עבור לתוכן
ELY150

****תוצאות תחרות נחיתות דיוק מאירוע התעופה הרצליה****

Recommended Posts

פורסם

ברצוני להודות למספר אנשים שעזרו לי להרים את אירוע תעופה הרצליה 2004.

ללא עזרתכם היה לי מאוד קשה להרים אירוע כה גדול בזמן כה קצר.

באירוע הזה היו מעורבות מספר חברות דבר שדרש הרבה יותר מאמצים באירגון ותיאום מול אותן חברות להצלחת האירוע, קביעת לוח זמנים, התקנת ציוד וסדר יום מתואם.

שלבי התפתחות ובניית האירוע:

נוצר קשר ביני לבין חברת אויה. תוך כדי שיחה הבנתי שהולך להתקיים אירוע קטן לטייסים וחברי אויה בלבד. תהיתי מדוע הקהילה הוירטואלית שלדעתי צריכה להיות חלק בלתי נפרד

מהתעופה האזרחית לא מוזמנת לאירועים כאלו? ואז התחלתי לפעול בנושא.....

נפגשתי עם בעלי חברת אויה אוסי ורובי, דברנו על הרחבת האירוע. מאירוע שנועד לטייסים בלבד שהיה אמור להיות מקסימום שעתיים לאירוע גדול שישלב טייסים ורטואלים וטייסים מקצועים ויכלול מגוון פעיליות רחב.

לקיום האירוע במתקונתו החדשה בניתי תוכנית וניסיתי להקיף מגוון רחב של נושאים שמעניינים את הקהילה הורטואלית בעיקר. אח"כ שיתפתי חברים טובים שלי מ vfs וביקשתי עזרה במספר נושאים.

אחרי מספר פגישות עם אנשי אויה העלתי תוכנית מסודרת הכוללת: לוחות זמנים, תכנים ואופן קיום תחרות נחיתות הדיוק. הנהלת אויה הביעה את הסכמתה לשלב באירוע גם את הקהילה הוירטואלית. וכך הפך האירוע המצומצם לאירוע גדול ומורחב שמשלב תעופה וירטואלית ותעופה אזרחית.

הנושא היחיד שלי אישית פגם באירוע הוא קיומו ביום השלושים למותו של נימרוד גרשוני ז"ל.

תאריך שלא היה ידוע לי ולא היה משנה את קיום האירוע בגלל השתתפותן של חברות חיצוניות.

(למרות בקשתנו לדחות את האירוע - נענינו בשלילה).

בהתראה של שבוע אחד בלבד הספקנו להקים אתר, לבנות סנרי מיוחד לנחיתות דיוק בהרצליה ,לערוך אין ספורבדיקות לסנרי החדש, על מנת להגיע לרמת דיוק הנחיתה ולבדוק שתחרות כזו בהחלט יכולה להתקיים .

נתקלנו במספר קשיים בסנרי מפני שהיה קשה מאד לראות איפה המטוס נחת ואיפה היה מיקום הנחיתה וזאת בכדי לתת ניקוד נכון ואמין.

למעשה,עוד ביום שלפני פתיחת האירוע עבדנו עד השעות הקטנות של אותו לילה בבדיקת אלטרנטיבות ליישום תחרות נחיתות דיוק.

התחלנו לעבוד על צביעת החלק של נחיתת דיוק לצבע שונה מהצבע השחור של המסלול. הכנסנו אפקט צמיגים שמסמן את נגיעת המטוס על המסלול. לאחר כל מקצה פשוט ביצענו צילומים של אזור הנחיתה, ניתחנו את התוצאות וכך היגענו לרמת דיוק אופטימלית. על מנת לקיים תחרות נחיתות דיוק הראשונה מסוגה בסימולטור, כה יפה, מאתגרת ומוצלחת .

בדרך נתקלתי בהרבה קשיים. אבל בסופו של דבר לכל מכשול נמצא פתרון והאירוע הוכתר בהצלחה .

ברצוני להודות אישית:

תודה רבה לצוות vfs בהנהלת אלירו כהן שהם חברים מאוד טובים שלי, על העזרה, העבודה הרבה וההשקעה בבניית אתר שהכיל את תוכן האירוע, רישום ומידע לגבי התחרות, עזרה פיזית בהכנת המקום (שהיתה קשה ומידעת) והתמיכה והעידוד לה זכיתי מאלירן ליאב איתי זכריה ניר ועוז מרגע הודעתי על אפשרות קיום האירוע.כל הכבוד !

תודה רבה לליאב מנהל isra-sim שתרמה מקום להעלות את האתר החדש לאירוע.

תודה לאוהד - שעזר בפיתוח תוכנה ובסיס נתונים.

לחגי- תודה רבה רבה שהצליח לעזור בארגון מחשבים מעולים וחזקים בזמן כה קצר,

עזר בהרכבתם במקום ובתמיכה ביום הארוע.

לדויד רוזנפלד-רב תודות שנרתם במשך כל השבוע האחרון ועד יום לפני האירוע

בבניית סנרי לנחיתות דיוק בהרצליה. הוא הלך וצלם את השדה והשקיע מאמץ אדיר.

בלעדיו לא הייתה מתקיימת תחרות נחיתות דיוק.

לירדן- תודה שבנה עבור התחרות מטוס עם צביעה של מטוסי אויה .

לצוות השופטים - גולן ואריאל - תודות שעשו עבודה מצויינת בשיפוט תחרות נחיתות דיוק.

לצלמי המיקצים - לליאב, כפיר, עוז ועומר -תודה שעשו עבודה נפלאה בצילום המסלול עבור השופטים .

תודה לאלון השופט מאגוד התעופה הכללית.

תודה רבה לכם - הקהילה הוירטואלית שבאתם והוכחתם לכולם שהקהילה הוירטואלית היא קהילה רצינית, בוגרת ומגובשת מכל שכבות הגלאים ויש להתחשב ולשתף אותה בקביעות באירועי תעופה. כיום אני יודע שבכל אירוע תעופה אנחנו בפרוש ניטול חלק משמעותי בזכות הנוכחות שהפגנתם באירוע.

תודה לאויה ולמיקרוסופט על שיתוף הפעולה.

אסי בלו

מארגן האירוע

פורסם

מקום ראשון זכה בחור בשם דרור שהוא טייס.

מקום שני זכה כפיר שהשיג תוצאה מדהימה בשני המקצים בבוקר ובצהרים.

למרות שהזוכה היה טייס ניגשתי לאוסי בעלת אויה וביקשתי לתת את הזכיה טיסת הכרות לזוכה הוירטואלי .

וכך היה כפיר זכה וקיבל את הפרס.

כפיר מקווה שתהנה ושתף אותנו בחוויות מהטיסה

התוצאות והניקוד של שאר המתחרים יפורסמו באתר בימים הקרובים.

תודה

אסי בלו

פורסם

אסי, תודה לך!

אתה שישבתה וסידרתה והרגנתה הכל גם שלא ממש הלך

אתה זה שסידרתה מחשבים (הודות לחגי הענק!!) ואירגן מקום

אנחנו הקטנים פה, אתה זה שבפועל עשה הכל

כל הכבוד לך!

פורסם

כל הכבוד על אירגון האירוע הזה!

אני מאוד מתחרט שלא באתי לאירוע אבל פעם הבאה אני אבוא בהחלט גם אם זה יהיה על חשבון הלימודים!

פורסם

האירוע היה מדהים אורגן בצורה מעולה אני נהנהתי מאד היה לי כייף להתחרות נגד עומרי וסתיו

היינו הסיפתח :) (אני חושב)

היה כייף מאד ההרצאות מעניינות מאד בקיצור אחלה של אירוע ויום היה

מקווה שיהיו שוב אירועים על רמה כזו ובכל אופן אני מאד מאד נהנתי

תודה רבה לכל המארגנים.

שבוע טוב :wink:

פורסם
מקום ראשון זכה בחור בשם דרור שהוא טייס.

מקום שני זכה כפיר שהשיג תוצאה מדהימה בשני המקצים בבוקר ובצהרים.

למרות שהזוכה היה טייס ניגשתי חאוסי בעלת אויה וביקשתי לתת את הזכיה טיסת הכרות לזוכה הוירטואלי .

וכך היה כפיר זכה וקיבל את הפרס.

כפיר מקווה שתהנה ושתף אותנו בחוויות מהטיסה

התוצאות והניקוד של שאר המתחרים יפורסמו באתר בימים הקרובים.

תודה

אסי בלו

דבר ראשון אני רוצה להודות לאסי ולכל המערגנים של האירוע היה אירוע פצצה ואני מקווה ליראות עוד טייסים ווירטואלים שם בפגישה הבאה.

ודבר שני אני בהחלט השתף אתכם בטיסה שאני יעשה ואפילו יביא לכם כמה תמונות. :D

פורסם
היה אירוע מדהים!

אני שמח שהכל התנהל כהלכה, ובצורה מרשימה ומכובדת מאוד.

ראיתי שכולם נהנו, ושמחו לקחת חלק בתחרות של נחיתות הדיוק.

אני רוצה להודות למס' אנשים, שבלעדיהם האירוע הזה לא היה קם.

האנשים האלה, הם בעצם צוות VFS ו-ISRA-SIM שעמד מאחורי אסי שניהל וארגן את כל האירוע.

אז בראש ובראשונה תודה רבה לאסי על כל הארגון המופתי והאירוע מדהים שהרים!

תודה נוספת לחגי יהב, שנשאר איתנו עד חצות הלילה באויה בשדה בהרצליה.

וכמובן לכל צוות VFS וISRA-SIM בניהולו של אלירן כהן, ובנוסף אנוכי (איתי זכריה), ליאב נפש ועוז אברהמי.

אתם לא מאמינים איזו עבודה עשינו... באנו מוקדם בבוקר, הפסדנו יום לימודים (אסי הפסיד יום עבודה), הגענו לשדה, כבר מהבוקר עד חצות התחלנו בארגונים, לא היה קל בכלל לארגן ולהכין. נתקלנו במס' קשיים, לא קלים בכלל, אך לבסוף התגברנו עליהם.

מלא תקלות, מלא שינויים, מלא חיבורים, מלא חומרות, הרבה מה לסדר, והודות לחגי שהיה לצידנו היה קל יותר.

אז שוב הקרדיט מגיע גם לאותם אלה שעמדו מאחורי מארגן האירוע, ועזרו לכל אורכו, גם בשיפוט בעזרת צילומי התמונות.

ואם כבר מדברים על תמונות, בקרוב מס' אנשים יעלו תמונות לשרתי VFS ו-ISRA-SIM ותוכלו לצפות בתמציתיות מה התרחש ומה היה.

ניפגש הלוואי באירוע הבא, בתקווה שנוכל להינות, ושנהיה מאוחדים יחד, בציפייה שכולם יגיעו בלב שלם למטרת הנאה בלבד.

שבת שלום.

אגב, גם אני הייתי אחד מצלמי המקצים :P

תודה נוספת לבוקי ולאלירן שהכניסו אותי, את אילן, ואת יוני חינם לסימולטור הידוע והמוכר שנחשב לאחד הטובים והריאליסטיים בעולם הלא הוא F.N.A..

היה פשוט מדהים, היה בחור בשם אבי תמים, שישב לידי, והדריך אותי במשך כל הטיסה.

חבר'ה-זה ממש לא קל.

שוב מגיע כאן קרדיט ענק לא רק לאסי, אלא גם לאלירן, ולי, ולעוז ולליאב, וגם לחגי, שבאמת כולנו עשינו עבודה מדהימה ומוצלחת מאוד.

שבוע טוב לכולם. 8)

פורסם

בכיף אסי, שמחתי לעזור, רק חבל שאני לא יכולתי להגיע וחבל שהבקשה לצביעה היתה בהתראה כל כך קצרה שלא יכולתי לעשות אותה ברמות המוכרות שלי... אולי יום אחד אני יעשה צביעה שלהם של במודל של פלייט1.. מי יודע..

קיצר, באמת כל הכבוד על מה שהצלחת להרים. ואני מקווה שתוכל לארגן איזשהו אירוע שגם אנשי הנהלת ואטיל שלנו יוכלו להגיע ושכולנו נהנה מאותו התחביב האהוב שלנו כל כך בכיף ובשמחות!

פורסם

שלום,

דבר ראשון היה אירוע מדהים, לפנכם החויות וכול מה שעברתי/נו עד ליום שישי בשעה 3 שנגמר האירוע.

דבר ראשון שמחתי מאוד לעבוד ולארגן את האירוע עם אסי בלו. לעשות אירוע תעופה לטיסים הוירטואלים . יצירת קשרים עם אויה-מיקרוסופט דרך אסי בלו היה חווית אירגון בלתי רגילה.

כאן אני רוצה להודות לאסי שהצליח לתקשר עם אויה שנתנה מקום לאירוע ולמיקרוסופט שבא להציג את עצמה לטייסים שיוזמנו מאויה.(בתכלס לא היה הרבה אנשים מהצד של אויה)

מכאן הדברים התגלגלו בצורה לא פשוטה . מרכישת שרת מיוחד כדי לאחסן את אתר האירוע(שבקרוב יעלה אתר חדש שיהיה רק בנושא אירועים ) ועד אירגון כול הלוגסטיקה שצריך כדי להפעיל את התחרות בצורה הטובה ביותר.

כאן אני רוצה לבקש סליחה מכול אותם אנשים ששיגעתי בלי סוף כדי שנעמוד בזמנים.

בראש ובראשונה אני רוצה להודות לידידי חגי יהב, שמחתי ונהנתי מאוד לעבוד איתך .

רק שתדעו שחגי עשה כאן עבודה נפלאה, לאחר הודעה קצרה לחגי על זה שאיבדנו תמיכה מחברת המחשבים הראשונה שבסוף כנראה נתנה רק 2 פלזמות.

חגי בהתראה של 3 ימים השיג לנו את המחשבי על שבהם טסנו בתחרות.

חגי אתה 10 ואני מקווה לעבוד איתך באירועים הבאים.

אני רוצה להודות גם לדוד רוזנפלד. דוד שקיבל מייל ממני שבוע לפני האירוע עוד לפני שפירסמנו מודעה על האירוע ,הסכים ולקח על עצמו לעמוד בלוח זמנים מאוד מאוד קשה.

דוד הוא אחד האנשים הכי רציניים שהכרתי. עבד בצורה מדהימה ושותפת .

שמחתי לדבר איתך שעות בTS דוד , ומצטער על כול השינויים בסינרי אך כפי שראית בסוף הסינרי שלך היה הדבר הכי יפה שאנשים שלא ראו סימלטור ראו בחיים שלהם.

גם איתך אני מקווה להמשיך לעבוד באירועים הבאים .(רק שתדעו שדוד נכנס גם לISRA-SIM ומשם יעבוד עם אנשים שרוצים לילמוד ולעזור לו בנושא הסינרי . ככה שהיוצרים ממשיכים לעבוד ובקרוב תראו הפתעות)

אני רוצה להודות גם לירדן בן דור שבתוך שעתיים שלח לי את הצביעה שהדהימה CHV את מנהלי אויה . תראו אותה בקרוב בISRA-SIM.

וגם להודות לאיתי זכריה,ליאב נפש ,אוהד שלו ,עוז אברהמי שעשו ועזרו בכול מה שאפשר כדי לקדם את האירוע! ובלעדיהם לא הינו מצליחים !

ולחבר'ה שניהול את התחרות,השופטים והצלמים שעשו את העבודה בשטח! באמת כול הכבוד.

אז ככה.

ביום חמישי בבוקר הגענו לשדה הרצליה! קצת השתעממנו לא היה אף טיסות ואויה בדיוק אירגנה את האנגר אז עלינו למוטי וישבנו שם איזה שעה ומוטי הפעם היה כול כך נחמד .

אחר כך המשכנו וחיברנו מחשבים , חגי ניהל את הרשתות, ואחרי כמה שעות עבודה הכול היה מוכן ליום הגדול.

את יום האירוע ניהל אסי ,אני כמובן התחרתי ופישלתי בגדול בנחיתה ששברה את כול המטוס :oops: :oops: אז כדי להתעודד בוקי לקח אותי ואת אילן לפגישה עם חבר שלו שבדרך גם הכניס אותנו לטוס בסימלטור של FNA. זה דבר פשוט מדהים .

בקיצור היה כייף לעבוד על האירוע,האירוע עצמו היה מדהים ואנשים נהנו ופירסמנו את עצמנו לכולם. תיתכוננו ללא מעט טיסים חדשים ברשת.

נפגש באירוע הבא ושוב תודה.

פורסם

טוב אז גם לי מותר לכתוב את ההרגשה שלי מהאירוע,

חברה ממש ממש נהנתי, אבל נהנתי יותר מההכרה שלנו הטייסים הוירטאלים מאשר עצם האירוע, פשוט התייחסו אלינו ממש כאל טייסים רציניים ומיקצועים,

לי היה קטע עם אורי המרצה שהגיע מטעם צה"ל וזה היה כך, באמצע ההרצאה של מיקרוסופט הוא הציג את הצופית, מיד התחילו להשמע קולות מהקהל להעלות את אורי שיטיס אותה,

אורי עשה איתה לופ אחד וחזר למקום, לאחר מכן הציג האיש ממיקרוסופט F16 ואז בכלל כמעט קמה מהומה (חיובית) כדי שאורי יטיס אותו,

כל הזמן הזה שאורי עמד והטיס מול הקהל אני עמדתי מאחריו ובלי לשים לב נתתי לו הוראות, משהו כמו, עכשיו תעשה מימלמאן (סוג תימרון צבאי עם מטוס קרב) והוא עשה,

באיזה שלב הוא חיפש את שדה דב ולא מצא (לא נאשים הוא לא רגיל לסנרים) ואז אני איתרתי לו את המקום בו הוא עמד זה היה מעל BGN בערך,

אז הוא החליט לצאת לכיוון הארובה ומשם לפנות חזרה ל 12 , ואני כל הדרך בלי לשים לב נותן לו הוראות,

עכשיו תתחיל פניה... תוריד מהירות... מעצורי אויר... סגור מעצורי אויר... קצת ימינה אתה משמאל למסלול...

הנה תמונה של המקרה באמצע ביצוע מימלמאן http://www.isra-sim.com/israsim/gallery ... 4/IMG_0197

פתאום קלטתי שאני נותן הוראות למדריך טיסה אמיתי של צה"ל, חייכתי במבוכה ואמרתי סליחה לא שמתי לב שאני נותן הוראות,

הוא ענה זה בסדר אתה דוקא טוב הגאוה שלי חזרה :D

בסוף יצא מזה טוב החלפנו טלפונים והוא אמור להגיע אלי לנסות את זה עם ATC.

הכרתי גם את אלון שהזמין אותי להצטריף אליו לטיסות תחרות דיוק במציאות,

והכרתי עוד מישהו שרק בשביל זה היה שוה כל המאמץ שלי אבל אני לא אספר לכם כי מה שהוא הבטיח לי זה ממש ענק לכל משוגעי המטוסים,

זה כל כך ענק שאני ממש מפחד איך אומרים לפתוח פה לשטן לכן אם זה יצליח אני מבטיח שאשתף אתכם בחויה.

אף אחד לא יודע כמה אסי רץ אני הייתי איתו בקשר כל הזמן והוא פשוט כמעט קרס, אתם יודעים שאסי גם הפסיד כמה ימי עבודה בשבילנו,

לכן אני חושב שהתודה הגדולה צריכה להיות לאסי לפני כולם, כמובן בלי ליגרוע מאחרים את כל מה שהשקיעו וכבר הזכירו את כולם,

ואני אזכיר למשל את איתי זכריה ליאב ועוז שלא הפסיקו לעזור לנו ועוד כל רגע אומרים לי תודה, מרוב נכונות שלהם לעזרה הם שכחו את עצמם וכל הזמן רק הודו לנו,

גם דוד בונה הסנרים הידוע בא אלי באמצע ההרצאה של מיקרוסופט ומבקש ממני שיתנו קרדיט לניר על הסנרי של שדה דב, ואני שואל הלו מה איתך .. הוא מחייך והולך לא צריך הוא אמר,

אז חברה אני גאה להיות חבר בחברת אנשים כאלו והלואי וכל מדינת ישראל תלמד מהם.

יכולתי לפטפט עוד הרבה אבל אני חושב שהבנתם את העיקר, אז יאלה שיהיה לכם המשך יום נעים והרבה כיף בחיים.

פורסם

זה באמת אחד האירועים שאני אישית לא אשכח אותם מאד מאד נהנתי באמת כל הכבוד לאסי וכולם שעזרו ואפילו ויתרו על ימי עבודה כל הכבוד לחגאי שלקח את פרויקט המחשבים על כתפיו

ממש אירוע מדהים

ממש אחד האירועים היפים ביותר שהיו...

תודה לכם

ושבוע טוב

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...