Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 9, 2015 דיווח פורסם דצמבר 9, 2015 תארו לכם את התסריט הבא: אחד מימי חופשת פסח הקרובה. בעוד כשעה מתחיל כנס ארצי של כל המורעלים לדורותיהם. פגישת מחזור לוותיקים משתי החטיבות, פגישת פתיחה לעתיד חדש לתעופה הוירטואלית בארץ. המיקום - לא ממש משנה, אולם כנסים גדול עם מקום לנקודות התכנסות שונות לצוותים קטנים יותר. כל אחד מקבל תג שם, והרבה אופטימיות באוויר. כיבוד כיד המלך, כמו בכל המפגשים, רק שהפעם כולם ביחד. הרצאה מובילה ברמה כמו שאנחנו מכירים, מנהלי חטיבות פותחים בנימה אופטימית של כולנו יחד, והעבר נשאר בעבר. אחרי שכולם שבעים ומכירים את כולם, מתחלקים באופן טבעי לקבוצות של טייסים / מדריכי טיסה / פקחים / מדריכי פיקוח / מנהלים. איך רוצים לראות את העתיד? חולקים ומשתפים חלומות. חטיבה אחת? שתי חטיבות? בית ספר אחד? שני בתי ספר? חלוקת עבודה? בית ספר אחד נותן קורס בסיסי ומעביר לשני לקורס מתקדם? אירועים פתוחים לכולם בשתי החטיבות עם חלוקה לאיזורים? אולי בכלל כולם בחטיבה אחת? מלא שאלות... מתחילים לדבר... מהתחלה... לא מהסוף. והכל פתוח. קובעים להמשיך להיפגש... בונים יעדים... קבוצות עבודה... נשמע דמיוני? לא ממש. זאת דוגמה להתחלה. קול קורא לפתח את זה מכאן, והשמים כבר לא הגבול. בהצלחה.
David Bendavid פורסם דצמבר 9, 2015 דיווח פורסם דצמבר 9, 2015 זאת הגישה! אשמח לקחת חלק. צריך ליצור שיח הדדי רציני ואמיתי בנושא, לא בין הנהלות - בין חברים - וזו הדרך - פנים מול פנים. קל מאוד מאחורי מחשב ומקלדת / מיקרופון לשלול על הסף, בפנים מול פנים הדברים עובדים בצורה הרבה יותר טובה והמסר עובד. עם הרצאות תעופתיות מעניינות ומועילות (שאפשר לסגור בקלות בלופ פנימי בחטיבה - אין צורך בגורמי חוץ, רק יפריע), אני בטוח שעוד הרבה ישמחו לקחת חלק. האם צוות החטיבה מתכוון לקדם את הנושא? אם לא, אני חושב שכדאי לקדם את זה בין החברים - גם אם לא כאירוע רשמי, היענות תהיה. Moshe Mizrahi, Yarden Ben-Dor, Almog Atar וגם 2 אחרים הגיבו לזה 5
Izik Bakshi פורסם דצמבר 9, 2015 דיווח פורסם דצמבר 9, 2015 משה, אני אגיב לך כאן בהמשך לתגובה שלך בשרשור של YNET. אתה מציג גישה מעניינת לנושא, סוג של משא ומתן עם אבני דרך והתקדמות בצעדים מוגדרים, ואני בעד. אני מאוד ישמח שהצוות חטיבה יקח על עצמו לקדם כזה תהליך, ובמידה ויש מחסור בזמן וכח אדם, אז חשוב להאציל את הסמכויות לחבר חטיבה שיכול לקדם את הנושא בשם צוות החטיבה.
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 9, 2015 מחבר דיווח פורסם דצמבר 9, 2015 משה, אני אגיב לך כאן בהמשך לתגובה שלך בשרשור של YNET. לא זוכר שהגבתי בשרשור של YNET... תיקון:....... הבנתי חשבתי שהגבתי עם הטוקבקיסטים בעיתון, וזה לא קרה
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 נשמע לי כמו מדע בידיוני , אבל בהחלט מאחל לכם הצלחה . כמות הפעמים שהושטנו יד לשלום ...( מזל שאי אפשר לערב פוליטיקה פה ). אולי הרעיון של שיחה בין חברי החטיבות כלומר "העם " תפתור את הבעיה . לצערי כל עוד בעלי האינטרנס הכלכלי עדיין בתמונה , אני בספק רב שזה אכן יקרה . בכל מקרה שימו לב שאתם לא עושים איחוד או איך שלא תקראו לזה ועל הדרך עוברים בטעות על חוקי הרשת.... בהצלחה .
David Bendavid פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 נשמע לי כמו מדע בידיוני , אבל בהחלט מאחל לכם הצלחה . כמות הפעמים שהושטנו יד לשלום ...( מזל שאי אפשר לערב פוליטיקה פה ). אולי הרעיון של שיחה בין חברי החטיבות כלומר "העם " תפתור את הבעיה . לצערי כל עוד בעלי האינטרנס הכלכלי עדיין בתמונה , אני בספק רב שזה אכן יקרה . בכל מקרה שימו לב שאתם לא עושים איחוד או איך שלא תקראו לזה ועל הדרך עוברים בטעות על חוקי הרשת.... בהצלחה . אני לא בטוח שחוקי VATSIM רלוונטיים כאן. לקרוא את ההסבר לפני שמתנפלים יש להבדיל בין חברות בקהילה לבין חברות ברשת. איך שאני רואה את זה - ברגע שיש קהילה מאוחדת, כיפית, שבנויה על חברות ורצון להנות מהטיסה ברשת - אני לא חושב שהפער יהיה באיזה רשת טסים - הוא יתפוגג לבד. זה נשמע קשה, ואין פה פתרון קסם, לדעתי הדרך הנכונה היא לעשות את המפגש הזה, להציג תמונה קצת אחרת לאנשים, לשכנע שאפשר. משם, ברגע שכל אחד מחליט שהוא רוצה בזה ומוכן לתת קצת מעצמו, ויש יותר אנשים שנותנים - האחידות ברשת תבוא אוטומטית. Moshe Mizrahi הגיבו לזה 1
Etai Charit פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 לפני יותר מ10 שנים היה כנס גדול בהרצליה לחברי קהילות הסימולטורים. אני זוכר אותו כחוויה מדהימה עד היום. עוד כנסים, מפגשים, הרצאות, טיסות משותפות וסדנאות. זה כיף גדול. מחסומי הרשתות והפורומים יפרצו לבד.
Almog Atar פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 פותח סוגריים רגע: במשך הימים האחרונים כמעט כל ערב עולה פיקוח תל אביב לאוויר, היום (ערב שבת 19:00-21:00) גישה ותל אביב היו מחוברים, 3 מטוסים עברו אצלנו מתוכם אחד זר. אני חושב שלפני שקוראים לאיחוד וממלאים 5 עמודים ביום בפורום צריך לעשות בדק בית ולחשוב למה אנחנו באמת פה...
zvi rodes פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 אולי לא לכולם ידוע ,לפני מספר שנים לא רב ,נעשה נסיון אמיתי לשיתוף פעולה בין VATIL ו VFS ,נפגשנו בחיפה בחוף הכרמל על קפה ועוגה ,השתתפו איציק בקשי,אלעד זיירמן ואנוכי,מצד VFS הגיעו שני חברים בוגרים רציניים (לצערי שכחתי את שמם) באנו עם רצון טוב למטרה משותפת אחת ,אהבת התעופה הווירטואלית,לאחר הצגת הרעיון חזרו השניים לצוות הניהול שלהם והבטיחו תשובה,כפי שידוע עד היום לא נעשה דבר. משה מביא חזון וטוב שכך,אבל חשוב לזכור משפט חשוב , לטנגו צריכים שניים. הזמן עשה את שלו, אולי הזדמנות נוספת עומדת בפתח שווה לנסות.
Or Bahtari פורסם דצמבר 12, 2015 דיווח פורסם דצמבר 12, 2015 מחזק מאוד את מה שאלמוג כותב . צוות החטיבה משקיע הרבה זמן ומחשבה לאחרונה בכל הנושא שעליו מדובר עם VFS תוך התייעצות עם חברי חטיבה ואנשי צוות לשעבר אך באמת כבר לא מפתיע לראות את חוסר שיתוף הפעולה של חברי החטיבה בפעילות שלשמה היא קיימת. בכל דיון מסוג כזה בפורום או פאנל חטיבה אנו נתקלים בהרבה מאוד אנשים שמגיבים כאשר בפועל השמים הוירטואלים ריקים , לדוגמא : בפאנל החטיבה האחרון היו כ-36 אנשים ב-TS אך באירוע אנחנו לא מתקרבים לחצי מזה. תחשבו שעם שיתוף פעולה של חברי החטיבה בפעילות השוטפת אולי בכלל לא היינו חושבים על מיזוג שכזה .... נקודה למחשבה חברים.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 שלום רב. ממש לא אוהב לעורר כל מיני שדים ישנים אבל לא יכול להישאר אדיש למה שקראתי כאן. נכתב כאן שב 2008 נעשה נסיון איחוד. הכל טוב ויפה אבל: קראתי גם שבמסגרת נסיון האיחוד הוצע לאנשי vfs להפוך את הארגון שלהם לבית ספר הרשמי של ואטיל. עד כאן גם סבבה. אבל: בנסיון לשחזר את המאורעות אני נזכר ש 2008 היתה שנת שיא בפעילות שלנו ב IFS בכלל ושלי אישית בפרט. כולל כתיבת מערכי שיעור והשתתפות פעילה מאוד בשיעורים ב TS במבחני תיאוריה סולו לחניכים ומה לא. לא נלאה אתכם בהקרבה האישית שנדרשתי להקריב לטובת העניין והיתה כזאת. המון. ועכשיו אני מגלה שתוך כדי הפעילות והמאמץ הזה של כלל צוות IFS, מציעים לגוף אחר לקבל את ההובלה בהדרכה. בלי להתייעץ איתי או עם מי מחברי צוות ביה"ס. מאוד יכול להיות שבאותה תקופה הייתי גם חבר צוות ההנהלה ולא יודעתי כלל על המהלכים האלו. מה שעושה את העניין לחמור אף יותר. נותרתי עם תחושה שכל הפעולות שעשינו נראו ככלום, כאוויר בעלמא, בעיני מי מאנשי ה"הנהלה" (או "דינוזאורים" אלמותיים שממשיכים לבחוש בעניינים עד עצם היום הזה כשמזמן הם כבר לא חלק מהצוות), אין בעיה להחליף אותנו עם מישהו אחר שעשה פעילות שלטעמי לא מתקרבת למה שאני ניסיתי להקים בהובלתי. יש כאן בחטיבה כמה חברה שנהגנו לקרוא להם "הכבדים" אלה שלמדו להכיר את עולם התעופה רק דרך המטוסים הכבדים המתוחכמים עתירי האוטומציה. כאלה שלמדו לתפעל מטוס אבל לא באמת ידעו איך מטיסים מטוסים. בחלקם גדלו ובגרו ועשו את המעבר המתבקש לעולם התעופה האמיתי. שם בטח שמעו ממדריכים אמיתיים את מה שאני ניסיתי להטמיע כאן בכל שנות פעולותי האינטנסיביות. אני מקווה שלפחות היום במבט לאחור הם יודעים להעריך זאת. אז אם מישהו שואל לאן נעלם ברוכי או לאן נעלמו עוד חברי חטיבה מצויינים שהיו פעילים בצוות IFS, הרי לכם התשובה. כשלא סופרים אותי אני מפנה את המקום למי שחושב שוידע יותר טוב ממני. והתוצאות כאן לפניכם.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 הערה: מכיוון שאינני פעיל יותר בפעילות השותפת, אין בכוונתי להביע דעה לכאן ולכאן לגבי כן איחוד לא איחוד. בנוסף, אין בכוונתי להגיב עוד בנושא זה מכאן ולהבא. כתבתי את מה שהציק לי וזהו כל השאר לא רלוונטי. יש כאן מספיק יקירי חטיבה שיכולים לחוות דעתם יותר טוב ממני. חג חנוכה שמח לכולם.
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 13, 2015 מחבר דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 יש כאן מספיק יקירי חטיבה שיכולים לחוות דעתם יותר טוב ממני. חג חנוכה שמח לכולם. ברוכי אתה יקיר שלי כמות ההשקעה שלך ב- IFS ובתלמידים היא מעל ומעבר. בנוסף למערכים אני זוכר שאתה כמנהל היית ה"כונן" הנצחי לשיעורים בקורסים השונים וכל אימת שהמדריכים או החניכים היו צריכים עזרה היית מתחבר ומשקיע זמן להסביר ולהדגים. אין יותר יקיר מזה. חג שמח יקירי
Or Bahtari פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 ברוכי , מהיכרות אישית איתך אין לי ספק בכלל שנתת את הנשמה שלך כאן ב-IFS (לא הייתי באותה תקופה) אך אני לא חושב שאם מישהו רצה להביא את VFS כגורם הדרכה ראשי במקום IFS זה היה במטרה לפגוע בך או לשים עליך פס. אני כן מאמין שיש וויתורים כואבים בכל הנושא של האיחוד הזה וכנראה שזה היה אחד מהם באותה תקופה. אתייחס לחלק אחר שכתבת לגבי התעופה הקלה , בתקופה של 2008 אני משער שאכן היה איזון מסוים בין קלים לכבדים מבחינה טכנולוגית ואין ספק שאדם שיפנה לתחום במציאות גם היום יתקל במה שאתה ניסית לחלחל פה כמנהל/מדריך IFS . כיום תחום הסימולטורים ביצע פנייה חדה לכיוון הכבדים וזה מתבטא בהרבה מאוד דברים : מטוסים חדישים , סינרים מדהימים ועוד תוספים כאלו ואחרים. בנוסף , אם נסרוק את הפעילות של VATSIM בעולם נגלה שרוב הפעילות (שוטפת ואירועים מיוחדים) בעיקר מתייחסת לכבדים והרשת לא כל כך מחבקת את התעופה הקלה , VATIL היא לטעמי אחת החטיבות שיותר מחבקת את התעופה הקלה בניגוד להרבה מאוד חטיבות - הרבה אנשים כאן לא מבינים כמה משמעות יש לכך שהם יכולים לטוס מראש פינה להרצליה ולקבל פיקוח מלא (ברוב המקרים לא מגדלים אלא תל-אביב קונטרול). לסיכום , אני חושב ש-VATSIM של 2008 היא לא VATSIM של היום ואני באמת מתנצל מעומק ליבי ברוכי אם פגעתי בך.
Or Bahtari פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 בנוסף , לא אמרתי שלחברי החטיבה אין את הזכות (בטח שלא לך ברוכי) להגיב בפורום למרות שאינם פעילים ברשת אך כן היה נחמד שבמקום להתעסק בכתיבה בפורום או להגיע לפאנל היינו עולים לטוס . לדוגמא : אתמול ראיתי את ליאב ואלמוג מפקחים אז באופן ספונטני ביותר עליתי לטיסה לרודוס. פקחים ובקרים כאן יושבים שעתיים ויותר מול מכ"ם ריק - תשתפו פעולה ! תעלו 20 דקות לטיסת אימונים !
Raz Niv פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 בנוסף , לא אמרתי שלחברי החטיבה אין את הזכות (בטח שלא לך ברוכי) להגיב בפורום למרות שאינם פעילים ברשת אך כן היה נחמד שבמקום להתעסק בכתיבה בפורום או להגיע לפאנל היינו עולים לטוס . לדוגמא : אתמול ראיתי את ליאב ואלמוג מפקחים אז באופן ספונטני ביותר עליתי לטיסה לרודוס. פקחים ובקרים כאן יושבים שעתיים ויותר מול מכ"ם ריק - תשתפו פעולה ! תעלו 20 דקות לטיסת אימונים ! מסכים. בתור קרקע, יצא לי הרבה פעמים לשבת שעות מול המסך בלי לעשות כלום. זה יפה לדבר, אבל בואו לטוס!
Almog Atar פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 מצד שני אני גם אנצל את ההזדמנות לתת קריאה לפקחים לא להתחבר למשך 20 דק כי יש 3 מטוסים ולהתנתק, צריך ליצור רצף ונוכחות מבלי להתעסק בסוגייה הנצחית של הביצה או התרנגולת. המאמץ צריך להיות דו צדדי.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 יש כאן בעיה ען הלו"ז שהוצג... כיוון שנושא איחוד לא עלה בתקופת ברוכי כמנהל בית ספר אולי שווה לבדוק שוב אם באמת השנה הייתה 2008 ,הנושא הוצג לראשונה תחת כהונתו של איתי ארנון כמנהל החטיבה, אז ברוכי לא היה בתפקיד ניהול הבית ספר. וגם אצל איתי ארנון הנושא הזה שוקף במלואו עד כמה שזכור לי לצוות החטיבה , וגם היום כאשר בקרוב נפתח מחדש הבית ספר של ואטאיל הצוות מודע לעניין עד כמה שידוע לי ובפרט גם מנהלי הבית ספר. בקיצור- תקשיבו לאלמוג
zvi rodes פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 ברוכי היקר שלי ושל אותם חברים שזוכרים מצוין את תרומתך הרבה לחטיבה ,אני מבין טוב מאוד את רחשי לבך,זכור לי כי בכנס חיפה שארגנתי (היה זה ביום שישי) היה חשוב לך להשתתף למרות חופשתך,הגעת עם אשתך וילדך,אני זוכר לטובה את פעילותך ב IFS ,כמנהל IFS התייעצתי איתך לעיתים קרובות עזרת לי רבות,אני רק מקווה לראותך שוב לוקח חלק בפעילות,אתה יכול בידע שלך לתרום רבות לטובת החברים החדשים שהצטרפו לחטיבה. חשוב לי ליידע אותך כי כחבר צוות החטיבה בתקופתו של איתי ארנון ארגנתי פגישה בחיפה עם שני נציגים מ VFS שלא היו במעמד של לוקחי אחריות,באנו לשמוע ולהשמיע רעיונות לשיתוף פעולה זה הכל. לא סגרנו שום דבר איתם ,היה בטוח אם היה עולה על הפרק איחוד אז היינו מביאים לידיעת כל החברים בחטיבה. אני מאחל לך חנוכה שמח גם שהיום מדליקים את הנר האחרון ומאוד רוצה ומקווה לשמוע ממך בהמשך יקירי.
Amit Eisinger פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 חוסר הפעילות ברשת הוא המצב הקיים- אבל לא קיים רק חוסר מצד הטייסים.יש חוסר בפקחים, בסה"כ 31 פקחים כשירים\למחצה.עכשיו נפתח קורס קרקע של חניך אחד.לפניו היה קורס של שלושה חניכים.לפניו היה יותר.במקביל לדעיכה הזאת יש דעיכה בכמות הטייסים.יש קשר בין דעיכה בכמות הטייסים החדשים לכמות הפקחים.אז מה אם עכשיו חג ופתאום כל ערב עולה תל-אביב,כבר חודש לא עלו מגדלים כללים ובקרות למעט תל-אביב.העמדות היחידות שעולות זה עמדות נתב"ג ותל אביב.ואם הם עולים בין אם מודיעים מראש או בספונטיות זה קורה לעיתים רחוקות.אנשים הפסיקו לטוס ברשת כי כבר משעמם להם, כמה כבר אפשר להטיס כבדים- להטיס חמש דקות בהמראה, לשבת ליד מחשב ולבהות בו במשך כמה שעות ואז עוד חמש דקות נחיתה.אנשים שעולים לCVFR או טיסות פנים לרוב טסים ביוניקום כי אין פיקוח.עובדה, שהפך להיות שדה עם טיסות לאירופה שהגישות אליו הרבה יותר מעניינות מבנתב"ג, לא עלה בו פקח מחודש אוגוסט, למרות שיש לו פטנציאל להיות שדה פעיל לאירועים.ארגונים כמו חיל האוויר הוירטואלי ושחף תעופה כבר לא טסים ברשת, כי כמעט ואין פיקוח באזורים הרלוונטים להם.הפכנו מחטיבה השולטת על המרחב הישראלי לחטיבה של שדה אחד שלפעמים גם מעלה בקרה על כל השטח.לדעתי, החוסר הזה נובע מהעובדה הפשוטה שכבר כמעט חצי שנה לא קם אף אחד ופתח דלת לטייסים חדשים- 100% מהטייסים החדשים שהצטרפו בתקופה האחרונה (מעטים) נאלצו ללמוד במקומות אחרים (VFS או חטיבות אחרות) ולהתמודד לבד עם זה.אני הודעתי עוד ביוני שאני מסיים את תפקידי ברגע שנגמר הקורס בביס"ט ומאז סוף יולי- מחכים.אני באופן אישי העברתי לראש מחלקת ההדרכה רשימה של אנשים שרוצים ללמוד טיסה בואטיל.מבדיקה אחרונה רובם כבר לא מעוניינים או שלמדו במקומות אחרים.ואז אין טייסים כי אין מי שיכניס אנשים חדשים, ואז גם אין פקחים כי אין את מי להכשיר( קורס קרקע של איש אחד).טייסים זרים לא טסים לכאן כמעט כי הסינרי לא נגיש מספיק לכולם, הסינרי החינמי מתחת לנורמה האירופאית, יש סינרים לשדות כמו סופיה או קייב שהם בחינם והם נראים ממש טוב, והסינרי בתשלום לא מאפשר טיסה עם ביצועים נורמליים, וכי הם לא רוצים להגיע למרחב אווירי שרק הם נמצאים בו.ואז אין פיקוח כי אף אחד לא טס.הוכחה לטענה שלי שלבית הספר לטיסה יש משמעות בפעילות היא התמונה הבאה (מהסולו שלי בIFS): https://www.facebook.com/FS.VATIL.net/photos/a.224880934316358.1073741825.214327832038335/334816216656162/?type=3כרגע לדעתי, גם איחוד לא יעזור לנו.
Or Bahtari פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 חוסר הפעילות ברשת הוא המצב הקיים- אבל לא קיים רק חוסר מצד הטייסים. יש חוסר בפקחים, בסה"כ 31 פקחים כשירים\למחצה. עכשיו נפתח קורס קרקע של חניך אחד. לפניו היה קורס של שלושה חניכים. לפניו היה יותר. במקביל לדעיכה הזאת יש דעיכה בכמות הטייסים. יש קשר בין דעיכה בכמות הטייסים החדשים לכמות הפקחים. אז מה אם עכשיו חג ופתאום כל ערב עולה תל-אביב, כבר חודש לא עלו מגדלים כללים ובקרות למעט תל-אביב. העמדות היחידות שעולות זה עמדות נתב"ג ותל אביב. ואם הם עולים בין אם מודיעים מראש או בספונטיות זה קורה לעיתים רחוקות. אנשים הפסיקו לטוס ברשת כי כבר משעמם להם, כמה כבר אפשר להטיס כבדים- להטיס חמש דקות בהמראה, לשבת ליד מחשב ולבהות בו במשך כמה שעות ואז עוד חמש דקות נחיתה. אנשים שעולים לCVFR או טיסות פנים לרוב טסים ביוניקום כי אין פיקוח. עובדה, שהפך להיות שדה עם טיסות לאירופה שהגישות אליו הרבה יותר מעניינות מבנתב"ג, לא עלה בו פקח מחודש אוגוסט, למרות שיש לו פטנציאל להיות שדה פעיל לאירועים. ארגונים כמו חיל האוויר הוירטואלי ושחף תעופה כבר לא טסים ברשת, כי כמעט ואין פיקוח באזורים הרלוונטים להם. הפכנו מחטיבה השולטת על המרחב הישראלי לחטיבה של שדה אחד שלפעמים גם מעלה בקרה על כל השטח. לדעתי, החוסר הזה נובע מהעובדה הפשוטה שכבר כמעט חצי שנה לא קם אף אחד ופתח דלת לטייסים חדשים- 100% מהטייסים החדשים שהצטרפו בתקופה האחרונה (מעטים) נאלצו ללמוד במקומות אחרים (VFS או חטיבות אחרות) ולהתמודד לבד עם זה. אני הודעתי עוד ביוני שאני מסיים את תפקידי ברגע שנגמר הקורס בביס"ט ומאז סוף יולי- מחכים. אני באופן אישי העברתי לראש מחלקת ההדרכה רשימה של אנשים שרוצים ללמוד טיסה בואטיל. מבדיקה אחרונה רובם כבר לא מעוניינים או שלמדו במקומות אחרים. ואז אין טייסים כי אין מי שיכניס אנשים חדשים, ואז גם אין פקחים כי אין את מי להכשיר( קורס קרקע של איש אחד). טייסים זרים לא טסים לכאן כמעט כי הסינרי לא נגיש מספיק לכולם, הסינרי החינמי מתחת לנורמה האירופאית, יש סינרים לשדות כמו סופיה או קייב שהם בחינם והם נראים ממש טוב, והסינרי בתשלום לא מאפשר טיסה עם ביצועים נורמליים, וכי הם לא רוצים להגיע למרחב אווירי שרק הם נמצאים בו. ואז אין פיקוח כי אף אחד לא טס. הוכחה לטענה שלי שלבית הספר לטיסה יש משמעות בפעילות היא התמונה הבאה (מהסולו שלי בIFS): https://www.facebook.com/FS.VATIL.net/photos/a.224880934316358.1073741825.214327832038335/334816216656162/?type=3 כרגע לדעתי, גם איחוד לא יעזור לנו. אתייחס לדברים שכתבת לפי נושאים : 1. הקורס קרקע של חניך אחד שנפתח היה במטרה לבצע מתכונת מיוחדת שבו החניך יסיים את הקורס וימשיך למגדלים הכלליים עם עוד מספר חניכים ככה שהרווח לטווח הארוך הוא לא רע בכלל. 2. לפי מה אתה קובע שלאנשים נמאס מכבדים ? אני בטוח שאם נכנס לסטטיסטיקות של VATSIM אתה תראה פעילות רבה הרבה יותר של טיסות כבדות (לא רק פה אלא בעולם) . 3. אני חושב שיש לך ולכל הארגונים כמו שחף וחיל האוויר חוסר הערכה מוחלט למה שאתם מקבלים פה ואגיד זאת שוב - חטיבת VATIL היא אחת החטיבות שיותר מחבקות את התעופה הקלה לעומת הרבה מאוד חטיבות ב-VATSIM , תדמיין לעצמך מצב שבו אתה עולה לטוס קלים ואתה יודע מראש שז יהיה ביוניקום פשוט כי ככה הגדירו בחטיבה - טסת פעם קלים בארה"ב ? אתה יודע לאיזה מרחקים אתה תטוס בחטיבות מסוימות בלי פיקוח על קלים פשוט כי המרחבים לא מפוקחים ? פה אתה מקבל התחייבות שתל אביב נותן לך שירות לכל מה שאתה צריך . 4. ביה"ס לטיסה - חצי צוות חטיבה עובד בימים אלו על המערכים , למה ? כי אף אחד לא מוכן להרים את הכפפה. על מה הם עובדים ? את זה נחשוף עוד חודש שזהו תאריך היעד לפתיחת הרשמה לקורס במתכונת חדשה . בפאנל חטיבה שהיה כאן לא מזמן 36 אנשים יושבים ב-TS ומדברים על הנושא אך אף אחד לא מציע שום עזרה , העבודה שנתת בביה"ס מוערכת מאוד אך אם אין הרתמות של חברי החטיבה אין לנו מה לעשות. בישיבה אחרונה שהתקיימה לגבי ביה"ס אתמול הוחלט על הרתמות של צוות החטיבה לנושא במטרה לתת את התשתית אך אני יכול לומר כבר עכשיו שאם חברי החטיבה לא ירתמו להדריך/לנהל בביה"ס לא יהיו קורסים לטייסים חדשים. 5. סינרי לנתב"ג - זו דעתך והכל בסדר , כרגע סינרי חדש בפיתוח. 6. חיל האוויר ושחף תעופה - לא ברור לי למה הם כמעט ואף פעם לא לקחו חלק באירועים החטיבתיים? אז מה אם האירוע בנתב"ג ? יש לך שירותי פיקוח - תוכיחו שאתם קיימים! 7. עמית - דיברנו על כך רבות ואגיד זאת שוב , אם תביא לי הוכחה שכמות הפעילות של התעופה קלה עולה על הכבדה בארץ אז כנראה שבאמת יש לנו בעיה , עד אז אני לא רואה בעיה בכך שאנחנו חטיבה של שדה אחד שמעלה באופן קבוע בקרה על כל המרחב.
Zeev Bucki פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 חברים אנחנו קודם כל חייבים למלא את השמיים במטוסים אחרת אין לנו זכות קיום בתחביב נפלא זה. בלהט הויכוחים שהם לגיטימיים לחלוטין נא לא לשכוח את זה. לכן כל אחד יתרום את חלקו ויבוא לטוס. היה לי עצוב בשבת שהגעתי לנחיתה בבן גוריון בשבת כטיסת BAW163 מהיתרו והייתי לבדי בשדה כאשר שני פקחים ותיקים אלמוג וליאבבפיקוח.
Amit Eisinger פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 אתייחס לדברים שכתבת לפי נושאים : 1. הקורס קרקע של חניך אחד שנפתח היה במטרה לבצע מתכונת מיוחדת שבו החניך יסיים את הקורס וימשיך למגדלים הכלליים עם עוד מספר חניכים ככה שהרווח לטווח הארוך הוא לא רע בכלל. 2. לפי מה אתה קובע שלאנשים נמאס מכבדים ? אני בטוח שאם נכנס לסטטיסטיקות של VATSIM אתה תראה פעילות רבה הרבה יותר של טיסות כבדות (לא רק פה אלא בעולם) . 3. אני חושב שיש לך ולכל הארגונים כמו שחף וחיל האוויר חוסר הערכה מוחלט למה שאתם מקבלים פה ואגיד זאת שוב - חטיבת VATIL היא אחת החטיבות שיותר מחבקות את התעופה הקלה לעומת הרבה מאוד חטיבות ב-VATSIM , תדמיין לעצמך מצב שבו אתה עולה לטוס קלים ואתה יודע מראש שז יהיה ביוניקום פשוט כי ככה הגדירו בחטיבה - טסת פעם קלים בארה"ב ? אתה יודע לאיזה מרחקים אתה תטוס בחטיבות מסוימות בלי פיקוח על קלים פשוט כי המרחבים לא מפוקחים ? פה אתה מקבל התחייבות שתל אביב נותן לך שירות לכל מה שאתה צריך . 4. ביה"ס לטיסה - חצי צוות חטיבה עובד בימים אלו על המערכים , למה ? כי אף אחד לא מוכן להרים את הכפפה. על מה הם עובדים ? את זה נחשוף עוד חודש שזהו תאריך היעד לפתיחת הרשמה לקורס במתכונת חדשה . בפאנל חטיבה שהיה כאן לא מזמן 36 אנשים יושבים ב-TS ומדברים על הנושא אך אף אחד לא מציע שום עזרה , העבודה שנתת בביה"ס מוערכת מאוד אך אם אין הרתמות של חברי החטיבה אין לנו מה לעשות. בישיבה אחרונה שהתקיימה לגבי ביה"ס אתמול הוחלט על הרתמות של צוות החטיבה לנושא במטרה לתת את התשתית אך אני יכול לומר כבר עכשיו שאם חברי החטיבה לא ירתמו להדריך/לנהל בביה"ס לא יהיו קורסים לטייסים חדשים. 5. סינרי לנתב"ג - זו דעתך והכל בסדר , כרגע סינרי חדש בפיתוח. 6. חיל האוויר ושחף תעופה - לא ברור לי למה הם כמעט ואף פעם לא לקחו חלק באירועים החטיבתיים? אז מה אם האירוע בנתב"ג ? יש לך שירותי פיקוח - תוכיחו שאתם קיימים! 7. עמית - דיברנו על כך רבות ואגיד זאת שוב , אם תביא לי הוכחה שכמות הפעילות של התעופה קלה עולה על הכבדה בארץ אז כנראה שבאמת יש לנו בעיה , עד אז אני לא רואה בעיה בכך שאנחנו חטיבה של שדה אחד שמעלה באופן קבוע בקרה על כל המרחב. 2. זוהי דעתי ודעת חלק מהסובבים אותי. שאלה אמיתית- אתה נהנה לבהות במחשב כמה שעו רק בשביל להטיס 10 דקות? 3. החטיבה מחבקת את התעופה הקלה, אבל מכריזה בפומבי שהיא לא מאמינה בה.(ציטוט של מה שאתה אמרת בישיבה הפתוחה בטימספיק) 4. טוב מאוחר מאשר אף פעם, הלוואי שלי הייתה היוקרה של חצי הנהלת החטיבה שעוזרת עם מערכים ופיתוח... 6. תסביר לי מF16 יעשה בתנב"ג או מה ססנה תעשה בנתב"ג שיש שם עומס פרט להמתנות. 7. התעופה הקלה לא משיגה את התעופה הכבדה כי אין לתעופה הקלה סיבה לפעול ברשת, אם אתה אומר שבמצב שבו התעופה הקלה עולה על הכבדה יש בעייה, אז הבעייה היא אחרת לגמרי.
Or Bahtari פורסם דצמבר 13, 2015 דיווח פורסם דצמבר 13, 2015 (נערך) 2. זוהי דעתי ודעת חלק מהסובבים אותי. שאלה אמיתית- אתה נהנה לבהות במחשב כמה שעו רק בשביל להטיס 10 דקות? 3. החטיבה מחבקת את התעופה הקלה, אבל מכריזה בפומבי שהיא לא מאמינה בה.(ציטוט של מה שאתה אמרת בישיבה הפתוחה בטימספיק) 4. טוב מאוחר מאשר אף פעם, הלוואי שלי הייתה היוקרה של חצי הנהלת החטיבה שעוזרת עם מערכים ופיתוח... 6. תסביר לי מF16 יעשה בתנב"ג או מה ססנה תעשה בנתב"ג שיש שם עומס פרט להמתנות. 7. התעופה הקלה לא משיגה את התעופה הכבדה כי אין לתעופה הקלה סיבה לפעול ברשת, אם אתה אומר שבמצב שבו התעופה הקלה עולה על הכבדה יש בעייה, אז הבעייה היא אחרת לגמרי. 2. מה זאת אומרת זאת דעתך ? כשכותבים הצהרות כאלה צריך לבוא עם עובדות , כשיש לך חברה שמשווקת מוצר אתה יודע אם לאנשים נמאס לפי הרווחים... (סטטיסטיקה במקרה הזה) 3. מה זה משנה לך אם אני לא מאמין בתעופה הקלה אך למרות זאת אתה מקבל כל מה שאתה צריך ? . ההפך, תעריך את זה שאין אמונה בתעופה קלה אך בכל זאת נותנים לה מענה ראוי ואף יותר. כשהחטיבה עשתה פה כמה אירועים והעלו מגדלים בכל הצפון אתה יודע כמה תנועות היו? 6. מה הקשר ל-F16 בנתב"ג ? באירועים חטיבתיים בד"כ יש ת"א , שהארגונים יפגינו נוכחות. 7. אני מסביר לך שהתעופה הקלה לא אטרקטיבית במיוחד לא רק אצלנו - אלא בכל רחבי VATSIM. אני אומר שבמידה והתעופה הקלה אכן עולה על הכבדה ואנחנו מפקחים רק על שדה אחד אז יש לנו בעיה שניתנת לפיתרון. ברצוני רגע לתקן משהו שכתבתי , נענו כשני אנשים בהתחלת לטובת הביה"ס וגבריאל הוא אחד מהם שכיום מנהל שם. נערך ביום דצמבר 13, 2015 על-ידי Or Bahtari - VATIL2 הוספת תוכן