Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 למי שלא יודע, ICAO הגדירה דרישות השפה האנגלית הנדרשת מעובדי תעופה. ממרץ 2011 דרישות אלה הן חובה, וכוללות טייסים מסחריים בנתיבים בינלאומיים, פקחי תעבורה בינלאומית (שתי קבוצות אלה מוגדרות כאוכלוסיה מבצעית), ומנהלים/ מקבלי החלטות. עובדים מבצעיים נדרשים לרמה מבצעית 4 שיש לחדש הסמכתה כל 3 שנים, מנהלים זוטרים לרמה מתקדמת 5 שיש לחדש הסמכתה כל 4 שנים, ומנהלים בכירים לרמה 6 מומחה שניתנת לצמיתות. לגבי ואטיל כחלק מרשת AS REAL AS IT GETS, אפשר לנחש כי חבריה ומנהליה יחששו לשים מכשול בדרכם של בני ה-13 המצטרפים. אך מה דעתכם למשל, לגבי החלת הנושא לאחר 3 שנות חברות בחטיבה? אם החטיבה תצעד בנושא קדימה, אוכל לסייע, אני עוסק בכך בעולם התעופה.
Hananv פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 מז"א לאחר 3 שנות חברות בחטיבה? הכוונה שכל מי שנמצא בחטיבה מעל 3 שנים יהיה חייב לעבור מבחן כזה? האמת לדעתי זה דבר מאוד טוב, כל אחד חייב לדעת את זה, אני חושב שכחלק מקורס הטייס (זה כמו במציאות בארץ אפילו) אפשר ללמד את כל השפה ומושגי התעופה לא רק כשמגיעים לרשיונות הבכירים אלא מרשיון הטייס המכשירי. הכוונה שלי היא שכבר מרשיון הגדר מכשירים יש ללמד חניכים יחסית בוגרים (למשל בני 14 ומעלה) מושגים תעופתיים שבהם הם יכולים להתקל במהלך טיסותיהם, ושזה יהיה חלק ממערך הקורס וחלק ממבחן המעבר. הרי בארץ במציאות לרשיון טיס פרטי ממה שזכור לי לפחות יש דרישה לעבור מבחן באנגלית לרמה סבירה. לדעתי לא צריך ללמד אנשים\ילדים אנגלית, אבל צריך ללמד אותם מושגי תעופה בסיסיים שבמהלך טיסה יכולים לומר להם את המושגים האלו ושהם יבינו מה נאמר להם, שוב, לא רק מרשיון מתקדם אלא אף תלמיד\טייס קורס טיס פרטי או הגדר מכשירים.
Elad Zeierman פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 לא חושב שצריך שצריך לחייב דרישה מסוג מהסיבה הפשוטה שאפשרות התקשורת באנגלית מהווה חסם טבעי להשתלבות ברשת ווטסים כטייס ועל אחת כמה וכמה כפקח מי שאין לו את היכולת לתקשר עם פקח סביר להניח ישאר בחוץ
guyshohat פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 לדעתי, לא צריך להכריח אנשים ללמוד ולעבור "מבחנים" באנגלית על מנת שיוכלו לטוס ברשת.אנחנו בסך הכל קבוצה של אנשים שאוהבים לטוס..... כל עוד זה לא בעולם האמיתי מותר לטעות לפעמים כי זה בסך הכל סימולטור ולא מסכנים חיי אדם. זה נכון שאם בן אדם שלא יודע נדב"ר או לא יודע אנגלית בצורה הדרושה יכול טיפה להפריעה בקשר אבל כולנו כאן כדי ללמוד אחד מהשני,זה כל היופי שבVATSIM שלא צריך ללמוד שנים כדי להטיס בואינג או סתם לעלות לטיסה רגילה.... כאשר אין סכנת חיי אדם אני חושב שמותר ואף רצוי לפעמים לטעות בנדב"ר כי מכל הטעויות לומדים. בתודה, גיא
Amir Paz פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 עופר נקודה מעניינת, ואני מאוד בעד. כבר לפני שנה, קצת לפני שיוני נכנס לתפקיד, הגדרתי רמת אנגלית בצורה ממש ראשונית לפקחים בלבד, הנה חלק מהסילבוס: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- פרק 3 - דירוג רמת אנגלית • פרק זה יבוצע ב TS • המטרה בפרק זה היא לקבוע את רמת האנגלית התעופתית של המועמד - הערכה כללית. • יש להזין את הדירוג שנקבע ב PRS. הוראות לביצוע הדירוג: המדריך ייספק לחניך תרחיש כלשהו (בעברית) ועל החניך לתרגם את התרחיש לאנגלית. דוגמא לתרחיש שניתן לספק לחניך: • אלעל 007 בשלב זה תנמיך 5000 לרימון , אתה מספר 2 לגישה, לפניך דו מנועי חוצה קו חוף, שים לב שבשלב זה אנו עדיין לא יודעים כיצד התרסקות המטוס תשפיע על הגישה שלך ועל גודל העיקוב, כרגע אנו מכירים שהמטוס התרסק 5 מייל דרומית לב"ג VOR והדבר גורם לחסימת הכניסה לציר עם הרוח של 30, הרוחות בשדה 310 על 35 קשרים עם משבים של 50 קשרים, לא ניתן בשלב זה לבצע גישת RNAV מצפון, יש פעילות חיל אוויר באזור פתח תקווה. חשוב לבקש מהחניך שיכתוב את הסיפור על דף ומייד לאחר מכן לבצע את התרגום בקול. אין להשתמש בדוגמא זו! עליך להמציא סיפור! וודא כי בסיפור יש שילוב של מספרים ונתונים אחרים יחד, כפי שמופיע בדוגמא. החניך יבדק על 3 מקרים - ללא יוצא מן הכלל. פרק 3 - דירוג רמת אנגלית - המשך התוצאה תקבע ע"פ הסולם הבא: שים לב! על החניך להעביר את המסר , זאת אומרת שהתרגום לא חייב להיות מושלם, אנו מחפשים לראות כי הטייס מבין את המידע המועבר לו. נכשל - החניך לא הצליח להעביר את המסר בכל שלושת המקרים. רמה 1 - החניך הצליח להעביר את המסר ב 2 מהמקרים לפחות - רמת האנגלית נמוכה והוא התקשה לבצע זאת. רמה 2 - החניך הצליח להעביר את המסר בשלושת המקרים - רמת האנגלית נמוכה והוא התקשה לבצע זאת. רמה 3 - החניך הצליח להעביר את המסר בשלושת המקרים - רמת האנגלית טובה וקיים מקום לשיפור. רמה 4 - החניך הצליח להעביר את המסר בשלושת המקרים - רמת האנגלית טובה מאוד ומתאימה לסטנדרטים ברשת VATSIM. יש להזין את הדירוג שנקבע לתיקו האישי של הפקח (PRS). על מנת להמשיך לפרק 4 בסילבוס מגדל, על החניך להשיג רמת אנגלית "1" במידה והחניך נכשל, הסבר לו כי לא ניתן להמשיך בסילבוס עד שלא יפגין רמת אנגלית דרושה, לא מדובר במבחן (אין זמן המתנה) אך מצופה ממנו להשתפר בנושא. אין להמשיך לפרק 4 - סילבוס מגדל - טרם השגת רמת אנגלית "1" ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- אנחנו מצפים ליציאת אתר ההדרכה בקרוב, אני מקווה שיוני ממשיך במגמה , לדעתי חשוב מאוד לאכוף אנגלית בקרב הפקחים. לגבי טייסים: אפשרי לביצוע כפי שהוצע, אחרי X זמן ברשת. מה שלא עובר את מבחן הרמה, נגביל אותו למשל שלא לקבל P1 אבל אנחנו לא ממש יכולים להגביל אותו מטיסה ברשת.
yoni revivo פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 אנגלית תעופתית ברמת נדב"ר בסיסי זה לא משהו שאי אפשר ללמוד בכמה שבועות. אני אומנם לא דוגמה (בכיתה ב' כבר דיברתי עם אמא אנגלית וצרפתית באופן חופשי) אך יצא לי להדריך 2 חניכים כאן שבקושי ידעו לחבר משפט. בתוך חודש של הדרכות הם שלטו יפה בכל ההוראות ואפילו הקריאו את הסיטואציות מהסילבוס של אמיר ברמה סבירה בהחלט. בקיצור, כמו בכל דבר מי שרציני, יקרא חומרים (יש מספיק ברשת) וידע להיעזר באנשים מתי שצריך- זה לא יהווה מכשול עבורו. גם בגיל 13-14 (אם איני טועה היום כבר מלמדים אנגלית מגן). אלו שמתקשים באופן מיוחד בשפה יקבלו הדרכות אישיות וממוקדות בנושא.
Hananv פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 בעיקר כשמכיתה י"א כבר יש חובה לגשת לבחינת בגרות ויש להיות ברמה של לפחות 3 יח' עם ידע בסיסי כל-שהוא. לכן אם ילד יגיע גם עם רקע של 3 יח לימוד עם קצת השקעת זמן בקורס (ובכללי זה דבר שכל אחד חייב ללמוד) אחרי כמה זמן הוא ילמד להבין מושגי תעופה בסיסיים ביותר שמשומשים בשפת תעופה עם שילוב קל של הבנת אנגלית. למשל לא צריך להיות גאון גדול באנגלית כדי להקשיב ולהבין מהפקח כיצד יש לבצע תהליך גישה לפי וקטורים שהפקח נותן מסיבה כזו או אחרת כשזה לא מידע הנגיש בדפית. ולכן זו הרמה הבסיסית הדרושה, גם בקורס טיס פרטי במקרים מסויימים ובעיקר בהגדר מכשירים.
Ido Rosenthal פורסם נובמבר 22, 2011 דיווח פורסם נובמבר 22, 2011 לא ברור לי אם אתה מתכוון להדרכת פקחים או בכלל, אם זה אמור לחול גם על טייסים אז לא ברור לי איך אוכפים דבר כזה, הרי אין דרישה כזו בVATSIM...
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם נובמבר 23, 2011 א. דיברתי על עוד רעיון לחיקוי הנעשה במציאות. מוגדר בהודעתי בדיוק מי האוכלוסיה. היא למשל אינה כוללת טייס פרטי שטס בבורקינה פאסו, ראש פינה, או פקח במגידו. לפירוט יתר: ICAO Doc 9835- Language Requirements & Implementation ב. לגבי אכיפה על טייסים ברשת- ניתן לשלב במסגרת הסמכת טייס בואטיל. ניתן להתחיל בביצוע למעוניינים, והיתר אחרי 3 שנים כדי שיתבגרו, יריחו בחינת בגרות וירכשו ניסיון בדיבור באנגלית, גם אם לא שלהם. ג. מבחינת דרכי לימוד- ניתן ללמוד כפי שיוני כתב בכמה שבועות, למשל עצמית לחלוטין, מהפקח האוטומאטי ב-MSFS. הקטע העיקרי שיחסר בדרך למידה זו הוא מצבים בלתי רגילים, שהינו קטע עיקרי בלימוד ובבחינה במציאות, וברשת מהווה חלק קטן. לכך יש ספרות חינם ברשת. לגבי רעיונות שלי- כשקובי דוד נכנס לניהול החטיבה בימי הביניים, הצעתי לו לפי בקשתו לבצע הסמכות טייסים. הרעיון נדחה בביטול. בחטיבה הכנסנו באותה תקופה הדרכת טייסים כידוע לך היטב. לואטסים לקח עוד 5 שנים, ואזי גם הם הגיעו למסקנה.
mickey lip פורסם נובמבר 23, 2011 דיווח פורסם נובמבר 23, 2011 אני בעד לגמרי, יאלה אמיר , תתחיל לעבוד ( רציתי להגיד " עופר, תתחילו לעבוד" אבל מיד עלה לי בראש הקטע מבובה של לילה והתגלגלתי מצחוק פה ).
Ido Rosenthal פורסם נובמבר 23, 2011 דיווח פורסם נובמבר 23, 2011 ב. לגבי אכיפה על טייסים ברשת- ניתן לשלב במסגרת הסמכת טייס בואטיל. ניתן להתחיל בביצוע למעוניינים, והיתר אחרי 3 שנים כדי שיתבגרו, יריחו בחינת בגרות וירכשו ניסיון בדיבור באנגלית, גם אם לא שלהם. אם זה על בסיס ולנטרי כמו IFS אז אין פה שום בעיה אבל לגבי "היתר" לא הסברת כיצד אתה אוכף חובה במעבר בחינה כדי לטוס ברשת. בוא נדבר דוגרי כמו שרוה"מ אומר - יהיה SUP שמנתק חברי VATIL שאין להם הסמכה כזו מהרשת? זה נשמע ישים? זה נשמע כמו משהו שVATSIM יאשרו? לגבי רעיונות שלי- כשקובי דוד נכנס לניהול החטיבה בימי הביניים, הצעתי לו לפי בקשתו לבצע הסמכות טייסים. הרעיון נדחה בביטול. בחטיבה הכנסנו באותה תקופה הדרכת טייסים כידוע לך היטב. לואטסים לקח עוד 5 שנים, ואזי גם הם הגיעו למסקנה. יש הבדל בין הכנסת מערך ולנטרי להכנסת תקנה מחייבת. אם אתה רוצה להכניס תקנה מחייבת אתה צריך להתחיל מהקודקוד, לחטיבה יש יכולת לשלוט ברמת הפיקוח במרחב בגלל שפיקוח דורש הסמכה וVATSIM האצילה סמכויות ההסמכה לVATIL, אבל לחטיבה אין שום יכולת לשלוט ברמת הטייסים וגם אם לצורך ה"ויכוח" יש לה אפשרות לשלוט ברמת הטייסים, אין לה אפשרות לשלוט ברמת טייסים מחטיבות אחרות והרי שום דבר לא מונע מכל טייס להצטרף לאיזה חטיבה שהוא חפץ בה...
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 23, 2011 מחבר דיווח פורסם נובמבר 23, 2011 איני מציע להפוך את ואטסים וחוקיו על הפנים, אלא ליישם לימוד אנגלית בקורס מכשירים ופרטי. מי שלא עובר מוסמך לטוס פנים ארצי. לטייסים, מבחן מקוון יאפשר לכל המעוניין לקבל ולרענן הסמכה. פקחים יצטרכו מעט יותר, כמו שאמיר פירט. לא הצעתי בדיקה רפואית שנתית עדיין :mrgreen: . מעניין אם וכאשר יצטרכו לבצע בדיקת דם אצל הדיילת של בוקי, כמה יתנדבו :roll:
Nir Gonen פורסם נובמבר 23, 2011 דיווח פורסם נובמבר 23, 2011 ואם יש לי רמה 6 ברישיון זה תקף אוטומטית גם לואטסים :-) ? בכל מקרה רעיון טוב אשמח לעזור בנושא אם אתבקש
oz sessler פורסם נובמבר 24, 2011 דיווח פורסם נובמבר 24, 2011 אני בעד לגמרי, יאלה אמיר , תתחיל לעבוד ( רציתי להגיד " עופר, תתחילו לעבוד" אבל מיד עלה לי בראש הקטע מבובה של לילה והתגלגלתי מצחוק פה ). חחחחחחחחחחח גדול!!!!