עבור לתוכן
Joel Strikovsky

אתר או מקור ל ATIS?

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם.

האם משהו יודע אם יש איזה אתר או מקור מידע אחר שבו אני יכול לראות בזמן אמת את ה ATIS

של שדה כלשהו בעולם?

למעשה מה שהכי מעניין אותי זה לדעת את המסלולים בשימוש להמראות ונחיתות, אז אם יש את המידע הזה בזמן אמת, אני יכול

לוותר על שאר נתוני ה ATIS.

פורסם

לרוב זה על פי הרוח, ואת זה את יכול לקבל דרך הfsinn. שדות כמו בן גוריון, ש12-30 לא פעיל, צריך להיות מעודכן בנוטאמים.

פורסם

לרוב זה על פי הרוח, ואת זה את יכול לקבל דרך הfsinn. שדות כמו בן גוריון, ש12-30 לא פעיל, צריך להיות מעודכן בנוטאמים.

זה אולי נכון לגבי שדות עם מסלול אחד, אבל המון שדות שאני עובר בהם ישנם מסלולים מגבילים. שם הבעיה היותר גדולה שלי.

כמו כן שמתי לב שבהרבה מהמקרים לא משתמשים במסלולים בהתאמה לרוח, במיוחד עם מהירות רוח זניחה (של 5 קשר וכו.).

בגדול הפתרון הכי יצירתי זה flight radar  :D

זה נכון בחלק מהמקרים אבל הרבה פעמים אני טס במקומות שאין כיסוי ב FR24.

פורסם

זה אולי נכון לגבי שדות עם מסלול אחד, אבל המון שדות שאני עובר בהם ישנם מסלולים מגבילים. שם הבעיה היותר גדולה שלי.

כמו כן שמתי לב שבהרבה מהמקרים לא משתמשים במסלולים בהתאמה לרוח, במיוחד עם מהירות רוח זניחה (של 5 קשר וכו.).

זה נכון בחלק מהמקרים אבל הרבה פעמים אני טס במקומות שאין כיסוי ב FR24.

אם אתה עובד עם ג'פסן ניתן למצוא לעיתים מידע על עדיפויות מסלולים בbreifing של אותו שדה, גם באתרי החטיבות השונות לפעמים אפשר למצוא מידע כזה

פורסם

אם תרצה לאתר נתוני METAR או TAF, האתר הזה http://aviationweather.gov/adds/metars/ יעזור לך 

ע"מ להבין בקלות את הMETAR או הTAF, האתר הזה http://www.iflightplanner.com/Resources/MetarTafTranslator.aspx יעזור לך

בהצלחה

פורסם

METAR לא ממש עוזר לי את האמת.

יש לי אפליקציה ל iPad בשביל זה כבר, כמו-כן JEPPESEN ב iPad כולל בתוכו METAR בשדה שניבחר.

אני מחפש יותר ATIS , מסלולים בשימוש בזמן אמת ולא על בסיס ניחוש בעיקבות METAR Data.

אבל תודה בכל זאת :good:

פורסם

מישהו זרק לי פעם במסלולים מגבילים בד"כ מקצים את המסלול הארוך מבין השניים להמראות והשני לנחיתות.

זה לא סתם "זרק"... זה מכורח המציאות.

מטוס צריך הרבה יותר מסלול לריצת המראה מאשר לבלימה בנחיתה

פורסם

במרבית הדפיות, תוכל למצוא מספר טלפון מקומי שאליו ניתן להתקשר כדי לשמוע את ה ATIS הנוכחי, ואם יש לך סקייפ, זה עושה את העניין מאוד ריאליסטי

פורסם

במרבית הדפיות, תוכל למצוא מספר טלפון מקומי שאליו ניתן להתקשר כדי לשמוע את ה ATIS הנוכחי, ואם יש לך סקייפ, זה עושה את העניין מאוד ריאליסטי

זה יכול להיות מעניין....

פורסם

זה לא סתם "זרק"... זה מכורח המציאות.

מטוס צריך הרבה יותר מסלול לריצת המראה מאשר לבלימה בנחיתה

ההיגיון ברור לי, השאלה אם באמת ככה מחלקים את המסלולים?

פורסם

מעולם לא למדתי בקורס מנהלי משמרת במגדל פיקוח אבל בכל הזדמנות שאני נתקל - למשל FR24 או סרטי JUST PLANES ואפילו בנתב"ג החדש - כך מחלקים.

בנתב"ג החדש למשל - מסלול 21 ישמש נחיתות כי הוא יחסית קצר... 26 ארוך מאד וטוב להמראות

פורסם

זה ממש לא דוגמא טובה, נתב"ג. בנתב"ג גם ממריאים וגם נוחתים ב 08-26 כך שזה שווה ערך

מסלול 21 לא רלוואנטי ,אני לא מדבר על מסלולי קיצון, או חלוקה מיוחדת בכל מחיר בשביל לאפשר המראות ונחיתות בו זמנית.

בכל מקרה אני דיברתי על מסלולים מגבילים , בעיקר לגבי ה R ו L שההבדל שבאורך המסלול יכול להיות גם רק ב 5%-10% בלבד.

אתה יכול להראות לי דוגמא של איפה בדפיות יש מספרי טלפון?

חיפשתי ב JEPPESEN במספר שדות ולא מצאתי כלום, הלכתי לאיבוד שם.

פורסם

בדפיות ג׳פסן בדרך כלל בדפי ה 10-1 יש לרוב תיאור מקיף של נוהלי העבודה בשדה ולרוב כוללים מסלולים מועדפים לשימוש, הזמנים בהם המסלולים מוחלפים ועוד הרבה מידע חשוב כמו היציאות המועדפות מהמסלול, מסלולי הסעה סטנדרטים, כניסות ויציאות ספציפיות מאיזור הרמפה. זה נותן תמונה די טובה לאיך השדה פועל ולמה לצפות.

פורסם

מצאתי אתר מצויין לפני כחודשיים

חיפוש ADDS METAR בגוגל יניב את התוצאה , הוא מתעדכן כל רגע בנוגע לכל שדה ושדה ונותן מידע מדוייק של רוחות עננים ראות לחץ ועוד.

את המידע הזה אתה יכול להצליב עם נתונים בדפיות - איזה מסלולית מועדפים באיזה רוחות וכו וכו.
יש שורת חיפוש במרכז עמוד הבית, מכניסים את הICAO של השדה והוא נותן לך הכל באמת אתרנוח שחבל על הזמן

פורסם

ראשית כל תודה, זה כבר התקדמות למה שאני מחפש.

המספר אכן עובד, ואפשר לשמוע את ה ATIS של בן גוריון.

יש מצב אתה יכול למצוא לי דפית דוגמה של שדה בחול ממאגר דפיות כמו JEPPESEN.

הדפית של בן גוריון שבקישור הוא בעברית ובפנים ארצי ולא ממש ממחיש איפה אפשר למצוא בדפיות של JEPPESEN (לדוגמא) את הדפית שמתייחסת למספרי טלפון של שדה כזה או אחר.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...