Or Netzer פורסם נובמבר 13, 2010 דיווח פורסם נובמבר 13, 2010 שבוע טוב חברים יקרים. במסגרת מחקר רציני ומעמיק שאני עורך בחטיבה אני מעוניין להתחיל במספר שאלות. הסקר כולו עוסק ברמת התעבורה הנמוכה ברשת , הן מבחינת ישראלים והן מבחינת פקחים. 1. מה צריך לעשות כדי שבסופי שבוע לפחות בשעות הערב ,התנועה בארץ תהיה ערה? 2. מה לדעתכם יגרום לאחוז יותר גדול של טייסים זרים בארץ? 3.במידה וקיים , מה קורם לכם לא לעלות לטוס\לפקח בזמנכם הפנוי? אנא התייחסו לשאלות ברצינות, ניתן לשלוח גם מייל בפרטי מי שלא מעוניינן שכולם יקראו את התשובה שלו. אני מעוניין שחיילים גם יכתבו לי שהם עסוקים בצבא וכדומה (לטובת סטטיסטיקת חיילים מתוך כלל החברים בחטיבה). לא לכתוב תשובות לא לעניין כגון (אני עייף , אני עם הבת זוג, אני עם האישה). זהו סקר ומחקר רציני לטובת הגברת התעבורה בארץ. זהו אינו סקר אישי וכלל חוקי הפורום חלים עליו, אין לריב ואין להתקיף באופן אישי אנשים גם אם דעתם ותשובם לא מוצאים חן בעיניכם! שבוע טוב. בברכה...
Gregory Verba פורסם נובמבר 13, 2010 דיווח פורסם נובמבר 13, 2010 1. לפי דעתי אם יהיה יותר פיקוח רשום בסופי שבוע, תנועה תהיה יותר ערה. אני אישית לפני שמתכנן טיסה, בודק בEUROBOOK היכן ומתי יש פיקוח. בארץ בד"כ אין פיקוח רשום וקשה לתכנן טיסה. וטייסים בואו לטוס! 2.טייסים זרים אוהבים לבוא לארץ עם פיקוח. בעייה שאין פיקוח רשום, מורידה את תנועה של טייסים זרים לארץ. 3.לצערי אין לי הרבה זמן פנוי לטוס. כאשר אני מוצא אותו, אני מחפש פיקוח. פיקוח + תנועה באזור גורמת לי חשק לבוא לתכנן ולבצע טיסה.
Or Bahtari פורסם נובמבר 13, 2010 דיווח פורסם נובמבר 13, 2010 1.כדי שתהיה תנועה ערה בארץ צריך שיהיה פיקוח מרחבי בעיקר כלומר:פלוטו,דרום,תל אביב מכיוון שאילו העמדות שמחסות את כל הארץ ולדעתי זה מה שמושך טייסים לטוס,לדוגמא:אין סיבה לפי דעתי שמישהו יעלה באמצע יום(צהריים)לטוס בלי פיקוח מכיוון שבעצם כל העיקרון של לטוס בואטסים זה לא לצבור שעות אלא לקבל פיקוח בשביל להפוך את הטיסה להרבה יותר ריאליסטית ומעניינת. 2.הגורמים העיקרי שבד"כ מושך טייסים זרים לטוס בארץ הם: א)פיקוח רוב הפעמים כשאין פיקוח בישראל אין תנועות זרות אך לפעמים כשיש פיקוח(לרוב במוצ"ש) יש טיסות זרות בישראל. ב)שיווק של החטיבה פרסום החטיבה בואטסים,כלומר להראות שיש פעילות בחטיבה,להרבות בארועים וכו'. 3.לרוב הגורם העיקרי לא לעלות לפקח בזמן האחרון הוא שיכולה להגיע תנועת 747 שפתאום תרצה לבצע אימונים במרחב כמו הקפות/נגיעות בשדות קטנים כמו הרצליה/המראות משדות שלא מתאימים למטוס בזמן שיש תנועות קלים במרחב,תנועות כאלו הורסות את כל הכיף שבפיקוח,במקום לפקח בצורה מקצועית שדומה כמה שיותר למציאות מפקחים על כל מיני מועדוני 747 או 737 שחושבים שחייבים להם הכל,אני לא טוען שאסור לבצע אימונים במרחב ואני אפילו מוכן להצטרף למועדונים הללו אבל יש "גבול לכל תעלול",אפשר לבצע אימוני ILS או RNAV אבל להמריא עם 747 משדה דב או לבצע נגיעה עם 747 בהרצליה?,זה פשוט לא מתקבל על הדעת. לפקח על תנועות כבדות שעושות אימונים לא הגיוניים זה פשוט הורס את כל ההנאה שבפיקוח. לסיכום,הפקחים לא עובדים אצלכם(המועדונים),הם לא צריכים לסבול את האימונים המוזרים האלה שהורסים לנו הפקחים את כל הכיף ומקשות על הפיקוח.
orioh פורסם נובמבר 13, 2010 דיווח פורסם נובמבר 13, 2010 אני מסכים עם אור. הסיפור של הפיקוח והתנועה זה כמו הביצה והתרנגולת. פיקוח מביא תנועה שמביאה פיקוח. כשאני מדבר על תנועה אני מתכוון לתנועת פנים, מטוס שטס 5 דקות במרחב הישראלי לא ממש מהווה פקטור. מצד שני, כשיש 747 שתופס 4 חניות בהרצליה-אין איפה להחנות. כדי למצוא כיף בטיסה לא חייבים לקחת אותו מאחרים. במועדון ה73 למשל אנחנו טסים בטיסות IFR-לפעמים קלאסי כדי לגוון- ועושים גישות מענינות בארץ
lanisomer פורסם נובמבר 13, 2010 דיווח פורסם נובמבר 13, 2010 1) כדי שתהייה תנועה בארץ צריך יוזמה של אנשים (כמו ליעז, שייסד את ״קלים בלילה״), שמטיסות אנשים בארץ. אנשים צריכים להבין שטיסות פנים ארציות עם ססנה מעניינות ומאתגרות בדיוק כמו טיסה מבן גוריון לניו יורק עם 747, ואפילו יותר! בארץ יש נופים מדהימים (גם בסימולטור הם בסדר) ואני בטוח שאם אנשים ינסו לטוס בתוך הארץ יהייה הרבה יותר כיף גם לטייסים וגם לפקחים המצויינים שלנו. 2) כדי שיותר זרים יבואו לארץ צריך לפרסם אותה יותר. אני יודע שאנשים מתאמצים כאן מעל ומעבר, אבל אירוע וחצי בשנה זה לא מספיק. צריך לפרסם תמונות של הנופים והשדות בארץ, וכך אנשים יראו כמה היא יפה ומאתגרת לטיסה. 3) אני לא טס ברשת מפני שיש לי בעייה בסימולטור. ברגע שאני נכנס, מופיעים על המסך פסים צבעוניים ולאחר מספר דקות המחשב קורס. כל התוכנות מוכנות, אך אני לא רוצה להיכנס לרשת, להגיד לפקח משפט או שניים ולהתנתק בפתאומיות, ובכך להפריע לפקח ולטייסים שסביבי.
Almog Atar פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 השקל וחצי שלי בנושא... נתחיל מזה שלדעתי תשובה כמו צריך פיקוח לא מתקבלת כי צריך לחשוב קצת יותר לעומק איך מעלים את רמת הפעילות ולא סתם לזרוק לאוויר פיקוח. 1. אני חושב שמה שצריך פה זה קצת יוזמה כמו שאמרו ורצון של כל אחד לעזור ולתרום. אירועים שתמיד היו במוצאי שבת מאז ומעולם הוכיחו את עצמם רק לתקופה קצרה ככה שלדעתי אירוע מסודר זה לא תמיד הפיתרון, הכל מתחיל ונגמר מלעלות לטוס או לפקח אפילו להתארגן על קבוצה קטנה כי פקח שרואה תנועה עולה לפקח וטייס שרואה פיקוח עולה לטוס, הביצה והתרנגולת כמו שאומרים תמיד. 2. לדעתי כמות הטייסים הזרים בארץ עוד איכשהו בסדר ולפני שמתלוננים על זה צריך להתעסק קודם בנו, המון מהפעמים שאני פותח סרבאינפו וזה בעיקר בסופי שבוע אני רואה כמות סבירה ולפעמים גם שווה לכמות שלנו, צריך לזכור שבן גוריון הוא יעד טיפה רחוק ממרכז אירופה ואין מה לעשות, לא הכי אטרקטיבי ביום יום אבל לפני שמשנים את זה צריך להתעסק בנו קודם כל. 3. מבחינת טיסות : אני מעדיף לטוס בזמן המועט שיש לי (חייל) ואישית אני לא ממש שם לב אם יש פיקוח או אין ביעד שאליו אני רוצה לטוס או במוצא, אני משתדל לנסות לכוון לשעות מסויימות אבל אם יש אז יש ואם אין אז חבל. לגבי פיקוח: כמו שאמרתי אני מעדיף לטוס גם כי לפעמים קצת נהרס הכיף ממשמרת פיקוח בגלל כל מיני סיבות שרשומות למעלה אבל הסיבה האישית שלי היא כי אני מעדיף לטוס אבל במידה ורמת הפעילות תעלה סיכוי גדול שיהיה לי יותר רצון לעלות לפקח. זהו לבנתיים 0X
Elad Zeierman פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 שאלה 1+2- הפיתרון הוא פשוט וזה לתת חיזוי לפיקוח בהנחה שיש כזה - שאני יוצא לסבב טיסות בארופה אני פשוט פותח את ה VROUTE או לוחץ על כפתור היורובוק בסרבאינפו (הם שניהם מציגים את אותם נתונים) רואה איפה יש ארוע או תחזית לפיקוח ולשם אני טס, את מה שאני עושה עושים לדעתי רוב חברי ווטסים וזאת לא תורה מסיני, בעבר היה חוק בפורום שנאכף על ידי וזה שמי שמפרסם כאן משמרת פיקוח חייב לפרסם אותה ביורובוק\ VROUT, בנוסף מינימום חצי שעה משמרת ושקובעים משהו עומדים מאחורי זה- ולא פתוחים עמדה אחרת כ שם יותר סקסי. 3. לא הבנתי אתהשאלה אם פנוי ויש לי חשק אני עולה לטוס\לפקח ארועים ופיקוח חזוי מראש ידרבנו לעלות לאוויר
Noy Farhi פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 1.לעלות הרבה פקחים כמו תל אביב,פלוטו,דרום,גישה. באופן קבוע כמה שאפשר. 2.לעלות תל אביב בכל סופ"ש ולא פעם אחת ואחרי זה לא לעלות כמה שבועות. לפרסם שעות פיקוח באתר הראשי שלVATSIM 3.יוצא מצב שלא תמיד אני נמצא ליד המחשב או מגיע מאוחר, ואני רואה שיש פקח שמחובר משהו כמו שעה אני יודע שאחרי שעה רוב הפקחים מתנתקים רבע שעה אחרי,אז כבר אין טעם לעלות לטוס. ציטוט של אור בכתרי "אבל להמריא עם 747 משדה דב או לבצע נגיעה עם 747 בהרצליה?,זה פשוט לא מתקבל על הדעת" מפריע אין שום בעיה.. אבל שאתה אומר שזה לא מתאים לשדות קטנים אתה מתכוון גם לבן גוריון? ",תנועות כאלו הורסות את כל הכיף " מה בדיוק הורס לך את הכיף? "לפקח על תנועות כבדות שעושות אימונים לא הגיוניים זה פשוט הורס את כל ההנאה שבפיקוח" לפי זכרוני אתה פקח מגדל בן גוריון אז מה בדיוק הורס לך את ההנאה בזה שכבדים עושים הקפות בבן גוריון? (לפי מה שאני זוכר בן גוריון זה שדה של כבדים או שאני טועה?) אור אתה מתעצבן ש747 עושה אימונים בהרצליה ושדה דוב סבבה... אבל אתה גם מתעצבן ש747 עושה אימונים בבן גוריון. אז איפה אתה רוצה שאני יעשה אימונים? בים?
Or Bahtari פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 1.שאני אומר שדות קטנים אני מתכוון לרוב המגדלים בכללים בישראלכמו:חיפה,הרצליה,שדה דב,ראש-פינה וכו' 2.הורסות את הכיף כי אני רוצה שתראה לי 747 ממריא מהרצליה במציאות,ואני רוצה לראות אותך פקח הרצליה מכניס בהקפה 737 (לא 747 שזה בכלל מוגזם) עם שני ססנות כאשר כולם נוגעים במסלול ללא הליכות סביב והכוונה לשדות קטנים שצוינו למעלה. 3.זכרונך מטעה אותך,אני פקח מתלמד במסגרת סליבוס מגדל ואם אני עובר בחינה אני גם יכול לעלות מגדל הרצליה,ובן-גוריון במציאות הוא לא כמו בן-גוריון ברשת,ברשת אתה צריך להכניס קלים וכבדים ביחד אך כאשר יש לי שני ססנות מקיפות ועוד תנועות נכנסות ממערב זכותי המלאה לא לאשר לך לעלות להקפות. 4.אין לי בעיה שתעשה אימונים בב"ג,אבל תפעיל את שיקול דעתך ותחשוב מדוע אני לא מאשר הקפות,אני לא חייב לאף אחד כלום ואם אני מחליט אפילו לסגור את ההקפה עקב תנועות נכנסות אתה צריך לקבל את זה ולא להמעיט בערכי ולהגיד שאני לא מסתדר איתם,אני לא לוקח סיכונים ולא יוצר לעצמי קונפליקטים בשביל הכיף.
Noy Farhi פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 "גוריון ברשת,ברשת אתה צריך להכניס קלים וכבדים ביחד אך כאשר יש לי שני ססנות מקיפות ועוד תנועות נכנסות ממערב זכותי המלאה לא לאשר לך לעלות להקפות." בוא תגיד לי בבקשה מה מפריע לך בזה שאני יעלה להקפות בבן גוריון עד שתבוא תנועה לבחינה שלך?
Or Bahtari פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 קיבלת תשובה שלילית בנושא כי צפויות תנועות רבות ואני לא חושב שאחראי מצדי לעלות אותך להקפות ואני שוב מדגיש: אני לא לוקח סיכונים מיותרים או יוצר קונפליקטים סתם!!!
Noy Farhi פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 קיבלת תשובה שלילית בנושא כי צפויות תנועות רבות ואני לא חושב שאחראי מצדי לעלות אותך להקפות ואני שוב מדגיש:אני לא לוקח סיכונים מיותרים או יוצר קונפליקטים סתם!!! איזה קונפליקט יכול להיות לך שאתה נותן לי לעשות הקפות שהשדה ריק?
Or Bahtari פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 אין שום בעיה עם זה כל עוד השדה ריק,אנחנו שוב חוזרים לאותו סיפור ואני אכתוב בפעם אחרונה: שדה ריק או שכמות התנועה מועטה אפשר לעלות להקפות לעומת זאת אם יש תנועות נכנסות או ססנות מקיפות שכבר באוויר או שמסיבות כאלה ואחרות לא ניתן לבצע הקפות רוב הסיכויים שהקפות לא יאושרו.
Zeev Bucki פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 הנושא כבר נדון ונטחן בפורום לסיכום ככל שיש יותר פקחים אז גם יהיו יותר טייסים וגם יש לפרסם מראש כיום או יומיים קודם את שעות הפיקוח והפקחים העתידיים. לגבי מה שאור כתב על האימונים שלנו ב744 הרי זה פשוט מגוחך ושטויות כי רוב הפעמים שאני ונוי פרחי מתאמנים בבן גוריון אז אנחנו כמעט לבד במרחב האווירי ללא שום טייסים נוספים וברור שלא מפריעים לאף אחד. ולכן אור אם קשה לך לפקח על תנועה דלילה של מטוסים בודדים כמונו אז אתה בבעיה קשה כפקח לא מקצועי. אנחנו תמיד משתדלים לא להפריע ולהתחשב בשאר הטייסים.לדוגמא ביום שישי שעבר באירוע שבאו הרבה טייסים מחו"ל לבן גוריון אזלאחר שהמראתי בניצוחו של אוהד בAPR אז פניתי לכיוון ירושליים ובסיום האימון שם אז אמרתי לאוהד שאני לא אחזור לנחיתה בבן גוריון ואני מתנתק מהרשת כי אני לא רוצה להפריע לנחיתות של מבול הטייסים מחו"ל. ולכן אור אנחנו לא מפריעים לך ונראה לי שאתה פשוט מקנא בנו על הביצועים והשליטה שלנו ב744 אז אני מציע לך שתלמד ותעבוד קשה כמונו ואז אולי תתקבל אצלנו למועדון ה744 כי כתבת שאתה מעוניין בכך... בוקי זאב:4X-MJB
Or Bahtari פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 1.אני לא מקנא בשליטתכם במטוס ה-744,אני מטיס 738 ואני נהנה ממנו ויודע לבצע איתו כל מה שצריך. 2.אין שום הצדקה להתנשאות הזאת מעליי,בסה"כ כתבתי שאם יש תנועות נכנסות או כל מיני סיבות כאלה ואחרות האימונים האלה מפריעים לפעמים,ואני לא הפקח היחידי שחושב ככה. תבינו,לא הייתה ואין לי שום כוונה לפגוע בכם או במה שאתם עושים,יש לכם יכולות הטסה מדהימות אבל לפעמים זה לא מתאים זה הכל. ובהודעה הזו אני מסיים את הדיון בנושא,אם תרצו נוכל לשבת שלושתנו ואפילו יותר ונפתור את המחלוקת הזאת,זה לא המקום לדון בנושא.
Liaz Kamper פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 אני חושב שכדאי שנחזיר את הדיון למסלולו, ונעביר את האישור לנחיתת 744 בהרצליה לשרשור אחר. מעבר לאמירות פיקוח מביא טייסים, ביצה ותרנגולת וכו', צריך לבחון את הנושא יותר לעומק כאשר זה מגיע לטייסים זרים: 1. עבור התעופה הזרה, אנחנו נמצאים בקצה הנתיב, ממש כמו אי. כל טיסה מאירופה נדרשת לעבור מרחק לא מבוטל של ים. אחת הדרכים לעניין את הטייסים, היא יצירת מסדרון פיקוח מאירופה לכיווננו. אם אירופים יפתחו את הסרבאינפו ויראו פיקוח רצוף מאיזור יוון-קפריסין עד ישראל הטיסה תהפוך למעניינת בהרבה. כלומר, יש לתאם עליית פיקוח תל-אביב וגישה עם הבקרים של קפריסין ויוון. ראיתי שמונה אחראי VATIL עבור שתפ בינ"ל וזו צריכה להיות אחריותו. אין צורך להכריז על אירוע, צריך פשוט לעניין אותם ולהסביר את היתרונות בלמשוך טייסים לצד הזה של אגן הים התיכון. 2. סינרי בתשלום ברמה גבוהה של נתבג וישראל - חברות הסינרים דוחפות בצורה חזקה מאד את הסינרים שלהם בכל אתר, ותחת כל עץ רענן. אם אדם קונה סינרי הוא מן הסתם רוצה להשתמש בו, ובאופן התכוף ביותר. אם החטיבה או אנשים פרטיים יצליחו לעניין, בכל דרך אפשרית, את חברות הסינרים ביצירה ופרסום של סינרי עבור נתבג/ישראל נקבל תנועה הרבה יותר כבדה לאזורנו. אני יודע שיש סינרי של נתבג בפיתוח, ואני אשמח לראות אותו יוצא תחת מותג מסחרי חזק (יש כמה, אין צורך בשמות) שידחף אותו פרסומית. 3. לגבי טיסות של טייסים ישראלים, זה עניין של גאוגרפיה - כשטייס ממריא משדה בגרמניה אל שדה אירופי אחר, לרוב יש לו כברת דרך לעשות בתוך המדינה שלו. זה נותן את התחושה של תנועה רבה במרחב במספר שכבות. גם טייסים אחרים עוברים בדרך מעל גרמניה. בישראל, שמותניה צרות מלהכיל, מרגע ההמראה, 3 דקות אתה לא פה. אין לי סיבה להתחבר, כשאני רואה מישהו שמתכוון להמריא או לנחות בנתבג. עד שאני אתחבר, הוא כבר יהיה ב-PURLA ונסיעה טובה. לכן, או שנחייב את כל הטיסות הנכנסות והיוצאות להכנס ולצאת מעל חיפה עד נתבג (לא יקרה :wink: ), או שנקפיד גם לטוס בתוך ישראל. לא כולם חייבים להצטרף לטיסות קלות מאורגנות (אין הנחתום וכו'), חובבי הכבדים יכולים לטוס קצת מאילת, עובדה וכו'. אני מאד מעריך את בוקי, שלמרות שהוא טס ב"מלכה" הכבדה הוא עדיין מנסה לעשות זאת בתחומי הארץ. גם אם זה במציאות מגוחך, לפחות יש לי תנועה שאני צריך לראות בעין לפני הנחיתה. תהנה, בוקי. הערה חשובה, אני לא מכליל בטיסות בארץ את טיסות חיל האויר הוירטואלי. אני יודע שזו פעילות חשובה ומהנה לחלקכם, אבל טיסות חיל אויר בסרבאינפו לא עושות לי חשק להעלות לטוס. הן לא טסות מהשדות שאני טס בהם, הן לא טסות בנתיבים ובגבהים שאני טס בהם והן עובדות לפי חוקים שאני לא מבין. כשיש פיקוח זה נשמע כמו מעין סינית בקשר, עם כל מיני וקטורים לנקודות שלי הן לא אומרות כלום. אני לחלוטין לא פוסל את הפעילות הזאת, להיפך - היא נשמעת כיף חיים למי שטס בה והתמונות והסרטונים מאד מעניינים. אבל, אם תוכלו מידי פעם לטוס בנתיבים אזרחיים, משדות אזרחיים, לפי נהליים אזרחיים, אני גם אוכל להנות מהכיף שלכם.
4X-GTE פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 הערה חשובה, אני לא מכליל בטיסות בארץ את טיסות חיל האויר הוירטואלי. אני יודע שזו פעילות חשובה ומהנה לחלקכם, אבל טיסות חיל אויר בסרבאינפו לא עושות לי חשק להעלות לטוס. הן לא טסות מהשדות שאני טס בהם, הן לא טסות בנתיבים ובגבהים שאני טס בהם והן עובדות לפי חוקים שאני לא מבין. כשיש פיקוח זה נשמע כמו מעין סינית בקשר, עם כל מיני וקטורים לנקודות שלי הן לא אומרות כלום. אני לחלוטין לא פוסל את הפעילות הזאת, להיפך - היא נשמעת כיף חיים למי שטס בה והתמונות והסרטונים מאד מעניינים. אבל, אם תוכלו מידי פעם לטוס בנתיבים אזרחיים, משדות אזרחיים, לפי נהליים אזרחיים, אני גם אוכל להנות מהכיף שלכם. רציתי רק להגיב על הדבר שכתבת כאן. מצד אחד, אני מסכים איתך- טיסות חיה"א אולי לא מעודדות טיסה. מצד שני- אני חושב שלא צריך למדוד רצון לטוס לפי כמות הטייסים ברשת או הנתיב שהם עושים. אני חושב שאתה תסכים איתי שמן הסתם קרנף לא ימריא מהרצליה, אבל פעמים רבות הטיסות מתבצעות בנתיבי טיסה אזרחיים, אבל בגבהים גבוהים יותר. רק דוגמא למשפט הקודם, אימון נחיתות קצרות מתבצע במנחתים כמו ערד ומצדה, שמן הסתם הם מנחתים אזרחיים שהדרכים אליהם הן אזרחיות. בכל מקרה, העובדה שחיל האוויר פועל בנתיבים שהם לא בהכרח אזרחיים לא אמורים להטריד אותך בתור טייס בשאלה של לעלות או לא לעלות לטוס, כי גם במציאות הטייסים בחיל האוויר לא טסים בנתיבים אזרחיים ובכל זאת יש תעופה מרובה שהיא כן אזרחית. למרות זאת, אני כן מסכים איתך שצריך לברר שיתוף פעולה עם קפריסין ויוון, זה יכול להביא הרבה מאוד טייסים למרחב האווירי שלנו, ואולי גם להעלות את תדירות הפיקוח בעקבות זאת. הסיבה שאני לא עולה לטוס בזמני החופשי היא שיעמום מהטיסה. אני חושב שחווית הטיסה של טיסה בואטסים בלי פיקוח היא בעצם כמו טיסה באופליין, אבל עם תוספת טקסט לדיווח. עוד משהו שהיה גורם לי לרצות לעלות לטוס זה פתרון של בעיית יוניקום קולי ב-FSINN. אני יודע שלהרבה אנשים יש את הבעיה הזו, וזה בעצם ה"תחליף" לפיקוח. דבר קטן נוסף שאולי היה עוזר- בדרך כלל פקחים מתחילים מתלהבים יותר מעניין הפיקוח מפקחים וותיקים יותר. מנסיוני, העניין של הרשמה למבחן ממוחשב לוקח המון זמן, ואפילו שאני אישית נרשמתי כבר לפני בערך חודשיים לבחינה הממוחשבת, עוד לא קיבלתי אפילו אימייל. בקיצור, תחזוק מערכת הפניות וההדרכות בנושא יכולה לזרז תהליכים ל"יצירת" פקחים חדשים עם רוח במפרשים ורצון ללמוד ולפקח כל רגע שאפשר.
Almog Atar פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 אין לי כרגע הרבה זמן אז אגיב בקצרה. ירדן צודק במה שהוא כתב למעלה, זה לא הזמן לוויכוחים מיותרים, הדיון הזה חשוב מאוד והוא לטובת כולנו וזה הזמן לשים בצד את האגו וכל מיני מועדונים כאלה ואחרים . חשוב מאוד להביע דעה ולהעביר ביקורת אבל צריך גם לדעת איך ומתי...
Ron Peer פורסם נובמבר 14, 2010 דיווח פורסם נובמבר 14, 2010 כל הכבוד על הסקר חברים מי שענה ומי שיענה תעבירו לחברים שלכם גם לכאלו שפחות פעילים בפורום הסקר הזה חשוב מאוד להבנת הנושא. ולתשובות שלי: 1. פיקוח קבוע בימים ובשעות מן צורה של ONLINE DAY. רישום הפיקוח בזמן - קרה מס' לא מבוטל של פעמים שרק בדיעבד ראיתי שהיה פיקוח או שאני מתחבר באמצע ויודע שהפקח עוד רגע ינתק ולא מתחבר אפילו. תופעות נסופות באותו רעיון זה התחברות ואז אני שומע שפקח עומד להתנתק עלול לגרום לי לא לטוס ולבטל הטיסה ( קשור גם לתשובה לשאלה 3 ). יוזמות כגון טסים בלילה - מקוהה להצטרף ליוזמה זו בקרוב ( אולי אף השבוע ). יותר ארועים ושתפים 2.פרסומים מוגברים באתרים שונים כגון VATSIM עצמו אתר חטיסה ואתר/תוכנה של VROUTE על נושא המרחק/אטרקטיביות דיברו פה לדעתי מספיק ונכון. עריכה תוספת : פיקוח ביום ראשון!! זה אחד הימים של הכי הרבה פעילות בארופה כל אירופה!! רק תסתכלו בסרבאינפו! זה מאפשר פיקוח מירבי לאורך כל הטיסה לארץ או כמעט לאורך כל הטיסה - ארועים שתפים בימי ראשון במיוחד לזרים ( אוליי טעימה קטנה תגרום להם לחזור ?) 3. שהשעות פיקוח לא מתאימות לשעות הפנאי שלי - אני כן תומך בזה שפיקוח מביא טיסות ולא להיפך או לפחות הרבה יותר מהלהיפך החד"ב האחרון הוכיח זאת ואפילו ראיתי משהו מיפן שהגיע ( זה לא קורה הרבה כידוע לי ). חוסר פיקוח - בשבילי מהות VATSIM זה הפיקוח ללא פיקוח לא אעלה לטוס - נושא יוניקום קולי שהוזכר אולי לביא פתרון חלקי כי יחסוך כתיבה בטקסט אך לדעתי עלול לגרום לש"כונה" עוד יותר גדולה ממה שבכתיב. בלי לפגוע אבל ח"א מרחיק אותי בעיקר שאני רואה מבנים שלמים טסים. גם ללא לפגוע במכובדי "טייסי הכבדים" - טיסות כבדים ביעדים שלא מתאימים במציאות זה לא במקום! AS REAL AS IT GETS משמעו גם להתאים היעד למטוס ולהיפך..כמו שלמשל לא תטיס מסוק בגובה רב וכו'! לדעתי אחד התפקידים של פקחים זה לא לאשר המראה/נחיתה של מטוס שלא מתאים לשדה כמו במציאות שנדמה לי שקורה!
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 15, 2010 דיווח פורסם נובמבר 15, 2010 1. מה צריך לעשות כדי שבסופי שבוע לפחות בשעות הערב ,התנועה בארץ תהיה ערה?א. רצף פיקוח קבוע בארץ של העמדות החשובות בשעות 19-23. ב. העלאת רמת האנגלית של פקחים. ג. העלאת רמת הפיקוח. ד. רישום מראש של תוכנית הפיקוח. 2. מה לדעתכם יגרום לאחוז יותר גדול של טייסים זרים בארץ? א. הנקודות שלמעלה. ב. תיאום הפעלה משותפת עם קפריסין, יוון ו/או יורוקונטרול דרום. 3. במידה וקיים , מה קורם לכם לא לעלות לטוס\לפקח בזמנכם הפנוי? א. רמת פיקוח. ב. רמת טייסים.
4x-asm פורסם נובמבר 16, 2010 דיווח פורסם נובמבר 16, 2010 חברים שלום היתה תקופה מסויימת שהיה פיקוח כל מוצ"ש והיתה תנועה ברוב המיקרים ואפילו תנועה מרובה אני אישית במוצ"ש זה היום שאני אוהב לטוס ואני גם הכי פנוי לדעתי זה יכול להצליח ואפילו בגדול. שבוע טוב לכולכם
Or Netzer פורסם נובמבר 19, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 19, 2010 שלום חברים. זה עוזר מאוד, תמשיכו להגיב מי שלא הגיב. פרחי , ובכטארי. ביקשתי שזה לא יהיה אישי. וככה זה ישאר. לא מעניין אותי הריבים שלכם. בסוף פרחי יטוס איך שבא לו, ובכטארי יפקח מתי שבא לו. את הלקחים מהסקר הזה אני אפרסם בסוף. עוד תגובות. שבת שלום
maor949 פורסם נובמבר 19, 2010 דיווח פורסם נובמבר 19, 2010 לדעתי, צריך לשפר טיפה את צורת הדיבור בקשר (טייסים ופקחים) לעשות מן "ריטואל" כזה, שכל יום שבת יעלו עמדות מרכזיות ששולטות על כל הארץ/TMA/TMA וכל הארץ :drinking: וככה טייסים יבואו יותר, ככל שיש יותר פיקוח -> יותר טייסים -> עוד יותר טייסים וכך הלאה, כמו כן, לזרז טיפה את הליך הכשרת הפקחים וכך יצטרפו יותר פקחים
Hananv פורסם נובמבר 19, 2010 דיווח פורסם נובמבר 19, 2010 1. מה צריך לעשות כדי שבסופי שבוע לפחות בשעות הערב ,התנועה בארץ תהיה ערה? שיהיה כמה שיותר פיקוח בכמה שיותר מקומות בארץ ויהיה זמן לעבור ממקום למקום בלי שפתאום יתגלה שהפקח הלך כשאני רוצה לנחות (סתם דוגמה). 2. מה לדעתכם יגרום לאחוז יותר גדול של טייסים זרים בארץ? פיקוח כולל על נתב"ג עם כמה שיותר עמדות פעילות, בנוסף לתל אביב סנטר, ככה שיהיה ניתן לעבור בכל נקודה קיימת מהקלירנס עד העזיבה בת'א סנטר. אגב, רצוי גם מהצהריים או משהו כי יש אנשים עם שעות זמן שונים מכל העולם. (בוקר מוגזם כי זה יותר מידי שעות לפקח). 3.במידה וקיים , מה קורם לכם לא לעלות לטוס\לפקח בזמנכם הפנוי? אם אני יותא לאנשהו או עסוק בשיחות בסקייפ עם חברה שלי.
dolev_ravid פורסם נובמבר 20, 2010 דיווח פורסם נובמבר 20, 2010 חברים אגיב בקצרה. אני חושב שאחת הדרכים הטובות ביותר לפתח את התנועה בארץ היא לפתח סינרים חדשים , ואת הקיימים לשפר. עבר הרבה זמן ועדיין אין סינרי של ש"ד לFSX. עדיין אין סינרי של ב"ג. אני חושב שבהרבה בחינות דברים עדיין לוקים בחסר. שלא תבינו לא נכון. אני מוקיר הערכה ומעריץ את אותם בוני סינרים תותחיים שהביאו לנו ועמלו קשה מאוד בשביל שיהיה לנו. אבל יחד עם זאת אני חושב שיותר אנשים צריכים להירתם לעניין ולפתח את הארץ. ככל שנרבה ונפתח את הארץ כך יהיה מהנה יותר לטוס פה. ככה אני חושב. להוסיף אתזה שאני באופן אישי מעוניין מאוד גם כן להיכנס לתחום של פתוח סינרים. אשמח לתגובות