Ittai Arnon פורסם דצמבר 20, 2011 דיווח פורסם דצמבר 20, 2011 חדר בקרה מס' 11 - שעות של פיקוח רצוף תחת קורת גג אחת, Around the clock. אחראים: יוני רביבו, איציק בקשי, איתי ארנון. צוות החטיבה - תומך בצורה מלאה !! זמנים: החל מה 22.12 16:00 מקומי - 25.12 מסתיים בחצות. מיקום: מושב חגור - מפת הגעה: הגעה מצומת מורשה - נסיעה על כביש 5 עד צומת קסם - ירידה לכיוון ראש העין, בהמשך פנייה שמאלה לכביש 444. לשים לב שלא יורדים לכביש 6 ! נסיעה על כביש 444 עד צומת המושב. לאחר כניסה למושב ישר עד הגעה לצומת T, בצומת T שמאלה 500 מטר עד פנייה שנייה שמאלה, ישר 200 מטר והגעה למועדנית. אין אפשרות להגיע מהרכבת למושב ללא רכב (טרמפ או מקסימום מונית). שלא ינסו ללכת ברגל או משהו, זה נראה קרוב במפה חניה: בעלי הרכבים צריכים לחנות מאחורי האלונית, ולהקפיד לא לחנות מול בית הכנסת (הבניין הראשון צפונית לחד"ב), ומול כניסות לאלונית, למשרד וכו'. מהלך החד"ב בכלליות: 22.12 - יום ההקמה, הרצה ובדיקת כל המערכות. ההקמה תתחיל בבוקר ע"י צוות ואנשי החטיבה, זמן תחילת פיקוח 16:00 מקומי (14:00GMT) 23.12 - Virtual Airlines Day. טיסות מרוכזות של חברות תעופה וירטואליות לב"ג ומב"ג - כאמור כל טיסה אחרת תתקבל בברכה. 24.12 - Israel Full Coverage. במהלך יום שבת בנוסף לחדר הבקרה נפתח עוד 3 עמודת פיקוח מקומיות (LLIB_TWR, LLSD_TWR, LLET_TWR) עמדות אלה יוכלו להיות מפוקחות מהבית בתיאום. 25.12 - Real Ops Day. לוח טיסות אמיתי תואם ליום ראשון, עדיפות תינתן לנרשמים מראש, אף על פי כן, מוזמן בברכה, ניתן להירשם בלינק הבא: http://www.vatil.org.il/vatil/RealOps/index.php עמדות החד"ב: עמדת מבצעים - ע. אחמ"ש + אחמ"ש זמינים כל שעות החד"ב ומנהלים את החד"ב. עמדות פיקוח ב"ג - קלירנס, קרקע, מגדל - תצוגה ויזואלית של נתב"ג על גבי מקרנים - באולם הראשי. חדר מכ"מ - בקרת ת"א, וגישה ב"ג - חדר נפרד הכולל את העמדות הנ"ל. חדר סימולטור - עמדת סימולטור לטיסה במהלך החד"ב ובתיאום מראש ! (כוללת רכיבי קוקפיט ביתי, מחשב ניווט, רדיו, גלגלים, מדפים מצערות וסטיק, יוקרן על גבי מקרן!) כל מי שנרשם לעמדת בטיסה מתבקש ליצור קשר עם אחראי החד"ב לפני הגעתו ולוודא שמישות העמדה, יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש אם העמדה לא פעילה בנוסף: חדרי מנהלות - מטבחון, שירותים וחדר מנוחה ! שיבוצים לעמדות: נא לשלול מייל ל atc@vatil.org.il שם מלא עמדה מעודפת יום ושעה מדגיש מהפקחים בעמדות להביא עימם אוזניות ומיקרופון לפיקוח ! לוח שיבוצים מעודכן: לוח שיבוצים מעודכן :arrow: ביקורים: חדר הבקרה הינו אירוע פתוח למבקרים אל אנו מדגישים ומבקשים בכל לשון של בקשה נא לתאם מראש כל ביקור ! תיאום בדרכים הבאות: עמדת מבצעים - יפורסם בהמשך. איציק בקשי - 054-4641432 מייל - Email - atc@vatil.org.il חולצות: במהלך החד"ב יחולקו חולצות ע"פ ההזמנה מטה. מדגיש שוב, כל מי שהזמין חולצה מחוייב לאסוף את החולצה. תשלום עבור החולצה הינו 40 ש"ח אשר מגולמים כתרומה לקופת החטיבה. *** למעט אבנר טראוב ודוד כהן *** חוקים, נהלים וכללי התנהגות: 1. נוהלי פיקוח בעמדות: א. פקח לא יהיה נוכח בחד"ב יותר מ 4 שעות (משמרת). ב. פקח ינוח 8 שעות בין כל משמרת כאשר המנוחה לא תתבצע בחדר הבקרה. ג. יתנו חריגים לסעיף 1 ו -2, לשיקול אחמ"ש. ד. לאחר סגירת השיבוצים ביום רביעי 21/12, יהיה ניתן לשנות שיבוצים בצורה הבאה בלבד: שליחת מייל ל ATC@VATIL.ORG.IL ה. שינוי עמדות \ שיבוצים לשיקול אחמ"ש בזמן אמת. 2. אוזניות על כל פקח להביא אוזניות USB, אם אין - נא לציין במייל עם השיבוץ. אם יש לכם אוזניות USB לא בשימוש נשמח אם תתרמו אותם לאירוע. נא לבדוק תקינותם לפני. 3. הגדרות מחשבים חל איסור מוחלט לשנות הגדרות במחשב הפיקוח וגם אם הם נראות לכם מזעריות. (כמו הגדרות כרטיס קול, כרטיס מסך, רקע בדסקטופ, סמן עכבר וכד') במידה ויש בעיה או במידה ותהיו מענוינים לבצע שינוי כלשהו בהגדרות - אישור ישיר של אחמ"ש. 4. גלישה באינטרנט חל איסור מוחלט לגלוש באינטרנט בזמן פיקוח, לבדוק דוא"ל, מסנג'ר סקייפ טימספיק או כל תוכנה אחרת מלבד תוכנת הפיקוח. במידה ותהיו מעונינים לגלוש ניתן לקבל אישור מהאחמ"ש לביצוע הדבר על מחשב האחמ"ש (במידה ופנוי ואפשרי), או על עמדת הפיקוח בין השעות 0200 בלילה עד השעה 0600 בבוקר, וגם זה יתבצע באישור אחמ"ש בלבד ובהתאם לעומס בתעבורה. יש להקפיד על נוהל זה! העמדות המורשות לעבודה עם SERVERINFO בלבד: אחמ"ש/מבצעים וקלירנס. 5. חילוף משמרות תהליך החפיפה וחילוף משמרות הפקחים בעמדה יתבצע בין 10 דק' דק' לפני תחילת המשמרת ל-5 דק' לאחר שעת תחילת המשמרת. 6. שמירה על שקט לאלו שפיקחו כבר בחד"ב מבינים כמה שקט חשוב ומה המשמעות של לא לשמוע מישהו באוזניה בגלל שאנשים מדברים ברקע. נא לשמור על השקט ולהיות מקצועיים בנושא. 7. שפה אני שוב מרענן את נושא השפה כי יש לנו צפי ל ה מ ו ן טיסות זרות. נא לשמור על אנגלית תעופתית תיקנית. 8. אוכל ושתיה חל איסור לאכול בעמדה! מותר לשתות מבקבוקים בלבד. נא לא להניח כוסות על שולחנות, יהיה שם לא מעט ציוד יקר! 9. דפיות נא לא להביא דפיות מהבית/קלסרי נהלים/רשימות כאלו ואחרות שאתם עובדים איתם, אלא בבקשה מיוחדת של אחד מאחראיי החד"ב. אנו נספק לכם את כל המפות, הדפיות והמידע הדרוש. 10. ביקורים ניתן לבקר בחד"ב ולצפות בנעשה. ניתן לצלם ולהביא איתכם אפילו חבר'ה שמעונינים להתרשם ולא קשורים לחטיבה ע"פ התנאים הבאים: כשאתם מתקשרים נא להזדהות, כי לא קל לנו לזהות "אהלן" מתוך כמה מאות חברי חטיבה. כמו כן נא לציין מתי אתם באים, עם מי ולכמה זמן בערך. חל איסור למבקר לפקח, במידה והינכם מוסמכים וברצונכם לפקח - נא ליידע את האחמ"ש. בכל מקרה כל ביקור ע"פ סעיף ביקורים מעלה ובתיאום מראש ! 11. עמדות נוספות/פיקוח מהבית: במידה ואתם מגיעים עם מחשב נוסף (נייד) נאפשר לכם לפקח על עמדות שונות חוץ מעמדות הגרעין (קלירנס, קרקע, מגדל, גישה ות"א). הדבר יעשה באישור אחמ"ש. פקח המעוניין לפקח מהבית על עמדות אחרות שהם לא עמדות גרעין כפי שצויין מעלה - מוזמן לעשות זאת בשמחה. 12. שמירה על כבוד התושבים - מושב חגור. אנו מתארחים במושב חגור, אשר נרתם ותרם את המועדונית לטובת האירוע. אנו מבקשים מכל המבקרים והמשתתפים לשמור על כבוד התושבים והמקום. אני מדגיש כי החד"ב נערך במהלך השבת ולכן גם שמירה על כבוד השבת מתבקשת. 13. משמעת: לא תהיה כל התעסקות עם משמעת בחד"ב, יהיו הרבה אנשים ואין לנו זמן להתעסק עם זה. במידה ונאלץ להתעסק עם משמעת במהלך החד"ב הנושא יטופל בחומרה - ועד הרחקה לצמיתות מהחטיבה. כל אירוע חריג יובא לידיעת מנהל החטיבה
Izik Bakshi פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 פקחים, יום ראשון עדיין ריק מפקחים וגם עמדות קרקע ומבצעים עוד פנויות. בואו לקחת חלק ולהנות! אנחנו זקוקים לכם.
חן פיירשטיין פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 שיהיה בהצלחה לכולנו, מתכוון לבוא לטוס והרבה בסופ"ש הקרוב!
Ofir Lavi פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 למנהלי האירוע, לאירוע הReal Ops נרשמו המון טייסים אך מעט מאוד פקחים, ולדעתי זה בגלל שזה יוצא יום ראשון בשבוע, היום האחרון לאירוע, פחות נוח אולי לכולם להגיע למושב חגור אחרי הכל לפקח. מה שאני מציע זה, ביום ראשון בלבד לתת לאנשים להירשם כרגיל לאירוע אבל שיפקחו מהבית. אני חושב שאנשים נרתעים להירשם לפקח באותו יום בגלל הסבות שציינתי למעלה וכי זה עכשיו להגיע עד לחגור והרוב זה אנשם שפיקחו ולקחו על עצמם כמה וכמה משמרות במהלך האירוע. לדעתי על מנת להבטיח הצלחת האירוע, אליו נרשמו המון המון טייסים לסלוטים, כדאי לכם לשקול את הצעתי . תודה.
Or Bahtari פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 למנהלי האירוע,לאירוע הReal Ops נרשמו המון טייסים אך מעט מאוד פקחים, ולדעתי זה בגלל שזה יוצא יום ראשון בשבוע, היום האחרון לאירוע, פחות נוח אולי לכולם להגיע למושב חגור אחרי הכל לפקח. מה שאני מציע זה, ביום ראשון בלבד לתת לאנשים להירשם כרגיל לאירוע אבל שיפקחו מהבית. אני חושב שאנשים נרתעים להירשם לפקח באותו יום בגלל הסבות שציינתי למעלה וכי זה עכשיו להגיע עד לחגור והרוב זה אנשם שפיקחו ולקחו על עצמם כמה וכמה משמרות במהלך האירוע. לדעתי על מנת להבטיח הצלחת האירוע, אליו נרשמו המון המון טייסים לסלוטים, כדאי לכם לשקול את הצעתי . תודה. כל עוד החד"ב מתקיים לא יעלו פקחים לפקח מהבית על העמדות הקשורות לבן גוריון כי זה פשוט לא הגיוני שיש חד"ב ואנשים יפקחו מהבית, הדבר לא היה בשום חד"ב והוא גם לא יהיה חוץ מזה ברוב היום יש תל אביב קונטרול שיכול לספק את כל השירותים בעניין פיקוח.
Ofir Lavi פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 מסכים איתך אבל לדעתי כדאי שתחשבו על לעשות את זה חד פעמי כי אף פקח לא נירשם ולא ניראה שעומדים להירשם עוד פקחים כי המצב הזה ככה כבר לפחות שבוע וחצי אם לא יותר. תשמע, זה אחד הימים היותר מעניינים בכל האירוע אבל כמו שאמרתי , הוא כבר היום האחרון, רוב הפקחים כבר עשו סבב או שניים בחד"ב לכן אני לא מאמין שיגיעו ושוב, כדאי ושווה לתת לזה לדעתי "מרשה חריג" כמו שאומרים כדי סוג של ,להציל" את היום הזה או להפיק ממנו את המיטב
Shlomlux2 פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 חברים יקרים, ושוב נקראתי לשירות מילואים (בפעם המי יודע כמה השנה...) אז את החד"ב שלי אני אעשה במגדל חיפה (או יותר נכון, בפכנוע הזמני). בהצלחה ויישר כח! :mrgreen:
flytosky פורסם דצמבר 21, 2011 דיווח פורסם דצמבר 21, 2011 שאלה לי אליכם : למה לא לפרסם בVROUTE את האירוע ? אפילו רק את אירוע ה REAL OPS ולינק להרשמה של האירוע. אני בטוח שזה יביא יותר אנשים. שיהיה בהצלחה בחד"ב !
Idan Traub פורסם דצמבר 22, 2011 דיווח פורסם דצמבר 22, 2011 הטלפון הקבוע והחדש של מבצעים לאורך החד"ב: 03-9031571
Almog Atar פורסם דצמבר 23, 2011 דיווח פורסם דצמבר 23, 2011 בוקר טוב לכולם ! חבר'ה אחלה מזג אוויר לטיסת VFR לבן גוריון, או סתם לקפיצה קצרה הלוך חזור לקפריסין, גם ניקוסיה מחובר ! בהמשך נעלה תמונות נוספות מהאירוע, אני מזכיר שכל מי שרוצה לתאם טיסה חריגה/בקשה מיוחדת/שאלה או סתם לשאול מה קורה ( ) מוזמן להתקשר לעמדת מבצעים 03-9031571 מחכים לכם !!
Or Netzer פורסם דצמבר 23, 2011 דיווח פורסם דצמבר 23, 2011 טרמפ הלוך חזור לחגור - בשעה 9 וחצי בבוקר יוצא מגבעתיים מוכן לאסוף מהאזורים בסביבה. חזרה באזור 20:00 מחגור. ליצור קשר בפרטי בלבד.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 בוקר טוב לכולם, אנחנו ממשיכים עם פיקוח רצוף לאורך כל השבת, אל תפספסו!
Tal Malca פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 אני בדרכי לברצלונה אחלה של פיקוח,והיה מגניב להסיע פעם ראשונה ( שלי ) על המסלולי הסעה החדשים,באמת חוסך הרבה מאוד זמן קצת מעצבן שיש לך אחות שכל הזמן מתפרצת לחדר,זה למה פעם פעמיים לא עניתי לקשר O_O אירוע מדהים,החזור יהיה הלילה יציאה ב 2 זמן ישראל,נחיתה 6:05 בבוקר
דור יעקב פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 אירוע ממש טוב תנועה מרובה כמו במציאות ופיקוח מעולה כמצופה..... לצערי יש לי רק ערה אחת,היה שלב של חוסר תיאום מול העמדות שמעל למגדל בן גוריון,עליתי לטיסה כ-israir20 לאילת. המרשה והסעה לנקודת המתנה 26 עוברת ללא תקלות,כאשר אני התחברתי לעמדת המגדל הרגשתי שאין תיאום כמו שצריך! זה התחיל בכך שמגדל מודיע לי מספר 2 כאשר יש 2 תנועות מלפני,גם לי לחוסר תמונה כאשר המגדל מודיע מספר 2 לאחר אלעל,כאשר 4x-war (עם אני לא טועה),שגרם לי לחשוב מאיפה הגיע עוד מטוס ואוד בנקודת המתנה. אבל זה בקטנה,לאחר שאני מקבל אישור להתישר ולהמתין,אני מסיע עולה על המסלול כאן נוצר תקלה טכנית,שגרמה לניתוק המגדל כאשר אני מיושר ומטוס נוסף בפיינל למסלול 26. המטוס מבין שיש תקלה והולך סביב,שוב המתנה ואז מגיע האישור המיוחל,אני מתחיל ריצה על המסלול שפתאום אני שומע מהמגדל לבטל המראה ולפנות מידי. אני לא חושב פעמיים מבצע RTO מודיע על כך בקשר,תוך כדי הסבר שאין לי את הסינרי החדש,כאן פשוט התאכזבתי שאני שוב ממתין אחר 2 מטוסים שייכול לגרום עיכוב של 10-15 דקות,אז התנתקתי בגלל שהטיסה תוכננה על זמן מדוייק שהתפנה לי. ידוע שיש עיקובים באירוע מהסוג הזה פשוט לא הבנתי למה קבלתי אישור המראה ולאחר כדקה קבלתי לבצע ביטול המראה?
Sharon Ben פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 היי חברים הרגע סיימתי טיסה אונליין והיה אחלה. רק הערה או שתיים - הראשונה היא לעצמי - שכחתי להפעיל MP ויצא ש"נדחפתי" לעמדת המראה לפני אחרים. ברגע שהפעלתי ראיתי מסביבי את כל שאר הממתינים. הערה שניה היא בנוגע ל HOLDING - ביקשתי לתרגל HOLD מעל נתניה לאחר המראה מבן-גוריון. כשהתקרבתי לVOR ביקשתי הנחיות לביצוע ה HOLD והבקר רק נתן לי רדיאל 180. רצוי היה לתת הנחיות מדויקות יותר - רדיאל, כיוון הפניות (ימין או שמאל), גובה, EFC וכו'. כל השאר היה מצוין והשירות של הפקחים ראוי לציון. זו הייתה הזדמנות בשבילי לתרגל דברים ברמה הבסיסית ביותר של מכשירים בסיוע פקח - משהו שלא עשיתי כבר כמה שנים. תודה רבה שרון
Noy Farhi פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 היי, אני סיימתי היום את המשמרת האחרונה שלי במסגרת החד"ב. קודם להגיד תודה ענקיתלדוד כהן שהשקיע מאמצים כדי שהחד"ב יתקיים במושב חגור - אז תודה רבה ענקית ממני. (אני בטוח שכולם חושבים כמוני). תודה ענקית לכל מי שלקח חלק שהחד"ב הזה יתקיים יוני רביבו, איתי ארנון,איציק בקשי,דוד כהן פקחים וכמובן הטייסים.(ואם שחכתי עוד משהו אז מצטער -> פשוט אחרי יומים בלי לישון לפעמים לא זוכרים ) יוני זהו עכשיו אתה צריך להחזיר המון שעות שינה כמו בן אדם ולא לעבוד ביום ובלילה בלי לישון. גם לך מגיע תודה עצומה על כל הזמן וההשקעה שלך בתחביב :arrow: אז תודה אחי. ואם שכחתי משהו אז מצטער אני בטוח שעוד הרבה יכתבו וישלימו את החסר שלא כתבתי. עכשיו אין לי משמרות לחד"ב אז אני חושב שהגיע הזמן שאני אעלה לטוס קצת ויעשה כאב ראשששש לגישה . חג שמח VATIL יישר כוח! שנה טובה, התחלה חדשה ופי חמש יותר תנועה ממה שהיה עד היום.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 לילה טוב לכולם! אנחנו ממשיכים עם פיקוח רצוף עד יום ראשון בחצות, אל תפספסו! חג שמח!
moshe elbaz פורסם דצמבר 24, 2011 דיווח פורסם דצמבר 24, 2011 חברים היה יומיים ממש טובים חיזוק חיובי על עמדת מגדל פשוט הנאה אמיתית לשבת מול המקרן לסגור את המסך ולפקח עם העינים. כל האנשים שמאחורי הקלעים כל הכבוד על היוזמה וההשקעה מקווה שהצלחתם גם להנות מהפרות אני בטוח נהנתי
אורח פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 APP מקום ראשון , CTR כמעט :wink: http://stats.vatsim-germany.org/atcbypos.php?facility=APP&sort=last+week
Izik Bakshi פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 חברים, אנחנו זקוקים לפקח קרקע ומגדל שיכולים לקחת החל מ 20:00 עד 24:00 לצורך הפירוק של החד"ב. בבקשה להודיע לי טלפונית מי שיכול. 0544641432
Tal Malca פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 בדרכי עכשיו לארץ חזרה מברצלונה פיקוח מלא בברצלונה,יש גם EURO CONTROL WEST,אני מקווה שייתחבר מזרח ככה יהיה לי לכל אורך הדרך פיקוח
אורח פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 איציק, אני יכול לקחת כל דבר שאתם זקוקים לו לטעמי כדאי להעביר עמדות החוצה כמה שיותר מוקדם, כדי שלא תכנסו לאמצע הלילה עם הפירוק. מסנג'ר פתוח, תעדכנו
אורח פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 באסה שסימולטור קורס מעל בן גוריון VOR אחרי טיסה ממילאנו. בכל מקרה, תודה לכולם על האירוע וחג שמח!
Asaf Brietbard פורסם דצמבר 25, 2011 דיווח פורסם דצמבר 25, 2011 היי לכולם דבר ראשון אני רוצה להגיד תודה לכל מי שעמלו ועשו כדי שהחד"ב הזה יפעל - היה פשוט נהדר וכיפי. סה"כ זה סוג של מפגש חטיבה פלוס מינוס, אז תמיד כיף לפגוש את החברים ולהחליף חוויות. אני חושב ששווה להעביר תודה מיוחדת לפקחים של ניקוסיה קונטרול (ניקי ) שעשו לנו ממש נעים לטפס מעבר ל FL260 עם פיקוח נהדר מעל הים התיכון בדרכנו מערבה. שוב תודה לדוד, יוני, נוי פרחי שתפר שעות ועוד ועוד כל מי שנתן ועשה. כל הכבוד!