Itamar Shai פורסם פברואר 19, 2013 דיווח פורסם פברואר 19, 2013 היי, רציתי לשתף אתכם באחת מהטיסות היותר מעניינות שהיו לי. היום (ה19.02) שותתי לתומי בVATIL, כשראיתי כמות פיקוח יוצאת דופן. יום שלישי בערב, ויש הרצליה, חיפה, ראש פינה, גישה בן גוריון, בן גוריון קרקע (ווסט) וLLPL, שלמיטב הבנתי זה פלוטו, כי אסור לרשום PLUTO בVATSIM. אז בהיותי טייס קלים מושבע, התלהבתי והתכוננתי לטיסה שיצא לי לעשות רק בלי פיקוח. ראש פינה - נגיעה בחיפה - נגיעה בהרצליה - שדה דב. אז נכנסתי למטוס, עברתי על הצ'קליסט, ביקשתי מרשה, קיבלתי, התנעתי, עשיתי בדיקות מנוע, ביקשתי אישור להסיע, והסעתי לנקודת המתנה 33. בעודי מחכה שיתנו לי אישור לעלות, אני שומע בקשר אורח כבוד מחו"ל: טייס המלכה בכבודו ובעצמו, בוקי זאב! ואכן בוקי הביא את המלכה שלו לצפון ארץ הקודש. במחשבה שאם אני אשאר קרוב מידי למלכה, היא תרסק אותי, חיכיתי לבוקי כמה מטרים לפני נקודת ההמתנה שיגע במסלול, וברגע שהתקרב וכבר היה בפיינל, גיליתי פרט קטן וחשוב: לבוקי אין את הסינרי האחרון של ראש פינה, מבית ניב טסלר. וראיתי שהוא במסלול התנגשות ישיר. אז באינסטינקט של רגע, הוספתי מצערת מלאה וחזרתי למצבי הטבעי על הקרקע, נקודת המתנה. התחמקתי ממנו ברגע האחרון. ברגע שהוא הודיע "Airborne", וקיבל תשובה מהפקח, ביקשתי לעלות למסלול. קיבלתי אישור להתיישר ולהמריא, וכך גם עשיתי. כשהמראתי, גיליתי שיש לי בעיה במד מהירות: לא היה ברור מה הייתה התקלה (כנראה במחשב, כי צינור פיטו לא משפיע ככה), המהירות כל הזמן קפצה. קודם 40, אז 60, אז 50, אז 90, אז 30, אז 70. כשראיתי שהמד לא הסתדר כשעליתי והתייצבתי בגובה 2000 בעם הרוח, עשיתי משהו שרציתי לעשות הרבה זמן: העברתי סקווק ל7700 וקראתי בקשר: מיידיי! מיידיי! ופירטתי בקצרה על הבעיה. קיבלתי אישור לנחות ראשון, וכשהגעתי לפיינל של 33 קיבלתי מייד אישור לנחות. מכיוון שלא הייתה לי דרך לדעת מה המהירות שלי, הנחיתה הייתה קצת בעייתית... אבל הסתדרתי. נחתתי, פיניתי מסלול, הגעתי לחניות, וניגשתי לטכנאים זהו. למרות שלא הספקתי לנצל את הערב עם כל הפיקוח, היה לי ערב מצחיק ומעניין. תודה לכם פקחים, ולבוקי זאב והמלכה (והדיילות של בריטיש) נ.ב. אני מקווה שזה מקום לסיפורים, כי אם לא אז אני אדע לפעם הבאה איפה זה כן.
Zeev Bucki פורסם פברואר 19, 2013 דיווח פורסם פברואר 19, 2013 לאיתמר ולכולם שלום! היה ערב נחמד בראש פינה.אני שמח תמיד להיות לשירותכם עם ה"מלכה" והדיילות של בריטייש איירוויס ולהדגים בפניכם תמרונים וגישות שונות עם ה744 בשדות קטנים בעלי מסלול קצר כפי שביצעתי אמש בראש פינה. התענוג כולו שלי. אז להתראות בשחקים.
Barak Zohar פורסם פברואר 20, 2013 דיווח פורסם פברואר 20, 2013 איתמר, בתקלת מהירות כפי שחווית אין צורך בקריאת ״מיידי״. לא קרה שום דבר דרמתי שמצריך שינוי סקוואק או קריאה לחירום. כל עוד החשמל במטוס עובד והמנוע עובד כרגיל, אתה עדיין יכול ״להרגיש״ את המטוס שלך ואת מהירות הטיסה באופן כמעט מדוייק (הכל עניין של ניסיון). להבא אתה פשוט קורא למגדל, מדווח על התקלה ומבקש רשות לנחיתה כמס׳ אחת. התקלה שחווית כנראה ממנוע מזה״א שאתה משתמש ב,. לפעמים זה משפיע.
Itamar Shai פורסם פברואר 20, 2013 מחבר דיווח פורסם פברואר 20, 2013 כן הבנתי, ומה שיפה במין האנושי זה שאפשר לתקן טעויות אני מבין שזה לא מצריך מיידיי, אבל בכל זאת היה לי נחמד. לאנשים הבאים שקוראים: יש לי הרגשה שכולם ירצו לתקן אותי. אין צורך. הבנתי את הטעויות שלי.
itzik friedman פורסם פברואר 20, 2013 דיווח פורסם פברואר 20, 2013 בקטנה...בסופו של יום מטרת העל היא כמובן להנות, אפילו אם אתה משיג אותה ע"י קריאת MAYDAY Itamar Shai הגיבו לזה 1
Yan Frant פורסם פברואר 20, 2013 דיווח פורסם פברואר 20, 2013 סדרת מתח בראש פינה לצערי לא יכולתי להשתתף באירוע, מקווה פעם הבאה לבוא ושאלה... מותר לבקש בואטסים נחיתות חירום? Itamar Shai הגיבו לזה 1
Barak Zohar פורסם פברואר 20, 2013 דיווח פורסם פברואר 20, 2013 כמובן שניתן ואפילו מומלץ לתרגל חירומים ברשת. מה שלא מומלץ לעשות, זה לבצע נגיעות/נחיתות עם מטוסים כבדים בשדות שלא מיועדים לכך. דיברנו על זה כל כך הרבה פעמים וחבל שזה לא מיושם. Ben Bezalel הגיבו לזה 1
Itamar Shai פורסם פברואר 20, 2013 מחבר דיווח פורסם פברואר 20, 2013 האמת עכשיו אני מחפש מדריכים איך להגדיר את הסימ' שיכול להיות שיהיו תקלות, אבל לעתים ממש ממש רחוקות. דרך אגב, מה שהיה יפה זה שזה לא היה אירוע. פקחים פשוט התחברו. ואיציק, ההנאה בMAYDAY בהחלט מובטחת
Baruch Spiegel פורסם פברואר 20, 2013 דיווח פורסם פברואר 20, 2013 אפשר "להרגיש" מהירות? איך? מוציאים את היד? מה קורה אם אתה קצת מהיר מידי או קצת איטי צדי בנחיתה? תקלה במד מהירות היא תקלה מאוד רצינית. אמנם לא "מיידי", כל זמן שהמטוס מסוגל לשמור על גובה כיוון ומהירות אבל זה בהחלט מצב מצוקה. גם מטוסים הכי מודרניים והכי ממוחשבים נפלו בגלל תקלה במד מהירות. נחיתה ללא מד מהירות זו חוויה מאוד מפחידה. גם לטייסים מנוסים. בחיפה פעם אחת היתה למטוס תקלה בדיוק כזו. העלו מטוס נוסף לאוויר כדי שהמטוס עם התקלה יוכל להצטרף אליו במבנה וכך להעריך את המהירות בנחיתה.
Bar Rodoy פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 אפשר "להרגיש" מהירות? איך? מוציאים את היד? מה קורה אם אתה קצת מהיר מידי או קצת איטי צדי בנחיתה? ככה סמי טס. יד בחוץ, עם הסיגריה.
Itamar Shai פורסם פברואר 21, 2013 מחבר דיווח פורסם פברואר 21, 2013 ככה סמי טס. יד בחוץ, עם הסיגריה. אה... סמי האח
Zeev Bucki פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 כמובן שניתן ואפילו מומלץ לתרגל חירומים ברשת.מה שלא מומלץ לעשות, זה לבצע נגיעות/נחיתות עם מטוסים כבדים בשדות שלא מיועדים לכך.דיברנו על זה כל כך הרבה פעמים וחבל שזה לא מיושם. לברק זוהר: אני מבין שאתה לא מסוגל לבצע את זאת בטיסה.אבל יש אחרים כמוני שכן מסוגלים לכך וגם נהנים. ולפי דעתי זה גם משפר את יכולת הביצוע שלך בכל שאר מצבי הטיסה הרגילים האחרים.אז מה הבעיה בכך?
Barak Zohar פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 בוקי, יש לי חדשות בשבילך! אני כן מסוגל לבצע נגיעה עם 747 בראש פינה וגם במנחת פיק אם צריך, אבל אני לא עושה זאת מכיוון שאין שום היגיון בזה ואין שום דבר מציאותי בזה. חבל שלפעמים אתה שוכח שזה רק סימולטור ואתה לא באמת מטיס מטוס נוסעים אמיתי. אני מעריך את החוויה ומתחבר אליה מאוד, אבל מה שלא עושים במציאות, פשוט לא אעשה בסימולטור. אני הייתי רוצה לראות את התגובות של החברים כאן אם הייתי מתחיל לבצע נגיעות כל שני וחמישי עם איזה F16 או משהו כזה בשדות שלא מיועדים לכך. זה נראה פשוט מצחיק, מגוחך ולא תואם את מה שאנחנו מנסים להשיג בתחביב הזה וזה לדמות את המציאות. תבין, יש לי הערכה גדולה כלפיך וחלילה לא בא לבקר אותך או להתווכח, אני רק מציין דבר שנוגע לעוד אנשים בחטיבה ואני חושב שאתה וחבריך ״הכבדים״ צריכים לכבד זאת.
Zeev Bucki פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 לברק היקר ולכולם! אני אף פעם לא שוכח שזה רק סימולטור ואפילו ציינתי בהסבר שלי לנחיתה בראש פינה שבעולם האמיתי זה לא מורשה לביצוע. אני לא מעוניין חס וחלילה להפריע לשאר המטוסים קטנים וגדולים כאחד ועושה הכל רק באישור פקחים.לדוגמא באירוע שהי לפני שבוע בדרום רשמתי תכנית טיסה והמראתי לאילת. הפקח שלומי לוכסנבורג שהוא פקח משיכמו ומעלה גם במציאות לא נתן לי אישור נחיתה באילת בגלל ריבוי המטוסים והפנה אותי לנחיתה בעובדה ששם במציאות כן כבדים יכולים לנחות.והיו מספר אירועים אחרים שכן נתן לי אישור נחיתה הכל בשליטה של הפיקוח בהתאם למצב. ועוד פעם אני מציין מה שבטוח תסכים איתי שזה מאוד מאתגר וקשה לבצע זאת בשדות קטנים עם ה 744ולפי דעתי זה משפר את יכולת התגובה והביצוע של הטייס ויעזור לו בכל שאר מרכיבי הטיסה האחרים בשדות גדולים שמורשים לכך כי כמו שאומרים בצבא:קשה באימונים קל בקרב!
moshe elbaz פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 מילה על חירום: לפני שנתיים כהכנה לסולו ואחכ למבחנים העיונים, השתמשתי עשרות שעות לתרגול חירום בססנות של תומר חיים, אין מילים לתאר איזה הכנה זו לטיסה, כמה כסף זה חסך לי, תרגול בעם הרוח, נ,א באזורי אימון, ניווט ותוכניות ניווט, תרגול מכשירים לוח חלקי ולוח מלא, ותרגולי שיטת עבודה, לא פעם מצאתי את עצמי מתקשה מאוד לטוס ראייה בסימולטור( לך תחפש את ברור חייל) ובמציאות הכל עבר חלק. כיום אני טס פעם בחודש באזורי הטיסה מהעמוסים בעולם ( לוס אנגלס ווגאס) אם לא הסימולטור לא הייתי מעיז בחיים לעשות את הטיסה הזאת בפחות מ250 שעות
Baruch Spiegel פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 מסתבר שהמציאות עולה על כל דמיון. לפני כ 25 שנה מפקד בית הספר הטכני בחיפה התעקש שגם בטכני חייבת להיות אווירה של בסיס חיל אוויר ודרש המראות ונחיתות של מטוסי קרב. כמובן שהמסלול בחיפה קצר מדי, בטח למפלצות מהירות כמו כפיר ופאנטום. הטייסים בצעו הקפות עם t&g בשבילי בתור נער מורעל חיל אוויר זה היה חגיגה לעיניים ולאזניים. עבור רב תושבי הקריות- קצת פחות... יותר לכיוון מטרד בלתי נסבל. תוך כמה שבועות לאחר תלונות חוזרות ונשנות החגיגה הסתיימה לדאבוני הרב...
Barak Zohar פורסם פברואר 21, 2013 דיווח פורסם פברואר 21, 2013 ברוכי, זה לא כזה דמיוני לבצע T&G בחיפה עם מטוס קרב. תנסה לעשות זאת עם 707 ראם, ואז תגיד לי כמה מציאות יש בדבר... ????
Baruch Spiegel פורסם פברואר 22, 2013 דיווח פורסם פברואר 22, 2013 בטח. כל יום מטוסי קרב נוחתים על מסלול שלא מאפשר להם לעצור. טבעי לחלוטין. במיוחד מטוס כמו כפיר שדורש בד"כ מסלול באורך פי 3 מאורך המסלול בחיפה.