצירת שיח תרבותי כמו גם מפגש אמיתי וכן בין החברים. כמו כן הוחלט לעשות יישור קו בעניין החתימות, יתכן שבמשך מספר שנים היה מספר מצומצם של חברים שלא נהגו להקפיד על הכלל שאת חשיבותו פירטתי בהודעה נעוצה בפורום זה ולאותם אנשים בחרנו להעיר על מנת שלא תהיה תחושה בקרב המשתמשים הצעירים והחדשים של איפה ואיפה ושישאלו את עצמם ואותנו למה לאחרים מותר מה שלנו אסור. ברוב המקרים בהם הערנו לאנשים נעננו בחיוב בהבנה ובשיתוף פעולה מיידי במקרה הנ"ל פנינו באופן פרטי אל מיכאל ולאחר חלופת הודעות פרטיות הוא הבהיר שאין הוא מעוניין לחשוף את שמו המלא מסיבות השמורות עמו. אנו מכבדים מאד את מיכאל ואת תרומתו העשירה ופועלו רב השנים למען החטיבה והפורום ומביעים צער רב על החלטתו לעזוב את הפורום. אך עם זאת אנו כפורום רשמי של VATSIM לא נוכל לכופף או להתעלם מהחוקים בהם אנו נדרשים לעמוד לטובת משתמש זה או אחר יהיה יקר ומוערך ככל שיהיה. אנו מצטערים על המקרה ומקווים להבנה ושיתוף פעולה בהמשך על מנת שמקרים כאלו לא ישנו בעתיד. בשם הנהלת פורום ואטיל אדם ויזר
Ofir Lavi פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 אני בעד שאנשים שיש להם בעיה לבקש אישור מיוחד מההנהלה לא לחשוף את שמם ופשוט...להגיע להסכם
E.Z פורסם יולי 8, 2009 דיווח פורסם יולי 8, 2009 אני בעד שאנשים שיש להם בעיה לבקש אישור מיוחד מההנהלה לא לחשוף את שמם ופשוט...להגיע להסכם האומנם? 3 וחצי שניות אחריי שזה יקרה יתחיל גנון של בכיינים ברמת למה הוא ולא אני...להנהלת הפורום יש דברים יותר טובים להתעסק איתם.. :roll:
rovenroven פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 אני בעד שאנשים שיש להם בעיה לבקש אישור מיוחד מההנהלה לא לחשוף את שמם ופשוט...להגיע להסכם האומנם? 3 וחצי שניות אחריי שזה יקרה יתחיל גנון של בכיינים ברמת למה הוא ולא אני...להנהלת הפורום יש דברים יותר טובים להתעסק איתם.. :roll: מזכיר לי מתי פעם אחרונה אמרתי "ראש קטן". בכל מקרה, חוקים הם חוקים ויש לכבד אותם, תודה רבה על התרומה מיכאל על התרומה לחטיבה וחבל לי שאתה נאלץ לעזוב.
Adam Waiser פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 חברה אין כאן שום עניין של ראש קטן או ראש גדול ואין כאן שום עניין של אישור מיוחד הנהלת הפורום לא יכולה לאשר דבר כזה גם מהסיבה שאלעד ציין וגם מהסיבה שכפי שכתבתי למעלה אנו בתור פורום רשמי של ואטסים חייבים לעמוד בכל הכללים הנהוגים בואטסים ובכלל זה החובה להזדהות בשם מלא. בדיוק כשם שאתם טסים ברשת ומפקחים ושמכם המלא חייב להיות כתוב בפרטי ההתחברות כך כשאתם גולשים בפורום של ואטסים או בפורום של החטיבה הישראלית הקנדית או המצרית אתם מחוייבים לאותם הכללים בדיוק.
אורח פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 תודה על התרומה! עזרת לי כמה פעמים, תודה רבה וחבל שאתה עוזב אותנו.
Asaf Brietbard פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 מיכאל - חבל. אני מניח שיש דרך מהירה לפתור את הבעייה... אבל הפעם אני דווקא מסכים עם ההנהלה (בפעם הראשונה מזה שנה..). שיהיה המון בהצלחה, וכפי שכבר נאמר הדלת פתוחה למיקי כהן :-"
Yarden Ben-Dor פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 שמעו, כל אדם יכול להחליט מה שבא לו. ואם הפרטיות לגבי השם זה הדבר החשוב- אין בעיה, אין ברירה אלא לכבד את זה לדעתי אבל כפי שנאמר לדעתי מיכאל לא יעזוב אותנו לגמרי אלא רק את הפעילות הפורומים, כל מי שמתכתב איתו במסנג'ר והכל אני בטוח שהוא ימשיך לתרום באותה מידה! כמו שאומרים, אין שום דבר שיעצור את האהבה לתחביב הזה!
Michael R פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 חבל, כבר חבר הפורום השני שעוזב בגלל הסיבה הזאת...
Yarden Ben-Dor פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 שמע, זה כל אחד וההחלטה שלו. כמובן שאני מגיב מבחינה נייטרלית כאן כי אני מבין את הנקודה ואת הרצון לא לפרסם שם מלא, אבל אני מבין מצד שני את החלטות ואטסים שהן באות מלמעלה ואפילו לא מתוך הנהלת החטיבה. לדעתי אם היה אפשר מבחינת מנהלי החטיבה הם היו נותנים למצב להישמר כך מבלי לשאות שאלות בכלל, אבל יש דברים שגם בהם לא תלויים כך נראה.. לכן זה כל אחד והחלטתו הוא וצריך לכבד את זה. מבחינה אישית? אני לא חושב שפרסום שם מלא פוגע בפרטיות כאן. חוץ מהאלה שמכירים אותי לא יודעים איפה בדיוק אני גר או איך אני נראה וכו'. אפשר למצוא הרבה יותר מידע על אנשים במקומות כמו פייסבוק ומכאן דעתי בעניין.
Etai Charit פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 מיכאל, אין מה להוסיף, אני גם בדעת ההנהלה, ואמנם זו דעתי האישית - אך לא חושב שפרטיות של מישהו תיפגע כאן אם יפרסם את שמו המלא ומספר כרטיס האשראי שלו כולל ספרות ביקורת... מקווה מאוד שתחזור בך.
rovenroven פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 חברה אין כאן שום עניין של ראש קטן או ראש גדול ואין כאן שום עניין של אישור מיוחד הנהלת הפורום לא יכולה לאשר דבר כזה גם מהסיבה שאלעד ציין וגם מהסיבה שכפי שכתבתי למעלה אנו בתור פורום רשמי של ואטסים חייבים לעמוד בכל הכללים הנהוגים בואטסים ובכלל זה החובה להזדהות בשם מלא. בדיוק כשם שאתם טסים ברשת ומפקחים ושמכם המלא חייב להיות כתוב בפרטי ההתחברות כך כשאתם גולשים בפורום של ואטסים או בפורום של החטיבה הישראלית הקנדית או המצרית אתם מחוייבים לאותם הכללים בדיוק. בסדר, ברור הדבר הזה, אבל אולי אם מישהו היה נותן למיכאל איזה מייל לשלוח אליו את הבקשה החריגה שלו אולי היו מאשרים לו את זה... הרי גם טיסות מבנה עם מטוסי קרב עד לא מזמן אי היה אפשר.
Almog Atar פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 חברה אין כאן שום עניין של ראש קטן או ראש גדול ואין כאן שום עניין של אישור מיוחד הנהלת הפורום לא יכולה לאשר דבר כזה גם מהסיבה שאלעד ציין וגם מהסיבה שכפי שכתבתי למעלה אנו בתור פורום רשמי של ואטסים חייבים לעמוד בכל הכללים הנהוגים בואטסים ובכלל זה החובה להזדהות בשם מלא. בדיוק כשם שאתם טסים ברשת ומפקחים ושמכם המלא חייב להיות כתוב בפרטי ההתחברות כך כשאתם גולשים בפורום של ואטסים או בפורום של החטיבה הישראלית הקנדית או המצרית אתם מחוייבים לאותם הכללים בדיוק. בסדר, ברור הדבר הזה, אבל אולי אם מישהו היה נותן למיכאל איזה מייל לשלוח אליו את הבקשה החריגה שלו אולי היו מאשרים לו את זה... הרי גם טיסות מבנה עם מטוסי קרב עד לא מזמן אי היה אפשר. כמו שנאמר, VATIL והפורומים שלה כפופים לחוקי VATSIM הדורשים הזדהות בשם מלא, אנחנו לא יכולים לעשות הרבה בנושא ואם לחבר מסויים בVATSIM נגרמת אי נוחות כזאת או אחרת הוא יכול לפנות לVATSIM בעצמו ולטפל בנושא... אני לא מסכים עם הדוגמא של המטוסי קרב, כי טיסות עם מטוסי קרב היה אפשר לבצע תחת אירגונים וחוקים מסויימים זה שחיל האוויר הישראלי לא היה מאושר לכך זה סיפור אחר. אם יש ספקות בנושא אתה יכול ללכת לחודש דצמבר האחרון ולחפש בפורום תחקירים הודעה שנפתחה על ידי חבר מסויים שקיבל השעיה בגלל כתובת אימייל לא נכונה וזה רק מראה עד כמה VATSIM ברורים והחלטיים בנושאים האלו.... צר לי שאלה התוצאות אך בתור חטיבה רשומה בVATSIM אין לנו ברירה אלא לקבל ולאכוף את חוקי VATSIM.
Izik Bakshi פורסם יולי 9, 2009 דיווח פורסם יולי 9, 2009 מיכאל, תודה רבה על העשייה, גם אני מצר על ההחלטה שלך, אבל זו אחריות שלך. כל טוב, להישמע!
mickey lip פורסם יולי 10, 2009 דיווח פורסם יולי 10, 2009 חברה אין כאן שום עניין של ראש קטן או ראש גדול ואין כאן שום עניין של אישור מיוחד הנהלת הפורום לא יכולה לאשר דבר כזה גם מהסיבה שאלעד ציין וגם מהסיבה שכפי שכתבתי למעלה אנו בתור פורום רשמי של ואטסים חייבים לעמוד בכל הכללים הנהוגים בואטסים ובכלל זה החובה להזדהות בשם מלא. בדיוק כשם שאתם טסים ברשת ומפקחים ושמכם המלא חייב להיות כתוב בפרטי ההתחברות כך כשאתם גולשים בפורום של ואטסים או בפורום של החטיבה הישראלית הקנדית או המצרית אתם מחוייבים לאותם הכללים בדיוק. בסדר, ברור הדבר הזה, אבל אולי אם מישהו היה נותן למיכאל איזה מייל לשלוח אליו את הבקשה החריגה שלו אולי היו מאשרים לו את זה... הרי גם טיסות מבנה עם מטוסי קרב עד לא מזמן אי היה אפשר. עם כל הכבוד למיכאל או לכל חבר אחר, אילו החוקים , הגיוניים או לא , אפשר להתווכח על זה , אבל , אילו חוקי המשחק של בעל הבית ( VATSIM) , כולנו חתומים עליהם , חתמנו עליהם ברגע שנרשמנו וקיבלנו על עצמנו את החוקים. אין טעם לויכוח הזה או לניסיונות לשנות אותם , במקרה הזה זו לא החלטה דמוקרטית וגם לא נתון לשינוי. אני מבקש לעצור את הדיון על כך פה ועכשיו, הוא לא מוביל לשום מקום. להנהלת החטיבה אין דרך לשנות אותם. בנימה אישית- צר לי על כך שמיכאל בחר לעזוב , הוא אבידה לחטיבה, אבל עם כל הצער , הוא לא שונה מאף אחד אחר פה , מיכאל עשה את הבחירה שלו משיקוליו הם , זו זכותו המלאה , ואני מכבד אותה , כפי שאני מכבד את מיכאל האיש וכפי שאני מצפה מכל אחד ואחד מכם לכבד איש את רעיהו , זו אבן היסוד לחטיבה / משפחה שנקראת VATIL . אני מקווה מאוד שמיכאל ישנה את החלטתו ויחזור בו מהצעד שעשה , מיכאל , קח לך כמה ימים להרהר בכך , אני מקווה שתשנה את החלטתך.
Yakov Kraus פורסם יולי 11, 2009 דיווח פורסם יולי 11, 2009 לכל המעורבים נכנסתם לפינות מיכאל נמצא בגולה בטורונטו והקשר עם ישראל חשוב לו וחשוב גם לנו מבחינת חובבי הסימולטור סימולטורים של טופולוב הם יצירות סיפרותיות סופרים מפורסמים השתמשו בשמות עט שם עט בספרות שם עט שאינו מסווה את זהות המחבר הוא זה שבו מקוצרים אחד משמותיו, דוגמת ע. הלל (הוא הלל עומר) וס. יזהר (הוא יזהר סמילנסקי). שמות עט של סופרים עבריים הרחוקים מהשם המקורי הם, למשל, "אחד העם" (אשר צבי גינצברג) ו"מנדלי מוכר ספרים" (שלום יעקב אברמוביץ), מיוחד מקרהו של ש"י עגנון, הלא הוא שמואל יוסף צ'צ'קס, אשר קרא לעצמו על שם סיפורו הראשון "עגונות", וכעבור זמן הפך את שם העט לשמו הרשמי. שם עט מפורסם מאוד הוא לואיס קרול, שהוא שם העט של צ'ארלס לוטווידג' דודג'סון, שהיה מרצה למתמטיקה בקולג' קרייסט צ'רץ' שבאוניברסיטת אוקספורד. את ספריו המקצועיים, שעסקו במתמטיקה ובלוגיקה, פרסם תחת שמו האמיתי, ואילו את הספרות היפה שכתב, ובראשה הספר "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות", פרסם תחת שם העט שלו. לעתים משמש השם הספרותי להחלפת מינו של הכותב. בולטות בכך האחיות ברונטה, שפירסמו אוסף של שירתן תחת השמות הגבריים אקטון בל, קורר בל ואליס בל (שהם, בהתאמה, אן ברונטה, שרלוט ברונטה ואמילי ברונטה). פעמים אחרות משמש שם עט לפרסום יצירה החורגת מאוד ממכלול יצירתו של סופר ידוע. הסופרת והמסאית שולמית הראבן, למשל, פירסמה גם מותחן בשם העט טל יערי. הסופרת הבריטית ג'ואן רולינג (Joanne Rowling), מחברת סדרת הספרים העלילתיים הנמכרת ביותר בעולם הארי פוטר, כותבת תחת שם העט ג'יי קיי רולינג (JK Rowling). זאת לאחר שהמוציא לאור הביע חשש שנערים לא ירצו לקרוא ספר שכתבה אשה. היא הוסיפה את האות קיי (K) על שם סבתה קת'לין. שמות ספרותיים נוספים שזכו לפרסום רב (בסוגריים השם הרשמי) הם: יאנוש קורצ'אק (הנריק גולדשמיט) שלום עליכם (שלום רבינוביץ') או הנרי (ויליאם סידני פורטר) ג'ורג' אליוט (מארי אן אוונס) איזק דינסן (קארן בליקסן) מולייר (ז'אן בטיסט פוקלן) ג'ורג' אורוול (אריק ארתור בלייר) דוקטור סוס (תאודור סוס גייזל) מארק טוויין (סמואל לנגהורן קלמנס) ג'ון לה קארה (דייוויד קורנוול) ויש כאלה הידועים יותר בשמם הרשמי: ריצ'רד בכמן (סטיבן קינג). מקרה ייחודי הוא זה של סופר השואה הישראלי ק. צטניק (שמו האמיתי: יחיאל די-נור), שכן, לדבריו, "ק. צטניק" לא היה שם-עט גרידא, אלא השם הקולקטיבי של כל נרצחי השואה בשמם הוא כתב את ספריו ("קצטניק" בגרמנית וביידיש: "מי שנמצא במחנה ריכוז"). בעדותו המפורסמת במשפט אייכמן, במהלכה יצא בפעם הראשונה מחסות הסודיות של שם-העט, הסביר מדוע חסה תחת שם זה: "אין זה שם ספרותי. אינני רואה את עצמי כסופר הכותב דברי ספרות. [...] ולתושבי פלנטה זו לא היו שֵמות. [...] השם שלהם היה המספר ק. צטניק". על כן ניתן לראות כי השם הספרותי, במקרה זה, משמש כדמות אחרת לחלוטין מזו של המחבר עצמו. מקרה ביניים הוא המקרה של הסופר רומן גארי אשר כתב במשך שנים לאחר שהתפרסם בשמו האמיתי רומנים תחת השם אמיל אז'אר, מתוך כוונה שאלו יישפטו כיצירתו של אדם מן השורה ולא כיצירות של סופר שכבר זכה לפרסום ולתהילה. ספרי "אז'אר" זכו להצלחה גדולה כספרי "גארי". שם עט שהסתיר היטב, במשך שנים רבות, את זהות המסתתרים מאחוריו הוא ניקולא בורבאקי, שהופיע, החל משנת 1939, כמחברה של סדרה גדולה של ספרי מתמטיקה היוצאים לאור בצרפת. מאחורי שם זה לא הסתתר מחבר יחיד, אלא קבוצה גדולה של מתמטיקאים שמרכזה בפאריס. בשנת 1949 כתב ראלף בואס מאמר ובו טען שבורבאקי הוא שם עט, ולא קיים אדם כזה. בתגובה כתב אנדרה וייל, שהתגלה מאוחר יותר כאחד מראשי הקבוצה, מכתב נרגז שבו הכחיש את דבריו של בואס. יתרה מזו, חברי קבוצת בורבאקי החלו להפיץ שמועות שבואס הוא שם עט, ולא קיים אדם כזה. לעתים שם עט מסתיר היטב את זהותו של הכותב, וזו נותרת כחידה חסרת פתרון, המעסיקה את החוקרים. בשנת ה'תרס"ח התפרסמה בעיתון "הפועל הצעיר" רשימת ביקורת בחתימת "אדונדון". כעבור שישים שנה טען החוקר גצל קרסל[1] כי מחבר הרשימה הוא ש"י עגנון, וכי רשימה זו (ולא הסיפור "עגונות") היא היצירה הראשונה של עגנון שפורסמה בארץ ישראל. טענה זו הביאה להכללת הרשימה בקובץ "מעצמי אל עצמי", אך לאחר מכן טען החוקר יצחק בקון[2] כי את הרשימה חיבר משה קלינמאן.
Adam Waiser פורסם יולי 11, 2009 דיווח פורסם יולי 11, 2009 יעקב היקר אני מוריד בפניך את הכובע על הסקירה הספרותית - הסטורית וחייב לציין שלמדתי והחכמתי ממנה. אך עם זאת אני לא ממש מצליח להבין מה הקשר למקרה הנ"ל והאם קראת את התגובה של הנהלת הפורום למקרה. אף אחד לא חיפש איש בפינה, הוצע למיכאל יותר מסולם אחד לרדת מהעץ והוא עשה את הבחירה של להפסיק את פעילותו בפורום זה. אבל לוותר על העקרון לפיו אנו נצמדים לחוקי ואטסים ודורשים מחברינו את מה שואטסים דורשת ממשתמשיה אנחנו לא יכולים בשום פנים ואופן. בכל מקרה תודה רבה על ההשקעה בכתיבה
Yakov Kraus פורסם יולי 11, 2009 דיווח פורסם יולי 11, 2009 לצורך הדיון האקדמי בלבד מעשית אין לVATSIM ול VATIL כלים לוודא אם השמות הם אמיתיים ולכן מי שרוצה להשתמש ב"שמות עט" יכול לעשות זאת כמובן שאין לראות בדיון האקדמאי הזה המלצה לעשות כך
E.Z פורסם יולי 11, 2009 דיווח פורסם יולי 11, 2009 לצורך הדיון האקדמי בלבד מעשית אין לVATSIM ול VATIL כלים לוודא אם השמות הם אמיתיים ולכן מי שרוצה להשתמש ב"שמות עט" יכול לעשות זאת כמובן שאין לראות בדיון האקדמאי הזה המלצה לעשות כך אתה יודע מה יעקב אתה צודק אין דרך אבל מה שמבדיל אותנו דווקא משאר VATSIM זה הייתרון שלנו שאנחנו גרים מדינה קטנה והקהילה שלנו גם יחסית קטנה וכולם מכירים את כולם, עוד ייתרון שאנחנו מקיימים ארועים פומביים מיחוץ לרשת בין הייתר כאלה שדורשים הזדהות ע"פ תעודת זהות לטובת סיווגים בטחוניים אלה או אחרים, האם באמת משתלם לאותו אחד להתחזה ולהיות "מזוייף" ולהמנע מהפעילויות האלה? בכל מקרה ברגע שיגיע אלי בשת"פ אלעל או בקורסים או בסיורים מישהו אנונימי מתוך עיקרון הוא יהיה מנודה מהפעילות הזאת לשקר זה כל אחד לשאת בתוצאות לא תמיד.
Ben Cohen פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 אני מכיר חבר פורום שהיה תחת שם בדוי תקופה דיי ארוכה. אני בדעתו של יעקב, כל מי שלא רוצה לחשוף את שמו האמיתי מוזמן לרשום שם עט-אף אחד לא בודק אתכם בפוליגרף. ובמידה וכן יש עניין כמו סיווג בטחוני או אישורים שמצריכים תעודת זהות-אני מאמין שאנשים ינדבו את הפרטים הרלוונטיים. כמוכן, אני מאמין שאם יש בעייה עם אותו החוק והוא אכן בא מלמעלה יש מקום לפנות לואטסים העולמית בדרישה להוריד את אותו חוק מגוחך שבעצם מכריח אנשים לוותר על הזכות לפרטיות. בינתיים הפיתרון הכי טוב נראה שימוש בשם עט על מנת להמשיך את הפעילות החשובה לכולנו בפורום, ומצד שני לשמור על הזכות לפרטיות.