עבור לתוכן
OmriSoudry

תקלה במטוס אלעל

Recommended Posts

פורסם

לפי כתבה שנעשתה ע"י ערוץ 1.

לפני שבועיים אירעה תקלה חמורה בטיסת אל-על שהמריאה ממוסקבה לתל אביב. כך נחשף הערב בחדשות ערוץ 1.

לפי הדיווח, מטוס מדגם בואינג 737, שעל סיפונו 120 נוסעים, המריא משדה התעופה של מוסקבה בהצלחה. לאחר ההמראה חיברו הטייסים את המטוס ל"טייס אוטומטי", אך כעבור זמן מה הבחין אחד הטייסים שהמטוס מאבד גובה במהירות. לאחר שנפל יותר ממאה מטרים, ניתקו הטייסים את ה"טייס האוטומטי", השתלטו על המטוס והחליטו להמשיך לישראל כרגיל.

גורם בכיר באל על מסר לערוץ 1, כי בעקבות התקרית, שעדיין נמצאת בתחקיר, קורקע צי המטוסים של בואינג 737, כדי לבדוק את כל מערכותיו. לטענתו, כל המערכות נמצאו תקינות, ומקור התקלה עדיין לא ברור. דיווח על התקלה הועבר ליצרן המטוס ולרשויות התעופה. דובר אל על אישר את פרטי המקרה, וטען כי בשום שלב לא נשקפה סכנה לנוסעים.

פורסם
ראיתי בתפוז שמישהו כתב שזה שטות לא מהעולם הזה.הייתה איזה בעיה קטנה בטייס אוטומטי.אבל לא קרקעו צי שלם.

שלילי,קרקעו את הצי,לא יהיו בזמן הקרוב המראות עד שלא יגמרו לבדוק את כל המטוסים.

בכל אופן ההדגמות בערוץ 1 היו ממש לא בפרופורציה,הם ממש הגזימו בתיאור,שלא לדבר,למה לפרסם את זה חודש אחרי??

בכל אופן כל הפרשה מוזרה ונקווה שיימצא הפיתרון :!: :shock: 8)

פורסם

עושה רושם שהמטוסים בארץ מתפרקים...

ועוד לא התחיל הקיץ, שכידוע בקיץ ישראלי המטוסים עומדים על הקרקע שעה בממוצע אחרי נחיתה ומייד ממריאים מלאים בישראלים תרבותיים.

התחלתי לכתוב בהומור משהו, אבל עכשיו אני פתאום באמת מודאג...

אלוהים שיישמור.

פורסם
נו... האשמה היא של PMDG האלה.. לא יכלו ליצור מערכות ופאנלים כמו LDS שלא עושים בעיות :lol:

?!

התבלבלת קצת...

בכל אופן, יש דבר שאני אף פעם לא מבין בחדשות כשמדברים על מטוסים -

תמיד הנוסעים בחדשות הם על סיפון המטוס, ואני זוכר שבד"כ אני יושב במן כיסא כזה כשאני טס...

על איזה סוג מטוס מדובר?

פורסם

היום במעריב בכלל היה כתוב שהמנועים נכבו למטוס ולאחר שאזעקת ההזדקרות נשמעה וכל ההגאים רעדו, הקברניט לקח את המטוס והמשיך ידנית משם...

פורסם
היום במעריב בכלל היה כתוב שהמנועים נכבו למטוס ולאחר שאזעקת ההזדקרות נשמעה וכל ההגאים רעדו, הקברניט לקח את המטוס והמשיך ידנית משם...

קצת הזוי לא?...

פורסם

קצת הזוי לא?...

קצת תעופה בחקירה לא? :D:lol:

פורסם

קצת הזוי לא?...

קצת נכון לא??

פורסם

קצת הזוי לא?...

קצת נכון לא??

בידיעות אחרונונת רק היה כתוב שהמנועים קצת ירדו מכוח מלא, לא הזדקרות ולא סרק... :lol:

פורסם

דוגמא נהדרת לסיבה שבגללה אסור להאמין לעיתונים ול"מומחים" שמתראיינים שם.

תקלה די נדירה בטייס אוטומטי, זוהתה מיידית והטיסה המשיכה ליעד.

איזו שטות, הטייס האוטומטי מכבה מנועים? (באחד העיתונים נרמז אפילו שתקלה כגון זו גרמה להתרסקות הג'אמבו באמסטרדם)

פירסום מטופש. במחשבה שניה - אפילו מקומם...

פורסם
דוגמא נהדרת לסיבה שבגללה אסור להאמין לעיתונים ול"מומחים" שמתראיינים שם.

תקלה די נדירה בטייס אוטומטי, זוהתה מיידית והטיסה המשיכה ליעד.

איזו שטות, הטייס האוטומטי מכבה מנועים? (באחד העיתונים נרמז אפילו שתקלה כגון זו גרמה להתרסקות הג'אמבו באמסטרדם)

פירסום מטופש. במחשבה שניה - אפילו מקומם...

מי כבודו?

צריך שם בחתימה.

תודה.

פורסם

התקלה בדיוק הייתה בטייס האוטומטי, ואיני מומחה בתיקוני התקלה.

בסך הכל הטייס האוטומטי נתן פקודה שגוייה (הטיה ושינוי מצב אף) שזוהתה מיידית ולכן הוא נותק והמטוס המשיך לדרכו. כאמור - מאד נדיר כי מדובר במערכת מאד אמינה ובטוחה.

האירוע נופח הרבה מעבר למימדיו ההגיוניים.

פורסם

ובנוסף לדבריך עומרי, אני אישית, אם אין איזשהו גוף אנושי שמפקח על המערכות אפילו עם הוא עם רגל על רגל על הדאש בורד אבל אם יש תקלה הוא יכול לקחת ידנית אני לא עולה עליו גם אם תשלמו לי. נקודה!

ומסכים עם זה שהעיתונים מנפחים הכל. ומה לעזאזל הקשר למה שקרה באמסטרדם?!

פורסם

לגבי מטוסי נוסעים ללא טייס - זו בעיקר בעיה פסיכולוגית.

ב 737 יש שני טייסים אוטומטים, אז כשאחד מתקלקל לא ברור מי צודק.

ב 767 יש שלושה, אז כבר די ברור מי המקולקל, אם בכלל

ב F-16 יש 4 מחשבי טיסה שאי אפשר להטיס את המטוס בלעדיהם, והעניין הזה אמין מאד.

דמיין שיהיו במטוס נוסעים ללא טייס 10 מערכות טייס אוטומטי (רק דוגמא, בטוח שלא יצטרכו כל כך הרבה), שיעבדו במשותף, אך לא יהיו תלויות באותו מקור כוח או מידע, ויקבלו החלטה משותפת. הסיכוי שמערכת כזו תיכשל קטן מהסיכוי ששני טייסים יחטפו התקף לב.

בנוסף - יהיה טייס על הקרקע, שיוכל לקחת שליטה על המטוס ויהיו לרשותו כל הנתונים, שאותם יקבל דרך 5 ערוצי תקשורת שונים (למען הבטיחות)

כל הטכנולוגיה הזו זמינה - זו רק פסיכולוגיה - וגם זה יגיע.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...