ohadn747 פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 שלום, כבר כמה חודשים שאני מנסה להשיג את ההקלטה ממהתרסקות של ה742 של אלעל באמסטרדם.. אמרו לי שפרסמו את זה פה ושאני צריך לחפש... כבר הרצתי כמה חיפושים ולא מצאתי... אני אשמח עם מישהו יוכל לפרסם פה לינק להקלטה הזאת... תודה רבה!
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 בקשה http://www.planecrashinfo.com/ratcelal1862.mp3 מתוך העמוד http://www.planecrashinfo.com/lastwords.htm
Shadi Abo Ahmad פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=1990
Niv Malin פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 יש למישהו תמונות של המטוס אחרי, של המקום שבוא הוא התרסק??
Gadi L. פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 לא נשאר משהו מהמטוס ממש... אבל בכל זאת: http://www.planecrashinfo.com/w921004.htm
xenopus פורסם יוני 24, 2005 דיווח פורסם יוני 24, 2005 אני מתמלא עצב והערצה לקור הרוח הנשמע לאורך כל ההקלטה. חבל שזה קרה גם באל על. יהי זכרם ברוך.
David Aronovich פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 אני מתמלא עצב והערצה לקור הרוח הנשמע לאורך כל ההקלטה. חבל שזה קרה גם באל על.יהי זכרם ברוך. מסכים איתך... :cry:
Yarden Antebi פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 שמעתי את זה 3 פעמים אצל חבר שלי...(הוא אמר לי שחסר לי משו..) זה כזה עצוב :\
ohadn747 פורסם יוני 25, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 25, 2005 מה בדיוק קרה שם?מה הייתה התקלה? 742 קארגו של אלעל המריא מאמסטרדם לאחר ההמראה מנוע מספר 3 ואז מנוע מספר 4 נפלו, כאשר המטוס פתח את המדפים זה גרם לחסור שיווי משקל מוחלט והמטוס התהפף וצלל לתוך בניין של מהגרים בפרברים של אמסטרדם
Ido Rosenthal פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 ממה שכתוב באתר שאורן פרסם מנוע מס' 3 נפל פשוט כתוצאה של התעייפות של החומר... מפחיד
Ido Rosenthal פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 סתם ככה נפל??? :shock: :? "The separation of the No. 3 engine was initiated by fatigue (corrosion) in the inboard midspar fuse pin"
Yoav פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 ע"פ מה שידוע לי, התקלה הייתה גם ידועה לבואינג (כנראה כבר קרתה התקלה הזאתי) וזה קשור למתלים של מטוסי קרגו שאמורים להיות יותר חזקים משהו אבל הם לא הוציאו אזהרה לבעלים של מטוסים מהדגם הזה...
ohadn747 פורסם יוני 25, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 25, 2005 ע"פ מה שידוע לי, התקלה הייתה גם ידועה לבואינג (כנראה כבר קרתה התקלה הזאתי) וזה קשור למתלים של מטוסי קרגו שאמורים להיות יותר חזקים משהו אבל הם לא הוציאו אזהרה לבעלים של מטוסים מהדגם הזה... לא... זה קרה מעייפות חומר פשוט... המתחות פשוט מאוד נשברו... זה לא קשור למתלה...
David Aronovich פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 מה בדיוק קרה שם?מה הייתה התקלה? 742 קארגו של אלעל המריא מאמסטרדם לאחר ההמראה מנוע מספר 3 ואז מנוע מספר 4 נפלו, כאשר המטוס פתח את המדפים זה גרם לחסור שיווי משקל מוחלט והמטוס התהפף וצלל לתוך בניין של מהגרים בפרברים של אמסטרדם לא הייתה אפשרות כזאת שהם אולי יבצעו נחיתה בלי להוריד מדפים? :?
ohadn747 פורסם יוני 25, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 25, 2005 מה בדיוק קרה שם?מה הייתה התקלה? 742 קארגו של אלעל המריא מאמסטרדם לאחר ההמראה מנוע מספר 3 ואז מנוע מספר 4 נפלו, כאשר המטוס פתח את המדפים זה גרם לחסור שיווי משקל מוחלט והמטוס התהפף וצלל לתוך בניין של מהגרים בפרברים של אמסטרדם לא הייתה אפשרות כזאת שהם אולי יבצעו נחיתה בלי להוריד מדפים? :? הם לא היו מודעים לזה שאם הם יפתחו מדפים הם יתרסקו... זה קרה ישר אחרי שהם פתחו את המדפים
Or Netzer פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 מה בדיוק קרה שם?מה הייתה התקלה? 742 קארגו של אלעל המריא מאמסטרדם לאחר ההמראה מנוע מספר 3 ואז מנוע מספר 4 נפלו, כאשר המטוס פתח את המדפים זה גרם לחסור שיווי משקל מוחלט והמטוס התהפף וצלל לתוך בניין של מהגרים בפרברים של אמסטרדם לא הייתה אפשרות כזאת שהם אולי יבצעו נחיתה בלי להוריד מדפים? :? אם תשמע את ההקלטה תראה שהם קיבלו אזהרה שיש להם אש במנוע הם לא היו מודעים שהמנוע פשוט לא שם כבר. אם הם היו יודעים אני בטוח שמדפים הם לא היו מורידים.
milan פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 מאוד עצוב לי לשמוע ולהיזכר בזה. אני זוכר את הרגעים האלו כאשר זה דווח בחדשות . הייתי בנהיגה ואז שידרו את הידיעה ...
alon_a פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 אני מצטט משירשור אחר את אלעד היה ארוע קודם בקוריאה שבו התרסק מטוס בגלל נפילת מנועים...אז לא אספו את השברים ולא חקרו... אחרי שאמסטרדם חקרו מצאו שהפינים בסדרת הייצור של המטוס הזה שתופסים את המנועים בכלל לא מתוכננים לעמוד בעומסים כאלה ישר עם פרסום המסקנות תכננה בואינג את הפינים מחדש ושיחררה קיטים לתיקון המטוסים כאלה תוך כדי שהיא משלמת על העלות של התיקון כולל שעות העבודה...תעשיה אווירית בעצמה עשתה מסםר לא קטן של הסבות כאלה בשנים שאחרי ההתרסקות גם למטוסים של אל על ועוד כמה חברות. הייתה כאן אשמה על היצרן בנוגע לתכנון לפי דעתי בואינג גם שלמה פיצויים למשפחות גם של קורבנות האסון שהיו על המטוס וגם לאלה שנפגעו בבנינים. מכאן יש לנו כבר את הסיבה לנפילה של מנוע מס' 3 עכשיו את תיאור ההתרסקות אני אצטט מדבריו של עופר משירשור אחר: מה שקרה בתאונה לידידי ז"ל הקברניט הותיק פוקס הידוע כ"פוקסי", הוא המריא מסכיפהול לארה"ב, בגובה 7000 רגל על ה- SID, נתלש לו מנוע עקב כישלון תותב. הוא החליט לחזור לנחיתה, הפעיל שפיכת דלק בכדי להרטין משקל לפחות למיגבלת נחיתה וכן להקטין סיכון השריפה בנחיתה, תוך התארגנות לנחיתה, פנה לכיוון הפיינל בהנמכה וכאן נתלש המנוע השני עקב העומסים שנוצרו על התותב שלו בעת התנדנדות ותלישת המנוע הראשון. נוצרה אסימטריית דחף קשה כי המטוס הכבד דרש דחף רב, שסופק רק משני מנועי כנף ימין כי השמאליים נתלשו, פוקסי החליט להקטין מהירות די מוקדם ולצורך כך הוריד מדפים. עקב הנזק בעת התלישות, כנף שמאל התעוותה, והמדפים ירדו באופן אסימטרי, דבר שגרם מיידית לגלגול לא נשלט תוך הורדת אף, ממנה לא הצליח הקברניט להיחל.ץ המטוס התרסק לתוך בניין מגורים ענק שהיה מאוכלס במהגרים, ביניהם לא חוקיים. פרצה אש אדירה, ומספר ההרוגים הגבוה לא ידוע בדיוק כי הלא חוקיים לא היו רשומים כראוי. צוות המטוס כלל שני טייסים, מהנדס טייס וצופה, נדמה לי אשתו של קב"ט אל על. 8 חודשים קודם לכן התרסק בנסיבות דומות מטוס מדגם זהה של CHINA AIRLINES . תאונה הנובעת מאופי התעבורה האווירית המסחרית לדעתי- כלומר הצורך להצדיק קיומך ולפעול ברווחיות גבוהה, מול ידע טכנולוגי לא מספיק טוב במקרה זה. :wink: אני מקווה שזה עונה לכם על השאלות
makover פורסם יוני 25, 2005 דיווח פורסם יוני 25, 2005 הם לא ידעו בכלל על אובדן המנועים אלא על הסימפטומים שנגרמו בקשר לנפילת המנועים התחקירים גרסו שחלק ממנוע 3 פגע ב 4 ד"א אתם יודעים שהחברה קבורים אחד ליד השני בבית הקברות בקריית שאול כאשר המצבה משוטפת וקצה כנף מסוטט על הקברים וכיחידה אחת באמת מרשים ועוד פרט קטן הוא פגע בבניין כאשר הוא מגולגל 90 מעלות
benny139 פורסם יוני 26, 2005 דיווח פורסם יוני 26, 2005 ערוץ 2 שידר את כל התמליל ועדויות מהמגדל ומהשדה עד אחרון מילות הטייסים זה היה מצמרר ואפשר להשיג עותק בארכיון הערוץ (עד כמה שידוע לי)