ronenec פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 חייל בחיל האוויר נפצע בינוני כשמנוע מטוס בו טיפל הופעל לפתע ושאב אותו לתוך כונס האוויר. בקול ישראל דווח כי המנוע כובה במהירות והחייל פונה לקבלת טיפול. מתוך וואללה. הנה הקישור: http://news.walla.co.il/?w=//637478
Itai Ganor פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 תאונה בצה"ל: חייל נפצע בינוני בצהריים (יום ד') בבסיס חיל האוויר חצור לאחר שנשאב לתוך כונס אוויר של מטוס קרב, מדגם אף-16. התאונה אירעה בסביבות השעה 12:30, במהלך טיפול במטוס של צוות מכונאים. החייל הובהל לטיפול בבית החולים "שיבא" בתל השומר, משם נמסר כי מצבו מוגדר בינוני עד קשה, אולם הוא הגיע לבית החולים במצב יציב ובהכרה מלאה. החייל עבר סדרה של בדיקות והדמיות, ובסופן יועבר לניתוח בידו הפצועה. בחיל האוויר עדיין בודקים את נסיבות התאונה. מי שזוכר את המקרה של החייל האמריקאי שנכנס או שנשאב לתוך המנוע של האף 18 בנושאת מטוסים בטח זה היה די דומה.
zmatan פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 לא נעים :? בכלל לא,אבל אני לא מבין למה בכלל הדברים האלו קורים?! טיפה יותר אחריות,וכולנו היינו חוזרים יותר שלמים הביתה :cry:
Izik Bakshi פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 מדובר על חייל מטייסת 105 חייל די צעיר, 8 חודש בדת"ק. ככל הניראה זה היה בתהליך הוצאת מטוס לטיסה, או בקבלה, כי רק שם יש קרבה של צוות קרקע אל המטוס שהוא מונע, בזמן הרצה יש רשת שמונעת כאלה דברים. מהנסיון שלי אני מעריך שהוא כניראה נכנס לשטח הצהוב (שטח מלבני מסביב לכנוס שחל איסור להיכנס בזמן שמנוע פועל), סיבת הכניסה להערכתי היא שהוא ראה גוף זר בשטח הצהוב וניסה להוציא אותו, או שהוא עבר מלפני הבידון כנף (לא יודע אם היה בידון) דבר שקרוב מאוד לכונס, דבר נוסף הוא שבטח בזמן שהוא נכנס, הטייס עשה ביט מנוע (העלת מצערת ל אחוז)וזה הגורם היתכן לשאיבה, מנסיוני הרב בהוצאת מטוסים, אין סיכוי שהוא נשאב שהוא היה מחוץ לשטח הצהוב. בכל מקרה נחכה לתחקיר של חיל האויר, כל מה שאמרתי פה הוא בגדר הערכה אישית מנסיון, אין לייחס לדבר חשיבות מעבר לזה. שלא נדע מעוד צרות, חג שמח.
Levon Melik פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 כבר היו מקרים דומים וגם יהיו לצערי. בכל עמדת מטוס,בכל טייסת ובכל רחבה ישנם סימנים בצבע אדום,צהוב ושחור שמסמנים אזורים מסוכנים במטוס,כמו מנוע,פרופלור,כונס אוויר וכו'. חוסר תשומת לב בעת עבודה על המטוס ועכיפת נוהלי בטיחות גורמים לאובדן חיי אנשי צוות קרקע.כמו למשל החיילת שנהרגה מהרוטור האחורי של המסוק. בעבודה כזאת,השיגרה,היא האויב הכי גדול של הצוות! מטוס יכול להרוג אדם בקלות!
e_dor פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 אני מאמין ששקדי ישבית את פעילות אפי ה-16 בימים הקרובים ויטפל בזה, אולי יעביר איזו סדנת בטיחות או משהו - באירועים חריגים תמיד עושים ככה, נקווה שגם עכשיו. וכמובן, החלמה מהירה לחייל שנפצע.
Oren Geva פורסם דצמבר 8, 2004 דיווח פורסם דצמבר 8, 2004 כבר היו מקרים דומים וגם יהיו לצערי.בכל עמדת מטוס,בכל טייסת ובכל רחבה ישנם סימנים בצבע אדום,צהוב ושחור שמסמנים אזורים מסוכנים במטוס,כמו מנוע,פרופלור,כונס אוויר וכו'. חוסר תשומת לב בעת עבודה על המטוס ועכיפת נוהלי בטיחות גורמים לאובדן חיי אנשי צוות קרקע.כמו למשל החיילת שנהרגה מהרוטור האחורי של המסוק. בעבודה כזאת,השיגרה,היא האויב הכי גדול של הצוות! מטוס יכול להרוג אדם בקלות! הדברים נכונים בכל עבודה טכנית בצבא, וגם באזרחות. אני הייתי עד לתאונה דומה בטנקים (ועשרות מקרים של "כמעט ונפגע"). הדברים האלה קיימים גם בתותחים, ספינות, נשק, משאיות וכל עבודה אחרת (מכירים את הפרסומות של הילד שמטפס?). בשביל זה יש הוראות בטיחות (שנכתבו בדם, כמובן). הבעיה היא שהשגרה ולפעמים הרצון לסיים את העבודה וללכת גורמת לנו לא להקפיד על הוראות הבטיחות (אני כמובן לא מתייחס למקרה הזה ספציפית. שם אני לא יודע מה היה). ייתכן שגם לגורם הגיל אצל חיילים צעירים יש השפעה. אני יכול לספר לכם על עצמי, שבשירות מילואים אני נזהר ומקפיד הרבה יותר ממה שזכור לי מהצבא הסדיר. אני לא יודע אם יש כאן קשר לגיל אבל מה שחשוב לי להדגיש - במיוחד לחבר'ה הצעירים (יש לנו פה הרבה מתגייסים) - הוראות הבטיחות בצבא אולי נראות כקלישאות. אבל אל תעיזו לחרוג מהן לעולם. זה לא שווה את זה.