עבור לתוכן
Koobe

וכשדיברתי על מקצוענות במפגש החטיבה - לזה בדיוק התכוונתי:

Recommended Posts

פורסם

היישר מפורום Screenshots:

------------------------------------------------------------------

נכון אני כבר לא זוכר אם עשיתי את הטיסה הזאת כמכשירים או כראיה.

אבל עברתי דרך נקודת VOR.

הייתכן? או שמא הכותב אינו יודע באיזו נקודת VOR מדובר או מהו VOR בכלל?

איפה התכנון? איפה הירידה לפרטים והכנת תוכנית הטיסה המדויקת? ומהי "נקודת VOR" למען השם?!

ועוד:

זה ממש מוזר שנחתתי על 03,הייתי רוצה לנחות על 30..

סלחו לי - אני לא הייתי רוצה לטוס עם אחד כזה ברשת. שייכנס ל-VFS, ילמד

קצת על כיווני מסלולים, מבנה ההקפה בבן-גוריון ואחרי זה יתחיל לטוס ב-VATSIM.

ואם אני נראה לכם קצת תוקפני - אז הבנתם. נשבר לטוס עם חבר'ה שלא מוצאים את עצמם

במרחב ולא מתביישים לבצע טיסת VFR עם וקטורים מהבקרה.

לא מכירים VFR? פתחו מפות ואל תוציאו את הראש החוצה עד שלא הכרתם כל עיקול בכביש החוף או כל גבעה בנגב.

החוכמה והידע לא נקנים לכם בזכות הכנת נתיב ב-FSNavigator ושעבוד הטייס האוטומטי לנתיב. זו לא הטסה. זה משחק ילדים, ופה לא משחקים! מי שמתכנן את עתידו בחטיבה או במציאות בעזרת ה-Navigator - שילך סביב. תלמדו להטיס, תלמדו נתיבים, תלמדו הקפות בראיה. ככה מתחילים!

באמת שנשבר לי מכל הטיפוסים האלה.

וסליחה מראש מכל העולם ואחותו.

פורסם

שלום דורון

ידוע לי על מי אתה מדבר והוא אכן לומד בVFS קורס רשיון פרטי שאומר שהוא יסיים את הקורס הוא ידע לטוס טיסות ראיה ולא IFR לפחות בשלב הזה של הקורס.

לגבי זה שהוא יטוס ברשת אנחנו בVFS ביקשנו ואנשים אכן חתמו שהם מסכימים לא לטוס ברשת עד שהם יעברו מבחן ונאשר להם לאחר שנראה את התקדמותם לטוס ברשת.

בכול מקרה לאנשים נוספים שרוצים להרשם ההכתובות הפעילה של הבית ספר היא

http://members.lycos.co.uk/elirannir2/html/

ושיהיה לנו טיסות בטוחות.

פורסם

חברה לא צריך עורך דין, צריך משמעת עצמית, ולאחד שאין את זה, לא יהיה לא גם בשמים, אני גם לומד ב-VFS ואני כבר מת לטוס ברשת אך אני לא יכול להרשות לעצמי, כדי לא לקלקל לאחרים, וזה צריך להיות טבוע אצל כל אחד ואחד, צריכים להיות סבלניים גם אלה שחושבים שהם יודעים הכל.

פורסם

מעורר גיחוך או לא מי שרוצה לילמוד שיקשיב לתנאים . אנחנו לא יושבים וכותבים חומר כדי שילד עצלן שטס קצת הקפות וחושב שהוא יודע לטוס יבוא לרשת ואחר 2 דקות הפקח יצטרך לשכנע אותו להתנתק כי הוא מפריע לתנועה.

מי שרוצה לטוס ברשת שיטוס אין לי בעיה. תמתין לסוף שבוע יש מבחן אם אתה יודע לטוס הבית ספר יאשר לו לטוס ברשת.

ואל תשכחו כול קבוצה 4 טסים ברשת חופשי ועדיין לא עברו מבחן כי הם נרשמו אחרי שהם טסו ברשת וחלקם הוכיחו כבר באמצע הקורס שהם יודעים הכול כמו שצריך.

אור:אני לא מגביל אף אחד . אנחנו משקיעים זמן בלכתוב חומר ולהדריך אנשים . מי שרוצה להנות מזה ולילמוד ולסיים קורס ולהיות מקצועי יצטרך לוותר ולא לטוס ברשת עד שהוא יעבור מבחן.גם ככה כמעט כול יום יש לנו אימון עם פקחים מהחטיבה והחניכים של VFS לא מפסיקים להתאמן לרגע אז לטוס ברשת יהיה אצלם כמו לטוס באי פי אצלנו.

קשה לי להאמין שאתם מדברים על זה שהרשת צריכה להיות מקצועית ומציאותית ורק מי שבאמת יודע ולא יפריע לתנועה יטוס. אם לא יהיה משמעת אנשים יכנסו לרשת גם אם הם לא יודעים מזה נדבר ויטוסו. הם יגידו למדנו לשלוט במטוס בשיעור 3 בקורס -אני יודע לטוס גם הקפות .

התגובות של חלכם מעורר שאלה . האם אלה האנשים שנחשבים כמובילים בחטיבה ובפיקוח?

פורסם

אלירן- זכותך המלאה לדרוש מה שאתה רוצה כתנאי רישום בבית הספק לטיסה אבל אתה צריך לאכוף זאת לפי השיקולים שלך- לי בתור פקח אין זכות לנתק טייס שרשום אצלך בקורב ולא סיים אותו. לעומת זאת יש לי זכות לטפל בטייסים בעיתיים ברשת לפי שיקולים וכלים מיקצועיים העומדים לרשותי ולצערי הרב יש לי ניסיון לו קטן בזה.

מבחינתי אני יכול להגיד לך שאתה פותר לי הרבה בעיות שאתה נותן את ההנחייה הזאת לחניכים שלך איך שתאכוף את ההנחייה זה עסק שלך ואני לא יכול להתערב.

בסופוו של דבר שטייס מגיע אלי אני לא עושה עליו בדיקת רקע ועבר פלילי אלא פשוט נותן לו את שירות המכ"ם המגיע לו בהתאם לתוכנית הטיסה- במידה והטייס מוכיח לי שאין הוא מסוגל לבצע בצורה מיקצועית את התוכנית ואת ההנחיות שלי אין לי ברירה אלא לטפל בו בכלים שלי על מנת לישמור על הסדר במרחב ולא לפגוע בטייסים האחרים.

פורסם
היישר מפורום Screenshots:

נכון אני כבר לא זוכר אם עשיתי את הטיסה הזאת כמכשירים או כראיה.

אבל עברתי דרך נקודת VOR.

הייתכן? או שמא הכותב אינו יודע באיזו נקודת VOR מדובר או מהו VOR בכלל?

איפה התכנון? איפה הירידה לפרטים והכנת תוכנית הטיסה המדויקת? ומהי "נקודת VOR" למען השם?!

ועוד:

זה ממש מוזר שנחתתי על 03,הייתי רוצה לנחות על 30..

סלחו לי - אני לא הייתי רוצה לטוס עם אחד כזה ברשת. שייכנס ל-VFS, ילמד

קצת על כיווני מסלולים, מבנה ההקפה בבן-גוריון ואחרי זה יתחיל לטוס ב-VATSIM.

ואם אני נראה לכם קצת תוקפני - אז הבנתם. נשבר לטוס עם חבר'ה שלא מוצאים את עצמם

במרחב ולא מתביישים לבצע טיסת VFR עם וקטורים מהבקרה.

לא מכירים VFR? פתחו מפות ואל תוציאו את הראש החוצה עד שלא הכרתם כל עיקול בכביש החוף או כל גבעה בנגב.

החוכמה והידע לא נקנים לכם בזכות הכנת נתיב ב-FSNavigator ושעבוד הטייס האוטומטי לנתיב. זו לא הטסה. זה משחק ילדים, ופה לא משחקים! מי שמתכנן את עתידו בחטיבה או במציאות בעזרת ה-Navigator - שילך סביב. תלמדו להטיס, תלמדו נתיבים, תלמדו הקפות בראיה. ככה מתחילים!

באמת שנשבר לי מכל הטיפוסים האלה.

וסליחה מראש מכל העולם ואחותו.

שלום דורון.

קראתי את הדברים שלך יש לי מיספר הערות לגבי זה בירשותך.

דבר ראשון כיוון שציתתה את הדברים שלו אז כבר ידוע במי מדובר אני אתן לך מיספר נתונים עליו,

הוא באמת חניך בבית הספר לטיסה והוא אף פעם לא טס ברשת.

כל מה שהוא עושה בטיסות אוף ליין זה לא קשור וגם לא משנה להמשך הקורס בבית הספר,

כל מי שחתם על תקנון בית הספר ולא עשה אף פעם טיסה ברשת אין לו אישור לטוס עד שיעבור את הקורס כולל מיבחן.

מי שטס ברשת ללא אישור ואני אדע על כך לא ימשיך את הלימודים בבית הספר.

וגם החניכים שלנו יודעים זאת והם מכבדים את החתימה שלהם ולא טסים ברשת.

רק שתדע שכל מי שמסיים קורס בבית הספר יודע כבר את כל הנהלים והוא מורשה לטוס אך ורק על מה שהוא למד ולא בשאר סוגי רמות הטיסה השונות, כך שאני חושב שלא תיתקל בחניכים מבית הספר שטסים לידך ברשת והם לא מיקצועיים.

רק שכולם ידעו וזה ראיה שלי היום אחרי חודש שבית הספר קיים, אם לא ההינו עוזרים לאנשים חדשים להגיע וללמוד הכל מהתחלה כמו שצריך, היו טסים היום ברשת הרבה טייסים שלא יודעים איך לטוס או שלא היו בכלל ניכנסים כי לא היה מי שילמד אותם.

תודה.

פורסם
עם כל הכבוד למרות שהוא חתם .. אני לא חושב שמותר לכם להגביל אותם.. וגם.. אילן תאשר את דברי.. אין על זה חתימת עורך דין :wink:

שלום אור.

אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה אבל כל תלמיד שחותם לא לטוס ברשת ללא אישור מבין שזה בסך הכל בישבילו כדי שלא יגרור אח"כ תגובות כמו שראינו כאן.

לא צריך חתימות עורך דין בישביל זה מי שרוצה לטוס ללא אישור ימשיך לטוס אבל לא ימשיך ללמוד וזה יהיה הפסד שלו.

ובנתיים עד עכשיו כולם מכבדים את זה, וזה יאמר לזכותם של החניכים שלנו.

תודה.

פורסם

מסכים עם העיקרון של רפאל

הבן אדם פתח טיסה על המחשב שלו והחליט לשים כמה תמונות

מה זה משנה דרך איזה VOR הוא כן או לא טס? זה נחמד מאוד להתייחס לזה אם רוצים לעזור ולהסביר לו, אבל כדי לתקוף אותו שהוא לא טס נכון?

אז לא רק שאסור לו לטוס ברשת אם הוא לא יודע מה הוא עושה, עכשיו גם אסור לו אופליין?

בואו נשים רישיון ATP בדרישות מערכת של FS2004 ונסגור עניין

מצד שני רפאל תקח את זה קצת פחות קשה, אני בטוח שבסופו של דבר המטרה של דורון היא לא לרדת עליך ולהרוס לך את היום אלא לתת כיוון לאיך להשתפר ולהתקדם

פורסם

תשמע אילן עם כל הכבוד (לא התכוונתי גם אליך בקשר לחתימת עורךדין) לביתספר שלכם.. (כל הכבוד על הסבלנות בהדרכה ובעבודה שאתם חוסכים )

לדעתי אין לאף אחד זכות להגביל מישהו לטוס ברשת גם אם הוא במסגרת שלכם.. זה כמו שהמורה שלי לא יכולה להגביל אותי לראות טלויזיה או המאמן שלי לא יכול להגביל אותי במה שאני אוכל .. הם יכולים להמליץ ולתת המון נימוקים וסיבות אבל לאסור עלי? מצטער יש גבול

שוב אין לי בעיה עם הבית ספר שלכם אתם עושים עבודה שחוסכת מאיתנו.. אבל אחד שרוצה לטוס יכול לדעתי לטוס אם לימדתם אותו 3 שיעורים לעשות הקפה מה כבר הוא יכול לא לדעת? וגם אם הוא לא ידע נגיד מה זה צלע מתה במקרה או כל דבר אחד גם הפקח יכול ללמד אותו הפקח לא טיפש ואני מסביר לא מעט לטייסים בקשר מה הטעות שלהם \ מה עושים.

ככה שגם אם אותו טייס בבית ספר שלכם עולה ונגיד עושה טעות קטנה (לא מדבר על להכנס במטוס או משהו .. לא יודע מה זה מושג מסויים) הפקח גם יכול להסביר לו .. (לא מדבר על להסביר את הכל.. דבר אחד פשוט כן)

ושוב כל החניכים שקוראים את זה.. אני לא יוצא נגד הבית ספר אני אומר את דעתי ואתם לא תעקבו על פיה כי מה לעשות היא לא קובעת.. זה תסדרו ביניכם לבין הבית ספר בצורה תרבותית וכמו בני אדם.

יום טוב

פורסם
תשמע אילן עם כל הכבוד (לא התכוונתי גם אליך בקשר לחתימת עורךדין) לביתספר שלכם.. (כל הכבוד על הסבלנות בהדרכה ובעבודה שאתם חוסכים )

לדעתי אין לאף אחד זכות להגביל מישהו לטוס ברשת גם אם הוא במסגרת שלכם.. זה כמו שהמורה שלי לא יכולה להגביל אותי לראות טלויזיה או המאמן שלי לא יכול להגביל אותי במה שאני אוכל .. הם יכולים להמליץ ולתת המון נימוקים וסיבות אבל לאסור עלי? מצטער יש גבול

שוב אין לי בעיה עם הבית ספר שלכם אתם עושים עבודה שחוסכת מאיתנו.. אבל אחד שרוצה לטוס יכול לדעתי לטוס אם לימדתם אותו 3 שיעורים לעשות הקפה מה כבר הוא יכול לא לדעת? וגם אם הוא לא ידע נגיד מה זה צלע מתה במקרה או כל דבר אחד גם הפקח יכול ללמד אותו הפקח לא טיפש ואני מסביר לא מעט לטייסים בקשר מה הטעות שלהם \ מה עושים.

ככה שגם אם אותו טייס בבית ספר שלכם עולה ונגיד עושה טעות קטנה (לא מדבר על להכנס במטוס או משהו .. לא יודע מה זה מושג מסויים) הפקח גם יכול להסביר לו .. (לא מדבר על להסביר את הכל.. דבר אחד פשוט כן)

ושוב כל החניכים שקוראים את זה.. אני לא יוצא נגד הבית ספר אני אומר את דעתי ואתם לא תעקבו על פיה כי מה לעשות היא לא קובעת.. זה תסדרו ביניכם לבין הבית ספר בצורה תרבותית וכמו בני אדם.

יום טוב

אתה כניראה צריך הסבר נוסף אם לא הבנתה את מה שכתבתי למעלה.

הסברתי שכל מי שחדש ולא טס ברשת חתם שהוא לא יטוס ללא אישור ביגלל:

1 שאם הוא יעשה טעויות זה יגרור תגובות ותחקירים שיכולים להיות מיותרים בישבילו.

2 אם טס חניך והוא לא יודע איך לטוס אפילו אם זה רק הקפה ולא יעשה את זה כמו שצריך אז יגידו אח"כ תראו איך מלמדים לטוס בבית הספר ואת זה אנחנו רוצים למנוע.

3 אצלנו לא מלמדים 3 שיעורים ואח"כ טסים חופשי יש לנו מערכת שיעורים מאוד מסודרת כולל מיבחן כך שטייס מגיע לטיסה ברשת כשהוא מוכן לטוס כמו שצריך.

מקווה שעכשיו הבנתה את ההסבר אם יש לך עוד שאלות תפנה אלי בפרטי תקבל ממני את כל המידע.

תודה.

פורסם

אור אם היית קורא טוב טוב מה כתב אילן (נכתב על התגובה הראשונה שלו )היית מבין שאנחנו מגבילים חניך לטובתו ולטובת הרשת כולה על טיסייה.

בית הספר מלמד קודם איך טסים אחר כך איך טסים ברשת.

שאנחנו לימדנו אחרי 3 שיעורים והבנאדם יודע לשלוט במטוס זה לא אומר שהוא יודע בצורה מושלמת את חוקי הטיסה ברשת לכן יש מבנה קורס יש מדריכים יש הדרכות יש אימונים ויש פקחים מרשת ואטיל שבאים לפקח באי פי.

אז במקום שברשת הפקחים יסבירו לחניכים דברים הפקחים באים לחניכים ולאי פי ועובדים עם החניכים.

לא מבין על איזה בעיות דיברת """"ושוב כל החניכים שקוראים את זה.. אני לא יוצא נגד הבית ספר אני אומר את דעתי ואתם לא תעקבו על פיה כי מה לעשות היא לא קובעת.. זה תסדרו ביניכם לבין הבית ספר בצורה תרבותית וכמו בני אדם. """"

עד כה כולם מרוצים ו5 חבר'ה כבר קיבלו אישור לטוס ברשת עברו מבחן בהצלחה שיר היה הפקח במבחן .היה מרוצה מהטיסה חבל שאתה כול כך כועס על זה שאנחנו מגבילים חניכים שעדיין לא ידועים לטוס ברשת.

תשאל את ערן הוא בדיוק מפקח על 2 מהם ברשת תראה מה דעתו על החניכים שעברו מבחן לאחר שבאמת בדקנו שהם יודעים לטוס.

פורסם

אני כועס? חס וחלילה.. כל עוד זה לא מגביל אותי....

סה"כ תעשו מה שאתם רוצים את דעתי אני אמרתי לא יותר

לא צריך לכעוס ולא צריך להתעצבן

אני מבין את המצב עכשיו קצת יותר.. עדיין יש ספקות

בכל מקרה זה לא ענייני

פורסם

שלום חברים

אמר פה מישהו יפה מקודם שהכל תלוי במשמעת עצמית של בן אדם ועד כמה הרצינות שלו.

לדוגמא אם אני מפקח ובא אלי טייס חדש, לא בהרכח שהוא עבר דרך VFS או כל הדרכה אחרת, לכן אני יעצור אותו ויתנהג אליו הכי יפה שיש (דבר שאני מצפה מכל הפקחים) ומכאן יסביר לו שהוא צריך עזרה ויראה לו את הדרך, אותו בן אדם יכול לבחור או להמשיך בדרך של לעשות בלאגן או לשבת ללמוד, ברגע שהוא בחר לעשות בלאגן הוא יטופל משמעתית בהתאם או יקבל יחס בהתאם.

פורסם

אילן ואלירן -

אני חושש שאני עם אור בעניין הזה.

כל הכבוד לכם על ההשקעה והרצון הטוב.

אבל אתם לא סמכות שיכולה להגיד לבנאדם אם לטוס אונליין או לא לטוס אונליין.

אני מאוד בעד שאנשים שחסר להם הידע לטוס אונליין ילמדו אותו לפני שהם עולים ועושים בלגן - אבל זה עדיין לא נותן לכם שום סמכות בנושא.

זה הכל.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה בזה, מי שרוצה ללמוד בVFS צריך להסכים לתנאים

שלהם שאחד מהם הוא לא לטוס ברשת עד לאישורם. אם הבנאדם רוצה לטוס

ברשת מתי שבא לו וללמוד לבד, אז אין בעיה עם זה אבל לא דרך VFS.

אני אישית מבין מאוד את הבקשה הזאת שלהם. זה כמו שחניך טיס אמיתי שעדיין

טס עם המדריך שלו יחליט יום אחד שהוא עושה סולו על דעת עצמו.

פורסם

אורן, זה לא עניין של סמכות או לא

הם לא כופים את זה על אף אחד ולא אומרים כל מי שחדש לא יכול לטוס ברשת

הם בסך הכל אומרים שאם החלטת שאתה רוצה לשבת וללמוד איך לטוס ברשת ואתה רוצה את העזרה שלהם, אז אתה מסכים עם זה שזה אומר שאתה עכשיו יושב ולומד לפי הקצב והשיעורים שלהם ושתהיה סבלני, שלא יקפצו ישר למים

פורסם

(שוב הקדמתם אותי-נערך-נו טוב תקראו את זה פעמים)

אורן זה לא עיניין של סמכות.

זה אחד מהתנאים כדי לילמוד בVFS.

מי שמעוניין להעזר ולילמוד בVFS צריך לחתום.

גם בני ה30+ שיש אצלנו ויש הרבה חתמו זה לא העיניין פה.

מי שחושב שהוא יכול לטוס ברשת אז שיטוס ברשת ,לא הכרחנו אנשים לבוא לילמוד.

זה כמו שבקורס רשיון פרטי באמיתי לא תתחיל לטוס סולו אם לא הגעת לרמה של סולו.

אז כפי שקראתם אנחנו עובדים במשותף עם פקחים רבים בחטיבה וכשאנשים מגיעים לרמה של טיסה ברשת מאפשרים להם.

5 חבר'ה יטוסו מעכשיו הקפות והם רק באמצע קורס רשיון פרטי. לטוס ראיה אין להם אישור כי הם לא למדו. לתת להם לשגע את הפקחים? לא. הם כבר אתם מעוניינים שהפקחים עצמם על החיבור ברשת ילמדו אותם אז למה לבוא ולילמוד בVFS.

המשאבים שלנו מספיקים לכמות מסוימת של אנשים שלומדים ביחד ו42 חניכים לומדים ביחד כמו ברגע זה זה באלגן גדול לעכוב אחרי כולם.

ותלך תדע עם חניך שנרשם קרא את החומר למד לשלוט במטוס בקורסים המעשיים הוא עדיין לא יודע לטוס ברשת מבחינה של לדעת את החוקים .

15 חבר'ה יושבים ועובדים בVFS שמחנו מאוד היום והתרגשנו יחד עם החניכים שעברו סולו הקפות וגם ברשת הלך להם טוב ואחד מהנושא של הסמכות להגביל אותם לטיסות באי פי זה נושא של סבלנות שצריך בתחום. אי אפשר לילמוד הכול ביום אחד ולנסות ברשת.

מי שרוצה לעשות ככה מוזמן החומר מפורסם ונגיש .אבל מי שנרשם ורוצה לילמוד עם מדריכים ואישיים והכול שיקשיב לחוקים והם באמת מקשיבים והתוצאות מדברות בעד עצמן.

סמכות או לא סמכות השורה התחתונה הכול עובד יפה מי שחושב שיש כאן בעיה אנא לבדוק אחר כך לדבר. כול המסנגרים של כול החניכים מפורסם אצלנו תעשו בדיקה ותראו מה דעתם .

שיהיה לילה טוב מחר יש לי סידורים אחרונים לקראת רשיון על רכב (מטוס מסוג דייהו)פרטי.

פורסם
אילן ואלירן -

אני חושש שאני עם אור בעניין הזה.

כל הכבוד לכם על ההשקעה והרצון הטוב.

אבל אתם לא סמכות שיכולה להגיד לבנאדם אם לטוס אונליין או לא לטוס אונליין.

אני מאוד בעד שאנשים שחסר להם הידע לטוס אונליין ילמדו אותו לפני שהם עולים ועושים בלגן - אבל זה עדיין לא נותן לכם שום סמכות בנושא.

זה הכל.

היי אורן.

אנחנו לא הסמכות להגיד לאף אחד אם לטוס או לא אבל אנחנו כן יכולים להגיד למי שרוצה ללמוד אצלנו לא לטוס ברשת אם הוא מחליט לטוס לבד שלא ילמד אצלנו זה הכל.

בנתיים החניכים שלנו אחלה כולם יודעים ומבינים את המשמעות של העניין.

אני מקווה שעכשיו זה סוף סוף ברור לכולם מה המשמעות של חתימה על תקנון בית הספר.

תודה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...