yuval_el פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 שלום לכולם, זאת בטח שאלה שמענינית הרבה כאן, ואותי במיוחד. מישהו יכול לעשות השוואה בין איירבס לבואניג ולהראות את היתרונות-חסרונות של כל אחד מהם? ולהגיד מה הוא עדיף לדעתו... אני אישית לא טסתי ואולי גם לא יטוס (בסימולטור) עם איירבס אבל יכול להיות שזה סתתם בגלל הרגל ודעות עליהם... מקווה שהדיון יתפתח בצורה רצינית,
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 יובל אני כמוך לא טס עלהם. אני גם לא מבין גדול של ארבסים בקושי למדתי איזה גודל כול סוג כדי לתת להם חניות בבן גוריון. היה לי מטוס ארבס במחשב (הקטן ביותר נראה לי) וסתם עשיתי אימונים ולא נראה שהם לא טסים טוב. מי שזוכר מ"תעופה בחקירה" היה ארבס שחצה את האוקינוס היה נזילת דלק והמטוס נאלץ לדהות מרחק עצום עד לאיזה שדה באיזה אי באמצע האוקינוס האטלנטי. אמרו שם שהמטוס והטייס שברו שיא של המרחק הרב ביותר של דאייה אז מכול זה ניתן להסיק שהמטוסים מבחינה אורודינמית מעוצבים כמו שצריך. חוץ מזה לא יודע עלהם הרבה ...תספרו לנו בבקשה עוד מידע עלהם.
Itai Ganor פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 אני מעדיף אירבאס על בואינגים כי הם קצת יותר חדישים ובטכנולגיה חדשה.
alon_a פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 אני ינסה להסביר על הגדלים והדגמים למיניהם: קודם כל ידוע לי שכל המטוסים מלבד הA300 והA310 של איירבאס מוטסים עם ג'ויסטיק שנמצא בצידו השמאלי של הטייס ובצידו השמאלי של טייס המשנה ככה שלאלה שמאיתנו טסים עם ג'ויסטיק לא יהיה בעיה להטיס :wink: עכשיו הדגמים מקטן לגדול: A318: הוא קטן, הוא חמוד והוא המטוס הכי הכי לטיסות קצרות קצת קטן יותר מ737 לפי דעתי מתחרה בERJ 175/170 של EMBREAER הוא אחד הדגמים החדשים ביותר של איירבאס ומשרת כיום בעיקר באייר פראנס ובפורנטאייר אייר פראנס מביאה אותו לארץ לפעמים A319: בסדר גודל של 737-800 ואולי קצת יותר משמש את החברות האירופאיות בעיקר ביעדים באירופה A320: ה-מטוס של איירבאס משמש הרבה מאוד חברות ואין מצב שלא תמצאו אחד כזה באויר בכל שעה או אפילו יותר בסדר גודל של737 עד 757 והוא מתחרה מאוד חזק למטוסי ה737 A321: מטוס שנחשב כבר כבינוני מזכיר מאוד את ה757 של בואינג מבחינת גודל וצורה אוסטריאן מביאה אותו בדרך כלל לארץ סיימנו את סידרת המטוסים הקטנים והבינונים נעבור לכבדים יותר A300: תוכנן בעיקר להיות מטוס מטען הוא יחסית ישן אבל לפי דעתי מטוס המטען הטוב ביותר A310: תוכנן כמו הA300 למען שירות נוסעים מתחרה קצת קצר מן ה767 וגם יותר שמן ממנו A330:אלירן דיבר עליו מקודם המטוס מהסוג הזה הוא זה שדאה והראו את המקרה בתעופה בחקירה המטוס בסדר גודל של 767 קצת יותר ארוך וקצת יותר שמן חוצה את האטלנטי הרבה והוא מתחרה בעיקר ב767 וב777 A340: המטוס הגדול ביותר של איירבאס היה אמור להיות התשובה האירופאית ל747 האמריקאי על המטוס הזה יש לי קצת יותר ידע המטוס חדש מאוד יחסית ופותח במקביל ל777 בעיקר כדי שהחברות לא יקפצו לקנות את ה777 ויקחו את A340 לאחר כ20 שנה של תכנון הוא המריא לראשונה ב25 לאוקטובר 1991 לטיסת ניסוי מטולוז הבעיה המרכזית במטוס הייתה שהכנפיים היו מתנופפות ברוח לאחר כמה שינויים במנוע וקצת בכנף הבעייה נפטרה ביולי 1992 המטוס המריא לראשונה עם כל המערכות טיסה שלו ולאחר העבודה על הכנף המטוס עבר את הטיסה בשלום ועד סוף החודש רשמו 6 מטוסי הA340 הראשונים 1000 שעות טיסה מתוך ה2000 הנדרשות לאישור הוצאה לשירות בין המבחנים הבאים הטיסו את הA340 לותך סופת ברקים כדי לראות את העמידות שלו בפני ברקים ובתנאי קרח הבדיקות עברו בהצלחה והוכיחו כי המטוס עמיד בפני פגיעות ברקים המטוס יצא לשירות בשנת 1994 כיום לופטהנזה מחזיקה 41 מטוסי A340 יותר מכל חברה אחרת 31 מן הדגם A340-300 ו10 מן הדגם A340-600
moti פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 האירבאסים נחשבים למטוסים מאוד מתקדמים מבחינה טכנולוגית ויחסית אמינים בעולם התעופה-למעט מקרים בודדים שבהם קרו תקלות שנגרמו מטעויות אנוש. שימו לב לדבר מעניין- בעוד שבבואינג סוגרים ומצמצמים קווי יצור ישנים כגון ה 757 ו 747 767, באירבאס קווי היצור רק מתרחבים ומשתפרים.
EvyatarM פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 המטוס שדאה את המרחק בתעופה בחקירה זה לא היה A340?
Gal פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 מה הקשר לזה שהוא יכול לדאות? עוד לא ניסו בואינג 777 או 767. וזאת שאלה כמו מה יותר טוב לאמבורגני או פרארי. תראה המטוסים האלה שנוים לחלוטין (בתור אחד שגם טס המון על הA340/330 של PSS וגם על הPMDG ועוד מטוסי בואינג אחרים) האיירבאסים יותר ממוחשבים מה שאמור להיות טוב יותר אבל אני בספק. יש דברים שהמחשב עושה טוב ויש דברים שהאדם צריך לעשות. תראו באיירבאס למשל אין כזה דבר VNAV LNAV יש לך A/P, A/T וזהו ( כמובן שכמו ב737 אתה יכול לכוון מהירות גובהה כיוון לבד זה ברור). עכשיו מה שכן לדעתי מטוסי האיירבאס פחות טובים לנו (הכל מסיבות פולטיות לצערי ולא משיקולים של אחד לאחד) אבל חיסרון אחד של האיירבאסים הוא גודל וחוזק המנועים מטוס הA340 מתחילים שיוט בסביבות הFL250 ובמהירות של 0.72/0.75 לאומת הבואינגים שיכולים יותר מהר וגבוהה. לכן לא יותר מדי קשה לעשות שיא של 18 מה שמטוס בואינג היה עושה ב17 למשל. ושורה תחתונה אם שואלים אותי בואינג רק בואינג לא A380 (שלא כל כך טוב לאלעל) ולא שום איירבאס אחר אין כמעט שום מטוס שאיירבאס מיצרת שיכול לענות על הדרישות של אלעל. אין מה להשוות בין הA330 ל777 ולא בין הA340 ל747 זה עולמות שונים ומשונים וגם מסקרנים.
yoni revivo פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 המטוס שדאה את המרחק בתעופה בחקירה זה לא היה A340? לא.. זה היה 330 (שכחתי את החברה). אתה לא זוכר כשהם התחילו לאבד דלק מכנף שמאל הם הפעילו את הקרוספיד לאיזון, ואז מנוע ימין בגלל חוסר דלק נכבה והוא אמר "טוב, מקסימום כוח במנוע מס' 2 (מנוע שמאל)" והעלה את המצערת למקסימום. בעצם זו היתה טעות להשתמש בקרוספיד במקרה הזה משום שהנזילה בכנף ימין רוקנה את המיכלים בכנף שמאל והמנוע שם כבה (למרות שבגובה הזה לא ממש אפשרי לשמור איזון עם מנוע אחד בלבד, למרות שזה עדיף מלדאות ללא מנועים בכלל). אגב אל תשכחו במקרה הזה שהאירבוס היה ריק לגמרי מדלק... לא נראה לי שהעמידו בואינג במצב כזה עדיין, אז כרגע לא ממש ניתן להסיק מי טוב יותר מהבחינה האווירודינמית ולמי יש רמת L/D (יחס עילוי/התנגדות) גבוהה יותר.
רפאל פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 המטוס שדאה את המרחק בתעופה בחקירה זה לא היה A340? לא.. זה היה 330 (שכחתי את החברה). אתה לא זוכר כשהם התחילו לאבד דלק מכנף שמאל הם הפעילו את הקרוספיד לאיזון, ואז מנוע ימין בגלל חוסר דלק נכבה והוא אמר "טוב, מקסימום כוח במנוע מס' 2 (מנוע שמאל)" והעלה את המצערת למקסימום. בעצם זו היתה טעות להשתמש בקרוספיד במקרה הזה משום שהנזילה בכנף ימין רוקנה את המיכלים בכנף שמאל והמנוע שם כבה (למרות שבגובה הזה לא ממש אפשרי לשמור איזון עם מנוע אחד בלבד, למרות שזה עדיף מלדאות ללא מנועים בכלל). אגב אל תשכחו במקרה הזה שהאירבוס היה ריק לגמרי מדלק... לא נראה לי שהעמידו בואינג במצב כזה עדיין, אז כרגע לא ממש ניתן להסיק מי טוב יותר מהבחינה האווירודינמית ולמי יש רמת L/D (יחס עילוי/התנגדות) גבוהה יותר. אתם מתכוונים לאייר-קנדה A330 ? שהתכבו לו המנועים (ניגמר לו הדלק) ואז הוא נחתת על המסלול,בנס ?! נידמה לי שהתפוצצו לו צמיגים ... http://www.airliners.net/open.file/634702/L/
moti פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 המטוס שדאה את המרחק בתעופה בחקירה זה לא היה A340? לא.. זה היה 330 (שכחתי את החברה). אתה לא זוכר כשהם התחילו לאבד דלק מכנף שמאל הם הפעילו את הקרוספיד לאיזון, ואז מנוע ימין בגלל חוסר דלק נכבה והוא אמר "טוב, מקסימום כוח במנוע מס' 2 (מנוע שמאל)" והעלה את המצערת למקסימום. בעצם זו היתה טעות להשתמש בקרוספיד במקרה הזה משום שהנזילה בכנף ימין רוקנה את המיכלים בכנף שמאל והמנוע שם כבה (למרות שבגובה הזה לא ממש אפשרי לשמור איזון עם מנוע אחד בלבד, למרות שזה עדיף מלדאות ללא מנועים בכלל). אגב אל תשכחו במקרה הזה שהאירבוס היה ריק לגמרי מדלק... לא נראה לי שהעמידו בואינג במצב כזה עדיין, אז כרגע לא ממש ניתן להסיק מי טוב יותר מהבחינה האווירודינמית ולמי יש רמת L/D (יחס עילוי/התנגדות) גבוהה יותר. אתם מתכוונים לאייר-קנדה A330 ? שהתכבו לו המנועים (ניגמר לו הדלק) ואז הוא נחתת על המסלול,בנס ?! נידמה לי שהתפוצצו לו צמיגים ... http://www.airliners.net/open.file/634702/L/ המטוס שדאה חצי מהאוקיינוס האטלנטי שדובר עליו ב"תעופה בחקירה" הוא אירבאס 330 של חברת איר טראנסאט הקנדית- הוא נחת אני חושב בלי מנועים וחשמל באיים האזורים שבשליטת פורטוגל
Oren Geva פורסם ספטמבר 1, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2004 אני ינסה להסביר על הגדלים והדגמים למיניהם:קודם כל ידוע לי שכל המטוסים מלבד הA300 והA310 של איירבאס מוטסים עם ג'ויסטיק שנמצא בצידו השמאלי של הטייס ובצידו השמאלי של טייס המשנה ככה שלאלה שמאיתנו טסים עם ג'ויסטיק לא יהיה בעיה להטיס :wink: עכשיו הדגמים מקטן לגדול: A318: הוא קטן, הוא חמוד והוא המטוס הכי הכי לטיסות קצרות קצת קטן יותר מ737 לפי דעתי מתחרה בERJ 175/170 של EMBREAER הוא אחד הדגמים החדשים ביותר של איירבאס ומשרת כיום בעיקר באייר פראנס ובפורנטאייר אייר פראנס מביאה אותו לארץ לפעמים A319: בסדר גודל של 737-800 ואולי קצת יותר משמש את החברות האירופאיות בעיקר ביעדים באירופה A320: ה-מטוס של איירבאס משמש הרבה מאוד חברות ואין מצב שלא תמצאו אחד כזה באויר בכל שעה או אפילו יותר בסדר גודל של737 עד 757 והוא מתחרה מאוד חזק למטוסי ה737 A321: מטוס שנחשב כבר כבינוני מזכיר מאוד את ה757 של בואינג מבחינת גודל וצורה אוסטריאן מביאה אותו בדרך כלל לארץ סיימנו את סידרת המטוסים הקטנים והבינונים נעבור לכבדים יותר A300: תוכנן בעיקר להיות מטוס מטען הוא יחסית ישן אבל לפי דעתי מטוס המטען הטוב ביותר A310: תוכנן כמו הA300 למען שירות נוסעים מתחרה קצת קצר מן ה767 וגם יותר שמן ממנו A330:אלירן דיבר עליו מקודם המטוס מהסוג הזה הוא זה שדאה והראו את המקרה בתעופה בחקירה המטוס בסדר גודל של 767 קצת יותר ארוך וקצת יותר שמן חוצה את האטלנטי הרבה והוא מתחרה בעיקר ב767 וב777 A340: המטוס הגדול ביותר של איירבאס היה אמור להיות התשובה האירופאית ל747 האמריקאי על המטוס הזה יש לי קצת יותר ידע המטוס חדש מאוד יחסית ופותח במקביל ל777 בעיקר כדי שהחברות לא יקפצו לקנות את ה777 ויקחו את A340 לאחר כ20 שנה של תכנון הוא המריא לראשונה ב25 לאוקטובר 1991 לטיסת ניסוי מטולוז הבעיה המרכזית במטוס הייתה שהכנפיים היו מתנופפות ברוח לאחר כמה שינויים במנוע וקצת בכנף הבעייה נפטרה ביולי 1992 המטוס המריא לראשונה עם כל המערכות טיסה שלו ולאחר העבודה על הכנף המטוס עבר את הטיסה בשלום ועד סוף החודש רשמו 6 מטוסי הA340 הראשונים 1000 שעות טיסה מתוך ה2000 הנדרשות לאישור הוצאה לשירות בין המבחנים הבאים הטיסו את הA340 לותך סופת ברקים כדי לראות את העמידות שלו בפני ברקים ובתנאי קרח הבדיקות עברו בהצלחה והוכיחו כי המטוס עמיד בפני פגיעות ברקים המטוס יצא לשירות בשנת 1994 כיום לופטהנזה מחזיקה 41 מטוסי A340 יותר מכל חברה אחרת 31 מן הדגם A340-300 ו10 מן הדגם A340-600 תיקון לגבי ה-A330 לעומת A340. זהל א נכון שה-A340 גדול יותר. יש להם את אותו גוף - לפעמים קצת ארוך יותר או קצר יותר - תלוי בדגם הספציפי (200, 300 וכו'). ל-A340 פשוט יש 4 מנועים מה שמאפשר לו קטגוריות טיסה מעל גופי מים גדולים וכן יש לו טווח אורך יותר. זה הכל. דבר נוסף שאיירבאס עשו חכם מאוד - גם בואינג היום הולכים בכיוון הזה - אבל תא הטייס של משפחת ה A320, A330 וה-A340 זהה מבחינת המיכשור והתפעול. זה מאפשר הסבות קצרות ביותר לטייסים מה שמקנה גמישות רבה מאוד לחברות שצי המטוסים שלהן מבוסס איירבאס, וכן חססכון במערך התחזוקה עקב רכיבים זהים. אני גם נוטה לא להסכים לנושא ה"איירבאס ממוחשב יותר". באיירבאס מפעלים FMC, וגם בבואינג. הטסת בואינג לא שונה מהטסת איירבאס - הרי בשניהם היום המחשב מבצע את כל העבודה. מה שאיירבאס עשו טוב יותר זה ממשק המשתמש של מחשבי הטיסה שלהם - לכן מתקבל הרגשה שהם אוטומטיים יותר. גם באיירבאס אם יש בעיה הטייסים יטיסו את המטוס באופן ידני ואין כאן שום בעיה.
Itai Ganor פורסם ספטמבר 2, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2004 באירבאס יש ג'ויסטק בצד ולא כמו בבואינג יש יוק באמצע. שהייתי בתא הטייס בטיסה שלה לאיטליה אז טסנו עם אירבאס 320 אז שאלתי תה טייס מה יותר נוח? הוא אמר שיותר נוח לו הג'וטיסטיק מאשר היוק כי מאזור של היוק באירבאס יוצא לו מן מדף כזה שם הוא יכול להניח תדפיות מאשר בבואינג לשים את הדפיות על החלון בצד שזה לא הכי נוח.
yoni revivo פורסם ספטמבר 2, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2004 מעניין באמת למה בואינג לא החליפה במטוסים החדשים (737NG, 777.....) את היוק בסטיק כמו המטוסי האירבאס... לא נראה לי שמבחינה טכנית יש לבואינג איזשהי בעיה עם זה. כנראה שהגורם המשמעותי ביותר הוא הנוחות..
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 2, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2004 רבות נאמר על שתי חברות אלה ומטוסיהן. לעתים קשה להבדיל בין תעמולה לעובדות, וכרגע אין לפני חומר השוואתי אובייקטיבי. אני יכול לציין מספר התרשמויות, טסתי רבות בשתי משפחות המוצרים מאז 1965, אך לא כטייס. מצב החברות והמוצרים: שתי החברות מייצרות מטוסים טובים, ומצבן הכלכלי טוב עם צבר הזמנות מרשים. אווירודינאמיקה: טסתי רבות בסימולטור X-Plane שפותח במקורו ככלי מעבדתי ל-NASA לעבודות מחקר ופיתוח מטוסים. התרשמתי כי הדגמים הכבדים AIRBUS A33X, A34X הציגו יעילות אווירודינאמית (יחס עילוי לגרר) נמוכה. אין לי נתון ממקור אחר לאשש ממצא זה. אם הוא נכון, התופעה מוזרה ומעוררת שאלות לגבי כלכליות הכלים. התרשמות מתא הטייס: שתי החברות מייצרות כלי טיס ידידותיים לטייס תוך שימוש בטכנולוגיות אחרונות לצורך שיפורי יכולת. אין הבדל עקרוני בין טכניקת תפעול המטוסים והשימוש ב- FMC. שתיהן משתמשות ב- FMC של חברות אמריקאיות מתחרות. לAIRBUS יש מוד גישה שנותן יתרון מסוים לטייס בכך שהמהירות הנשמרת תואמת את נתוני המטוס ותצורת מדפים נוכחית, אולם זהו פרט לא משמעותי. בטכניקת תפעול נוכחית ברוב חברות התעופה, בשני דגמי FMC הטייסים ממילא מוודאים התאמת זווית המדפים למהירות בכל שינוי מדפים. תמיכה לוגיסטית: הניסיון שלי מורה על פער תרבויות בין חברות צרפתיות לאמריקאיות בתמיכה תעופתית לוגיסטית, כאשר עם האמריקאים הניסיון טוב מאוד, מארה"ב חלק קריטי יוצא בטיסה באותו יום והוא אצלך ביד תוך 48 שעות. אצל הצרפתים יש שיקולים פוליטיים, שיקולי VACANCE (חופשת הקיץ בה הכל סגור חודש), וכל מיני עניינים, ובקיצור- אתה מפסיד כסף. אני לא מאמין שאזכה לראות באל על AIRBUS. צירפתי קובץ ידיעות עבור מטוס כבד אחרון מכל חברה (A380 אמור לטוס החודש) לידיעה כללית. Boeing 777 facts · The 777-300ER is the second largest commercial passenger airplane after the 747-400 and has been tested with a maximum take-off weight (MTOW) of 351 metric tons. · The 777's undercarriage is the largest ever incorporated into a commercial jetliner, and its tyres are the largest ever fitted to a commercial aircraft. · The 777-300ER has been tested flying with only one working engine for as long as six hours 29 minutes over the Pacific Ocean as part of its ETOPS trials. (Note: 3 hours successful and reliable operation of one-engine-out is sufficient for ETOPS 180 min certification, based on current rules.) · The GE90-110B and -115B engines fitted on the 777-200LR and -300ER have a diameter larger than that of a 737 fuselage. The Guinness Book of World Records recognized the -115B, powering the 777-300ER, as the "World's Most Powerful Commercial Jet Engine" with a tested thrust of 127,900 lbf (569 kN). · The longest ETOPS-related emergency flight diversion (192 min. under one engine power) was conducted on a United Airlines' Boeing 777-200ER, carrying 255 passengers, on March 17, 2003 over the southern Pacific ocean. · The 777 has substantial non-US designed or non-US manufactured content, to be exceeded only by the 7E7. At least the following companies have made contributions: Mitsubishi Heavy Industries (fuselage panels), Kawasaki Heavy Industries (fuselage panels), Fuji Heavy Industries, Ltd. (center wing section), Ilyushin (jointly designed overhead baggage compartment). · The 777 has the same "Section 41" as the 767. This refers to the part of the aircraft from the very tip of the nose, going to just behind the cockpit windows. From a head-on view, the end of the section is very evident. This is where the bulk of the aircraft's avionics are stored. · Boeing 777 characteristics · Cruise speed: 0.84 Mach , 550 mph (885 km/h) at 35,000 ft (10,700 m) · Wingspan: 199 ft. 11 in. (60.9 m) · Length: 209 ft. 1 in. (63.7 m) (-200), 242 ft. 4 in. (73.9 m) (-300/-300ER) and longer than 747-400 Airbus A380 Weights A380-800 - Operating empty 275,000kg (606,000lb), max takeoff 548,000kg (1,208,000lb). A380-800HGW - Max takeoff 560,000kg (1,235,000lb). Performance A380-800 - Max cruising speed M 0.88. Long range cruising speed M 0.85. Range 15,100km (8,150nm). Service ceiling FL430. A380-800HGW - same. Dimensions A380-800 Wing span 79.8m (261ft 10in), length 73m (239ft 6in). Height 24,1 m (79ft 1in) Powerplants A380-800 - Four 302kN (67,890lb) thrust class Rolls-Royce Trent 900 or Engine Alliance (General Electric-Pratt & Whitney) GP-7200 turbofans. A380-800HGW - Four 311kN (69,915lb) Trent 900s or GP-7200s. Capacity) 380-800 - Flightcrew of two. Standard seating for 555 passengers on two decks in a three class arrangement. Qantas plans to fit its aircraft with 523 seats (in three classes). A380 has 49% more floor area but only 35% more seats (in 555 seat configuration) than the 747-400, allowing room for passenger amenities such as bars, gymnasiums and duty free shops. Cargo capacity 38 LD3s or 13 pallets.
alon_a פורסם ספטמבר 2, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2004 קצת מידע לגבי הA330 מתעופה בחקירה: המטוס הוא מדגם A330-243 המטוס חצה את האטלאנטי לכיוון אירופה הנתיב המקורי שלו היה יותר צפוני אך הפקחים שלחו אותו לטוס בנתיב דרומי יותר כדי להפחית על העומס הנתיב עובר קרוב לאיים האזוריים של פורטוגל ובמהלך הטיסה התפרק אחד מצונרות הדלק במנוע וזה גרם לדליפה מנוע ימין נכבה באויר והטייסים העלו את הכוח של המנוע השמאלי למקסימום לאחר מכן המנוע השמאלי נכבה גם כן מחוסר דלק משום שהמנועים נכבו גם החשמל למטוס נכבה ורק ה מכשירים החיונים ביותר נשארו פועלים באמצעות המנוע ונטה הקטן שהוא מאין מאוורר כזה שיוצא מבטן המטוס במקרה של נפילת כוח באויר המטוס דאה באויר למעלה משעה לכיוון בסיס לג'ס שבאיים האזוריים לקפטן פישה הייתה בעיה בנחיתה הוא היה צריך מצד אחד להמשיך לדאות ומצד שני לנחות בשלום הוא לא יכל להקיף את השדה והייתה לו רק אפשרות אחת לגישה משום שאין לו מנועים הוא לא יכל להפוך את המנועים ולא יכל לנחות לפי נהלי נחיתה נורמלים קפטן פישה הוריד את הגיר כמה רגעים לפני הנחיתה כדי שיוכל להאיט במקצת את המטוס בגלל המחסור בכוח החשמלי הייתה גם הבעיה של המדפים והספויילר לבסוף הנחית קפטן פישה את המטוס בחריקה חזקה מאוד והציל את הנוסעים את אנשי הצוות ואת עצמו ממוות
Itai Ganor פורסם ספטמבר 2, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2004 כל הכבוד על הוצאת המידע עופר! מעניין מאוד. :-s
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 בואו נוסיף מעט ידע לאגדות על מטוסים. יכולת נשיאת מטען לטווח: כפי שציינתי, יעילות אווירודינאמית הנה בהגדרה היחס בין עילוי להתנגדות L/D. בשיוט, העילוי הדרוש למטוס שווה למשקלו. באותו מצב טיסה, ביעילות אווירודינאמית נמוכה, הגרר גבוה, לכן תצרוכת הדלק עולה, ולכן על כמות דלק נתונה הטווח מתקצר, בהשוואה למטוס אחר בעל יעילות אווירודינאמית גבוהה יותר. גלישה: ערך גלישה הוא היחס בין ווקטור תנועת המטוס קדימה (מהירות אמיתית) לווקטור תנועתו מטה (שיעור הנמכה). פיתוח פשוט של משוואות שיווי המשקל של מטוס, יראה כי ערך גלישה שווה ליעילות אווירודינאמית. כלומר מטוס בעל יעילות אווירודינאמית 12, (העילוי שלו גבוה פי 12 מהגרר), יהיה בעל ערך גלישה מיטבי 12. במלים אחרות על כל 12 מי"מ התקדמות הוא ינמיך מי"מ אחד. בהיעדר נתונים מדויקים (יצרנים לא ששים לתת נתונים כאלה) הסתמכתי על עבודה שביצעתי בעבר במטוסי איירבאס ובואינג בסימולטור מחקר ופיתוח X-PLANE. אין שום השפעה למשקל מטוס על ערך גלישה מיטבי, שהרי מהרגע שהמטוס נבנה, הוא יהיה בעל יעילות אווירודינאמית נתונה. מה שיושפע ממשקל המטוס הן מהירות מכשירית מיטבית לגלישה וכתוצאה מכך שיעור הנמכה וזמן טיסה, אך המטוס יגיע לקרקע בדיוק באותה נקודה, ריק או במשקל מירבי. בואו נבצע חישוב מקורב של טווח הגלישה, ומשך זמן הגלישה לגובה פני הים של אותו אירבאס 330 שלפי נתוני יעילותו האווירודינאמית 12 (להערכתי נתון מקביל של B737-800 הנו בערך 14). נניח גלישה מיטבית מגובה 35000 רגל במהירות 200 קשר מכשירית, ונעריך כי המהירות האמיתית הממוצעת בגלישה מהגובה עד לפני הים תהיה 260 קשר. אשתמש במטרים לצורך הפיכת היחידות ליחידה משותפת. קיבלתי גובה ראשוני 11,483 מטר, מהירות אמיתית 133.9 מ' לשניה, שיעור הנמכה11.16 מ' לשניה. תוצאות: משך גלישה 17.15 דקות, מרחק גלישה 138 ק"מ. הערכת שגיאת חישוב עד 10%, מדויק מספיק בכדי לקבל תחושה מה מטוס מסוגל לבצע. עכשיו צריך להיות ברור מי משני מטוסים אלה "דואה" כלשון ההודעה יותר טוב, ובערך בכמה. שבת שלום המטוס שדאה את המרחק בתעופה בחקירה זה לא היה A340? אגב אל תשכחו במקרה הזה שהאירבוס היה ריק לגמרי מדלק... לא נראה לי שהעמידו בואינג במצב כזה עדיין, אז כרגע לא ממש ניתן להסיק מי טוב יותר מהבחינה האווירודינמית ולמי יש רמת L/D (יחס עילוי/התנגדות) גבוהה יותר.
Ohad Shalev פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 תודה רבה עופר! תהיתי אם תוכל לשלב בהודעות שלך נוסחאות (בצורה פונטית) לכל שוחרי הפיזיקה שבנינו ולכל אלו שעתידים ללמוד במסגרות כאלו או אחרות... אולי גם נדע בשביל מה אנחנו לומדים כל דבר תודה רבה!
Or Netzer פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 תודה רבה עופר! תהיתי אם תוכל לשלב בהודעות שלך נוסחאות (בצורה פונטית) לכל שוחרי הפיזיקה שבנינו ולכל אלו שעתידים ללמוד במסגרות כאלו או אחרות... אולי גם נדע בשביל מה אנחנו לומדים כל דבר תודה רבה! עופר אתה מסדר לי אחלה ציון בתעודה (לחמש יחידות פיזיקה) :wink:
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 שלום, אין ברשותי כאן בסלובקיה ספרות בעברית בתחום האווירודינאמיקה שתהיה לעזר, אך יש לי הצעה. מסרתי לבי"ס החדש את הקישור לספר מצוין שיוכל לעזור בלימוד של החומר בצורה קלה המתאימה לכל אחד, כל אחד יכול גם להורידו מהאתרשל ה- FAA (כתובת ספר מדויקת אין לי). שם הספר Pilot's handbook of aeronautical knowledge. פרקים 3-4 שלו דנים בעקרונות טיסה בסיסיים. בהזדמנות זו הנה קישור ופירוט תוכן של ספר נוסף, Aeronautical Infromation manual. הספר מכסה את נושאי הטיסה במרחב האווירי תחת בקרה יפה. גם אם לא עניתי בדיוק כמבוקש, מקווה שיעזור לכם. http://www.faa.gov/atpubs/AIM/index.htm Table of Contents Chapter 1 Navigation Aids Chapter 2 Aeronautical Lighting and Other Airport Visual Aids Chapter 3 Airspace Chapter 4 Air Traffic Control Chapter 5 Air Traffic Procedures Chapter 6 Emergency Procedures Chapter 7 Safety of Flight Chapter 8 Medical Facts for Pilots Chapter 9 Aeronautical Charts and Related Publications Chapter 10 Helicopter Operations Appendices Bird/Other Wildlife Strike Report, Volcanic Activity Reporting Form, Abbreviations/Acronyms תודה רבה עופר! תהיתי אם תוכל לשלב בהודעות שלך נוסחאות (בצורה פונטית) לכל שוחרי הפיזיקה שבנינו ולכל אלו שעתידים ללמוד במסגרות כאלו או אחרות... אולי גם נדע בשביל מה אנחנו לומדים כל דבר תודה רבה!
yoni revivo פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 אם תרצו הרחבה כלשהי על היעילות האווירודינמית או תחום אחר במדעי התעופה גם אני אשמח לפרט ולקשר אתכם אם זה מעניין אתכם.... לפני כמעט שנה פירסמתי איזשהו פירוט בסיסי מאוד במדעי התעופה.. אולי זה יעניין אתכם: http://www.gamer.co.il/gamer2/php/topic ... cid=253116 (אם התמונות לא עובדות גם לכם ואתם מעוניינים לצפות בהם, אני יכול להעלות קובץ word עם הכל תקין). כמובן שמאז למדתי כמעט פי ארבע ממה שמוצג שם, ואני שוקל להכין עוד אחד מתקדם ומפורט בהרבה וכמובן כולל תחומים נוספים.
Ohad Shalev פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 שלום,אין ברשותי כאן בסלובקיה ספרות בעברית בתחום האווירודינאמיקה שתהיה לעזר, אך יש לי הצעה. מסרתי לבי"ס החדש את הקישור לספר מצוין שיוכל לעזור בלימוד של החומר בצורה קלה המתאימה לכל אחד, כל אחד יכול גם להורידו מהאתרשל ה- FAA (כתובת ספר מדויקת אין לי). שם הספר Pilot's handbook of aeronautical knowledge. פרקים 3-4 שלו דנים בעקרונות טיסה בסיסיים. בהזדמנות זו הנה קישור ופירוט תוכן של ספר נוסף, Aeronautical Infromation manual. הספר מכסה את נושאי הטיסה במרחב האווירי תחת בקרה יפה. גם אם לא עניתי בדיוק כמבוקש, מקווה שיעזור לכם. http://www.faa.gov/atpubs/AIM/index.htm Table of Contents Chapter 1 Navigation Aids Chapter 2 Aeronautical Lighting and Other Airport Visual Aids Chapter 3 Airspace Chapter 4 Air Traffic Control Chapter 5 Air Traffic Procedures Chapter 6 Emergency Procedures Chapter 7 Safety of Flight Chapter 8 Medical Facts for Pilots Chapter 9 Aeronautical Charts and Related Publications Chapter 10 Helicopter Operations Appendices Bird/Other Wildlife Strike Report, Volcanic Activity Reporting Form, Abbreviations/Acronyms תודה רבה עופר! תהיתי אם תוכל לשלב בהודעות שלך נוסחאות (בצורה פונטית) לכל שוחרי הפיזיקה שבנינו ולכל אלו שעתידים ללמוד במסגרות כאלו או אחרות... אולי גם נדע בשביל מה אנחנו לומדים כל דבר תודה רבה! אחלה תודה רבה עופר! גם לך יוני!
Or Netzer פורסם ספטמבר 3, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 איזה כיף יהיה להתווכח עם המורה ואז להביא לו מה שנקרא "בום בום לפנים" ולהוציא לו הוכחות :twisted: יאלה רק שנתחיל ללמוד על זה כבר :twisted: תודה עופר כרגיל :wink:
yuval_el פורסם ספטמבר 3, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 3, 2004 איזה כיף יהיה להתווכח עם המורה ואז להביא לו מה שנקרא "בום בום לפנים" ולהוציא לו הוכחות :twisted: יאלה רק שנתחיל ללמוד על זה כבר :twisted: תודה עופר כרגיל :wink: אור, אתם לומדים אוירודינמיקה בבית ספר?