yuval_el פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 עוד אחת מהאמונות התפלות הטיפשיות האלה. אני דווקא לא אתפלא אם זה מפריע לצבא שאני משחק בסימולטורים.
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 27, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 עוד אחת מהאמונות התפלות הטיפשיות האלה. אני דווקא לא אתפלא אם זה מפריע לצבא שאני משחק בסימולטורים. מה יכול להזיק בידע מוקדם?
Oren Geva פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 יש לי שאלה, בקשר לסימולטור (לא זה שבירפא), יפגע בסיכויים שלי להתקבל לקורס אם אני יגיד שאני משחק בזה? אל תגיד. אם אתה חייב להגיד שאתה מתעסק במחשבים תגיד אתה מתכנת. הרי יושבת שם ילדה בת 19, גועשת מהורמונים. היא רוצה שתהיה גבר, שתשחק כדורגל, שתרכב על אופנוע. לא שתשחק במשחקי מחשב. מבחינתם אם אתה יושב בבית על סימולטור אתה ילדותי. ואת זה אומרת לך מי שחברה שלו בשנות הצהבא היתה מאבחנת פסיכוטכנית, והוא שיחק בסימולטורים... :wink:
Oren Geva פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 הרי יושבת שם ילדה בת 19, גועשת מהורמונים. היא רוצה שתהיה גבר, שתשחק כדורגל, שתרכב על אופנוע. :wink: יש פה איזו נימה שוביניסטית, לא? אני חושב שעבברתי על כללי הפורום שאני בעצמי כתבתי... אני חושב שעכשיו אני צריך לחסום את השרשור ולחסום את עצמי :?
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 27, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תגיד לה שאתה אוהב לעשות דברים אחרים... הרי היא גועשת הורמונים, כמו הרבה כאן אולי היא תשתכנע אם תזמין אותה לאיזה כוס קפה... ומבחינתך, את השלב שלה כבר עברת בהצלחה :wink:
Oren Geva פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 נראה לך? היא בת 19 ואתה בן 16.5. היא לא רואה אותך ממטר.
Danm פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 אבל למה אתם 20 שלבים קדימה? זה נשמע כאילו כבר עברתם את הצו הראשון את הירפות את הגיבוש ואתם כבר מטר מהקוקפיט
Raz Gueta פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 לשאלה של רן: יש לי סעיף ראייה גבוה.... בעיקרון אני בלי משקפיים אני עם עדשות כבר שנתיים... אבל עדיין הסעיף קיים ואף הוריד לי פרופיל ל72 ופסול יח"ש!!!
yuval_el פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 אבל למה אתם 20 שלבים קדימה?זה נשמע כאילו כבר עברתם את הצו הראשון את הירפות את הגיבוש ואתם כבר מטר מהקוקפיט מי דיבר על 20 שלבים קדימה? מדברים כאן על לשכת גיוס תודה על התשובה אורן.
רפאל פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 ולמי שיש בעיות לב,משקפיים,ועוד בעיות... יכול להתקבל ?!
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תשמע רפא"ל קראתי פעם על טייס בחיל האוויר, הוא מחזיק את שיא ההפלות העולמי של מטוסי סילון יש לו עיוושה בלב, הוא תמיד חלם להיות טייס, הצבא לא הסכים לקבל אותו לקורס טייס, הוא סיים צבא סדיר ושנה או שנתיים אחרי שכבר השתחרר הוא התגייס מחדש לקורס טייס אז מי שנלחם מקבל בסוף מה שהוא רוצה דרך אגב אני לא ממש בטוח בזה אבל נראה לי שהוא הפיל ביום כיפור 7 מטוסים ביום אחד
רפאל פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תשמע רפא"ל קראתי פעם על טייס בחיל האוויר, הוא מחזיק את שיא ההפלות העולמי של מטוסי סילוןיש לו עיוושה בלב, הוא תמיד חלם להיות טייס, הצבא לא הסכים לקבל אותו לקורס טייס, הוא סיים צבא סדיר ושנה או שנתיים אחרי שכבר השתחרר הוא התגייס מחדש לקורס טייס אז מי שנלחם מקבל בסוף מה שהוא רוצה דרך אגב אני לא ממש בטוח בזה אבל נראה לי שהוא הפיל ביום כיפור 7 מטוסים ביום אחד המטסו שלו היה אלוף ההפלות ?! המיראז' הצורפתי ? או שאני מתבלבל בין כפיר ....
DanPadnos פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 רפא"ל אני היחיד ששם לב לנטייה לקרוא לידידנו עיט 99 "רשות לפיתוח אמצעי לחימה"?
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 רפא"ל אני היחיד ששם לב לנטייה לקרוא לידידנו עיט 99 "רשות לפיתוח אמצעי לחימה"? LOL זה אפילו לא היה במודע
Yoav פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 השם מזמין את זה, לא? (רפאל - אם זה פוגע לך תגיד לי ואני אערוך את ההודעה...)
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תנאי להצלחה הוא שליטה טובה בפיסיקה. אני אמור לקבל ממש בחודש הקרוב את הצו הראשון שלי, אני מאוד מתרגש מהקטע הזה כי לטעמי אני חייב להגיע מוכן למבחנים ואני אעשה את הכל, אוציא את מיטבי בלשכה-כדי להגיע ליעודי-"קורס הטייס".עכשיו, כנהוג,לפני הצו גיוס מגיעות לפעמים גם מגיעים חיילים\ות מהלשכת גיוס ומסבירים בבית הספר על כל המתרחש באותו היום, מבחני בריאות,פסיכוטני ה-כ-ל., אצלנו באו והכינו אותנו פרפקט למפגש הראשון עם הצבא. אמממ בקשר לציונים, כמו שכבר ההוא ענה לך, זה לא בהכרח מחייב שיהיה לך 100 בחמש יח"ל מתמת'... זה ממש לא, אין שום קשר לציונים או מספר יח"ל... ראיה? היום הצבא כבר יותר לארג' בנוגע למידת ראייה, אני חושב שאפילו לטייסי קרב מקבלים עם מידה מועטה של מספר המשקפיים. שמחתי לעזור, בהצלחה בצו גיוס הראשון! אני מחכה לזה בקוצר רוח! אעדכן אותכם במתרחש. :wink: אה נזכרתי ... גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה?
Oren Geva פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תנאי להצלחה הוא שליטה טובה בפיסיקה.אני אמור לקבל ממש בחודש הקרוב את הצו הראשון שלי, אני מאוד מתרגש מהקטע הזה כי לטעמי אני חייב להגיע מוכן למבחנים ואני אעשה את הכל, אוציא את מיטבי בלשכה-כדי להגיע ליעודי-"קורס הטייס".עכשיו, כנהוג,לפני הצו גיוס מגיעות לפעמים גם מגיעים חיילים\ות מהלשכת גיוס ומסבירים בבית הספר על כל המתרחש באותו היום, מבחני בריאות,פסיכוטני ה-כ-ל., אצלנו באו והכינו אותנו פרפקט למפגש הראשון עם הצבא. אמממ בקשר לציונים, כמו שכבר ההוא ענה לך, זה לא בהכרח מחייב שיהיה לך 100 בחמש יח"ל מתמת'... זה ממש לא, אין שום קשר לציונים או מספר יח"ל... ראיה? היום הצבא כבר יותר לארג' בנוגע למידת ראייה, אני חושב שאפילו לטייסי קרב מקבלים עם מידה מועטה של מספר המשקפיים. שמחתי לעזור, בהצלחה בצו גיוס הראשון! אני מחכה לזה בקוצר רוח! אעדכן אותכם במתרחש. :wink: אה נזכרתי ... גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה? יאללה גבר, תתארגן על מגרזת, אתה הולך לטנקים! :twisted: תשמעו, היו מגיעים לביסל"ש טייסי מסק"רים לשבוע של לימודי טנקאות. הם היו לומדים איך מתנהג טנק, איך פועל צוות טנק, ובמה טנק מסכן אותם (לא בהברה, לדעתי...). לנו זה היה תענוג! אתם לא מאמינים איזה כיף לראות את החבר'ה האלה מורידים סרבלים, עולים על ב', וזוחלים בסוף שבעו האימונים שלהם מתחת לטנק לחזק את זרועות המזקו"מ! מתלכלכים בגריז כמו שאנחנו היינו מתלכלכים בטיפולים הראשונים שלנו! והכי כיף, מקללים אותנו בכל הכח!
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 דרישות הכניסה לקורס טייס בנושא ראיה שונות בין קרב ומסוקים. לא כי העיסוק הנו בעל דרישות שונות, אלא כי מפקדי המסוקים בחייל החליטו בשנות ה-70 להקל בדרישות וקצין רפואה חיילי אישר זאת. הרעיון היה להעלות את איכות המועמדים בדרך של הקלת דרישות כניסה מיותרות. ברגע שסיימת קורס טייס, אתה במידת הצורך תרכיב משקפיים בכל המגמות, דבר המוכיח כי דרישות יכולת הראייה זהות. עיוורון צבעים פוסל איש צוות אוויר על הסף. יואב אם היא נווטת קרב ויש לה עדשות מגע העדשות בתמרון בג'י יכנסו לה וסליחה על הביטוי לתוך המוח.ככה שבטיסה בטח שהיא לא לובשת אותם וזה הסיבה גם למה אסור משקפיים (ישברו מהכוח האדיר הזה) בקשר לח"א אין צורך בתעודת בגרות (בדוק) כדי להתקבל לקורס (כמובן שתעודה תגרום להם להיות יותר בטוחים בקבלה שלך) ח"א היה ונשאר אחד הקורסים המורכבים בצה"ל והתווספה לו שנה מתנה לימודים אקדמיים לאחר סיום הקורס ושיהיה בהצלחה! נ.ב כוח רצון חובה!!! אחרת ישברו לך ושוב סליחה על הביטוי את התחת (או כמו שקלוד אומר יעוף לך התחת ואתה תבכה כמו ילדה קטנה שלקחו לה את הסוכריה :wink: )
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 RIO- Radar Intercept Officer אני מתכוון לRIO- REAR INSTRUMENT OFFICERבכל מקרה מצאתי לך את הלינק הזה על בית הספר לטיסה, אתה יכול לקרוא על כל המקצועות תלך בתפריט לשלבים ומקצועות ואז לחלוקה למקצועות. http://www.iaf.org.il/bist/ **עריכה- הנה ציטוט מהאתר על סעיפים פוסלים: סעיפים פוסלים לגיבוש לקורס-הטיס מגיעים מועמדים שהפרופיל הרפואי שלהם הוא 82 ומעלה. אך סעיפים מסוימים פוסלים את קבלתו של מועמד, גם אם הפרופיל שלו גבוה מ-82 עקב הדרישות הרפואיות הבלתי-מתפשרות מאנשי צוות אוויר, סעיפי פרופיל רבים עלולים לפסול מתגייס מקבלה לקורס-טיס. ארבעה מהבולטים והמוכרים שבסעיפים הפוסלים הם: א. אסטמה פעילה, שהמועמד עדיין סובל ממנה. אסטמה בילדות טעונה בדיקה, ולא תמיד פוסלת קבלה לקורס-טיס. ב. מיגרנות. ג. בעיות אורטופדיות קשות. אם הבעיה קלה- למשל, שבר ישן שהתאחה, אורטופד עשוי להמליץ על קבלת המועמד לקורס. ד. בעיות שמיעה- בעיית השמיעה הקלה ביותר פוסלת קבלה לקורס-טיס. פעמים רבות, לאור הבדיקות המפורטות שנעשות בירפ"א, מתגלה שהפרופיל הרפואי המתאים למועמד נמוך מזה שנקבע בבקו"ם, ומובן שאינו מאפשר את קבלתו לקורס. הוא נשלח בחזרה לבקו"ם, עם המלצה להורדת פרופיל
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 מדעים חשובים לטייס קרבי, שהרי אתה אמור לקבל החלטות ולתפעל מערכות שהן שיא הקדמה הטכנולוגית. גם לי יש שאלונת קטנה אולי משהו יוכל לענות עליה, אני לומד מגמה.. לא משנה כרגע איזו, אבל הקטע הוא שבמגמה הזאת אני לא לומד פיסיקיה כימיה ביולוגיה וכל האילה.. אין לי את זה, עייניתי בחוברת שנמצאת באתר חיל האויר "חוברת הכנה לקורס הטייס" שאגב מומלצת בחום לכולם! עיינתי וראיתי תרגילי פיסיקה! שאין לי מושג עליהם, תהיה לי איזה שהיא בעיה עם הקורס בכך שלא למדתי אף פעם בחיים שלי פיסיקה?
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 27, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תודה על התיקונים ועל התוספות עופר. אני יודע שיש לך ניסיון, וכמו כן ידע רב על קורס הטייס. אשמח אם תוכל להרחיב בעניין, לגבי הדרישות, היכולות, ההישגים וכדומה. לדבריך, שליטה בפיסיקה היא חיונית מאוד, ובנוסף נדרשת שליטה במתמטיקה ומדעים. האם ניתן להבטיח כי לימודי המדעים (פיסיקה, כימיה ומתמטיקה) שנלמדים כיום בכתות י"א-י"ב, כמקצועות מוגברים ובהרחבה של 5 יח"ל, יהוו בעתיד, וכמו כן גם בקורס הטייס, בסיס להצלחה?
Danm פורסם ספטמבר 27, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 תודה על התיקונים ועל התוספות עופר.אני יודע שיש לך ניסיון, וכמו כן ידע רב על קורס הטייס. אשמח אם תוכל להרחיב בעניין, לגבי הדרישות, היכולות, ההישגים וכדומה. לדבריך, שליטה בפיסיקה היא חיונית מאוד, ובנוסף נדרשת שליטה במתמטיקה ומדעים. האם ניתן להבטיח כי לימודי המדעים (פיסיקה, כימיה ומתמטיקה) שנלמדים כיום בכתות י"א-י"ב, כמקצועות מוגברים ובהרחבה של 5 יח"ל, יהוו בעתיד, וכמו כן גם בקורס הטייס, בסיס להצלחה? בפירוש כן אני כבתבתי את זה איפה שהוא בנושא הזה הבית ספר מסתמך על זה שאתה מגיע מוכן ברמה של 5 יחדיות מתמטיקה ופיזיקה תוריד את החוברת ותראה. אני לא רואה מה עופר יכול להוסיף כאן בתנאי הקבלה שלא קיבלת בכל אורך הדיון כולל לינקים, בכל מקרה אם לעפר יש זמן לספר על הקורס עצמו או על הגיבוש (בלי לפגוע בבט"ש) אז למה לא
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 27, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2004 אתה צודק דן, אבל תמיד כדאי לשמוע ממקור מהימן ומוסמך. לכן הצעתי שעופר ירחיב קצת בעניין. אני לא פוסל את הדברים שלך, אבל עוד מידע לא יזיק, זה בטוח.