eranzucker פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 כדי לשכוח מהריבים המטופשים על הידע והמקצועיות שלנו החלטתי להתחיל במן חידון קטן. במסגרת עבודתי אני שואל ושומע המון שאלות מעניינות וחשובות בנושא טיסת מכשירים. מכיוון שאני מדריך בארה"ב הרוב מתקשר לטיסה בארה"ב אני מבטיח לעשות את המירב כדי להתאים אותן גם אל מי שלא טס כאן. בוא נתחיל עם השאלה הראשונה. בלינק המצורף ישנה דפית של גישת VOR למסלול 17 בשדה Ormond Beach שבמרכז פלורידה. נניח שאתם מבצעים את הגישה בתנאי מכשירים ונניח שאתם מכירים את האיזור הזה מעולה ואתם טסים בו כל הזמן. בסיס הענן הוא 800 רגל. ממש לפני הגעה אל הVOR אתם רואים כמעט את כל המסלול אבל לא את כולו. השאלה היא האם מותר לכם לנחות? האם מותר לכם לרדת מהמינימה של 700 רגל? (אני מניח שאין DME במטוס) מה אתם חושבים? http://204.108.4.16/d-tpp/0408/05459VG17.PDF ערן צוקר
eranzucker פורסם אוגוסט 30, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 הערה קטנה - ההנחה היא שאתם טסים בססנה 172 ערן צוקר
Ohad Shalev פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 אני חושב שאסור לי לנחות ולרדת מתחת למינימה אם אני לא רואה את כל המסלול בבירור... אם הגישה הייתי גישת ILS הייתי נוחת מכיוון שזה כל הקטע של ה-ILS.... אבל בגלל שהגישה היא גישת VOR והיא לא מדוייקת כמו ILS לכן אם במינימה אין לי קשר עין עם כל המסלול אני לא נוחת... יש אפשרות שמטוס בטעות קיבל אישור התיישרות על 35 ואני אנחת וזה יהיה מאוד לא נעים... זאת דעתי לפחות... ונראה לי שאני טועה אבל בקטנה
iroth פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 הי ערן, ראשית, תבורך על היוזמה! לגבי השאלה - נראה לי שניתן להמשיך בגישה מאחר ובפעם הראשונה אתה מגיע ל-VOR מעל לבסיס העננים לכן נראה לי שניתן להמשיך לעבור את ה-VOR לפנות ל-342, להנמיך ל-1600 ואז לפנות חזרה ל-162 ולהמשיך להנמיך עד למינימה (700) בתקווה שבגובה זה תראה את המסלול בבירור.
Avi Dudai פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 היי ערן אי שם בגולה. (דייטונה ביץ' איזה מקום חבל'ז - רק חם מאוד באוגוסט) בכל לימודי בנושא תמיד הוגבלה הנחיתה אם לא ניתן לראות המסלול. לא נאמר אף פעם כיצד לנהוג אם חלקו השני לא נראה. ההיגיון שלי אומר כי ביום ערפל כשרואים רק את חלקו ההתחלתי של המסלול מותר לנחות. אבל כאן יש לי בעיה עם ההיגיון. 1. אולי יש מטוס על המסלול והוא בלתי נראה. 2. אם היה מותר לא היית שואל את השאלה. נכון? ועכשיו יש לי שאלה אליך. מכיר את דוד צוקר (מאוסטרליה? אולי הוא כבר לא באוסטרליה. היום גילו צריך להיות 57 )
Ilan Cohen פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 שלום לכולם. אחרי הימים האחרונים שעברו על הפורום בעצבנות יתר החליט ערן לעשות חידון קטן על תעופה, לשנוי האוירה. אז אחרי דחיפה קלה מצידי החידון יצא לדרך. לסיכום ביניים אין עוד את התשובה הנכונה. למען האמת זאת שאלה במיבחנים לטייסים מקצועיים. אני כבר יודע את התשובה אבל הבטחתי לא לגלות עד שאחד מיכם יענה עליה. הפרס על תשובה נכונה מזכה את המנצח בכרטיס טיסה לארה"ב של חברת אלעל וירטואל. אז חברה תתאמצו עוד קצת התשובה נימצאת בדפית [רמז] ביי
Or Netzer פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 well לפי מה שאני חושב(וקצת מעיון בדפית) במקרה כזה אתה ממשיך באותו גובה עד לראיה של כל המסלול עושה מין HOLD מעליו לראות שהכל נקי ממכשולים ואין מטוסים וגם אם יש זה מראה להם שאתה עומד לנחות ואז בסיום הHOLD זה מכניס אותך ישר לפיינל... לא? גם לדעתי אפשר אפשר להנמיך טיפה מעבר למינימה לגובה 670 (תלוי בסוג מטוס)
Nir פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 לפי המינימה הרשומה למטוס קטגוריה A (ססנה172) ה MDA הוא 700 רגל עם טווח ראות מסלול של מייל 1 . בגובה זה נמצאים ב673 רגל מעל גובה המסלול. לפי השאלה הבנתי שיש ראות של למעלה ממייל מסלול, לכן אני נוחת ( בעיקר כי השלפוחית לוחצת אחרי טיסה ארוכה .. ) ניר
hagay פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 ממש לפני הגעה אל הVOR אתם רואים כמעט את כל המסלול אבל לא את כולו. השאלה היא האם מותר לכם לנחות? האם מותר לכם לרדת מהמינימה של 700 רגל? (אני מניח שאין DME במטוס)ערן צוקר אני יוצא מנקודת הנחה שדייקת בכל מילה, לכן, לפי הדפית המינימה נמצאת מעל הVOR מבחינת אורך המסלול, כך שאם עדיין לא הגעת אלVOR עדיין יש לך אפשרות להמשיך מעל המסלול עד הVOR כך תראה את כל המסלול ותנחת.
Tomer Haim פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 היי, בסיס הענן במקרה זה הוא מעל המינימה, ואני מניח שגם הראות היא מעל, אתה אומר שניתן לראות את חלק מהמסלול בגובה גבוהה מהמינימה, לכן עפ"י החוקה ניתן לנחות כאשר רואים רק את אורות הגישה, אני הייתי יורד עד ה MDA ולא פחות ורק כשאני בטוח , נוחת, זו גישת VORDME כך שיש זמן מההגעה ל MDA ועד ל ה MAP ע"מ להחליט עם ללכת סביב או לא... בנמקרה זה אפשר לנחות - חוצמיזה שאני תמיד מסתבך עם דפיות של NOS אני מעדיף את JEPPESEN
Eliran-VFS1 פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 אני הייתי נוחת. סביר להניח שאם אני רואה בגובה 700 רגל חלק מהמסלול אז אני יכול לגשת ולהנמיך ולדעת כול הזמן איפה המסלול ולככול שאני ינמיך אני יראה יותר. וסביר להניח שהפקח לא יתן למטוס אחר להעלות על המסלול ככה שאם החלק הראשון שלו פנוי אפשר להגיד שכול המסלול פנוי. בכול מקרה אשמח שלא תגלו את התשובה עד שרוב הטייסים המקצועיים בחטיבה יענו על זה כדי שנראה את כול הדעות ... וערן באמת עשית בשכל שהכנסת חידות לפורום ולדעתי תחזור לטוס ברשת במרחב הישראלי. ככול שאנשים ישמעו בקשר צורת הדיבור המקצועית מהעולם האמיתי ככה ילמדו יותר. (אל תשכח שאתה צריך להיות חזק בכול הנושא של מבנה השדות בארץ...אתה צריך להתחיל לילמוד כדי לפקח בארץ... :wink: :wink: )
eranzucker פורסם אוגוסט 30, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 באמת לא טסתי הרבה זמן ברשת ההוריקן והחיים האמיתיים מנעו ממני. בכל מקרה עדיין אין שום תשובה מספקת ונכונה. רציתי להתייחס לתשובה של תומר שציין שכאשר רואים אורת הגישה ניתן לנחות. הקביעה הזאת היא לא נכונה גם ע"פ ההחוק האמריקאי וגם על פי החוק הישראלי שדי מבוסס על החוק האמריקאי. תנסו לחשוב מה הקריטריונים לטיסה מתחת לMDA? ערן צוקר
Omer k פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 אוקי מכיוון שכל התשובות שחשבתי אליהם כבר נאמרו הרי לכם הישר מהפמת הפנים ארצי - של ישראל כמובן חלק א פרק 4 סעיף 10 אסור להניך מתחת לגבוה ההחלטה DH אלא אם: 1. מפתן הנחיתה של המסלול או אורות הגישה וסימונים אחרים נראים בבירור 2. המטוס נמצא במקום שממנו ניתן לבצע גישה רגילה למסלול אם בעת ההגעה לנקודת החטאת הגשיה - MAP - או לנקודת גובה ההחלטה - DH יבצע הטייס מיידית את תהליך החטאת הגישה(הליכה סביב) המתאים.
eranzucker פורסם אוגוסט 30, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 נכון מה שעומר אומר על פי הפמ"ת. הקריטריונים שאני דיברתי עליהם הם מהחוקה, תקנה 115 אם אני זוכר טוב. בכל מקרה עדיין אין אף תשובה נכונה לכן אני אנסה לכוון אתכם. כל מי שהחליט שהוא נוחת עובר על החוק. השאלה היא למה? ערן צוקר
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם אוגוסט 30, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2004 בתשובה שלי אני לא כל כך בטוח בכל דבר שאני אומר ויש לי הרבה מקום לטעויות, אז יש מצב שאני יוצא כאן טמבל אבל אני אנסה בכל זאת המינימה היא 700 רגל עם RVR של 1 ק"מ אורך המסלול הוא 3700 כלומר קילומטר+... אנחנו כרגע מתקרבים לVOR, שזה קצת אחרי הזברה? ואנחנו לא רואים את קצה המסלול, זאת אומרת שאנחנו יכולים לראות קצת פחות מקילומטר מכאן שהתנאים לא מספיקים לנחיתה, ואנחנו צריכים לחכות יותר זמן עד שנלך לאכול שווראמה
eranzucker פורסם אוגוסט 31, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 31, 2004 תשובה כמעט כמעט מדויקת כדי להנמיך אל מתחת למינימה ישנם שלוש קריטריונים: קשר עין עם המסלול או סביבתו (ישנה רשימה מלאה של דברים לפי הסדר שנראה אותם), שימוש בתמרון רגיל לנחיתה והאחרון ראות. בשאלה שהוצגה אנחנו מסיימים את הגישה וכבר ממש נמצאים כמעט מעל המסלול. בשלב זה נשאל את עצמנו אם אנחנו חוקים לנחות או לרדת מהמינימה שלנו. השאלה הגדולה היא איזה אפשרות או דרך יש לנו להעריך את הראות (והדגש הוא על flight visibilty להבדיל מראות על הקרקע) ? כלי מאד שימושי הוא המסלול! כמה מסלול אנחנו רואים מלפנינו? את אורך המסלול אפשר לקרוא בדפית ובמקרה של השאלה אם אינני רואה את כל המסלול ואף יותר אינני יכול לנחות! הטעות היחידה בתשובה היתה שלא מדובר כאן על RVR מכיוון שאין מכשיר RVR שם (RVR נמדד ברגל) מדובר על מייל ראות ולא על קילומטר ראות. מייל יבשתי = 5200 רגל בערך ואנחנו רואים בקושי 3700 רגל - אורך המסלול. ועכשיו השאלה היא מכיוון שאף אחד אחר חוץ ממכם לא יודע מה הראות באותו רגע מהקוקפיט ואתם כבר לחוצים ורעבים והטיסה ארוכה ומתים לנחות ורואים כמעט את כל המסלול ואנחנו הרי טייסים מעולים ואין שום בעיה מבחינתנו לשים את המטוס בדיוק על הזברה... בטח אתם מבינים לאן אני הולך עם זה. הייתם נוחתים או לא? ועל זה כל אחד יכול לחשוב ולענות לעצמו. יפה מאד! מבטיח שאלה חדשה בקרוב מאד. ערן צוקר
Omer k פורסם אוגוסט 31, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 31, 2004 ערן אל פי מה שאתה אומר יש צורך בכזה מצב לפנות לשדה חלופי...
eranzucker פורסם אוגוסט 31, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 31, 2004 נכון מאד - או להמשיך לנסות עד שהראות משתפרת (כמובן ע"פ כמות הדלק שישנה במטוס) ערן צוקר
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 31, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 31, 2004 קצת באיחור ולא יצא לי לקרוא את כל התגובות שלכם... בקשר לשאלה האם לנחות או לא, אני לא הייתי נוחת. בוא ניקח את המצב של הסימולציה לרגע, ונניח כי אין באיזור פיקוח. ההחלטה האם לנחות או לא היא עלינו בלבד. לכן ברגע שהתנאים (במקרה שלנו הראות) לא מאפשרים לנחיתה, בייחוד כשאנחנו כבר מעל המסלול, ואנחנו עדיין לא רואים את כולו. ומכיוון שאין לנו קשר מלא עם המסלול, עקב תנאי הראות, אין אנו יכולים להרשות לעצמנו לנחות. (בניגוד לפורום Screenshots, כאן אתם לא חייבים להגיב על התגובות )
Ilan Cohen פורסם אוגוסט 31, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 31, 2004 קצת באיחורולא יצא לי לקרוא את כל התגובות שלכם... בקשר לשאלה האם לנחות או לא, אני לא הייתי נוחת. בוא ניקח את המצב של הסימולציה לרגע, ונניח כי אין באיזור פיקוח. ההחלטה האם לנחות או לא היא עלינו בלבד. לכן ברגע שהתנאים (במקרה שלנו הראות) לא מאפשרים לנחיתה, בייחוד כשאנחנו כבר מעל המסלול, ואנחנו עדיין לא רואים את כולו. ומכיוון שאין לנו קשר מלא עם המסלול, עקב תנאי הראות, אין אנו יכולים להרשות לעצמנו לנחות. (בניגוד לפורום Screenshots, כאן אתם לא חייבים להגיב על התגובות ) לא חייבים אבל רוצים, תעבור לשאלה השניה.