עבור לתוכן
shaisch

מגדל הפיקוח בנתב"ג

Recommended Posts

פורסם

היי לך, כמו שפירסמתי יש דרך לשמוע את הולנד, אבל את בן גוריון לא ניתן , רק על ידי רכישת סורק תדרים (לא יודע אם זה חוקי) אבל גם אתה צריך ליהיות קרוב לשדה והסורק הזה עולה בסביבות 2000 דולר (זה מין מכשיר כזה)

פורסם
היי לך, כמו שפירסמתי יש דרך לשמוע את הולנד, אבל את בן גוריון לא ניתן , רק על ידי רכישת סורק תדרים (לא יודע אם זה חוקי) אבל גם אתה צריך ליהיות קרוב לשדה והסורק הזה עולה בסביבות 2000 דולר (זה מין מכשיר כזה)

זה לא חוקי... :cry:

פורסם

למה לא חוקי?

מדובר בתדרי FM אזרחיים רגילים לחלוטין ולא מוצפנים...

אם יש לי מקלט שקולט אותם, אסור לי לקלוט?

אני שואל ברצינות - אין לי סורק, אבל אני יודע מהצבא שאפשר לחבר שני מ.ק. צבאיים שקולטים תדרים נמוכים בתחום ה FM - עד 88 מה"צ - ולקלוט בעזרתם תדרים גבוהים יותר (למשל גלגל"צ...)

אני מניח שבאותו אופן אפשר לקלוט גם תדרים גבוהים יותר, כולל תדרי התקשורת האויריים.

האם באמת יש כאן חוק שאוסר על אנשים לקלוט תשדורת כזו? הרי הציוד נמצא בכל חנות אלקטרוניקה, זה לא ידע מסווג, והתשדורות אינן מוצפנות בשום צורה - אף אחד לא עושה מאמץ מינימלי להסתיר אותן...

למה שזה יהיה לא חוקי?

פורסם

אחרי שלמדתי קצת חשמל ואלקטרוניקה אפשר לעשות דבר פשוט:

בתוך טרנזיסטור הוא מקלטי הרדיו הקטנים יש מתנד את המתנד הזה אפשר להגביר ואז אפשר לשמוע תדרים גבוהים זה כל אלקטרוני יכול לעשות ולא נראה לי שזה יקר גם.......אני עוד לא ניסיתי אבל אני מתכוון לנסות בהצלחה!

פורסם

אחרי שיחה שלי עם מהנדס אלקטרוניקה הובהר לי שכדי להפוך טרנזיסטור רגיל לסורק תדרים יותר גבוהים - צריך להחליף חצי מכשיר...

פורסם
גם אני מצטרף לשאלה "למה שזה יהיה לא חוקי?"

מאיפה הטייסים בארץ משיגים מכשירים נישאים (מקלטים בלבד)?

זה לא חוקי אני ויואב היינו בבן גוריון צילמנו מטוסים סתם עם המצלמה

ובה הפיקוח של השדה מחקו לנו את התמונות ושאלו אם יש סורק תדרים לפי טענתם זה לא חוקי

ואם מוצאים עלייך כזה דבר באיזור השדה יקחו לך את זה ויעצרו אותך לחקירה !!

ולמה זה לא חוקי אל תשאל אותי חח אנחנו יודעים רק שזה לא חוקי לא שאלנו שאלות ... :wink:

פורסם

כן, כמו שאבירם אמר, כשהיינו בבן גוריון לפני כמה זמן, אז בזמן שעמדנו בחנייה והסתכלנו על מטוסים הגיע מאחורינו ניידת, ובדקה מה אנחנו עושים שם. יותר מאוחר הזמינו עוד ניידת והאיש ביטחון אמר שהדבר היחידי שמטריד אותו, זה אם יש לנו סורק תדרים, כי זה אסור על פי החוק, ככל הנראה מסיבות ביטחוניות, זאת רק השערה שלי...

פורסם

אבירם או יואב - אם תוכלו לפרט איפה בדיוק הייתם ואם הניידת שבאה היתה של הביטחון של השדה עצמו או משטרה רגילה ???

פורסם

כן, אני הייתי איתם, רצינו לעשות כמה צילומים של מטוסים חיפשנו כל מיני דרכים לעשות את זה אבל לא מצאנו החלטנו לעלות לקומת החנייה העליונה (קומה 3) עלינו והיה שם שולחן הבאנו אותו למקום טוב לתצפית על מטוסים איך שהגענו התחלנו לצלם מלא מטוסים, יואה הדפיס במחשב שלו את הנחיתות והזמנים ככה שידענו מתי כל נחיתה צריכה ליהיות, אחרי איזה 4 שעות של צילומים (אני לא מגזים) וביניהם גם נחנו קצת, הגיעה ניידת סמויה לא סתם, ובתוכה היה איש בטחון סמוי גם הוא הוא הפעיל את האזעקה ואמר לנו להגיע אליו הגענו אליו ואבירם התחיל קצת להילחץ וניסה להכניס את המצלמה אל התיק אבל הוא לא הצליח והמאבטח ראה אותו, אחרי זה המאבטח לקח את המצלמה ומחק את כל התמונות שצילמנו במשך 4 שעות אבל מה היה המזל שאני הבאתי מצלמת וידאו וגם תיק איתי ככה שצילמתי כל פעם חלק והכנסתי לתיק כשהוא הגיעה המצלמת וידאו כבר היתה בתיק אבל של אבירם היתה בידיים שלו בגלל זה הוא לקח את של אבירם, אחרי שהוא מחק הוא שאל אותנו אם יש עלינו סורק תדרים אז אמרנו לו שאין, והוא שאל אם אנחנו בטוחים ושנגיד את האמת הוא גם אמר שהתמונות לא ממש מעניינות אותו מה שכן מעניין אותו זה הסורק תדרים, וגם היה עוד משהו מוזר בהם כשהגיע הניידת בטחון השניה הם לא בדקו לי את התיק וזה מאוד מוזר, זהו אחרי זה היתעצבנו שאת כל הזמן ביזבזנו בצילומים ומחקו לנו אותם פחות מ2 דקות, אז להבא למדנו לקח לבוא עם מצלמה אבל לא להשאר באותו מקום הרבה זמן...

נ.ב.

לדעתי אנשים שעברו שם ועברו הרבה הלשינו עלינו...

פורסם

ממש מוזר לדעתי שהדבר שהכי מעניין את הביטחון שם זה סורק תדרים.......

אין שום דבר חסוי שאפשר לשמוע עם אחד כזה... ובודאי לא משהו שיכול לפגוע בבטחון המדינה...(נגיד מחבל, זה שהוא ישמע מה מדברים הטייסים עם הפקחים לא יעזור לו לפגוע במטוס...)

פורסם
ממש מוזר לדעתי שהדבר שהכי מעניין את הביטחון שם זה סורק תדרים.......

אין שום דבר חסוי שאפשר לשמוע עם אחד כזה... ובודאי לא משהו שיכול לפגוע בבטחון המדינה...(נגיד מחבל, זה שהוא ישמע מה מדברים הטייסים עם הפקחים לא יעזור לו לפגוע במטוס...)

זה יכול לעזור, זה לא שהוא לא יכול לפגע בלי זה... הוא יכול.

אבל שוב, אני אומר שזאת רק דעתי, ככה זה השתמע מדברי אנשי הביטחון שם, אבל לא בטוח שזאת הסיבה.

בכל אופן, זה הטריד אותם מאוד.

פורסם

אם רק הסקאנר היה מעניין אותם חבל שה......שרף לך את התמונות אני חושב שהם סתם מקפידים ותר מידי על הביטחון שם זה באופן מוגזם אני פעם נכנסתי לצפות במטוסים 12 באזור הפרטי שם וחקרו את אבא שלי ביקשו ת.ז ובסוף העיפו אותנו משם

פורסם

אני טס לברצלונה ביום שלישי ואני רוצה לקחת איתי סקאנר נמסר לי איך להחביא אותו בתיק (לא טיסת אל על) נמסר לי להשים אותו בתוך קופסה ולהגיד שזה טרנזיסטור יש למישהו עוד רעיונות?

תודה

פורסם

אלמוג תמסור ד"ש לרחוק שלי

בכלא ב"ש!!!!!!!!!

אל תסתבך אל תיקח אותו אם הצלחת להכניס אותו לישראל אל תיקח אותו אתה בר מזל שיש לך אותו אל תסתכן יש מאות שהיו מתים שיהייה להם אחד כזה אל תסתבך!!!!

(ואגב אין לי רחוק בכלא :D )

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...