עבור לתוכן
shlomi kliman

פרוייקט חדש -שלב א' בשלבי סיום..

Recommended Posts

פורסם

הי לכולם שבת שלום.

ביום רביעי ה06/10 התחלנו אני ושני חברים קרובים בפרוייקט הפיכת הסימלטור האהוב שלנו (FS2004) לעיברית,הכוונה היא שהפקח המונוטוני יהפוך לפקח ישראלי בכל טיסה במדינתינו.

מדובר בפרוייקט קשה במיוחד היות והעבודה מול הפקח(הממוחשב) נותנת לנו המון אופציות,כמו כן אנו צריכים התאמה מלאה למטוסי ה AI,לשדות התעופה,לדיווח הatis ועוד צרות למינהן...

כרגע מה שהצלחנו לעשות זה את הרצליה בלבד - הכיתוב המופיע על המסך עדיין באנגלית אך ה"פקח" הינו הקול של דני(אחד המתכנתים) וגם זה רק בקרקע(הסעה לחנייה,אישור הסעה).

כל מי שיש לו נסיון בתכנות , מתעסק בפוטושופ ומוכן להשקיע זמן ולעזור לנו לפתח את הרעיון יותר ממוזמן לפנות אלי למסנג'ר שלי -shlomi_kliman@yahoo.com

אחרי שנעבור את השלב הראשוני - שבה המלל המופיע על המסך יהיה בעברית ויהיה תואם אחד לאחד לשפה של ה"פקח" נוציא את זה החוצה לעד 6 בטא טסטר - שבעצם יטוסו offline ויגלו את כל הבאגים למיניהם - כרגע יש לא מעט.

בשלב ב' -אנשים בעל קול רדיופוני ברור, מוזמנים גם כן להציע את עצמם ועל פי תסריט שיחה של הפקח בעצם יגידו שורה שורה - ואנו נתאים זאת למלל הרשום על המסך,אנו רוצים לגרום למצב שבו יהיה בכל שדה פקח אחר,כמובן בעל קול שונה ואף לשלב בין פקח קרקע,פקח מגדל,פקח סנטר - וכל זה על מנת לדמות מציאות מוחלטת.

בשלב ג' - נמפה את כל המדינה,נשנה את תפריטי ההפעלה של הסימולטור לעיברית,והיד עוד נטויה,כך שמי שיש לו רעיונות לפיתוח נוסף, יותר ממוזמן לפנות אלי...

כמה דברים נוספים:

-פנינו למייקרוספט ישראל עם הרעיון, והוא בבדיקה כעת -כפי שזה נראה זה כנראה ידחה מהסיבה שאם הם ישתפו פעולה עם ישראל הם יצתרכו לעשות את זה עם כולם - כך שזה די נגנז...

-למי שמרים גבה ושואל למה לעשות את זה אם יש את vatsim שאפשר לטוס ברשת אחד לאחד - אז קודם כל רוב האנשים שאני מכיר,כולל אבא של אישתי שטס בפלייט מ1995 -לא כל כך קל לו עם כל נושא ההתחברות והרשת ומעדיף לטוס לבד והדבר הזה רק יקרב למציאות וכמובן וזאת המטרה העיקרית - זה הופך את הסימולטור ל"שלנו".

-דבר נוסף שלושתינו אנשים עובדים שעושים את זה בזמננו הפנוי כך שמי שמתנדב לעזור,להיות בטא טסטר וכו' - מבקש לעשות את זה בשיא הרצינות להקצות לזה זמן ולעמוד ביעדים ודד ליינים שנקבע לעצמינו ביחד!!!

הודעות נוספות,תמונות וכו' יגיעו בהמשך - שבת שלום לכולם

שלומי

עריכה:

בהתחלת השלב הראשון שינינו את מסך הפתיחה לעיברית -מה שלקח כמה ימים טובים והרבה עצבים.

מבחינת הגופנים,הצבע וכו' - אני מאמין שזה ישתנה בעתיד ברגע שנמצא אמן פוטושופ טוב שישפץ לנו את העבודה.

אנו עובדים כרגע על התפריטים הפנימים של הסימולטור ובעיקר הפקחים -תמונות וכו' יעלו בקרוב

מצב הסימולטור כרגע(לא הצלחתי להעלות לפה את התמונות אז העליתי מגיימר).

http://www.gamer.co.il/gamer2/php/topic ... cid=520444

פורסם

כמו שכבר אמרתי, בהצלחה עם הפרוייקט.

ליאב - אני מניח שהם צריכים ליצור פונט עברי בשביל העסק הזה (ולכן צריך פוטושופ).

הדבר היחיד שאני מעלה ספקות לגביו זה היכולת שלכם לשנות את הכיוון של גלגול הטקסט על פני המסך בסימולטור.

פורסם

רעיון מעולה שלומי באמת טוב!לכל אלו שיש קשיים באנגלית זה רעיון טוב וגם בכללי זה טוב יותר לראות תשפה שלנו שמה בסימולטור בכל זאת שיהיה בהצלחה! :wink:

אה וכן ברוך הבא שלומי לוואטיל 8)

פורסם

נשמע רעיון מצויין!

אני מתנדב להיות בטא טסטר!

אם כבר מדברים על זה, יש לי רעיון שהרבה זמן לא הוצאתי לפועל.

ליצור רובוטים בקול ערוצי הפיקוח שיפקחו תמיד על כל המטוסים ובמידה ופקח מתחבר הם יוצאים אוטומטית. כך לא יהיה מצב שאנשים יצטרכו לטוס בלי פיקוח.

רעיון למחשבה, מחכה לתגובות.

פורסם
  niralp כתב:
נשמע רעיון מצויין!

ליצור רובוטים בקול ערוצי הפיקוח שיפקחו תמיד על כל המטוסים ובמידה ופקח מתחבר הם יוצאים אוטומטית. כך לא יהיה מצב שאנשים יצטרכו לטוס בלי פיקוח.

אם אין פיקוח ברשת ,אתה מוזמן להתנתק ולהמשיך לטוס עם הפיקוח של הסימלטור.

חבל להרוס את VATSIM ברובוטים....בסוף הם גם ירצו לטוס במקומנו :lol:

פורסם
  c_e052 כתב:
  niralp כתב:
נשמע רעיון מצויין!

נשמע בכלל לא רע, השרתים של VATSIM יעודכנו בטיסות האמיתיות לפני הנתונים שיש באתרים של כל שדה תעופה, ורובוטים יטיסו אותם.

מה רע בקצת תנועה ברשת?

פורסם
  niralp כתב:
  c_e052 כתב:
  niralp כתב:
נשמע רעיון מצויין!

נשמע בכלל לא רע, השרתים של VATSIM יעודכנו בטיסות האמיתיות לפני הנתונים שיש באתרים של כל שדה תעופה, ורובוטים יטיסו אותם.

מה רע בקצת תנועה ברשת?

אז למה לטוס ברשת? אם יש לך מטוסים שטסים לבד (או בסימלוטר IA) ויש לך פיקוח רובוטי אז כבר נטוס באופליין

השרתים של VATSIM זה בהתנדבות להחזיק שרת זה לא עסק זול ובטח לא שווה להחזיק שרת כדי לעשות לך תנועה. אם תטוס באירופה תראה שיש תנועה גם ככה כמעט תמיד

וגם בארץ לא חסר תנועה.

פורסם

שלומי כל הכבוד על היוזמה דבר ראשון, מה שאתה עושה הוא בהתנתדבות ומעל הכל אני מעריך זאת.

שנית החברים מעלים טענה נכונה לדעתי, מהסיבה שקיימים בתי ספר למתחילים ברשת, עם זאת יש לי רעיון יותר יפה בשבילך, במקום לתרגם את הפיקוח תתרגם את המדריכים של הוצאת רשיון PPL ואם יש לך עוד כוח אז כל השאר, הדבר הזה יכול לעזור לרבים שחלשים וקשה להם בלימוד טיסה, באשר לאבא של אישתך אם הבעיה שלו היא רק דיבור בקשר, אז ניתן לפתור זאת בקלות, על ידי בתי הספר לטיסה, זו דעתי בכל מקרה. חשוב לי שוב לציין כל הכבוד על העבודה שאתה משקיע...ובגלל זה חשוב לי לנסות לכוון אותה לכיוון הנכון לפחות לדעתי.

שבת שלום

פורסם
  איציק_VATIL5 כתב:
שלומי כל הכבוד על היוזמה דבר ראשון, מה שאתה עושה הוא בהתנתדבות ומעל הכל אני מעריך זאת.

שנית החברים מעלים טענה נכונה לדעתי, מהסיבה שקיימים בתי ספר למתחילים ברשת, עם זאת יש לי רעיון יותר יפה בשבילך, במקום לתרגם את הפיקוח תתרגם את המדריכים של הוצאת רשיון PPL ואם יש לך עוד כוח אז כל השאר, הדבר הזה יכול לעזור לרבים שחלשים וקשה להם בלימוד טיסה, באשר לאבא של אישתך אם הבעיה שלו היא רק דיבור בקשר, אז ניתן לפתור זאת בקלות, על ידי בתי הספר לטיסה, זו דעתי בכל מקרה. חשוב לי שוב לציין כל הכבוד על העבודה שאתה משקיע...ובגלל זה חשוב לי לנסות לכוון אותה לכיוון הנכון לפחות לדעתי.

שבת שלום

הי איציק

קודם כל תודה על הערכה עם זאת אני רוצה להתייחס לדבריך ולדברי שאר החברים בחטיבה.

מה שאני(אנחנו) בעצם מנסים ליצור, זאת הדמייה אמיתית לגמרי של הסימולטור, שהפך ממשחק מחשב של מייקרוספט לתחביב שממלא לי את רוב שעות היום הפנויות והאמת גם את המחשב.

לגבי אבא של אישתי עניין של אנלוגיה להמחיש את הנושא ואת כדאיותו.

לתרגם את המדריכים - לפי דעתי זה בזבוז זמן -מי שזה רלוונטי עבורו שילמד אנגלית או יבצע זאת עצמאית,יחד עם זאת להפוך את הסימולטור לדבר ישראלי זה כבר שוס אמיתי.

העבודה האמיתית והקשה ביותר בנושא הזה היא הפיקוח - כי לשנות לדוגמא את הsettings לאפשרויות זה החלק הקל היות ומדובר בטקסטורות למינהם - אני מניח שתמונות וקבצי קול יעלו בהמשך.

לגבי השאלה למה צריך פוטושופ - התשובה היא כי צריך ליצור טקסט זהה לזה של הסימולטור,מבחינת הצבע,גודל ומיקום.

אני מקווה שמחר במהלך השבת נתחיל להעלות דברים ולתת קצת גז בנושא.

לילה טוב בינתיים.

פורסם
  c_e052 כתב:
  niralp כתב:
  c_e052 כתב:
  niralp כתב:
נשמע רעיון מצויין!

מה רע בקצת תנועה ברשת?

אז למה לטוס ברשת? אם יש לך מטוסים שטסים לבד (או בסימלוטר IA) ויש לך פיקוח רובוטי אז כבר נטוס באופליין

השרתים של VATSIM זה בהתנדבות להחזיק שרת זה לא עסק זול ובטח לא שווה להחזיק שרת כדי לעשות לך תנועה. אם תטוס באירופה תראה שיש תנועה גם ככה כמעט תמיד

וגם בארץ לא חסר תנועה.

אם אני טס אופליין אז יש לי הכל רובוטי, אם אני טס אונליין אז יש לי הכל אנושי אבל לא תמיד פיקוח. אני רוצה לשלב בינהם, אם אין פיקוח יש רובוט - אם יש פיקוח אין רובוט.

אם התנועה תעבור מספר מסויים לאזור - אין מטוסים רובוטים. בקיצור לשלב!

פורסם

אחלה רעיון דבר ראשון...

דבר שני, לפי דעתי אם אתה צריך אנשים ש"יפקחו" בשבילך.. אני בטוח שהפקחים של החטיבה שלנו ישמחו לעזור לך... אחרי הכל מי עושה את הפיקוח יותר טוב מהם? ועוד בעברית! :lol:

נקודה למחשבה.. אני לפחות ישמח לעזור לך בתור פקח בחטיבה...

לדוגמא אם יהיו מספיק אנשים נוכל להתחלק פקח לכל שדה ולכל שדה יהיה לך קול שונה (ריאליסטיות דיברנו עליה? :]) לכן אני חושב שזה רעיון אדיר, אבל מה שכן זה מצריך גם אירגון שונה ואני בטוח שזה יגזול יותר זמן מכיוון שישנם יותר אנשים.. בסופו של דבר פרוייקט שלך אתה מחליט... רק תחשוב על זה... 8)

פורסם

כל הכבוד על היוזמה המבורכת,

רק הערה קטנה, אני לא חושב שזה יהיה בזבוז זמן לתרגם לעברית, מפני שיש הרבה שאין להם את הזמן או יכולת כספית או כל מיני כדי ללמוד אנגלית,

שני הדברים נראים לי חשובים אם כי התרגום נראה לי יותר,

בכל מקרה אשמח לעזור במה שאפר, רק תכתוב בדיוק מה אתה צריך ונוכל לענות לך סופית.

פורסם

ראשית: כל הכבוד על היוזמה והרצון לפרויקט הזה.

שנית: תן לי רק את הזכות להשאר בספק לגבי ההתפתחויות שלו..

לא רוצה להיות סתם עוקצני ומעצבן, אני מדבר מניסיון אישי..

לפני יותר מחצי שנה אני כבר תכננתי לבצע בדיוק אותו הדבר. אז דיברתי עם חנן אפשטיין על הרעיון והוא נתן לי את התוכנה (SDK אם אני זוכר, הרבה מאוד זמן לא נגעתי בזה...אין לי מושג האמת) שפותחת את קבצי הקול ופשוט קיבלתי שוק שראיתי את הרשימה הפשוט עצומה של כל הקבצים האלה...

תכננתי במקור לעשות את זה עם חבר, הייתי כמובן מצוייד בתוכנת עריכה סגנון קיובייס (אני כבר מאוד וותיק בתחום העריכת סאונד אז זה לא ממש מקור לבעיה), ופשוט כבר על היום הראשון של העבודה לא החזקנו מעמד מרוב השפע עבודה שהיתה מולנו.... ועוד אני אישית גייסתי לכמה שעות גם את אבי ואחי שעזרו בכל הקטע של ההקלטות.

קטע מסוים הוא שכמעט 90% מקבצי הסאונד שם מוכפלים ב3 בטונים שונים על מנת לצרף אותם ברצף שנשמע הגיוני נכון יותר למשפט/הוראה מסוימת...

למשל האות פונטית מייק, מוקלטת בשלושה טונים שונים, וצריך ממש לשים לב לכל סטייה בגרף הדציבלס והדיבי וזה פשוט סיוט לזמן ארוך... מן הסתם לא החזקנו זמן רב והפרויקט בוטל.

כמובן שלא חוכמה של מיקרוסופט, עם משאבים עצומים כמו שלהם הם מסוגלים בימים בודדים לשדרג הכל לאיזו שפה שלא קיימת (אני מניח לפחות),

מה לעשות שבאופן פרטי, ובעיקר בתחום תקופתי מסוים בגיל, אין הרבה התמדה מסיבות שונות (זמן, רצון...) והכל קורס.

ממש לא רלוונטי לפרויקטים קטנים כמו סקינים שזה שטויות שכמעט כל אחד פה מסוגל לבדו להכין אחד בפחות מ20 דק'..

פורסם

ממש לא רלוונטי לפרויקטים קטנים כמו סקינים שזה שטויות שכמעט כל אחד פה מסוגל לבדו להכין אחד בפחות מ20 דק'..

הי

קודם כל תודה על התייחסותך המקצועית..

כרגע אנו עובדים על שלב שבעצם יהיה סינכרון בין העברית של המלל לבין הפקח שמדבר אנגלית.

אף אחד לא אמר שזה יהיה קל,אף אחד לא אמר שזה ייקח יומיים שבועיים או אפילו חודשיים.

מה שכן הוא יתבצע לאט אבל בטוח,כרגע ניתן לראות כי כל מסך הפתיחה של הסימולטור הוא בעברית וכמה שזה נראה מטופש כי זה רק "סקין" זה לקח לנו כמה שעות טובות בכל יום להתאים את זה.

לגבי קבצי הקול - אני מניח שניתקל בבעיות לא מעטות בנושא הפקחים,ברגע שנגיע לשלב הזה אני מקווה שנסתדר- כרגע העתיד נראה וורוד.

מה שחשוב גכרגע זה כל מי שמתעסק עם פוטושופ ברמה מקצועית/מבין בhtml/ מתכנת בc++ / ורוצה לתת את ידו למערכת - יבורך.

פורסם

תשמעו, אני לא רוצה להוציא לכם את האוויר, אבל אני לא חושב שזה עדכון רלוונטי לסימולטור.

ה-ATC המובנה הוא באנגלית, ולכן מתאים לכל העולם (במגבלות שלו).

יצירת ATC בעברית, מן הסתם מתאימה רק לישראל. וכאן, הלוגיקה של ה-ATC המובנה לא קשורה בשום צורה לנהלי הטיסה בארץ (למעט IFR אמיתי, וכולנו יודעים מה כמות נתיבי ה-IFR בישראל).

לטעמי אתם משקיעים כאן עבודה רבה מאוד, אבל למטרה שלא באמת תורמת לריאליזם של הסימולטור...

Just my two cents...

בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה.

פורסם
  shlomi kliman כתב:
כרגע ניתן לראות כי כל מסך הפתיחה של הסימולטור הוא בעברית וכמה שזה נראה מטופש כי זה רק "סקין" זה לקח לנו כמה שעות טובות בכל יום להתאים את זה.

אני מצטער אם לא הבנת אותי נכון,

התכוונתי לטקסטורה של המטוסים, נתתי פשוט דוגמה לפרויקטים כאלה..

שמע, אני לא בא פה להוריד לכם את החשק או הרצון להמשיך את הפרויקט.. ההפך, אם יש דבר שאני הכי מעריך בעולם, זה עבודות יזומות. אני פשוט במקרה הזה מעוניין להציג את ההבדל העצום בין התיאוריה בעניין הזה (שהיא ממש פשוטה וקלה שכמעט כל אחד מסוגל להבין אותה) לבין התחום המעשי, שזה פשוט עולם אחר לגמרי ממספר מקורות (זמן, קושי..).

אני מציג את את מה שאני עשיתי משום שלדעתי יהיה טוב אם משאבים מהסוג הזה יפנו לכיוונים אחרים..

הסבר:

אני רואה את החטיבה, שהיא גוף פשוט שאין מילים לתאר את הרצון וההקדשה של חלק גדול מהאנשים (ואת זה הסקתי בעיקר מהיותי טייס ברשת, שרואים את כל המערכת זזה באופן מעשי), ואת המשאבים והרצון בפרויקט הזה שלך שדי מרשימים וכו' (הכל יחסי כמובן..)

שמע, זה לא מסתדר לי..

סיבה כמו "אי-דעת בהתחברות לרשת" היא ממש זניחה וחסרת חשיבות לדעתי..

אם זה מה שבאמת מניע אותך לבצע את הפרויקט הזה במקום פשוט לעלות עוד צעד קטן אחד את התחום של החטיבה (אם בתנועה אווירית או בשירותי פיקוח), אני בעצמי מוכן עד היום בערב לכתוב לך אישית, מדריך מא' עד ת' עם כל השלבים להתחברות סטנדרטית לרשת וואטסים ואיך בתכלס עולים לאוויר...

בוא נגיד בקיצור שאני אישית אשמח לראות אותך ואת אביך (או מי שזה לא יהיה) טסים ומשתתפים בתנועה ברשת וואטסים, יותר מאשר מסיים את הפרויקט הזה, שאני אישית לא ממש מתכוון להשתמש בו. לא יודע מה איתך, אני מעדיף לדבר עם בנאדם חיי ונושם מאשר איזה רובוט שאפשר לשחק איתו כמה שרוצים בלי חשיבות מסויימת...

ככה אני רואה את זה לפחות, ואני מקווה שתוכל אולי קצת להבין למה בדיוק אני מתכוון.

בכל מקרה, הצלחה רבה בהמשך..

ושכחתי את גם את הנקודה שאורן ציין, (מצטער שאני חוזר על זה שוב)

הנהלים בתחום הכט"ר (כללי טיסת ראייה) בארץ שונים מאשר בחו"ל..

אולי ה-IFR תואם, אך לא קיים מה שנקרא "VFR in Class B Airspace" וכאן לפחות 40% מהדיוק של הכוונה בפרויקט ירדו..

פורסם

שמע, זה לא מסתדר לי..

סיבה כמו "אי-דעת בהתחברות לרשת" היא ממש זניחה וחסרת חשיבות לדעתי..

אם זה מה שבאמת מניע אותך לבצע את הפרויקט הזה במקום פשוט לעלות עוד צעד קטן אחד את התחום של החטיבה (אם בתנועה אווירית או בשירותי פיקוח), אני בעצמי מוכן עד היום בערב לכתוב לך אישית, מדריך מא' עד ת' עם כל השלבים להתחברות סטנדרטית לרשת וואטסים ואיך בתכלס עולים לאוויר...

הי יוני

קודם כל זאת ממש לא הסיבה - אני טס ברשת כרגע בעיקר הקפות, השם קריאה שלי הוא 4x-shl

אני עושה את זה מכמה סיבות:

1.כי אני חושב על הדבר הזה המון זמן ועכשיו התפנה קצת זמן בין הלימודים לעבודה+שני חברים מתכנתים שהסכימו להצטרף ולהריץ את הפרוייקט.

2.הפרוייקט עצמו - מלהיב מעניין ובעיקר מאתגר - וגם כי אני רוצה לתת משהו לחטיבת הטייסים הוירטואלים - אשר נותנים כל כך הרבה מעצמם(בונים סנרי,משחררים חבילות ai,סקינים וכו').

3.והדבר האחרון הוא לנסות ליצור סימולטור "כחול לבן" - תחשוב על זה - הכל בעברית,הכל ברור.

היום לדוגמא טסתי לפנות בוקר ברשת - לא היה פיקוח ולא כלום - הדבר הזה יכול לתת מענה בדיוק לזמן ה"מת" הזה.

אני מקווה שהבהרתי את הנקודה,בסופו של דבר זה דבר שאני עושה על חשבון הזמן הפנוי שלי ואני מקווה שהתוצאה תהיה משביעת רצון.

יום נפלא

שלומי

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...