עבור לתוכן
Barak Zohar

X-Plane 10

Recommended Posts

פורסם

חברים יקרים

לאחרונה התחלתי לטוס בסימולטור X-Plane 10 הגרסה הגלובאלית, מרצון לבדוק את יכולת הסימולטור הנ"ל בביצועים, גרפיקה, דינמיקה ועוד, מול הסימולטור FSX המוכר לכולנו.

נוכחתי לדעת מס' דברים:

1. הסימולטור רץ בצורה חלקה מאוד, ועם גרפיקה גבוהה יחסית (תלוי בהגדרות), במחשבים שהם לא חזקים יותר מידי ולא מהתקופה האחרונה.

2. הדינמיקה של המטוסים פשוט מתעלה ברמות אחרות מהתנהגות המטוסים ב FSX.

3. הגרפיקה פשוט יפיפייה, ולא מביישת סימולטורים מקצועיים יותר, המשמשים טייסים בחברות גדולות לצורך אימונים וכדומה. (למרות שמשתמשים בסימולטור הזה לאימונים בהרבה מקומות).

4. אפשר לפתח את הסימולטור הזה לרמות שעוד לא הכרנו ולא ידענו שניתן להביא סימולטור לרמה גבוהה כל כך.

5. החברות השונות היוצרות סינרים ומטוסים כבר תומכות בסימולטור הנ"ל ואני חייב לומר שחברת Carenado למשל, הוכיחה את עצמה ברמה שעוד לא הכרתי, הן מבחינת ויזואליות המטוס, והן מבחינת התנהגות המטוס.

6. למי שמכיר חברת PMDG כבר יצרה ומייצרת מטוסים לסימולטור הזה, והם נראים ללא ספק הרבה יותר טוב מב FSX.

7. ניתן לטוס גם ברשת עם X-Plane באמצעות squawk box וזה פשוט כייף.

יש עוד דברים שאני מאמין שאגלה במשך הזמן ואוכל לעדכן. אני מעוניין לשמוע בבקשה מעוד משתמשים אם יש כאלו, מה אתם אומרים על הסימולטור הנ"ל, האם יש רצון מכמה משתמשים ב FSX לעבור ל X-Plane, וכך נוכל אולי לבנות משהו שיתאים לצרכים שלנו (סינרי לישראל, צביעות למטוסים וכדומה).

אז קדימה חברים, מי שמכיר, ניסה ורוצה לשתף, זה הזמן (משתמשים ב X-Plane 9 גם רלוונטי).

תודה

פורסם

מה שביעס אותי ב X-plane 10 היו שני דברים מרכזיים.(בחנתי אותו לפני כחצי שנה לערך).

1. ה landclass / Textures לא משהו מחוץ לאירופה וארה"ב (דוגמה בישראל זה פשוט נורא, FS2002 נראה לי כבר יותר יפה).

אבל זה לא הסיבה המרכזית.

2. הסיבה היותר מרכזית היא שכמעט ואין שדות תעופה עם מבנים, או אפילו טרמינל בסיסי, יש רק מסלול(ים). קח לדוגמה את נתב"ג, למעט שלושת המסלולים, אין שם כלום, לא אפילו איזה

טרמינל מצ'וקמק, משהו... פשוט כלום.

אני אשקול לעבור ל Xplane כאשר PMDG תשחרר את ה NGX וכמוהו ל x-plane.

מה שכן, אין ספק שהוא ניגן יופי על המחשב שלי. ביצועים, פשוט חלום.

בכל מקרה תודה על האינפורמציה וחוות דעתך.

פורסם

ג׳ואל אתה צודק במה שאתה אומר אך אני מאמין שניתן לבנות שדות תעופה שיראו הרבה יותר טוב מב fsx, ואם תיכנס לאתר של x-plane, תוכל לראות כבר כמה סינרים בנו וברמה גבוהה מאוד. בכל סימולטור ניתן לפתח דברים, השאלה המרכזית היא מה הביקוש לכך. נכון להיום אין ספק שרוב המשתמשים הם עם fsx, אך שווה להיפתח לעולם חדש ומתקדם יותר ולפלטפורמה חדשה. נקווה שיהיו עוד משתמשים.

פורסם

ברק,

האם היתרונות שציינת לא מתקיימים בP3D?

שם אני מבין הסינרים של FSX נתמכים, כך שנהנה מכל העולמות.

בסופו של דבר נעבור לאחד משני אלה. הייתי לשמח שוב לשמוע אם מישהו בישראל בחן אחד מול השני

פורסם

אני עדיין מתלבט האם להתחיל איתו כי עדיין אין קהילה גדולה שמשתמשת בו,

ממה שאני הבנתי, אתה מקבל משהו בסיסי ביותר וכל תוספת שתרצה אתה חייב לרכוש,

עדיין אין מאגר של שדות/מטוסים שניתנים להורדה ללא תשלום, ובמיוחד לא לאיזור שלנו,

שזה מה שיכול להעלות את המודעות והרצון בכלל להתחיל עם משהו חדש.

פורסם

אני משתמש ב Prepar3D , כל מה שעובד ב FSX יעבוד ב P3D ברוב המקרים , כך שאין ממש חיסרון בצד הזה ולא ממש צריך לחכות

לקהילה שתגדל מאחר והיא גדולה כבר ב FSX ואמרנו שברוב המקרים מה שעובד ב FSX יעבוד נכון להיום ב P3D.

מאידך , אין ממש Added Value לעבור ל P3D מ FSX כרגע אין ממש שיפור ביצועים, כל מה שיש זה תמיכה מבין היצרן.

תראה את P3D כמעין FSX w/SP3 , בגיסא 2 של Prepar3D אומרים שזה כבר יהיה מוצר חדש ומשופר, שם אני יותר הייתי

מכוון את ראייתי לעבר שדרוג.

נכון להיום , אם יש לך FSX ובגדול אתה מרוצה ממנו, אין לך למה לעבור ל Prepar3D.

פורסם

משה אני חייב לתקן אותך. יש מס׳ אתרים לא קטן של הורדות מטוסים וסינרים בחינם ל x-plane. כנס לאתר הראשי שלהם ותוכל להתרשם. חברים, אני חושב ומאמין שבאמת שווה להיפתח לעולם חדש, לחוות דברים שלא היו ב fsx, והביצועים שם פשוט הרבה יותר טובים מב fsx. לא צריך לקנות מחשבים ב 8,000 ש״ח ויותר בשביל להריץ סימולטור. תחשבו על זה, ומי שצריך טיפים להתחלה, תשלחו הודעה פרטית. תודה

פורסם

ברק העלה פה מספר נקודות חשובות לגבי הסימולטור X-Plane 10 שאני מודע אליהם ויש דברים בגו.

ה Xplane אכן רץ יפה מאוד וביצועים ממש מרשימים גם עג"ב מחשבים לא כ"כ חזקים.

ישנם אכן מספר לא מועט של תוספות חינמיים ל Xplane ורובם הרבה יותר איכותיים בהשוואה לתוספות החינמיות שיש ל FSX.

אני בעד הגישה של ברק להיפתח לעולם הזה למרות שאני אישית לא כ"כ התחברתי ל Xplane , אולי זה עניין של הרגל בשימוש ה FSX/P3D

שקשה לי להינתק ממנו.

פורסם

כיום בגרסה 10.10 יש גם סינרים של הנמלים הגדולים באירופה ושל KSEA. לא ברמה עילאית אבל סביר למדי לשימוש.

אני ממליץ לכם להשתמש בתוכנה FSX2XP כדי לשנות סינרים של FSX לסינרים של XP http://marginal.org.uk/x-planescenery/tools.html פועלת מעולה לכול הנמלים של ISP , חוץ מאילת.

אני טס על XP כבר שנה, כך שאם למשהו יש שאלות הוא מוזמן לפנות אלי.

פורסם

כיום בגרסה 10.10 יש גם סינרים של הנמלים הגדולים באירופה ושל KSEA. לא ברמה עילאית אבל סביר למדי לשימוש.

אני ממליץ לכם להשתמש בתוכנה FSX2XP כדי לשנות סינרים של FSX לסינרים של XP http://marginal.org....nery/tools.html פועלת מעולה לכול הנמלים של ISP , חוץ מאילת.

אני טס על XP כבר שנה, כך שאם למשהו יש שאלות הוא מוזמן לפנות אלי.

אתה יכול לשתף אותנו בתמונות?( של סינרים שהמרת בתוכנה הזאת)

פורסם

זה פועל גם על סינרים מקצועיים?

ניסיתי על מינכן של איירוסופט ופרנקפורט וזה עבד יופי. הנמל היחיד שזה נכשל בו זה אילת-הטקסטורת קרקע פשוט רחפה באוויר. וניסיתי הרבה מאוד נמלים והועבר 1:1 מFSX.

פורסם

ניסיתי על מינכן של איירוסופט ופרנקפורט וזה עבד יופי. הנמל היחיד שזה נכשל בו זה אילת-הטקסטורת קרקע פשוט רחפה באוויר. וניסיתי הרבה מאוד נמלים והועבר 1:1 מFSX.

נשמע טוב

יש לך מושג אם קיים מטוסים מקצועיים לXP?(לא ברמה של NGX אבל משהו סביר+)

פורסם

נשמע טוב

יש לך מושג אם קיים מטוסים מקצועיים לXP?(לא ברמה של NGX אבל משהו סביר+)

עם FMC יש:

777 של RAMZZESS, האיכותי ביותר שיצא לXP

CRJ200 של JROLLON

עד סוף השנה בטוח יצא גם ה757 של RAMZZESS, וכנראה שהוא בהמשך 2013 יגרום גם ל767 כי הם מאוד דומים.

כנראה שעד פבואר (בלי נדר) יצא גם 733 חינמי מקצועי של IXEG, והוא בהחלט לא יהיה ברמה של חינמי, אלה ברמה של PMDG+.

בלי FMC יש המון טובים, אבל FMC הוא די הגבול בין מטוס מעולה למקצועי. כמו ה787, ERJ140,170 Q400 SSJ100 ועוד כמה.

אגב, הורדה של הXSB, תוכנת הקישור של XPLANE עם VATSIM יש כאן:

http://www.xsquawkbox.net/xsb/download/

פורסם

מה עם הלאנדקלאס?

כנ"ל. עובד גם עליו.

אמרתי כבר שהוא תמיד עובד? לפי מה שהבנתי תוכנות הבנייה של הנופים דומות מאוד בשני הסימ'ים, ולכן אין בעיה בקונברט.

פורסם

כנ"ל. עובד גם עליו.

אמרתי כבר שהוא תמיד עובד? לפי מה שהבנתי תוכנות הבנייה של הנופים דומות מאוד בשני הסימ'ים, ולכן אין בעיה בקונברט.

אם בהתקנה של הסימולטור סימנתי שיתקין טקסטורות לכל העולם אני עדיין יוכל להמיר את הלאנדקלאס? וזה יעבוד?

פורסם

אם בהתקנה של הסימולטור סימנתי שיתקין טקסטורות לכל העולם אני עדיין יוכל להמיר את הלאנדקלאס? וזה יעבוד?

זה לא משנה,למעשה זה לא יפעל אם לא תוריד את הטקסטורות של ישראל. (חבל להוריד את כול העולם, תוריד רק את איפה שאתה טס-ישראל+אגן הים התיכון+אירופה+ארה"ב)

הלאנדקלאס לא משנה משמעותית את XP10, למעשה בגלל שהוא מבוסס על מפות אמתיות של OSM אין כמעט שינוי, חוץ ממבנים המותאמים כמובן(בתי זיקוק).

בXP בניגוד לFSX, ישראל היא לא מדבר עם גמלים אלה יותר סגנון בנייה אמריקאי נמוך ומדי פעם גורד שחקים במרכזי ערים-מה שנכון ברוב ישראל.

אגב, מי מהקהילה בנה את אילת לFSX? אני אשמח אם נוכל לשתף פעולה כדי להמיר אותו ידנית לXP, כי הטקסטורות קרקע פגומות.

פורסם

יהונתן שלום

ביצעתי המרה של מס' סינרים של FSX ל x-plane 10 ,חלקם עובדים וחלקם לא.

יש לי בעיה עם הסינרי של הרצליה, אני רואה מבנים אך ללא מסלולים (משהו מוזר). יש אפשרות שתוכל להעלות רק את התיקייה של הרצליה לאחר ההמרה ואני כבר אשים אותה היכן שצריך...?

לגבי הסינרי של ראש פינה, יש מסלולים וחניות אך אין מבנים. מוכר לך?

תודה

פורסם

יהונתן שלום

ביצעתי המרה של מס' סינרים של FSX ל x-plane 10 ,חלקם עובדים וחלקם לא.

יש לי בעיה עם הסינרי של הרצליה, אני רואה מבנים אך ללא מסלולים (משהו מוזר). יש אפשרות שתוכל להעלות רק את התיקייה של הרצליה לאחר ההמרה ואני כבר אשים אותה היכן שצריך...?

לגבי הסינרי של ראש פינה, יש מסלולים וחניות אך אין מבנים. מוכר לך?

תודה

מממ....אצלי הכול פיקס, אבל הבעיה הזו מוכרת לי מXP9.

1.בסוף ההמרה אתה מקבל קובץ TXT שאומר אילו פרטים הועברו ואילו לא. תבדוק אם הייתה בעיה שם.

2.בRENDERING SETTINGS, וודא ש runways follow..... מסומן בV.

3.תסתכל על המבנים ותגיד לי אם הם בתוך הקרקע, כלומר גם חלקים שאמורים להיות בחוץ, כי אם כן זו בעיה בסינרי המקורי שהשתמשת.

בכלל, אני ממליץ להוריד את הסינרים לתקיה שאין בה את FSX באמת, ולגבי הגדרת תקית הADDITIONAL בתוכנה להשאיר ריק. אני חושב ש FSX עלול לעוות לפעמים סינרים להמרה.

ראש פינה בראש:http://www.upf.co.il/file/295569811.html

הרצלייה, ובכן משהוא כבר המיר, אז:http://forums.x-plane.org/index.php?app=downloads&showfile=6600

או לחילופין,http://www.upf.co.il/file/344772228.html

פורסם

עדכון לגבי XP10

לאחרונה בדקתי את הסימולטור מבחינת הביצועים ומצאתי כי גם אם אני נמצא באזור בו יש עומס של מבנים, שדות, עצים וכדומה, אומנם הפריימים ירדו במעט, אך התמונה עדיין

הרבה יותר יציבה מב FSX. אין ריצודים, תקיעות או לאגים. גם בטיסה ברשת, הטיסה חלקה מאוד, רואים את המטוסים שצריך לראות, וניתן להגדיר את התוכנה לפי נוחות המשתמש.

הטסת המטוסים בסימולטור פשוט כייפית ברמות שלא נתקלתי בהם מעולם ב FSX (אני מדבר כרגע רק על מטוסים קלים מחברת carenado), תאורת המטוס, הצללים, גרפיקת המטוס, דינמיקה וכו'.

ביצעתי המרה של מספר סינרים מ FSX, חלקם עובד יפה מאוד בדיוק כמו ב FSX (כמו חיפה, ראש פינה, הרצליה וגם האובייקטים השונים של ישראל מהלאנדקלאס), וחלקם מספקים רק את מסלולי ההמראה וההסעה, אך ללא המבנים, אך זה לא נורא כי בשורה התחתונה חשוב היכן אני נוחת ואיך הפקח רואה אותי ברשת, ולא משנה כל כך מה יש מסביב.

כרגע אני בודק את האפשרות להכניס את נקודות ה CVFR של ישראל ל GPS, ואני מקווה שאצליח (אם יש מישהו שכבר מכיר זאת, מוזמן להשאיר הודעה).

עוד משהו מאוד מאוד נוח ב XP10, כאשר מוסיפים תוכנות חיצוניות לסימולטור, אין צורך בעריכת קבצים או כל דבר אחר שאנחנו מכירים ב FSX. פשוט להעביר את הקבצים לתיקייה המתאימה וזהו.

דבר אחד שכרגע חסר לי מאוד, הוא מנוע מז"א מתקדם כמו REX, AS2012. לפי מה שראיתי בפורומים, כשאני טס ברשת ישנה בעיה או שאין אפשרות לעקוף את מנוע מזה"א של SB, ולכן מקבלים מז"א לא תמיד נכון. נקווה שיצא משהו בקרוב.

זהו לבינתיים, ונשתמע בעדכון הבא!

לכל שאלה, נא להשאיר הודעה...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...