עבור לתוכן
Lufthansa

סופי? תמך המערבי סגור לצמיתות...

Recommended Posts

פורסם

השער חשמלי כפול כבר סגור והגדר החדשה חשמלית, ומי שירצה להמשיך ולהנות לצלם מאותו העמדה בתמך יוכל לשכוח מהמקום הזה וכל זה בגלל בטיחות (פתיחת מסלול הסעה החדש ומסלול 08 בקרוב).

היותי בנתב"ג בצהריים וראיתי א השער סגור ואז אפשר לעמוד ולצלם לפני השער.

כמה חבל להרוס לאנשים את הספוטינג במדינה עולם שלישית...

פורסם

ממש חבל עשו לך דווקא , בכירים ברש"ת חשבו איך לגרום לזיגי להפסיק לצלם ו"לחדש" לנו בתמונות שאף אחד לא ראה בחיים שלו....חשבו איך לעשות לך דווקא ולא בגלל סיבות איזוטריות כמו שידרוג השדה המצ'וקמק הזה ואלי ואלי שיפור קטגוריית הבטיחות שלו....אכן עולם שלישי

פורסם

בכל מדינה מערבית ומודרנית קיים מקום מסודר לספוטינג

בשביל לעשות ספוטינג פה אתה צריך לעמוד באיזה מיזבלה באירפורטסיטי ולקוות שנוחתים על 30

השער הזה הוא לא מה שישפר את קטגורית הבטיחות של ישראל שממילא לא מתוכננת לעלות בזמן הקרוב אלא הוא נועד לבטיחות מסיבות ידועות

צריך לפעול בהרבה מישורים שונים כדי לשפר את רמת הבטיחות בישראל.

כנראה שאתה לא מבין את התחביב הזה ואת ההרגשה של המנועים והמטוס שעובר מעליך (טוב נו אתה כבר התרגלת :D)

אבל יש אנשים (כמוני וכמו זיגי וכמו רבים וטובים אחרים) שההרגשה הזו גורמת להם לריגוש

פורסם

מקומות פחות טובים יש, גם באור יהודה, אבל מבחינת האור יום יותר טוב לצלם ובחורף באזור התמך.

והפינוי ממסלול לדעתי יהיה על מסלול הסעה החדש דרך W4 ויותר קרוב כמו בחו"ל שמצלמים ממרחק 50 מטר ממסלול כל שהו ולהרגיש את המטוס.

פורסם

בשביל לעשות ספוטינג פה אתה צריך לעמוד באיזה מיזבלה באירפורטסיטי ולקוות שנוחתים על 30

השער הזה הוא לא מה שישפר את קטגורית הבטיחות של ישראל שממילא לא מתוכננת לעלות בזמן הקרוב אלא הוא נועד לבטיחות מסיבות ידועות

כנראה שאתה לא מבין את התחביב הזה ואת ההרגשה של המנועים והמטוס שעובר מעליך (טוב נו אתה כבר התרגלת :D)

אבל יש אנשים (כמוני וכמו זיגי וכמו רבים וטובים אחרים) שההרגשה הזו גורמת להם לריגוש

השער הזה הוא חלק מדרישות הבטיחות כתוצאה מהרחבת השדה ואין ברירה , מה לעשות לא משתלם כלכלית להקים עמדת ספוטינג בארץ בשביל 30 איש להבדיל משדות אחרים.

לגבי "הריגוש": שאתה בערך למדת לקרוא שרצתי על המסלול עם כמה מחברי הפורום כמעט באופן קבוע בשעות הלילה , ההבדל ש"הריגוש" לא הציק לאף אחד,

מה שניהיה גם בפורום בתפוז וקצת כאן שאנשים מנצלים את הבמה והמיגבלות החוקיות של הפורומים כדי לעלות ולהציף את אותן תמונות משעממות מאותו מקום , אפילו שזה מעוס בלי שום התחשבות בזולת או לטובת לחיצות באתרי תמונות-ככה שהריגוש של חלק מהצלמים הפך לדבר בלתי נסבל לקוראי הפורומיים, ופורום תפוז הוא דוגמא טובה לזה- שם ידיי המנהלים כבולות מלטפל וזה מקלקל.

אז אם השער הזה, מה שיימנע את הצפת הזבל עד למציאת חור חדש שתוכלו לשרוץ בו- מבחינתי הוא עשה את העבודה ובשאיפה שהוא גם ייתרום מעט לעליית קטגוריית הבטיחות של נתב"ג.

פורסם

המשפט שכתבת: "השער הזה הוא חלק מדרישות הבטיחות כתוצאה מהרחבת השדה ואין ברירה , מה לעשות לא משתלם כלכלית להקים עמדת ספוטינג בארץ בשביל 30 איש להבדיל משדות אחרים."

לדעתי שווה מבחינה כלכלית, כי בארץ זה רק התחיל לפני כמה שנים, ועם התפתחות של הספוטינג ע"י אנשים מצטרפים חדשים וזה יגדל יותר ויותר בשנים הקרובות ואז יעבור את המספר 30, אני רואה מדי פעם בשטח אנשים עם מצלמות וכל פעם מישהו מצטרף.

ובתמך היו מצלמים על החצובות בחשיפה ארוכה שהיה אפשר להוציא תמונות נפלאות.

אין מקום אחר באזור השדה שאפשר לעשות אץ הצילומי לילה.

ואם כבר באיירפורט סיטי שכתבת, מסלול 30-12 ייסגר עוד מעט, ויפתצ חו מסלול 08-26 יש את בני עטרות ולצלם שם, גם באור יהודה ליד ILS12.

השער לא ימנע את ההצפה שכתבת, זה בשביל שלא ייכנסו אנשים ולהתקרב למסלולים החדשים בשטח.

פורסם

השער הזה הוא חלק מדרישות הבטיחות כתוצאה מהרחבת השדה ואין ברירה , מה לעשות לא משתלם כלכלית להקים עמדת ספוטינג בארץ בשביל 30 איש להבדיל משדות אחרים.

לגבי "הריגוש": שאתה בערך למדת לקרוא שרצתי על המסלול עם כמה מחברי הפורום כמעט באופן קבוע בשעות הלילה , ההבדל ש"הריגוש" לא הציק לאף אחד,

מה שניהיה גם בפורום בתפוז וקצת כאן שאנשים מנצלים את הבמה והמיגבלות החוקיות של הפורומים כדי לעלות ולהציף את אותן תמונות משעממות מאותו מקום , אפילו שזה מעוס בלי שום התחשבות בזולת או לטובת לחיצות באתרי תמונות-ככה שהריגוש של חלק מהצלמים הפך לדבר בלתי נסבל לקוראי הפורומיים, ופורום תפוז הוא דוגמא טובה לזה- שם ידיי המנהלים כבולות מלטפל וזה מקלקל.

אז אם השער הזה, מה שיימנע את הצפת הזבל עד למציאת חור חדש שתוכלו לשרוץ בו- מבחינתי הוא עשה את העבודה ובשאיפה שהוא גם ייתרום מעט לעליית קטגוריית הבטיחות של נתב"ג.

Like!

אפשר לספור על יד אחת את הצלמים שתמיד כיף לצפות בתמונות שלהם- ולא, אני לא מדבר על יוחאי ונועם שעובדים בשדה ויש להם גישה לדברים האלה, אלא על כאלה שאין להם גישה והם מצלמים מהתמך/איירפורט סיטי ועדיין מעלים תמונות איכותיות ולא 30 פעם את האליטליה A320 בכל זווית אפשרית :(

פורסם

תגידו לי, השתגעתם?!

מה אכפת לכם שהם מעלים תמונות?!

זה תחביב שלהם, וכל עוד זה מותר בפורום שיהיה להם בברכה,

יש לכם בעיה עם זה? פנו לצוות. לא בהתנגחות אישית

אלעד,

לא מבין מאיפה השנאה הזאת לספוטרים, אם מפריע לך אתה לא חייב להיכנס לדיונים או להגיב לתמונות האלה...

דווקא ממך, שהיית "המבוגר האחראי" פה לא מעט זמן, מפתיע שהגבת כך...

שמרו על פרופורציות...

פורסם

עם כל ההבנה והחיבה שיש לי לספוטרים ולאומנות שלהם צריך לזכור מה המטרה האמיתית של שדה התעופה - אני מבין היטב את כל הנאמר על זוויות הצילום התאורה וכל השאר שככל הנראה קיימים בשפע בתמך אבל אף אחד לא מקים ומתכנן שדות תעופה בשביל הצלמים, הצלמים אינם שום צד במערכת השיקולים של רש"ת וזה יהיה די נאיבי לחשוב שבהשארת מקומות מיוחדים לספוטרים קיים פונציאל כלכלי.

ומילה על אמנות:

האמנות האמיתית לדעתי היא לדעת למצוא ולהוציא את התמונה הטובה ביותר מכל מקום שבו אתה נמצא.

אם האור קיים אצלך אתה תמצא אותו בכל מקום ולא תצטרך דווקא את התמך המערבי בשביל לתפוס אותו לשבריר שנייה... :wink:

פורסם

גם ככה 30 12 עומד להסגר בקרוב ... השער הצפון מערבי מאזור צפרייה או אפילו פארק אריאל שרון (חרייה) יספקו תמונות טובות בהרבה, מטוס שנוחת על 08 בעמדת תצפית נכונה יכול ליצר תמונות יפות

פורסם
תגידו לי, השתגעתם?!

אלעד,

לא מבין מאיפה השנאה הזאת לספוטרים, אם מפריע לך אתה לא חייב להיכנס לדיונים או להגיב לתמונות האלה...

שמרו על פרופורציות...

ליאב, התגובה מכוונת לפותח השרשור הזה בפרט וכעוד כמה אינדוידואלים שנמצאים כאן ובתפוז- קרא את ההודעה של וכטל, אנשים שמנצלים את השתיות וממעיסים מידי יום -(כן! כל יום), כמו שכתבתי כאן זה פחות מורגש בפורומים אחרים זה מורגש הרבה יותר, כאן פשוט ניצלו את התשתיות של ווטסים רק כדי לעלות תמונות ולהרוויח לחיצות באתרי תמונות- להזכירך חייבים מספר ווטסים עדי לכתוב בפורום החטיבה- אתה חושב שכמה מהספוטרים האלה טסו או מתכוונים לטוס ברשת בעזרת המספר שלהם?

יש מעט מעוד ספוטרים שנותנים תמונות אייכותיות ומעניינות על השאר נהפך מזמן לספאם נטו כאן פחות סובלים מיזה בגלל המבנה הטכני של הפורום פורומים אחרים זה הרס וממשיך להרוס, אז אם השער יימנע מולוקולה מיזה- זה שווה את זה.

זאת דעתי טוב לך או לא...

נ.ב- אין לי בעיה או שנאה לספוטרים- אני אחד כזה אבל כל עוד זה הגיע לשלב הזבל וההפרעה לאחרים- לא שווה את זה, ואגב גם כאן מנהלי הפורום מתעסקים עם בעיות בנושא מידי פעם ובזבזים את הזמן שלהם

פורסם
גם ככה 30 12 עומד להסגר בקרוב ... השער הצפון מערבי מאזור צפרייה או אפילו פארק אריאל שרון (חרייה) יספקו תמונות טובות בהרבה, מטוס שנוחת על 08 בעמדת תצפית נכונה יכול ליצר תמונות יפות

ל-08 יש את צומת בית דגן זה מצויין לפיינלים שם

פורסם
תגידו לי, השתגעתם?!

אלעד,

שמרו על פרופורציות...

ליאב, התגובה מכוונת לפותח השרשור הזה בפרט וכעוד כמה אינדוידואלים שנמצאים כאן ובתפוז- קרא את ההודעה של וכטל, אנשים שמנצלים את השתיות וממעיסים מידי יום -(כן! כל יום), כמו שכתבתי כאן זה פחות מורגש בפורומים אחרים זה מורגש הרבה יותר, כאן פשוט ניצלו את התשתיות של ווטסים רק כדי לעלות תמונות ולהרוויח לחיצות באתרי תמונות- להזכירך חייבים מספר ווטסים עדי לכתוב בפורום החטיבה- אתה חושב שכמה מהספוטרים האלה טסו או מתכוונים לטוס ברשת בעזרת המספר שלהם?

יש מעט מעוד ספוטרים שנותנים תמונות אייכותיות ומעניינות על השאר נהפך מזמן לספאם נטו כאן פחות סובלים מיזה בגלל המבנה הטכני של הפורום פורומים אחרים זה הרס וממשיך להרוס, אז אם השער יימנע מולוקולה מיזה- זה שווה את זה.

זאת דעתי טוב לך או לא...

נ.ב- אין לי בעיה או שנאה לספוטרים- אני אחד כזה אבל כל עוד זה הגיע לשלב הזבל וההפרעה לאחרים- לא שווה את זה, ואגב גם כאן מנהלי הפורום מתעסקים עם בעיות בנושא מידי פעם ובזבזים את הזמן שלהם

זיירמן ידידי - תמונות איכותיות זה עניין של טעם ומה שנתפס בעיניך כזבל בעיני יכול להתפס כתמונה הכי מגניבה בעולם. בכל מקרה לא יהיה בוגר לכנות תמונה שבן אדם טרח לצלם על כל המשתמע מכך (יציאה מהבית, נסיעה, חיפוש מקום זווית ואור מתאים וכו') כזבל או כספאם גם אם בעיניך התמונה אינה שונה מ1000 אחרות. את המטרה של הפרסום תשאיר למפרסם עצמו וגם אם המשמעות בעיניך היא עוד כמה קליקים באיזה אתר זה עדיין לא הופך את זה ללא בסדר. אין שום חוק תודה לאל שפורום ואטיל נועד רק לאלו הטסים ברשת ומבחינתי כל מי שמוצא כאן במה לפרסום של יצירה הקשורה בתעופה וכל עוד זה מתיישב עם חוקי הפורום אני לא רואה בזה שום בעיה ועובדה היא שיש כאן הרבה חברים שנהנים מאד מהתמונות של זיגי ושל ספוטרים אחרים. שורה תחתונה אתה לא יכול לקחת אחריות על אף אחד חוץ מעל עצמך וחבל לבזבז עצבים אנרגיות וזמן על תוכחה ועל שכנוע בצדקתך.

ולגבי מה שנעשה בפורומים אחרים תשאיר לפורומים האחרים, גם ככה הם סובלים מעוד דברים שהפורום הזה תודה לאל יודע להשמר מהם ולא רק ברמה הטכנית ולכן הייתי ממליץ לך לנהוג כמוני ולהדיר את רגליך משם ובטח שלא לתת למה שקורה או לא קורה שם להטריד אותך ולהשפיע עליך בצורה כלשהי.

שבוע נפלא :D

פורסם

א. לגבי עצם קיום דיון וויכוח: אצלנו לכל אחד הזכות להתבטא, ואין זה בלתי תרבותי לחלוק על דעת אחרים, כל עוד נשמר היחס החברי ההדדי. גם בין אחים קיימים חילוקי דיעות, סימן לזהות ואישיות מגובשות, וכן היוזמה להביעה.

מותר גם להדגיש את ההבדל בין פורומים אלה לאחרים, בכדי שנדע להבדיל ביניהם ונשמור על הייחוד והרמה שלנו.

ב. ספוטינג ושדה תעופה: לשדה תעופה במיוחד בישראל ולהבדיל מהמציאות במערב, יש היבטי ביטחון ייחודיים שיש לשמור עליהם. בנוסף, כל מתקן כגון אתר לספוטרים מחייב תקצוב להקמה ואחזקה. אם הרשות עצמה לא מבצעת זאת, יכולים החובבים ליזום זאת, אם במציאת מקום מתאים כפי שהוא, ואם בהקמת מתקן ייעודי לכך. עדיף כמובן ששניהם יתקיימו אולם סדר העדיפות ברור.

פורסם

ליאב, אדם.

אין לי שום בעיה עם ספוטרים, להיפך, אני בעצמי חובב צילום ומגיע מידי פעם לשדה לצלם.

אך ישנה תופעה (שוב, תודה לאל שזה לא פה) שעיניין התמונות (שרובן חוזרות על עצמן) תופס חלק גדול בפורומים לחובבי תעופה.

הדוגמא הטובה ביותר היא פורום חובבי תעופה בתפוז, שהוא כולל בתוכו הרבה בעלי מקצוע ולאו דווקא טייסים אלא אנשי מקצוע שעובדים בשדה ועוסקים בתעופה ולא רק בארץ.

והרבה פעמים נושאים מענינים הקשורים לתעופה נדחקים לעמודים המשניים בעוד כל יום אנשים מעלים שם תמונות (ששוב- חוזרות על עצמן).

אין לי בעיה עם הספוטרים שמחליטים לעלות כל תמונה אפשרית ושיש להם 10000 תמונות במאגר האתרים, שיהיה להם בכיף, אך לא צריך להציף את הפורומים בתמונות האלה.

אני אישית (וזאת דעתי) מעריך את האנשים שייתפסו את ה737 דוחף מהטרמינל מאשר לראות את ה747 נוחת ולראות רק עננים וצמרת עץ בצד התמונה (אבל שוב זוהי דעתי, וזה עיניין של טעם)

אז היום US שלחו רישום 00005 במקום 00008 הרגיל...את מי זה מעניין? אותו מטוס, אותה הצביעה.

מילא אם הייתה צביעה מיוחדת או חדשה אז בכיף תעלו אני אפילו יפרגן (דוגמאת האמבראייר שנחת מאתונה לפני שבוע)

אבל דיונים מענינינים לדוגמא על תופעות מז"א בתעופה, נדחקים לצד בעוד נפתח דיון על האייר ברלין ששלחו 737 במקום איירבס...

פורסם

עידו, 1:1 עם דעתי בנושא :).

מה גם שמר זיגי מגיח לפה, כל פעם שמעיפים אותו משם.

פורסם

אני לא מבין מה כל כך מעניין מה הולך בפורום תפוז, או בכל פורום אחר.

כאן בקהילה יש פורום יעודי לתמונות וכל מי שרוצה מוזמן להעלות איזה תמונה שבא לו כל עוד הוא אינו עובר על חוקי הפורום, אני באופן אישי נכנס רק לחמישית מהשרשורים בפורום תמונות כי אין לי זמן לעבור על הכל.

ואם משהו לא מעניין אותי - אז אני לא נכנס :)

פורסם
ליאב, אדם.

אין לי שום בעיה עם ספוטרים, להיפך, אני בעצמי חובב צילום ומגיע מידי פעם לשדה לצלם.

אך ישנה תופעה (שוב, תודה לאל שזה לא פה) שעיניין התמונות (שרובן חוזרות על עצמן) תופס חלק גדול בפורומים לחובבי תעופה.

הדוגמא הטובה ביותר היא פורום חובבי תעופה בתפוז, שהוא כולל בתוכו הרבה בעלי מקצוע ולאו דווקא טייסים אלא אנשי מקצוע שעובדים בשדה ועוסקים בתעופה ולא רק בארץ.

והרבה פעמים נושאים מענינים הקשורים לתעופה נדחקים לעמודים המשניים בעוד כל יום אנשים מעלים שם תמונות (ששוב- חוזרות על עצמן).

אין לי בעיה עם הספוטרים שמחליטים לעלות כל תמונה אפשרית ושיש להם 10000 תמונות במאגר האתרים, שיהיה להם בכיף, אך לא צריך להציף את הפורומים בתמונות האלה.

אני אישית (וזאת דעתי) מעריך את האנשים שייתפסו את ה737 דוחף מהטרמינל מאשר לראות את ה747 נוחת ולראות רק עננים וצמרת עץ בצד התמונה (אבל שוב זוהי דעתי, וזה עיניין של טעם)

אז היום US שלחו רישום 00005 במקום 00008 הרגיל...את מי זה מעניין? אותו מטוס, אותה הצביעה.

מילא אם הייתה צביעה מיוחדת או חדשה אז בכיף תעלו אני אפילו יפרגן (דוגמאת האמבראייר שנחת מאתונה לפני שבוע)

אבל דיונים מענינינים לדוגמא על תופעות מז"א בתעופה, נדחקים לצד בעוד נפתח דיון על האייר ברלין ששלחו 737 במקום איירבס...

kol mila ba sela

פורסם

ל-08 יש את צומת בית דגן זה מצויין לפיינלים שם

יש גם את שטח חקלאי ליד ILS אבל יותר הלאה קרוב ל 08 או גשר צפריה אבל זה בחורף כי השמש מקדימה בקיץ.

פורסם
תגידו לי, השתגעתם?!

אלעד,

שמרו על פרופורציות...

זאת דעתי טוב לך או לא...

אתה אולי חלק מעבודות הגדר והשער החדש בתמך?

פורסם

Like!

אפשר לספור על יד אחת את הצלמים שתמיד כיף לצפות בתמונות שלהם- ולא, אני לא מדבר על יוחאי ונועם שעובדים בשדה ויש להם גישה לדברים האלה, אלא על כאלה שאין להם גישה והם מצלמים מהתמך/איירפורט סיטי ועדיין מעלים תמונות איכותיות ולא 30 פעם את האליטליה A320 בכל זווית אפשרית :(

לדעתי אתה צודק.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...