עבור לתוכן
shachaf yasurr

העברת VATIL לאירופה , נכון או לא ?

העברת VATIL לאירופה , נכון או לא ?   

61 הצבעות

1. 1. העברת VATIL לאירופה , נכון או לא ?

• כן - צריך לעבור לאירופה (VACC)
      38
    • נמנע - אינני מעוניין לקחת חלק בהחלטה זו
      3
    • לא - עדיף להשאר במזרח התיכון תחת VATAME
      20

Recommended Posts

פורסם

ביקשת? קיבלת:

7e6993c6681cd28e5d14531eb2e31721.png

מה יכולת לבקש יותר מזה :rofl: רק שיהיו איתו עוד 3 מחמודים

מוחמד טס מעזה לקהיר עם F16 לאות תמיכה בפתיחה של שדה GAZA INTL... לדעתי יש לנו פה חוזה עתידות

וואו איזו הפתעה, בכלל לא היה צפוי.

זאת רק ההתחלה - כדאי שנתרגל.

בואו נראה איך רשת VATSIM שוחרת השלום תתנהג. בטח יגידו שהבחור צודק, גם השדה הזה הוא רק שדה של שוחרי שלום.

במציאות לא ממריאים משם F16, כמו שהבחור המצרי הזה עשה אצלנו בסימולטור, אלא קסאמים, פאג'רים ועוד דברים כאלו מעופפים. אבל העיקר שהבחור חושב שצריך לפתוח את השדה.

בטח כשנהיה באירופה המצב פה יהיה הרבה יותר טוב, המטרייה האווירית האירופית תגן עלינו מכאלו התגרויות.

פורסם

וואו איזו הפתעה, בכלל לא היה צפוי.

זאת רק ההתחלה - כדאי שנתרגל.

בואו נראה איך רשת VATSIM שוחרת השלום תתנהג. בטח יגידו שהבחור צודק, גם השדה הזה הוא רק שדה של שוחרי שלום.

במציאות לא ממריאים משם F16, כמו שהבחור המצרי הזה עשה אצלנו בסימולטור, אלא קסאמים, פאג'רים ועוד דברים כאלו מעופפים. אבל העיקר שהבחור חושב שצריך לפתוח את השדה.

בטח כשנהיה באירופה המצב פה יהיה הרבה יותר טוב, המטרייה האווירית האירופית תגן עלינו מכאלו התגרויות.

זאת לא הפעם הראשונה וגם לא השניה, וזה אפילו לא מתרחש רק עכשיו לאור המצב הפוליטי. זה היה קיים גם בשנים קודמות, אני זוכר את עצמי פותח את הServinfo וצופה בהם טסים במטסי שלום עם F16 וכדומה.

אוהד צודק, "בטח כשנהיה באירופה המצב פה יהיה הרבה יותר טוב, המטרייה האווירית האירופית תגן עלינו מכאלו התגרויות." ולא, לא חייב להיות אנטישמי מבחוץ כדי לא להתייחס לדברים מהסוג הזה

פורסם

אני מתפלא שלא שלחתם את מר מוחמד למר DCRM ...או לפחות זימון של סופרוייזר ואם אלה לא עוזרים ... :diablo: 

שלחתי גם שלחתי.. נראה מה ייצא מזה

פורסם

ביקשת? קיבלת:

7e6993c6681cd28e5d14531eb2e31721.png

מה יכולת לבקש יותר מזה :rofl: רק שיהיו איתו עוד 3 מחמודים

מוחמד טס מעזה לקהיר עם F16 לאות תמיכה בפתיחה של שדה GAZA INTL... לדעתי יש לנו פה חוזה עתידות

. His actions are unacceptable and provocative. This goes against what Vatsim is about.

פורסם

טוב נדמה לי שראוי שגם אני אוסיף כמה מילים, בסופו של דבר בתור ״הדיקטטור הגדול״ שקבע פעם שישראל תהיה חטיבה ולא vACC. 

אז עובדות תחילה:

בזמנו רולנד קולינס היה אחראי על האיזורים בואטסים מטעם הבוג. איתו עשיתי עבודת מטה מעמיקה (וחופרנית...) כדי להחליט על עתיד החטיבה הישראלית.

ישראל שייכת לאיזור אפריקה/המזה״ת מכח חוקת ואטסים שמפרטת את הארצות בכל איזור. שינוי של זה דורש שינוי של החוקה על ידי הבוג.

זו הייתה התשובה לשאלה הראשונה: להיכן תשתייך החטיבה הישראלית. זה גם היה צעד טבעי מצד ואטסים שהייתה מעוניינת לפתח את איזור אפריקה השומם (כשהגענו היתה באיזור חטיבה דרום אפריקאית שהתפרקה כעבור כמה חודשים, שאדי אבו אחמד ובן בוגין...). זה כמובן הוכח כצעד נכון במבט לאחור ולגמרי לא ברור לי מדוע ואטסים ששה לאבד את האחיזה הטובה שלה באיזור אפריקה.

השאלה הבאה הייתה האם Division או Vacc . כאן ההכרעה הייתה טכנית מבחינת ואטסים, אבל מהותית מבחינתי: vACC  מתקיימת רק מתחת לDivision. הבהרתי שאין לי כח אדם (או רצון) לתחזק שני מנגנונים - וגם הסכימו איתי שאין שום טעם לקיים vACC בודד תחת חטיבה, כשלעולם לא יהיה vACC נוסף בחטיבה הזו. 

מבחינתי, ידעתי גם שלחטיבה יש יתרון גדול על פני vACC, ואת זה חייבים להזכיר כעת: vACC איננה יחידה רשמית בואטסים. לכן ראש vACC הוא בכלל לא איש צוות בואטסים, הוא לא מנוי על שום רשימת דיוור או פורום של ההנהלה ואינו בעל זכות הצבעה או נוכחות בישיבות. ראש Division הוא איש צוות פורמאלי. 

כלומר, אובדן המעמד של חטיבה כרוך באובדן כח והשפעה מאד משמעותיים, ולמעשה הופכים אותנו לתלויים באחרים. שיתוף שלנו בהחלטות ובדיונים יהיה רק על בסיס רצון טוב - אף אחד לא יהיה חייב לנו כלום. ואף אחד לא מבטיח רצון טוב.

סוגיית מחמוד פאדלי: מחמוד הצטרף אלי סמוך אחרי שהתמניתי למנהל האיזור. הוא בחור ירדני ממשפחת המלוכה והיה לי נעים לעבוד איתו. אני מבין שהיום מסתדרים איתו פחות. עם זאת, נדמה לי שאפשר בהחלט לבנות על מטריית הגנה הרמטית של הבוג מפני כל עוינות שלו או של מי מהחטיבות השכנות (וכך היה). מאידך אין שום סיכוי לקבל הגנה כלשהי מפני אירופים כלפי vACC. מה נגיד? השבדים אנטישמים?

בראיה שלי אין לאירופה בעיה לקלוט אותנו כמובן, אבל חייבים להבין שמדובר פה בהתמסרות טוטאלית ובלתי הפיכה. טוטאלית כי יכולת ההשפעה שלנו על גורלנו תפחת משמעותית (למשל: הבוג לא עונה לראש vACC כמו לראש חטיבה שאיתו יש לו תקשורת רציפה וישירה). בלתי הפיכה כי לעולם - אבל לעולם - לא נוכל לחזור למעמד של Division כי אחרת יווצר לאירופים תקדים מסוכן של פירוק האיזור לחטיבות (אני מניח שהם לא רוצים בזה). 

במיוחד על רקע סופיות מהלך כזה, הייתי נזהר מלקבל החלטה רק על בסיס חשש ממנהל איזור חדש. יותר קל לעבור את פרעה מאשר לצאת ממצרים.

*דיסקליימר: איני מעודכן בהתפתחויות אחרונות ברשת.

פורסם
חברים, קודם כל תודה רבה על התגובות שלכם!

ראשית, אני מבין את דאגותיכם ומבין שהם לטובת הקהילה, לא משנה מה הן. אני מבין את הרצון של כולנו לעבור לאירופה, אך מנגד מבין את החשיבות שלנו בהישארות באיפה שאנחנו כבר 13 שנה, מרגע התבססותנו ברשת VATSIM.

ועכשיו לגופן של עניין, לאחר אינספור שיחות שניהלתי עם מנהלי רשת VATSIM, ולאחר אינספור התייעצויות שקיימתי עם "זקני השבט" שלנו, דהיינו הותיקים שייסדו את החטיבה שלנו - ובעיקר לאחר שצפיתי בכמות ההצבעות המעטה יחסית ביחס למספרנו כחטיבה הגענו כצוות בשלב זה למסקנות הבאות:

1) לגבי עניין פוליטי - ארגון VATSIM חרט על דגלו את ההפרדה בין פוליטיקה לתחביב, ועל כן עלינו לקדש את הנושא הזה כאן. על כן, אין לנו שום סיבה בשלב זה לעבור לאירופה מסיבות פוליטיות. זה לא הגיוני וזה לא יקרה. 
2) מבחינה מקצועית, עניין ההצבעות המעטות הוכיחו לנו בשלב זה כי אין כרגע מספר מספיק של דעות המספיקות עבורנו להגיע למסקנה אמיתית לגבי רצון החברים לעבור. אם כמות ההצבעות תגדל, אנחנו נעשה שיקול מחדש לגבי מעבר - אך ורק מטעמים מקצועיים שאינם מונעים מפוליטיקה כלל וכלל.
3) לגבי מחמוד פדלי או כל מי שמונה או ימונה במידת הצורך לראשות האיזור: הדגשתי בשיחותיי עם המנהלים מטעם ה-BOG כי החשיבות העליונה שלי היא הבטחת המשך קיומה של חטיבת VATIL באופן שבו מתקיימת כעת, תוך כדי רצון שלנו לשתף פעולה, כפי ששיתפנו פעולה עד כה עם שאר חטיבות האיזור - לא משנה מי המנהל - כל עוד יתקיים שיתוף פעולה מלא. אני בתור מנהל חטיבה דוגל ומאמין ברעיון זה, שכן ארגון VATSIM הינו ארגון א-פוליטי שבו כל פעולה פוליטית מוקעת ומטופלת ברמה הכי חמורה שניתן לתאר.
4) לאור האמור לעיל, כרגע, לא יהיה נכון עבורנו לעבור לאירופה, גם אם חלקכם סוברים כי העניין נכון מבחינה מקצועית. הדבר הנכון עבורנו בשלב זה יהיה להישאר במקומנו לעת עתה, ולבסס יחסי שיתוף פעולה עם החטיבות הסובבות אותנו, זאת כפי שנעשה עד היום - על-ידי בניית יחסים אישיים, קיום אירועים משותפים ועוד.

​Now in English, for all our followers in VATSIM, just to make their life easier with giving them a more accurate translation of my words rather than the faulty Google translate (lol):

First of all, I would like to thank you all for all of your comments. It shows your true concerns for our virtual community here in Israel, no matter if its for or against joining Europe region. I understand your will to move to Europe, but on the other hand understand the voices calling to stay where we are at for more than 13 years, since we've established ourselves in VATSIM.

And now to what I was going to say: After endless conversations with VATSIM's BOG representatives, and after numerous consultations with VATIL's "elders", who founded VATIL, and after seeing the somewhat low amount of votes despite our large number of members, we, as staff reached at this time to the following conclusions:

1) Regarding the political concern - VATSIM as an organization made it clear to not make any connection between politics and our beloved hobby of virtual flying and aviation. We must keep this in mind, and see how serious the BOG regards it - Especially with issues like Gaza or West bank airspaces, just as they take it seriously with other politically sensitive areas.  Therefore, moving to Europe due to political concerns is wrong, and is contrary to VATSIM's spirit, and we will act according to this same spirit!

2) Professionalwise, the lack of votes clearly shows us that there is still a long way to go in order to reach a fair conclusion with VATIL members's will regarding this matter. Unfortunately, the low number of voters is not enough to reach a decisive conclusion, therefore itll be wise not to act until we reach a sufficient number of voters.|

3) In regards to Mr. Mahmoud Fadli or any one who might and will be put as VATAME director - I made it clear to the BOG's representatives that our main goal is to have a director who we will be able to cooperate with and will help us keep VATIL's stance and help developing us, as a division in the best possible way, no matter who will be the director. We as a division will continue this cooperation with the region director, as with our neighboring VaCCs and divisions. as VATIL's director, I am obliged to this matter, and know that any political incident will be treated harshly by VATSIM. Furthermore, I will strive for the extension of this cooperation just as I did back in my days as Events manager - if its with creating personal relationships, or creating mutual events. This will continue on guys!

4) In regards to everything mentioned, it will be for our best interests right now if we will stay where we are at, just as we have been for the past 13 years - and not to move to Europe as a VaCC. Nonetheless, if there will be enough votes casting for moving to Europe, based soley on professional considerations - then we might re-open this question in the future.

פורסם
שלום. :drinks:

אני לא שייך staff ולא איתי מי איזה שהוא שנת אם שיערות :pardon: , אבל יש קשר עם הרת"א כמו כולם.

אני חושב שצריכים ללכת עם החוקה אמיתיים,החוקים רת"א ישראלית לא שייכת כל שהוא חוקה ארופה כי היא פנימית.אבל מגיב לחוקה של ארופה.כדי ליצור את זה,צריך תיעוד וכמו כן מדריכים בשביל לעבין את החוקה (פקח אווירית לגומה,הטייסים לא יעזרו אם בעצמם לא יודעים חוקים,תמיד יש ויקוחים עם מדריכים.)

במקרים נוספים של החוק האמריקאי (מקרה דוגמה TFR,זה אותו CVFR (כטר"מ)).

ועוד... אתם יודעים כמה צוותים רוצים לעבור לארופה? :)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...