×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 שלום חברה, רציתי לדבר קצת על הנושא הדי מורכב הזה, כדי שנוכל לשתף אחד את השני בתוכנות או בטיפים שמצאנו במשך הזמן וגם נלמד כמה דברים חדשים אחד מהשני וניצור רשימה של מקורות לנתונים. הכוונה היא לכל הנושא של להיות הDISPACHER של עצמך, שכולל חישובי דלק, נתיב, משקל, בדיקה של הנתונים אל מול התנאים שקיימים, חישוב מהיריות המראה וכו' אני כרגע בודק כמה תוכנות חדשות במטרה לשפר את מה שהייתי עושה בדרך כלל אז אחרי עוד כמה בדיקות אני ארשום כאן לגבי זה אבל בינתיים- מה אתם עושים לפני טיסה? ובאיזה נתונים אתם משתמשים נניח בשביל מזג אוויר או נתיבים או כל דבר אחר? מדובר על טיסות של IFR של איירליינרים כמובן..
Danm פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 נושא חשוב ומעניין שמעלה את רמת הריאליסטיות בהרבה בכל אופן כך זה אצלי לפני שאני בכלל מפעיל את הסימולטור אני לוקח את המידע הדרוש של הטיסהנ שזה היעד שעת המראה+נחיתה סוג המטוס. לאחר מכן נכנס לטבלת מזג אוויר לאורך הנתיב כדי לראות את הרוחות (http://aviation.weathersa.co.za/cent3506.gif) על פיהם אני מתכנן את מסלול הטיסה עם הFS NAVIGATOR. לחר שהשגתי את התוכנית טיסה אני פותח את האקטיב סקיי ומכניס את תוכנית הטיסה בפורמט FS מקיש על אישור והוא נותן לי את הרוחות בכל נ"צ של המסלול וגם ATIS של השדות בדרך + השדות שבהם אני טס כשיש לי את זה אני מחשב ממוצע של הכיוון ושל העוצמה וניגש לתכנון הדלק על פי הטבלאות של המטוס בודק ZFW ואת המרחק ומוסיף בהתאם לרוחות + המתנה ויעד חילופי עם המזג אוויר דורש ועוד קצת TAXI ודלק לפי נסיון אישי. כשיש לי את כל הנתונים האלה אני עושה בריפינג קצר לעצמי לראות שהכל בסדר מדפיס את הניירת עושה ריסטארט למחשב ומפעיל את הסימולטור
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 10, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 10, 2005 דן אף פעם לא עבדתי עם ה FS NAVIGATOR, אתה משתמש בה כדי שתתן לך את הנתיב? איך אתה מתכנן אותו על פי הרוחות ובכלל מה התוכנה הזאת יודעת לעשות? בשאר אני עובד דומה מאוד אליך... תשים לב שאת הרוח הממוצעת הAS יודע לתת לך אוטומטית, כשאני מדפיס את העמוד עם כל הנתונים זה נמצא איפהשהו בתחתית
Baruch Spiegel פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 היי נושא כבד ורציני, הנושא שמעסיק אותי הכי הרבה לאחרונה. רק רציתי להוסיף על מה שכתב DAMN (מה זה השם הזה?...), מה שחשוב להבין בכללי בכל התחום הזה של תכנון טיסה, שהמטוס טס בתנאי טיסה משתנים, שלא תמיד ניתן לחזות. שיש נתונים משתנים, שגם קצב השינוי שלהם משתנה בעצמו. הקטעים הכי בעייתיים בתכנון טיסה הם שלב הטיפוס ושלב ההנמכה, המטוס טס בתנאי סביבה אטמוספריים שמשתנים כל הזמן. למרות שבכללי אתה שומר על אותו מצב טיסה ואותה מהירות מכשירית בטיפוס, מהירות האוויר האמיתית משתנה כל הזמן (גדלה בטיפוס), צריכת הדלק משתנה (הולכת וקטנה בטיפוס), שיעור הנסיקה משתנה (הולך וקטן בטיפוס). בנוסף לכל הצרות, כל נתון שאתה מתכוון להשתמש בו תלוי במשקל המטוס. בכל טבלה שתמצא בכל ספר מטוס - רציני כמובן - כל הנתונים שאתה אמור להשתמש בהם כגון, צריכת דלק, שיעור נסיקה, N1 SETTINGS, מהירות שיוט וכו' בכל אלה הנתונים משתנים ביחס למשקל. אבל המשקל עצמו תלוי בכמות הדלק שתקח לטיסה, ואת הכמות הזאת אתה אמור לחשב לפי זמן הטיסה, ולפי צריכת הדלק ושאר הנתונים כמו מהירות שיוט, שיעור נסיקה וכו, בקיצור, משקל המטוס הוא גם השאלה וגם התשובה בהרבה מקרים... (פאראדוקס). לכן בהרבה דברים אנחנו משתמשים בהערכות ובחוקי אצבע, כיוון שממילא לא ניתן לדייק בתנאי סביבה כלכך משתנים ובלתי חזויים. טוב לא באתי להפחיד אתכם, רק רציתי להראות לכם שהנושא מאוד מורכב ומסובך. טוב בכל זאת כמה טיפים: מתחילים בבחירת שדה יציאה ושדה יעד (מקווה שזה ברור מספיק), בוחרים SID וSTAR רלוונטיים ומחשבים לפי הארוך מביניהם. (WORST CASE) בוחרים נתיבים, נקודות ציון, וגובה שיוט (רצוי אופטימלי, לפי ספר המטוס) מוצאים מרחק כולל ולפי טבלת הערכת משקל מוצאים משקל המראה מוערך לפי המרחק הדרוש וגובה השיוט. חישוב טיפוס: כמו שציינתי הבעיה בטיפוס היא תנאי הסביבה המשתנים. לפי טבלאות של ספר מטוס מוצאים זמן טיפוס, ודלק נצרך, לפי משקל המטוס וגובה השיוט אליו צריך לטפס. חשוב להעריך באיזה נקודה נגמר הטיפוס. לצורך זה, צריך לדעת מה מהירות הקרקע של המטוס. אם נכפיל את המהירות הזאת בזמן הטיפוס נדע מה המרחק שנעבור תוך כדי טיפוס. חישוב מהירות ההקרקע: הנתון הידוע לנו הוא מהירות מכשירית. יש לחשב מהירות אויר אמיתית לפי גובה הטיסה והטמפרטורה באותו הגובה - לאחר מכן יש להוסיף התחשבות בכיוון ועוצמת הרוחות כדי לקבל מהירות קרקע. לכן יש למצוא את הנתונים האלה: טמפרטורה, כיוון ועוצמת הרוח, מדיווחי מז"א משדות באיזור שמעליו עובר הנתיב. בטיפוס, גם הטמפרטורה גם כיוון הרוח וגם עוצמתה משתנים עם הגובה, לכן יש למצוא גובה ממוצע (שני שליש מסה"כ הטיפוס) ולהתייחס לנתוני טמפ. ורוח באותו הגובה כדי למצוא מהירות קרקע ממוצעת לשלב הטיפוס. חישוב הנמכה: לאחר מכן מחשבים הנמכה: בחישוב הנמכה הולכים אחורה, מתחילים ממגבלת הגובה הראשונה שאליה מגיעים בתהליך הSTAR, ולפי טבלאות בספר מטוס, (כרגיל , תלוי במשקל ובגובה השיוט,) מוצאים זמן הנמכה ודלק נצרך. מחשבים את המרחק שעוברים תוך כדי הנמכה באותה השיטה שבה מחשבים מרחק טיפוס, הולכים את המרחק הזה אחורה על הנתיב ומוצאים את נקודת תחילת ההנמכה על הנתיב. חישוב שיוט: רק לאחר שמצאנו מרחק טיפוס ומרחק הנמכה, נוכל לדעת איזה מרחק וכמה זמן יהיה המטוס בשיוט. גם כאן לפי מהירות מכשירית, ותנאי סביבה בגובה השיוט, מוצאים מהירות אויר אמיתית ומהירות קרקע ומחשבים זמן לכל לג. חישובי דלק: כמויות דלק בטיפוס ובהנמכה הערכנו לפי טבלאות בספר מטוס. לאחר שחישבנו זמן בשיוט, לפי צריכת הדלק בגובה השיוט, מחשבים כמות דלק נצרך בשיוט. FFXTIME. מחברים את כל הכמויות (טיפוס, שיוט, הנמכה ומקבלים סה"כ דלק דרוש לטיסה) זה נקרא TRIP FUEL. מוסיפים 45 דקות להמתנות לפי צריכת דלק בשיוט בגובה שבו סביר להניח שנהיה בהמתנה (למשל 4000 רגל מעל BGN VOR), מוסיפים 10% רזרוות בגלל שינויים בנתיב. אם צריך (לפי תחזית מז"א בשדה היעד, בזמן ההגעה המשוער) מוסיפים גם דלק לALTERNATE קיבלנו סה"F כמות דלק להטעין. משקלים: בודקים שמשקל המטוס + דלק בחנייה ובהמראה לא חורג מהמגבלה, MAXIMUM RAMP WEIGHT ן - MAXIMUM T/O WEIGHT בודקים שמשקל המטוס + דלק פחות הדלק שנצרוך בכל הטיסה (TRIP FUEL) לא חורג מהמשקל המותר לנחיתה(MLW) בודקים שמשקל המטוס+מטען ללא דלק , לא חורג מ- MZFW. מהירויות: לפי המשקל בהמראה מוצאים מהירויות V : V1, VR, V2, ומהירות טיפוס ראשוני V2+20, וכן מהירויות לקיפול מדפים לפי ספר מטוס. לפי משקל נחיתה מוצאים VREF טוב זהו פחות או יותר, פשוט וקל
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 10, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 10, 2005 ברוכי, אתה צודק בכל מה שאמרת, והבעיה היא שזה אפילו לא כל החישובים שיש לעשות הבעיה היא, כמו שאמרת, שהנתונים משתנים ככה בגלל שכל דבר הוא פונקציה של דבר אחר מה שמקשה מאוד על החישובים כל נתון משנה נתון קודם לו, כלומר נגיד חישבת את כל הטיפוס והכל טוב ויפה עכשיו אתה מחשב את שלב השיוט, אבל בגלל שכאן אתה מקבל נתון דלק מדויק יותר זה גם משנה את הדלק שהיית צריך מראש מה ששוב דופק את כל החישובים של הטיפוס, שאחרי שתחשב אותם ישנו לך גם את השיוט וכמו שאמרת יש פאראדוקסים. בגלל זה אנחנו מחפשים כאן פחות את הנושא התיאורתי, ויותר תכלס איזה תוכנות כדאי להשתמש על מנת שנוכל לחשב את הנתונים האלה בצורה מדויקת ודומה למציאות שאלה- מישהו יודע על תוכנה שיודעת גם לתכנן טיסות שיש בהן שלב של ETOPS? תמשיכו בדיון, עד שנגיע לשיטה הכי טובה ומדויקת שכולם יוכלו לאמץ
E.Z פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 סדר הכנה לטיסה שלי: התוכנה העיקרית שאני עובד איתה היא - FSBUILD- התוכנה הכי מקצועית שקיימת היום - אופן העבודה פשוט קובעים את המוצא \ יעד נותנים למתכנן האוטומאטי לעבד תוכנית- מתקנים את התוכנית שמתקבלת במידה והמתכנן טעה בנתיבים (בד"כ העזיבות והכניסות) מתקבל אוטומאטית NAVLOG עם חישובי דלק מדוייקים על פי סוג המטוס אליהם אני מוסיף זמן הסעה + זמן רזרבה + זמן ריתוקים+ בנוסף בעזרת הרוח הכללית מהנתיב שמתקבלת מכניס את הנתון שמוסיף או מוריד דלק. מדפיס את הלוג שמתקבל + כל הדפיות של שדות היעד + השדה החלופי והנתיב לחלופי. ה FSBUILD עושה לי יצוא אוטמאטית ישירות למחשב טיסה + FSNAV + קובץ נתונים לאקטיבסקיי מעלה סימולטור+ אקטיב סקיי בחניה מתדלק מטוס בהתאם ומאפס את המחשב טיסה + מכין תא טייס - שזה מעבר על פנל עלי + כיול טייס אוטומאטי- התחברות ל SB מילוי טופס טיסה -----> מוכנים ליציאה- בקשת מרשה - כמובן דפיות מול העיניים
GILG פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 תכנון טיסה נורמלי שלי לטיסה שאני מבצע היום(10.1) מברלין שנפיילד לנתבג. זמן המראה משוער 20:40 ב19:20 אחרי שנסיים ללמוד למגן במתמטיקה נדפיס את הנתיב שהכנתי והעברתי אותו לפורמט של FSBUILD. דפיות של JEPPVIEW של ברלין ונתבג כמובן וגם לשדה החלופי שהוא במקרה הזה עובדה . סינרי הוא גם חלק מהPREFLIGHT שלי ולפעמים זה לוקח כמה שעות טובות למצוא אחד כזה,כל העסק הזה לוקח בסביבות החצי שעה פלוס מינוס. עושים ריסטארט למחשב מפעילים את הפלייט מתמקמים בחנייה ככה ששעה לפני הטיסה (19:40 ) אני כבר מתחיל צק ליסט "ובדיקות" חיצוניות של המטוס על הקרקע זה לוקח משהו כמו דקה :wink: בעזרת האקטיב קאמרה. שכחתי לציין שאני מדפיס את הNAVLOG של מז"א לנתיב,במקרה הזה הטיסה תקח 3:47 על פני 1599 מיילים ימיים. המטוס מותנע הAPU עובד יש ריח של דלק נשרף וחצי שעה לפני ההמראה אני מוציא מהמחשב טיסה את התוכנית שהכנתי יום לפני ואז גם יש חלק שולי אחר שנקרא הטיסה עצמה בכל מקרה כל מה שברוכי ציין פה בקשר לZFW N1 V1 VR וכו הFMC מחשב לבד ככה שאתם יכולים לקורא לי עצלן אבל ככה זה באמיתי ואני הולך as real as it gets :!: אחר כך עוברים עם התוכנית טיסה שהוצאתי ועם התוכנית המודפסת על כל נקודה לראות שלא שכחת משהו וזהו אפשר לבקש מרשה ליעד . שכחתי לציין שאני משתמש בFUEL MANGMENT של PMDG ובLOAD MANAGER שלהם. אני חייב להגיד שהPREFLIGHT יותר כיף ומעניין מכל הטיסה ככל שאתה דבק למציאות בהצלחה לכולם וטסיות בטוחות גיל :|
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 10, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 10, 2005 גיל, אני מצטער לאכזב, אבל חישוב של המהירויות המראה ע"י הFMC זאת פונקציה שלא קיימת במציאות כברירת מחדל, למרות שכמה חברות ביקשו את זה (אני יודע למשל על אלסקה איירליינס שהוסיפו את זה ל737NG שלהם), ושהמחשב יודע את המשקל שלך (ZFW או GW, לא משנה) זה בטח שלא קיים אבל אתה צודק בזה שבכל זאת לא לכל טיסה יש כוח\זמן לעשות את כל זה בסימולטור אלעד- איך הFSBUILD מסתדרת עם הנושא של מזג אוויר? היא יודעת לקבל נתונים על זה או שהיא בכלל גם מספקת אותם?
E.Z פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 גיל,אני מצטער לאכזב, אבל חישוב של המהירויות המראה ע"י הFMC זאת פונקציה שלא קיימת במציאות כברירת מחדל, למרות שכמה חברות ביקשו את זה (אני יודע למשל על אייר אלסקה שהוסיפו את זה ל737NG שלהם), ושהמחשב יודע את המשקל שלך (ZFW או GW, לא משנה) זה בטח שלא קיים אבל אתה צודק בזה שבכל זאת לא לכל טיסה יש כוח\זמן לעשות את כל זה בסימולטור אלעד- איך הFSBUILD מסתדרת עם הנושא של מזג אוויר? היא יודעת לקבל נתונים על זה או שהיא בכלל גם מספקת אותם? ל FSBUILD- יש שיתוף עם האקטיב סקי הגירסאות הישנות הוא לוקח מתוכם את הרוח בנוקדות- הנתונות ביחס לגובה ומכניס אותם לתוכנית טיסה ובהתאם גפ מחשב את הדלק היא לעובדת עם אקטיב סקיי החדש הגירסה הבאה אמורה לעבוד גם עם החדש
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 10, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 10, 2005 ל FSBUILD- יש שיתוף עם האקטיב סקי הגירסאות הישנות הוא לוקח מתוכם את הרוח בנוקדות- הנתונות ביחס לגובה ומכניס אותם לתוכנית טיסה ובהתאם גפ מחשב את הדלק היא לעובדת עם אקטיב סקיי החדש הגירסה הבאה אמורה לעבוד גם עם החדש אוקי הבנתי נשמע טוב.. מה ההבדל בין זה שהיא עובדת עם הישן לחדש? הנתונים הם אותם נתונים לא?
E.Z פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 לא. פשוט הגירסה החדשה של של AS עדיין לא מותאמת ל FSBUILD בעדכון הבא של FSBUILD החא אמורה לעבוד
Oren Geva פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 הנושא הזה באמת מעניין והוא מהווה עבורי חלק נרחב מחווית הטיסה (כפי שאפשר לראות בסדרת המסע לאירופה - לקח לי יותר זמן לתכנן את טיסותה-VFR האלה מאשר לטוס אותן!). ברוכי ואני בילינו איזה 2-3 ימי "עבודה" בחקר הנושא הזה במסנג'ר לשמחת מנהלינו. אני משתמש ב-FLITESTAR של ג'פסן, אשר עם כל הכבוד ל-FSBUILD (המצויינת) היא תוכנה קצת יותר טובה ומקיפה. הבעיה היחידה איתה היא שהיא לא בנויה ליצור תכניות טיסה עבור הסימולטור/FSNAV וכו'. בנוסף למז"א וכו' היא גם תוריד NOTAMS, איזורים אסורים לטיסה (למשל מעל יוגוסלביה ניתן היה בעבר לראות לעיתים חלקים אדומים נרחבים...) ותתחשב בכל מיני פרמטרים אחרים שהתכנות הרגילות של הסימולטור לא מתחשבת בהם. FLOW של תכנון נכון של תכנית טיסה עפ"י המדריך של ה-727 של דרימפליט: 1. LATERAL NAVIGATION - כלומר תכנית הטיסה מעל הקרקע - נתיבים, נקודות דיווח, SID, STAR - ויש לכם את מרחק הטיסה. בשלב זה אנחנו מתייחסים למז"א וכל הנתונים שדן הזכיר, ובוחרים נתיב עם רוחות ותנאי מז"א טובים. 2. בוחרים גובה שיוט אופטימלי. 3. מהירות טיסה. 4. בוחרים כמות דלק רזרווי. אנו מצפים להחזיק כמות זו במיכלים לאחר הנחיתה, השיטות כאן הן רבות ושונות. 5. מעריכים את צריכת הדלק - ב-727 קיימת טבלה של הערכה לפי מרחקי הטיסה, גובה ומהירות - כמובן שיש שיטות רבות אחרות. 6. חישוב דלק, זמן ומרחק טיפוס עם טבלת נתוני המטוס בטיפוס. 7. חישוב דלק, זמן ומרחק הנמכה עם טבלת נתוני המטוס בהנמכה. 8. לאחר שאנחנו יודעים מהם מרחקי הטיפוס וההנמכה אפשר להפחיתם מהמרחק הכללי ולקבל את מרחק שלב השיוט. 9. חישוב זמן ודלק לשלב השיוט. 10. חישוב סך הדלק הדרוש. 11. עכשיו כשאנחנו יודעים משקל מלא של המטוס - חישוב מהירויות V-speeds. ואני מוסיף - 12. ניתן בשלב זה לעדכן את הדלק הרזרבי לפי שיטות שונות - עוד 30 דקות ריתוק, 5% נוספים מסך הדלק וכו'.
E.Z פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 הנושא הזה באמת מעניין והוא מהווה עבורי חלק נרחב מחווית הטיסה (כפי שאפשר לראות בסדרת המסע לאירופה - לקח לי יותר זמן לתכנן את טיסותה-VFR האלה מאשר לטוס אותן!).ברוכי ואני בילינו איזה 2-3 ימי "עבודה" בחקר הנושא הזה במסנג'ר לשמחת מנהלינו. אני משתמש ב-FLITESTAR של ג'פסן, אשר עם כל הכבוד ל-FSBUILD (המצויינת) היא תוכנה קצת יותר טובה ומקיפה. הבעיה היחידה איתה היא שהיא לא בנויה ליצור תכניות טיסה עבור הסימולטור/FSNAV וכו'. בנוסף למז"א וכו' היא גם תוריד NOTAMS, איזורים אסורים לטיסה (למשל מעל יוגוסלביה ניתן היה בעבר לראות לעיתים חלקים אדומים נרחבים...) ותתחשב בכל מיני פרמטרים אחרים שהתכנות הרגילות של הסימולטור לא מתחשבת בהם. FLOW של תכנון נכון של תכנית טיסה עפ"י המדריך של ה-727 של דרימפליט: 1. LATERAL NAVIGATION - כלומר תכנית הטיסה מעל הקרקע - נתיבים, נקודות דיווח, SID, STAR - ויש לכם את מרחק הטיסה. בשלב זה אנחנו מתייחסים למז"א וכל הנתונים שדן הזכיר, ובוחרים נתיב עם רוחות ותנאי מז"א טובים. 2. בוחרים גובה שיוט אופטימלי. 3. מהירות טיסה. 4. בוחרים כמות דלק רזרווי. אנו מצפים להחזיק כמות זו במיכלים לאחר הנחיתה, השיטות כאן הן רבות ושונות. 5. מעריכים את צריכת הדלק - ב-727 קיימת טבלה של הערכה לפי מרחקי הטיסה, גובה ומהירות - כמובן שיש שיטות רבות אחרות. 6. חישוב דלק, זמן ומרחק טיפוס עם טבלת נתוני המטוס בטיפוס. 7. חישוב דלק, זמן ומרחק הנמכה עם טבלת נתוני המטוס בהנמכה. 8. לאחר שאנחנו יודעים מהם מרחקי הטיפוס וההנמכה אפשר להפחיתם מהמרחק הכללי ולקבל את מרחק שלב השיוט. 9. חישוב זמן ודלק לשלב השיוט. 10. חישוב סך הדלק הדרוש. 11. עכשיו כשאנחנו יודעים משקל מלא של המטוס - חישוב מהירויות V-speeds. ואני מוסיף - 12. ניתן בשלב זה לעדכן את הדלק הרזרבי לפי שיטות שונות - עוד 30 דקות ריתוק, 5% נוספים מסך הדלק וכו'. הכל טוב ויפה אורן אבל יש בעיה כל פקטור המזג אוויר ב ג'פסן בא מהעולם נאמיתי לעומת AS שמקושר לשרתים של VATSIM- שימו לב זמן המז"א ב VATSIM הוא בעיקוב של שעתיים מהעולם האמיתי- ובסופו של דבר - זה הזמן בו תטוסו- למי שזה משמעותי בשבילו. הרי שעה אחת יכולה להיות סערה ובשעה השניה מז"א בהיר ויפה ..
Oren Geva פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 AS לא לוקח מז"א משרתי ואטסים. AS לוקח מז"א משרתים שלו שמתעדכנים בתדיות גבוהה יותר משרתי ואטסים והוא יכול לכפות את המז"א של ואטסים בשדות המוצא והיעד עפ"י מה שיש בואטסים. כשהוא עושה זאת ומחליק את התוצאות הוא פשוט נותן מז"א שזה בשדות היעד לואטסים, הולך ונעשה דומה לאמיתי לאורך המסלול ומחליק את התוצאות על מנת שלא יהיו הבדלים קיצוניים... בכל אופן, כשאתה מתכנן טיסה של 4 שעות המז"א בפועל לא יהיה מה שתיכננת... אבל גם לזה יש פתרון - אל תוריד מז"א אמיתי בפלייטסטאר, ותכניס בו רוח וטמפ ממוצעת לנתיב בדיוק כמו שאתה עושה ב-FSBUILD.
×™×•× ×™ לומר פורסם ינואר 10, 2005 דיווח פורסם ינואר 10, 2005 למי שלא מכיר, יש את האתר PMFP.COM. אתר מצויין לבניית תכניות טיסה מדוייקות. פותחים שם חשבון משתמש (בחינם כמובן) ובונים את תכניות הטיסה הרצויות. האתר מעודכן ל AIREP האחרון, אבל רצוי להכיר את הנקודות מראש, אם לא מכירים אותם זה די מסובך לבנות את התכנית עפ"י המפות שהאתר מאפשר. מכניסים את כל הנתונים האפשריים, כולל משקלים, סוג מטוס וכו', ובוחרים בסוף עפ"י מה אנו רוצים את התכנית: מז"א אמיתי. מז"א נוכחי ב VATSIM / IVAO, ומז"א נוכחי + TAF ברשתות השונות. בסוף יוצא דיספצ'ר מודפס עם כל הנקודות בדרך + מידע משקלים ודלק (חלק מהדברים נשאלים ע"י האתר לגבי זמן הסעה משוער ודלק רזרבה שמעוניינים בו). הכיוונים כמובן מתוקנים לפי הרוחות הנושבות באזורים השונים בעולם. כמו כן כל התכניות שבונים נשמרות לשימוש חוזר על ידי אותו משתמש חוץ ממז"א שמתשנה אם אני רוצה לבצע את הטיסה שוב כמובן, ואז יש אפשרות לעדכן למז"א נוכחי + משקלים מעודכנים... תהנו אה... שכחתי לציין, כמובן שיש לכם גם אפשרות של הוספת SID וSTAR לתכנית עצמה, אם אתם מתכננים להמריא משדה לא מפוקח וידוע לכם משטר הרוחות באותו שדה.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 11, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 11, 2005 אורן ממש אתמול התחלתי לעבוד עם הלפייטסטאר, עוד לא כל כך יצא לי להתעמק בה רק ממבט ראשוני לא ראיתי שם איירליינרים... תקן אותי אם אני טועה
Oren Geva פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 תלוי איזו גירסא יש לך. בגירסת CORPORATE יש 757, ובכל אופן אפשר לבנות שם מודל לכל מטוס בצורה שאין שום תוכנה אחרת שדומה לה מבחינת הדיוק. קיימים מודלים שאנשיל יצרו למטוסים רבים נוספים באתר ג'פסן. http://www.jeppesen.com/wlcs/index.jsp? ... change.jsp
GILG פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 גיל,אני מצטער לאכזב, אבל חישוב של המהירויות המראה ע"י הFMC זאת פונקציה שלא קיימת במציאות כברירת מחדל, למרות שכמה חברות ביקשו את זה (אני יודע למשל על אלסקה איירליינס שהוסיפו את זה ל737NG שלהם), ושהמחשב יודע את המשקל שלך (ZFW או GW, לא משנה) זה בטח שלא קיים אבל אתה צודק בזה שבכל זאת לא לכל טיסה יש כוח\זמן לעשות את כל זה בסימולטור אלעד- איך הFSBUILD מסתדרת עם הנושא של מזג אוויר? היא יודעת לקבל נתונים על זה או שהיא בכלל גם מספקת אותם? בסיידר,לא קיים במציאות אז טייס מקבל דיספאץ מוכן עם ZFW מה הV1 VR V2 GW והכל במסך את זה מזינים לFMC אני לא שמעתי על טייס שמתחיל להתעסק עם טבלאות חישובי ZFW וכו וכו כחלק מהPREFLIGHT באיירלינרים כמובן(רונן יכול לחזק את דברי?)
Oren Geva פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 לפי מה שראיתי בסרט של JUST PLANES הטייס לא עוסק בחישובים בעצמו אלא מקבל דפי דיספאצ'ר. הוא כן דואג לבצע תדריך לצוות לגבי כל הנתונים/נתיב/NOTAMS וכו'.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 OK הכל טוב ויפה, חשבתי שהדיון הוא על איך להיות הדיספצ'ר של עצמך ולא מה עושים בחברות תעופה בפועל, לא? בכל מקרה, רק רציתי להעיר: הוזכרו כאן הרבה תוכנות מעניינות שעושות חישובים אוטומטיים ומוציאות פלט של תכנית טיסה. זה יפה ומועיל. עדיין אני ממליץ לכל אחד לנסות פעם או פעמיים לבצע חישוב ידני של FP. זה נותן הרגשה שאתה ממש מבין יותר איך הטיסה מתנהלת ואיך המטוס מתנהג. וכמובן יש סיפוק רב כשמצליחים לעמוד בנתונים (פחות או יותר), להגיע בזמן לכל נקודה, לבצע הנמכה כמו שצריך ולראות שמגיעים לגובה הדרוש בIAF -INITIAL APPROACH FIX כמו שתכננת, לראות שכמות הדלק שנשארת במיכלים בסוף הטיסה מתאימה לרזרוות שחישבת. נסו ותיהנו... עריכה: וואלה, עלה לי רעיון לראש: מה דעתכם לעשות תחרות "הטייס הדייקן והחסכוני ביותר"? נקבע נתיב , נקבע באיזה מטוס, נקבע יום ושעה כדי שכולם יבצעו את הטיסה באותו מז"א, ונראה מי עומד בזמנים הכי טוב, ומי צורך הכי פחות דלק - (ומהווה נכס כלכלי לחברת התעופה שלו ) נקבע כללים באיזה עזרי FP מותר להשתמש ובאיזה לא, (מראש אני כבר פוסל שימוש בFMC) מי מוכן להיענות לאתגר?
the pilot פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 ממה שאני ראיתי FSBUILD לא תומכת ביצוא תוכניות טיסה ל FS2004...
Oren Geva פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 ממה שאני ראיתי FSBUILD לא תומכת ביצוא תוכניות טיסה ל FS2004... FSBUILD תייצא תכנית טיסה לכל מה שתרצה - SB, PSS, PIC, PMDG, FSNAV, FS וכוד כל מיני דברים איזוטריים.
the pilot פורסם ינואר 11, 2005 דיווח פורסם ינואר 11, 2005 ממה שאני ראיתי FSBUILD לא תומכת ביצוא תוכניות טיסה ל FS2004... FSBUILD תייצא תכנית טיסה לכל מה שתרצה - SB, PSS, PIC, PMDG, FSNAV, FS וכוד כל מיני דברים איזוטריים. יש לי את התוכנה ואני לא מוצא איפה להוציא ל 2004,זה נותןלי רק אפשרות להוציא אכן ל FS אבל ל 2000 ו 2002 שאני כבר לא משתמש בהם...
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם ינואר 11, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 11, 2005 תודה אורן על הלינק, בידיוק מה שהייתי צריך גיל אתה צודק שהטייס מקבל ZFW ולא מתחיל לחשב כי האמת אין פה ממש מה לחשב, אבל בקשר לVspeeds בכל מקרה יש הרבה חישובים לעשות גם אם קיבלת אותם מראש וזה בטח שלא מסתכם בלהכניס את זה בFMC... ברוכי, אני מבין ומסכים איתך לגבי הנושא של להגיע לחישובים מאוד בסיסיים. למרות זאת בשבילי להיות הדיספצ'ר של עצמי זה לשאוף לעבודה כמה שיותר דומה למה שנעשה בדיספצ' סנטר אמיתי, מעבר לזה שהרבה פעמים השימוש בתוכנות בנושאים האלה הוא מעבר לכלי עבודה יותר נוח- הוא גם כלי עבודה יותר מדויק, ובגלל זה אני מעדיף אותו על כללי אצבע למיניהם
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 12, 2005 דיווח פורסם ינואר 12, 2005 שלום ישי, FSBUILD 2.1 BUILD 151 הנו העדכון האחרון. בתפריט EXPORT TO... מופיעה שורת יצוא ל- FS2000/02/04. כל שעליך לעשות הוא ללחוץ על ספריית OPTIONS משמאל, ולהגדיר את מיקום FSHOME , כלומר דגם FS אליו אתה רוצה לייצא (ראשון למעלה). ממה שאני ראיתי FSBUILD לא תומכת ביצוא תוכניות טיסה ל FS2004... FSBUILD תייצא תכנית טיסה לכל מה שתרצה - SB, PSS, PIC, PMDG, FSNAV, FS וכוד כל מיני דברים איזוטריים. יש לי את התוכנה ואני לא מוצא איפה להוציא ל 2004,זה נותןלי רק אפשרות להוציא אכן ל FS אבל ל 2000 ו 2002 שאני כבר לא משתמש בהם...