golan73 פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 שלום לכולם, פתחתי בעבר שרשור בנושא, אבל עדיין לא מספק. אני טס ב- PMDG כבר לא מעט זמן, עדיין אני נתקל בבעיות בזמן ההמראה. אבקש לדעת את הליך ההמראה של המשתמשים המצליחים תדיר ולא נדיר, כלומר, מתי ללחוץ על TO/GA (בספרים רשום 60% מצערת), מה ה- pitch המתאים בהמראה וכמו כן השלבים השונים של ה- pitch, ניסיתי הכל ספרים מדריכים ויש הרבה סתירות, מתי מחמשים את ה- vnav, למה ה- lnav לא תמיד נדלק על המסלול (לרוב כן, לפעמים לא), מה המהירות בטיפוס לאחר VR וכו', אם מישהו מהמנוסים כבר למד את הדרך הנכונה וחוזר עליה שוב ושוב ולא נתקל בבעיות של סטיק רועד ואפילו לעתים רחוקות, אשמח לשמוע את דעתו. גולן.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 בגדול זה הולך ככה V2 מכוון בMCP SPEED מנועים ל~40% ורק להסתכל שהכל כמו שצריך ללחוץ על הTOGA SWITCH (בPMDG זה הבורג השמאלי העליון בMCP, לבדוק שFD פועל וA\T מחומש) אתה מטפס על פי מה שהFD מראה לך, הוא שומר על V2+20 בגובה 400FT AGL אתה יכול לבחור ROLL MODE, אם זה HDG או LNAV או כל דבר אחר המטוס יעביר את עצמו לשמירה על הN1 שהוגדר למצב הזה וFLCH בינתיים אתה ממשיך לשמור את המטוס על פי הFD באיזור ה1500-3000 AGL, אם שום דבר בסיד לא אומר אחרת (טיפוס עד כך וכך כדי להמנע ממכשולים או כל דבר אחר) אתה משנה את הMCP SPEED למהירות הכי גבוה לאותו קטע, אם יש הגבלות של הסיד או הפקח אז לפיהם אם לא אז ל250 (אלא אם כן גם את זה מותר לך לעבור ואז תכניס את המהירות טיפוס שהגדיר לך המחשב טיסה או משהו באיזור, 280 זה תמיד טוב) עכשיו המטוס מוריד אף ומאיץ, תכניס את המדפים על פי המהירות תוך כדי שהוא מאיץ כשהמטוס "נקי" אתה יכול ללחוץ VNAV ולחלוץ נעליים שוב, זה די בגדול, יש הרבה טכניקות שונות לעשות את זה בהתאם למה שנוח לטייס ויותר מתאים למצב, אבל זה פחות או יותר העסק ברוב המקרים. אל תשכח לשלב הכל עם הסיד שלך ועם ההגבלות והדרישות שלו אם יש כאלה תהנה אם למישהו יש הערות או תיקונים אני אשמח לשמוע יומטוב :wink:
BlackRaven פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 גולן הכל רשום בחוברות של ה-PMDG, לדוגמא שימוש ב-TO\GA מבתצע ב-70 אחוז N1 לאחר שהמנועים התייצבו. זווית אף בהמראה עם 738 היא 8.0, לאחר מכן מושכים את האף עד שהתאוצה שווה לאפס, כל זה בקצב של לא יותר מ-3 מעלות לשנייה, לאחר מכן בטיפוס ההתחלתי V2+10 שזה גם זווית האף שלך(לרוב זה יוצא בין 15 ל-17). זה בא מ-Manual Flight Techniques - Takeoff Procedures, מדריך המפורסם באתר של PMDG, כל התשובות נמצאות שם, אני עובד לפי המדריכים שלהם, והכל הולך נהדר... על כל מקרה, יש עוד מקור מידע מצוין לגבי ה-737(וגם ה-767) שמאוד מומלץ לעיין בו : http://www.smartcockpit.com הכל שם נכתב ע"י קברניט 737 ו-767 ויש שם לא מעט דברים מעניינים. בהצלחה.
mic פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 בעזרת צ'ק ליסט לא צריך לדעת שום דבר, לא צריך לזכור שום דבר, צריך רק לקרוא ולבצע. וכמובן שתהיה אתכם לאורך כל הטיסה
hagay פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 בהזדמנות זו, יש למישהו צ'קליסט נורמלי לPMDG?
Yoav פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 ועוד הפעם באותה הזדמנות, מדוע איני יכול לחמש את הA/T, ניסיתי והגדרתי את הFMC, אבל עדיין לא הצלחתי. תודה,
mic פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 1. כן יש לי צ'ק ליסט נורמאלי... וגם לך, אם יש לך את המטוס, וגם אתה יכול להוריד מהאתר של PMDG, יש שם צ'ק ליסט מצויין. 2.בקשר לזה שהA/T לא נדלק, כנראה שלא הדלקת את המטוס כראוי, וכמה מערכות חשמליות או הידראוליות לא דלקו לך כראוי, בשביל זה עובדים עם צ'ק ליסט.
yuval_el פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 מאוד מומלץ המסמך הבא, נכתב על ידי טייס אמיתי של 737. אני בקשר איתו בזמן האחרון ובקרוב יהיה תרגום של הדבר הזה...בשני הדפים האחרונים תמצא בד"ח מצויין. עוד דבר קטן, בקרוב (אני מקווה) יהיה מדריך טיסה שלם (tutorial) שיסביר כל שלב בטיסה עם 737NG. http://homepage.powerup.com.au/~speedy/pmdgstuff/Geezer%20Guide%20PMDG%20737%20Version5.doc
hagay פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 כן יש לי את ה PMDG 737 Cockpit and Systems.pdf אבל זה לא מסודר יפה, אם לא תהיה ברירה נסדר את זה אבל חשבתי אולי יש מסודר.
yuval_el פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 כן יש לי את ה PMDG 737 Cockpit and Systems.pdf אבל זה לא מסודר יפה, אם לא תהיה ברירה נסדר את זה אבל חשבתי אולי יש מסודר. זה היה מופנה אליי? אם כן,נתתי בכלל קובץ שונה.. בכל מקרה, הבד"ח של PMDG נמצאים בכלל על הקובץ הזה PMDG 737 Normal Procedures
ELY3201344684060 פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 ה- A/T לא נדלק אם לא הדלקת את Engine 1/2 Generators.
golan73 פורסם אוקטובר 17, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 תודה לכולם, אני חושב שקיבלתי תשובות מספקות.
Moshico Biller פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 שלום לכולם, פתחתי בעבר שרשור בנושא, אבל עדיין לא מספק.אני טס ב- PMDG כבר לא מעט זמן, עדיין אני נתקל בבעיות בזמן ההמראה. אבקש לדעת את הליך ההמראה של המשתמשים המצליחים תדיר ולא נדיר, כלומר, מתי ללחוץ על TO/GA (בספרים רשום 60% מצערת), מה ה- pitch המתאים בהמראה וכמו כן השלבים השונים של ה- pitch, ניסיתי הכל ספרים מדריכים ויש הרבה סתירות, מתי מחמשים את ה- vnav, למה ה- lnav לא תמיד נדלק על המסלול (לרוב כן, לפעמים לא), מה המהירות בטיפוס לאחר VR וכו', אם מישהו מהמנוסים כבר למד את הדרך הנכונה וחוזר עליה שוב ושוב ולא נתקל בבעיות של סטיק רועד ואפילו לעתים רחוקות, אשמח לשמוע את דעתו. גולן. מעניין איך זה הרבה תגובות ואפילו אחת לא אומרת שההודעה הזו שייכת לפורום תמיכה תכנית
Ohad Shalev פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 שלום לכולם, פתחתי בעבר שרשור בנושא, אבל עדיין לא מספק.אני טס ב- PMDG כבר לא מעט זמן, עדיין אני נתקל בבעיות בזמן ההמראה. אבקש לדעת את הליך ההמראה של המשתמשים המצליחים תדיר ולא נדיר, כלומר, מתי ללחוץ על TO/GA (בספרים רשום 60% מצערת), מה ה- pitch המתאים בהמראה וכמו כן השלבים השונים של ה- pitch, ניסיתי הכל ספרים מדריכים ויש הרבה סתירות, מתי מחמשים את ה- vnav, למה ה- lnav לא תמיד נדלק על המסלול (לרוב כן, לפעמים לא), מה המהירות בטיפוס לאחר VR וכו', אם מישהו מהמנוסים כבר למד את הדרך הנכונה וחוזר עליה שוב ושוב ולא נתקל בבעיות של סטיק רועד ואפילו לעתים רחוקות, אשמח לשמוע את דעתו. גולן. מעניין איך זה הרבה תגובות ואפילו אחת לא אומרת שההודעה הזו שייכת לפורום תמיכה תכנית מסיבה אחת מושיקו: הנושא הזה לא שייך לפורום תמיכה טכנית...
Moshico Biller פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 עם זה לא היה קשור לא ניראה ליש הייתי מעלה את זה אפילו כי כבר המילה "נתקל בבעיה" זה לא שייך לפה אז כניראה זה תלוי באנשים..... בטח אתם כבר מבינים
golan73 פורסם אוקטובר 19, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 בהמשך להליך ההמראה, קראתי באחד המדריכים שבזמן הריצה (הסעה 25 קשר), צריך לשמור את המטוס בציר מסלול במצב של רוחות וכו', לכן עובדים עם הציר השלישי בסטיק (למי שאין דוושות), ואבל הציר השלישי בסטיק גם מפעיל את ההיגוי של הגלגלים, במדריכים כתוב שאסור לבצע היגוי גלגלים מעל 40 קשר, למישהו יש רעיון?
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 19, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 טכניקת בקרת כיוון בהסעה והמראה במציאות, מתאימה לכלל המטוסים המתקדמים של בואינג ו- איירבאס, כאשר למטוס זה או אחר יכולה להיות סטייה קלה אך לא משמעותית: בהסעה יש לשמור מהירות קרקע עד 20 קשר, 25 ב- B747, כאשר בפניות יש להאיט ל- 10 קשרים לכל היותר. בקרת המהירות בעזרת מצערת/ות ובלם/ים, בקרת כיוון בעזרת היגוי קרקע ובתוספת מצערת בפניה במידת הצורך ובשטח נקי בלבד . בריצת המראה טייס מטיס מחזיק מצערות ביד אחת והיגוי קרקע ביד שניה, ב-60 קשר עוזב היגוי קרקע ומעביר יד למוט ההיגוי, המשך השליטה בכיוון בעזרת דוושות. עד שטייס מטיס מעביר יד למוט ההיגוי, מחזיק אותו בריצה המראה טייס לא מטיס קדימה ממצב נייטראלי. בסימולטור עם ג'ויסטיק ללא ערוץ כיוון: בחר באפשרות תיאום פניה אוטומאטי. השתמש בערוץ גלגול תוך תפעול זווית הגה קטן והולך ככל שהמהירות עולה, למנוע גלגול. בהמשך להליך ההמראה, קראתי באחד המדריכים שבזמן הריצה (הסעה 25 קשר), צריך לשמור את המטוס בציר מסלול במצב של רוחות וכו', לכן עובדים עם הציר השלישי בסטיק (למי שאין דוושות), ואבל הציר השלישי בסטיק גם מפעיל את ההיגוי של הגלגלים, במדריכים כתוב שאסור לבצע היגוי גלגלים מעל 40 קשר, למישהו יש רעיון?
hagay פורסם אוקטובר 19, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 אני הבנתי את השאלה שלו כך, האם יש אפשרות לשלוט על הגה זנב בנפרד להגה גלגל, כלומר גם למי שיש דוושות שיהיה מצב שהדוושות ישלטו רק על זנב המטוס ומשהו אחר ישלוט על גלגל קידמי של המטוס?
yuval_el פורסם אוקטובר 19, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 בנוסף למה שעופר אמר, בזמן הסעה הטייסים משתמשים בtiller (הגה קטן שנמצא לי החלון) אשר שולט בכיוון הגלגים לצורך פניות, בעזרתו ניתן לסובב את הגלגל (ב737) עד ל90 מעלות בערך. עם הפדלים תוכל רק עד כ 10-20 מעלות. בסימולטור אין הדמיה של זה (עד כמה שאני יודע).
Eranre פורסם אוקטובר 19, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 בנוסף למה שעופר אמר,בזמן הסעה הטייסים משתמשים בtiller (הגה קטן שנמצא לי החלון) אשר שולט בכיוון הגלגים לצורך פניות, בעזרתו ניתן לסובב את הגלגל (ב737) עד ל90 מעלות בערך. עם הפדלים תוכל רק עד כ 10-20 מעלות. בסימולטור אין הדמיה של זה (עד כמה שאני יודע). Steering wheel - max 78 deg Rudder pedals - max 7 deg 40% N1 לאחר מכן TO/GA ולא 70 אחוז. (זה לפי הספרים, מה שראיתם, שמעתם זה משהו אחר) ואגב התחלתי ה737 שומר V2+15 לא +20 ולא +10.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 20, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2004 תגובה להערות שפורסמו כאן: ה- TILLER הנו בקרת היגוי הקרקע שציינתי. אין לי מידע מדויק לכל דגם, אך יש מטוסים בהם קיימת לוגיקה המקשרת בין מצב דוושה לבין זווית סבסוב כן נסע קדמי כפונקציה של מהירות אוויר מכשירית, בתחום המהירות הנמוכה, עד 100 קשר. 40%N1 הנם נתון עבור B737NG. 70%N1הם עבור B767. ספרי נהלים של משתמשים ספציפיים מציינים לעתים מספרים אחרים. לא המספר המדויק חשוב, גם מצוין שיש לפתוח לסביבות הנתון ולאו דווקא בדיוק. העיקרון הוא שלפני שמתחילים לרוץ, מוודאים במצב דחף ביניים שהמנוע מתנהג ביציבות וכל הנתונים שלו רגילים ובמגבלות. עיקרון זה נכון לכל מטוס. בנוסף למה שעופר אמר,בזמן הסעה הטייסים משתמשים בtiller (הגה קטן שנמצא לי החלון) אשר שולט בכיוון הגלגים לצורך פניות, בעזרתו ניתן לסובב את הגלגל (ב737) עד ל90 מעלות בערך. עם הפדלים תוכל רק עד כ 10-20 מעלות. בסימולטור אין הדמיה של זה (עד כמה שאני יודע). Steering wheel - max 78 deg Rudder pedals - max 7 deg 40% N1 לאחר מכן TO/GA ולא 70 אחוז. (זה לפי הספרים, מה שראיתם, שמעתם זה משהו אחר) ואגב התחלתי ה737 שומר V2+15 לא +20 ולא +10.
Eranre פורסם אוקטובר 20, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2004 תגובה להערות שפורסמו כאן: ה- TILLER הנו בקרת היגוי הקרקע שציינתי. אין לי מידע מדויק לכל דגם, אך יש מטוסים בהם קיימת לוגיקה המקשרת בין מצב דוושה לבין זווית סבסוב כן נסע קדמי כפונקציה של מהירות אוויר מכשירית, בתחום המהירות הנמוכה, עד 100 קשר.40%N1 הנם נתון עבור B737NG. 70%N1הם עבור B767. ספרי נהלים של משתמשים ספציפיים מציינים לעתים מספרים אחרים. לא המספר המדויק חשוב, גם מצוין שיש לפתוח לסביבות הנתון ולאו דווקא בדיוק. העיקרון הוא שלפני שמתחילים לרוץ, מוודאים במצב דחף ביניים שהמנוע מתנהג ביציבות וכל הנתונים שלו רגילים ובמגבלות. עיקרון זה נכון לכל מטוס. בנוסף למה שעופר אמר,בזמן הסעה הטייסים משתמשים בtiller (הגה קטן שנמצא לי החלון) אשר שולט בכיוון הגלגים לצורך פניות, בעזרתו ניתן לסובב את הגלגל (ב737) עד ל90 מעלות בערך. עם הפדלים תוכל רק עד כ 10-20 מעלות. בסימולטור אין הדמיה של זה (עד כמה שאני יודע). Steering wheel - max 78 deg Rudder pedals - max 7 deg 40% N1 לאחר מכן TO/GA ולא 70 אחוז. (זה לפי הספרים, מה שראיתם, שמעתם זה משהו אחר) ואגב התחלתי ה737 שומר V2+15 לא +20 ולא +10. צודק בכל מילה, התכוונתי ל737 כמובן.