Yahav Barzilay פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 למה באמת לא משקיעם עוד קצת כדי להפוך את המקום לירוק? ולא צבע אדמה?
Yoav פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 עקרונית הוא צריך לאפשר תנועה של שמונה מיליון נוסעים בשנה, וכמובן שיש אפשרות להוסיף עוד 16 שרוולים..
Itai Ganor פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 למי שראה ערוץ 22 הערב ראה את הפתיחה ואת הסטיקר על המטוס של ה777. שיצאה לניו יורק מספר 007. הטייס שדיבר הוא היה מהטיסה(אלעל002 מניו יורק) שנחיתה ראשון לטרמינל וחנתה שם מניו יורק הטייס שדיבר שמעתי אותו בסקאנר. הפקח ביקש ממנו אם הוא יצליח לפנות ביאנקי כי מצלמים ו אז זו תיהיה כניסה יפה לטרמינל אז הוא הצליח
oz פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 איתי אתה בטוח בקשר למספרי הטיסות? כי אני דווקא ראיתי באינטרנט שטיסה 002 היא זאת שהמריאה לקנדי
Shadi Abo Ahmad פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 למה באמת לא משקיעם עוד קצת כדי להפוך את המקום לירוק? ולא צבע אדמה? מישהו פעם הזכיר שהשטח הזה הוא בעצם אדמה חקלאית :?
רפאל פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 מזל טוב!!! כן כן בשעה טובה ניפתח השער האווירי החדש של מדינת ישראל. בשעה 12:00 בצהריים יצאתי ומשם נסעתי הביתה,אח"כ לנמל התעופה בן גוריון. בסיועו של חבר מרשות שדות התעופה נכנסתי לנתב"ג,ממש נידהמתי מהטרמינל!. בשעה 13:30 בידיוק טיסת אל-על 007 המריאה לניו-יורק. הבואינג 777-200 עם הכיתוב " טיסת הבכורה מטרמינל 3",הסיע למסלול הראשי. ומשם החליק על גבי מסלול ההמראה והמריא לניו-יורק. הערב בידיוק בשעה 20:00 ניזכה לשמוע עוד קצת על טרמינל 3. הטיסה הראשונה שתינחת היום בנתב"ג 2004,תהיה של חברת אל-על. ואח"כ טיסה של חברת "סוויס" חברת התעופה השווצרית. ביום חמישי שדה התעופה ייחזור ללוח זמנים רגיל על-מנת לעמוד בעומס. הטרמינל הישן (טרמינל 1) ייהפוך למדור מיטען של חברות התעופה הישראליות. קצת מידע על "שדה התעופה לוד",תודה לבריטים! בשנות ה-30 מתחילות עבודות התשתית למה שעתיד להיות שער הכניסה והיציאה של אזרחי ואורחי מדינת ישראל- נמל התעופה בן גוריון. בשנות ה-40 עם תום מלחמת העולם השניה, חוזרת הפעילות בשדה להיקף מלא ומגיעה לשיא חדש. בשנות ה-50 חברת ארקיע מפעילה לראשונה טיסות פנים ארציות מלוד לאילת, מחניים וחיפה. בשנות ה-60 טיסות סדירות ראשונות במטוסי סילון נחנכות עם מטוסי חברת BEA מלונדון ואתונה. בשנות ה-70 מטוס הג'מבו הראשון נוחת בשדה התעופה וב-1971 מתחילה חברת "אל על" בפעילות סדירה של מטוסים רחבי גוף. בשנות ה- במרוצת שנות השמונים גדלה תנועת הנוסעים בשדה ובניין הטרמינל מורחב,נבנה מגדל פיקוח חדש ומתקני התקשורת והמק"ם עוברים שכלול. ובשנות ה-90.... גל עלייה גדול מבריה"מ נוחת בארץ . במסגרת ההערכות לקליטת העלייה מוקם בשדה אולם לקליטת עולים.
Noam פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 השעה 1900 והולך לא רע, קצת בילבול אבל כולם עוזרים לכולם ומסתדרים. קודם כל צריך להכיר תדר חדש - 118.05 - GROUND WEST. הייתי לייד המסלול בחושך וזה נראה יפה - רואים את הזנבות של המטוסים ממש טוב, אבל צריך לראות איך זה ביום - לפי דעתי יותר יפה. כל הטיסות בוקר של אלעל יוצאות עכשיו בשעות הערב מחניות D. כל הזרים הסדירים (לופטהנזה בריטיש אוסטרין וכ... )קיבלו לחנות ב-C. לשאלתו של פקח הקלירנס איך נראה הטרמינל החדש ענה האוסטרי שזה נראה יפה מאוד ומסודר. אה, וכמו שמתאים לישראלים יצאה טיסת הבכורה 007 באיחור אופנתי של 25 דקות. בזמנו מישהו פירסם דפית קרקע של השדה, אם מישהו יכול להעלות אותה שוב זה יעזור לי לסדר את הדברים בראש. נועם
alon_a פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 מזל טוב לנו ולכל מדינת ישראל על פתיחת טרמינל 3 שנהנה כולנו ממנו נרגיש כמו בחו"ל גם בארץ ושנזכה לעבור בו מידי כמה ימים כטייסים :wink: אמן! "שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה"
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 שי, אני הבחנתי בשדות תעופה רבים בהם מטוסים רחבי גוף מחוברים ביותר מיציאה אחת. במטוסים רחבי גוף המכילים יותר נוסעים, מפיקים תועלת במונחי זמן ונוחיות בעת שימוש ביותר מכניסה אחת לצרכי העלאת והורדת נוסעים. במטוס בעל יותר ממחלקת נסיעות אחת, יש יתרון משמעותי ביותר מכניסה אחת. למשל נוסעי מחלקה ראשונה מופרדים גם בשלבים אלה מנוסעים אחרים, ונוסעי מחלקת תיירים לא צריכים לחכות להם בעת הירידה. באשר לקביעה במשפט השני, תבדוק כמה זמן לוקח להעלות נוסעים ל- B747 ובהשוואה כמה לוקח להורידם. זמן העלאת נוסעים מקובל למטוס זה הנו שעה, והורדה לוקחת בסביבות 10 דקות. יש לכך הסבר די פשוט. תחשוב על חוק ברנולי... פעם, בתקופה שהקומוניזם עוד חי ונשם, טסתי מוינה לוורשה בחברת LOT במטוס איליושין 62. במטוס זה דלת הכניסה לתא הנוסעים אליפטית, נמוכה וצרה. בנוסף, קורת הכנפיים מחוברת ויוצרת מעבר נמוך באמצע הגוף. לטיסה לא היו מקומות מסומנים. בסה"כ היו כ- 90 נוסעים, רובם פועלים פולנים בשובם למולדת עם כמה ירוקים בכיס, הטמפרטורה בשווכאט היתה מתחת לאפס. הגענו בכמה אוטובוסים, ואז התחיל המחזה. איפה מתיישב פולני? במושב הקדמי במעבר. למה? לצאת ראשון. האוטובוס עוצר ומתחילה ריצת אמוק והפולנים יודעים לרוץ. אחרי שהמנצחים תפסו את מושבי המעבר כולם, נאלצו לקום בכדי לאפשר לנוסעים הבאים להתיישב ליד החלונות. 90 נוסעים? 90 דקות. חוויה נפרדת ולא פחותה בעצמתה היתה הטיסה עצמה, ועל כך בהזדמנות אחרת. כמעט בכל שדה תעופה בעולם (ואני מבקר בהרבה מהם) הכניסה למטוסים מתבצעת דרך שרוול אחד בלבד. דרך אגב, עיקר היתרון בשני שרוולים הוא דווקא ביציאה כאשר כל המטוס רוצה לרדת בבת אחת ולא בכניסה המווסתת בלאו הכי. עוד שבועיים הטיסה הבאה שלי. נספר לכם חוויות כשאחזור. בברכה, שי
Itai Ganor פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 איתי אתה בטוח בקשר למספרי הטיסות?כי אני דווקא ראיתי באינטרנט שטיסה 002 היא זאת שהמריאה לקנדי 007 זזאת שהמריאה לקנדי ו002 זזו שחזרה לארץ מניו יורק.
Oren Geva פורסם נובמבר 2, 2004 דיווח פורסם נובמבר 2, 2004 למה באמת לא משקיעם עוד קצת כדי להפוך את המקום לירוק? ולא צבע אדמה? אני אתקן את השאלה שלך: למה באמת לא משקיעם עוד קצת כדי להפוך את המדינהלירוקה? ולא צבע אדמה?