Izik Bakshi פורסם ספטמבר 14, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2005 השבוע ביום שני, בעודי מקבל מטוסים שחוזרים מטיסה אני שם לב לשני אנשים האחד נמוך קומה ומבוגר 60+ והשני גבוהה בגיל 30+ לערך, שניהם היו על בגדים אזרחים והם מטיילים להם בין המטוסים, מסתכלים ועולים לתא, אז פניתי אליהם בברכת שלום ושאלתי את הבחור המבוגר מה הוא עושה פה, הוא ענה לי "סתם ההיתי בטייסת הזו 11 שנים" עניתי לו "אחלה" מה שמך? והוא עונה "גיורא אפשטיין" לרגע ההיתי בהלם וישר לחצתי את ידו ואמרתי "כבוד הוא לי". למי שלא מכיר גיורא אפשטיין הוא אלוף ההפלות של חיל האויר ואלוף ההפלות בעולם כולו בקטגוריה של מטוסי קרב, לבחור יש 5000 ש"ט בחיל האויר ועוד 20000 ש"ט באל על, על 757 767 ו 777, אגדת תעופה מהלכת, האיש כל כך צנוע, חברו היה דובר אנגלית ופשוט נהנה לראות את הכבוד שיש לגיורא בחיל האויר. מפגש ושיחה של פעם בחיים (אני מקווה לזה שוב) עם אגדה לא קטנה ואלוף עולמי. עופר, במידה והיתה לך הכרות עם הבחור, אשמח שתוסיף את רשמיך... וכמובן שאם יצא לעוד מישהו אז בשמחה.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 14, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2005 גיורא שירת בקבע כרב סמל ומדריך צניחה בבי"ס לצניחה בתל נוף, ומשם הגיע לקורס הטייס שלי. סולו ראשון עשינו באותו היום על פייפר בסירקין באוקטובר 1963. עקב נסיונו הצבאי הרב הוא דילג על שלב המכין בקורס, קפץ לקורס 45, וסיים קורס אחד לפני. השתחרר לפני שהגיע לפיקוד. כשנקלטו הברקים, הפך כאיש מילואים למפקד טייסת 253 כטייסת נץ מילואים. בסך הכל היה טייס טוב ולוחם מעולה. לא זכור לי כי טס בסדיר על מטוסים מתקדמים כגון קורנס ובז, אלא על אוראגן, סמב"ד וכל המשולשים. נשוי עם שרה שהייתה קודם לכן חברתו של בן כתתי ובן הקורס שלי אביאם סלע, המוכר מפרשת פולארד. השבוע ביום שני, בעודי מקבל מטוסים שחוזרים מטיסה אני שם לב לשני אנשים האחד נמוך קומה ומבוגר 60+ והשני גבוהה בגיל 30+ לערך, שניהם היו על בגדים אזרחים והם מטיילים להם בין המטוסים, מסתכלים ועולים לתא, אז פניתי אליהם בברכת שלום ושאלתי את הבחור המבוגר מה הוא עושה פה, הוא ענה לי "סתם ההיתי בטייסת הזו 11 שנים" עניתי לו "אחלה" מה שמך? והוא עונה "גיורא אפשטיין" לרגע ההיתי בהלם וישר לחצתי את ידו ואמרתי "כבוד הוא לי".למי שלא מכיר גיורא אפשטיין הוא אלוף ההפלות של חיל האויר ואלוף ההפלות בעולם כולו בקטגוריה של מטוסי קרב, לבחור יש 5000 ש"ט בחיל האויר ועוד 20000 ש"ט באל על, על 757 767 ו 777, אגדת תעופה מהלכת, האיש כל כך צנוע, חברו היה דובר אנגלית ופשוט נהנה לראות את הכבוד שיש לגיורא בחיל האויר. מפגש ושיחה של פעם בחיים (אני מקווה לזה שוב) עם אגדה לא קטנה ואלוף עולמי. עופר, במידה והיתה לך הכרות עם הבחור, אשמח שתוסיף את רשמיך... וכמובן שאם יצא לעוד מישהו אז בשמחה.
mickey lip פורסם ספטמבר 14, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2005 הכי חשוב לא ציינת. לגיורא יש 17 הפלות של מטוסי אויב. וגם לי היה העונג להכיר אותו ,אבל זה היה כשהוא חזר מטיסה על נץ בבסיס דרומי של ח"א. איש מקסים צנוע ,לבבי מאוד ,ואחד שמנפץ את המיתוס של האייס השחצן.
רפאל פורסם ספטמבר 15, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2005 אביאם סלע לא השתתף גם בהפצצת הכור העיראקי ב 1981 ? שם הוא שלח מסרים ותשדורות ממטוס ה"בז" למטוס ה707 ומשם לבונקר הפיקוד.? גיורא שירת בקבע כרב סמל ומדריך צניחה בבי"ס לצניחה בתל נוף, ומשם הגיע לקורס הטייס שלי. סולו ראשון עשינו באותו היום על פייפר בסירקין באוקטובר 1963. עקב נסיונו הצבאי הרב הוא דילג על שלב המכין בקורס, קפץ לקורס 45, וסיים קורס אחד לפני. השתחרר לפני שהגיע לפיקוד. כשנקלטו הברקים, הפך כאיש מילואים למפקד טייסת 253 כטייסת נץ מילואים. בסך הכל היה טייס טוב ולוחם מעולה. לא זכור לי כי טס בסדיר על מטוסים מתקדמים כגון קורנס ובז, אלא על אוראגן, סמב"ד וכל המשולשים. נשוי עם שרה שהייתה קודם לכן חברתו של בן כתתי ובן הקורס שלי אביאם סלע, המוכר מפרשת פולארד.השבוע ביום שני, בעודי מקבל מטוסים שחוזרים מטיסה אני שם לב לשני אנשים האחד נמוך קומה ומבוגר 60+ והשני גבוהה בגיל 30+ לערך, שניהם היו על בגדים אזרחים והם מטיילים להם בין המטוסים, מסתכלים ועולים לתא, אז פניתי אליהם בברכת שלום ושאלתי את הבחור המבוגר מה הוא עושה פה, הוא ענה לי "סתם ההיתי בטייסת הזו 11 שנים" עניתי לו "אחלה" מה שמך? והוא עונה "גיורא אפשטיין" לרגע ההיתי בהלם וישר לחצתי את ידו ואמרתי "כבוד הוא לי".למי שלא מכיר גיורא אפשטיין הוא אלוף ההפלות של חיל האויר ואלוף ההפלות בעולם כולו בקטגוריה של מטוסי קרב, לבחור יש 5000 ש"ט בחיל האויר ועוד 20000 ש"ט באל על, על 757 767 ו 777, אגדת תעופה מהלכת, האיש כל כך צנוע, חברו היה דובר אנגלית ופשוט נהנה לראות את הכבוד שיש לגיורא בחיל האויר. מפגש ושיחה של פעם בחיים (אני מקווה לזה שוב) עם אגדה לא קטנה ואלוף עולמי. עופר, במידה והיתה לך הכרות עם הבחור, אשמח שתוסיף את רשמיך... וכמובן שאם יצא לעוד מישהו אז בשמחה.
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 15, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2005 כרמ"ח מבצעי אוויר היה אביאם אחראי לתכנון, לכל ההכנות למבצע שכללו 7 חודשי אימונים מיוחדים של הכוח שהופרד מבסיסו והועבר למקום אחר לצורך כך, והביצוע. לעניין ההפלות, לחיל האוויר שלנו עדיפות ניכרת על כל פני כל כוח אווירי בו פגש באימונים ומבצעים, ובכך נכללים ארה"ב וכל מיני אירופים ואסייתיים. הדבר נובע מהצורה בה אנו מבינים לחימה באוויר. לכן, הפלת מטוס ערבי היתה בעיקר תוצאה של היווצרות תנאי מפגש ולא כל כך של יכולת טייס. יש טייסים מעולים שלא הפילו אף מטוס כי פשוט לא פגשו בכזה למרות שטסו במלחמות ששת הימים, ההתשה וכיפור. זכורים לי שני טייסים ערבים שלא הצלחנו להפיל עקב רמתם וגמר דלק אצלנו. אביאם תכנן את הנתיב ולא טס בו.
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 15, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2005 יש משהו בזה - זה לא בהכרח שהטייסים שלנו הכי טובים באיזור, זה חיל האוויר של נו שהוא הטוב באיזור. ואכן מבחינה היסטורית, צבירת הפלות הייתה לא מעט עניין של להיות במקום הנכון בזמן הנכון, למרות שיש חריגים ברורים של הפלות הרואיות (או טפשיות, תלוי איך מסתכלים על זה...).
אורח פורסם ספטמבר 15, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2005 כמו שנאמר - There are old pilots and there are bold pilots. But there are no old bold pilots.
Niv Malin פורסם ספטמבר 18, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2005 מפגש מעניין מאוד ובאמת צריך לתת הרבה הרבה כבוד לגיורא!
OmRI פורסם ספטמבר 18, 2005 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2005 פשש באמת מגיו לו כבוד אם כך! סיפורים מעניין,נחמד יהיה לשמוע עוד...