עבור לתוכן
Erez Savir

קניתי ג'ויסטיק חדש!תגידו לי אם הוא טוב!

Recommended Posts

פורסם

אל תשאל ישראלים אף פעם את השאלה הזו

כי תמיד יגידו לך שאתה פראייר וש"אני קניתי ביותר זול" את אותו דבר

מעבר לזה תבדוק אותו תראה איך הוא מגיב לך ותחליט אתה אם הוא טוב או לא

תיהנה

פורסם

אתה פרייר, ראיתי אותו בהרבה יותר זול :wink: :lol:

תתחדש וכמובן תעדכן אותנו איך הוא.

טיפ לפעם הבאה, קודם שואלים ואחרכך קונים.

רן.

פורסם

לאחר 4 ג'ויסטיקים ומעט מדיי שעות משחק, קניתי את הג'ויסטיק של מייקרוסופט (sidewinder Force Feedback 2) אחרי שבדקתי והבנתי שכל הג'ויסטיקים הזולים בנויים מרכיבים לא אמינים (פוטנציומטרים - לאנשי האלקטרוניקה) שנשחקים בקלות וגורמים לגסיסה איטית של הסטיק - איבוד הדיוק בשלבים המוקדמים ואי יכולת לפעמים להגיע לכיוון מסוים בשלבים הסופיים. מי מאיתנו לא מכיר את הרעשים הנלווים כשמכוונים ווליום ברדיו ישן או רמקולים לא איכותיים של מחשב.הג'ויסטיק הזה (של microsoft) הוא בהחלט לא הג'ויסטיק היפה או ה"תעופתי" ביותר שיש עכשיו - אבל הסיבה היחידה שקניתי אותו היא בגלל מערכת הצירים שלו שמבוססת על שידור של אור בזוויות שונות ותרגום הזווית האלה לתנועת המטוס. את האור כמובן לא רואים, הוא פנימי. זה נותן דיוק מדהים, בלאי רכיבים קטן ביותר (אם בכלל) ולכן תוחלת חיים גבוהה.

והמחיר - נכון לעכשיו בסביבות 360 ש"ח.

בקיצור, אחרי המגילה שכתבתי, גם הג'ויסטיק של לוג'יטק שקנית בנוי בצורה הזו (מלבד הפורס פידבק) כך שצפוי לו אורך חיים טוב. הבעיה מתחילה בתדר השידור שלו - 2.4Ghz, אבל זה כבר סיפור אחר.

תהנה...

נ.ב

קראתי שהוא צורך בממוצע סוללות כל 50 שעות בערך. זה נכון?

בנוסף: ממליץ על אתר המדבר על חומרה www.tomshardware.com

פורסם

לפי מה שקראתי באתר שנתתי לך גם לג'ויסטיק שלך יש את "האור הפנימי הזה". כן.

בקשר לתדר - פה צריכה להיות מגילה באורך מוטת הכנפיים של 747. קצת כבד, אבל בקיצור ולעניין:

1. הג'ויסטיק שלך פולט קרינת רדיו (קרינה אלקטרומגנטית) בתדירות של 2.4Ghz.

2. כל חומר שבעולם מורכב מאטומים שמתחברים לקבוצות ויוצרים מולקולות.

3. מולקולות הם לא יציבות ונוהגות לרטוט (כמו פלאפון) ואף פעם לא מפסיקות.

4. ככל שהן רוטטות יותר מהר, הם מתחממות, ואז החומר שבנוי מהם מתחמם גם כן.

5. גוף האדם בנוי מבערך 60-70 אחוזי מים (שהם כידוע חומר מאוד נפוץ).

6. מולקולות המים רוטטות בתדירות של...2.4Ghz (בערך).

7. אף אחד לא יודע אם קרינת רדיו מזיקה או לא. מה שבטוח הוא שהיא גורמת לחימום החומר

שבו היא פוגעת. ככל שהתדירות של הקרינה והחומר דומות יותר, החימום מהיר יותר.

8. משימה: לך למיקרוגל אצלך בבית, תסתכל בתווית מאחורה ותראה שתדירות הקרינה שהוא

פולט היא 2.4Ghz או 2.45Ghz, לא משנה כל כך.

מיקרוגל מחמם בעיקר מים. פריטים שאין בהם מים כמעט ולא מתחממים.

זאת הסיבה שצלחת המיקרו לא חמה אם מפעילים אותו על ריק.

9. אל תיבהל.

פורסם

(דעת חכם) אז בעצם אתה אומר שאם אני שותה קולה ליד המחשב, היא עלולה להתחמם! :lol:

זה היה בצחוק כמובן.... :wink:

אבל באמת, זאת אינפורמציה מעניינת, ונשמח לקרוא עוד פרטים בנושא.

לי אישית לא יזיק לקבל לינק או שניים לנושאים כאלה :idea:

תודה רבה

פורסם

אז אתה בעצם אומר שאם אני ישתמש איתו לזמן ממושך אז יגרם לי נזק בריאותי?

ואם זה נכון מה שאתה אומר וזה באמת לא בריא אז למה לוגיטק הוציא את הג'ויסטיק הזה בכזה תדר ולא בתדר נמוך??

פורסם

תקרא את סעיף 9 שוב.

תדר ה-2.4Ghz הוא תדר ש"נתגלה" רק לאחרונה על ידי חברות האלקטרוניקה העולמיות.

לתדר הזה יש תכונות מעבר טובות בתוך מבנים ככה שהוא לא נחסם בקלות. והוא גם היה פנוי, כלומר לא השתמשו בו עד עכשיו. הרבה טכנולוגיות פועלות בתדירות הזו והמפורסמת שבהם - BlueTooth (שן כחולה) שמאפשרת חיבור אלחוטי בין התקנים כמו מחשבים, פאלמים, מדפסות וכו'. מי שזוכר, ה"שן הכחולה" קיבלה אישור להיכנס לישראל קצת מאוחר כי התדר היה תפוס על ידי מערכת הביטחון (אם אני לא טועה). בכל אופן, לא צריך להיבהל. העוצמה של השידור היא נמוכה מאוד ככה שאת הקולה של שאדי היא לא תחמם אבל כמו שאמרתי, שום דבר לא בטוח, אז אני אישית עד שמישהו יוכיח לכאן או לכאן משתדל להתרחק ממקורות קרינה, (חוץ מהפעם ששידרו עליי עם מכ"מ מסויים... :shock: ) ביחוד בתדר הזה.

כן, יש לי פלאפון...

מצטער שאין לי זמן לתת לינק מדויק, אבל יש פה אתר שמי שלא מכיר אותו פשוט לא יודע מה הוא הפסיד. זה אתר שמסביר על איך דברים עובדים. "ניסיתי ובחרתי" (ג. יפית):

www.HowStuffWorks.com תחפשו על כל נושא שבא לכם

בנוסף - יש מ ל א אתרים שמסבירים על קרינה אלקטרומגנטית, איך הם נוצרים, השפעות וכו' וכו' וכו'. רק תחפשו, זה הכל שם.

לבריאות!!!

כמה לינקים:

http://www.colorado.edu/physics/2000/applets/h2o.html

מספר שאלות ותשובות:

http://home.howstuffworks.com/framed.ht ... ovens.html

פורסם

הייתי מת להיכנס לאתרים האלה אבל אני לא מבין אנגלית כל כך טוב :cry:

אני קניתי את הג'ויסטיק של לוג'יטק שקוראים לו: force feedback wingm.

אז בקיצור הייתי רוצה לדעת אם הוא טוב לפי דעתכם כי לפי דעתי עדיף הג'ויסטיק של מיקרוסופט כי הג'ויסטיק הזה עושה בעיות והרבה :twisted:

פורסם
  gal_d כתב:
אני קניתי את הג'ויסטיק של לוג'יטק שקוראים לו: force feedback wingm. אז בקיצור הייתי רוצה לדעת אם הוא טוב לפי דעתכם כי לפי דעתי עדיף הג'ויסטיק של מיקרוסופט כי הג'ויסטיק הזה עושה בעיות והרבה :twisted:

אני יש לי של מיקרוסופט ומבחינת ביצועים ודיוק חבל על הזמן בשורה הראשונה,

אבל עדיין אני מוכן להחליף אותו עם הגה טיסה זה הרבה יותר כייף.

פורסם

הכל עניין של הרגל...

אם אתה מתרגל לסטיק מסויים ועובר לסטיק אחר, לוקח קצת זמן להתרגל,

אבל בסופו של דבר יש המון סוגים של סטיקים, וכל אחד מתרגל למה שיש לו,

(לרגישות, להחזרה, לכוחות..., ואפילו למקלדת) (אני הטסטי עם מקלדת די הרבה זמן עד שהיה לי סטיק, והיום אני לא יכול לחזור למקלדת כבר..)

פורסם

כמה דברים:

א. באמת טראומה הקטע עם הטדר...

ב. ראיתי את הג'וייסטיק הזה ולא קניתי אותו מסיבה אחת שאני חושב שכולם ישסכימו עליה.. נכון שהאלחוטי זה יפה ומתקדם אבל אני חושב שהוא עדיין לא ברמה שאל אחת כם כבל התגובות טיפ טיפה איטיות יותר צפויות הרהבה בעיות. והסיבה ש-לי היתה הכי חשובה זה מס' הכפתורים , אני קניתי את ה- Logitec Extreame 3D PRO עלה לי רק ! ואני מדגיש רק 240 ש"ח.. כולל 12 כפתורים + מצערת (לא בטוח שאפשר לקרוא לזה מצערת אבל היא משמשת לזה ואני מרוצה) כמו של שלך + הכובע המתכוונן הזה.. אני חושב שזה יותר שווה...

אבל אחי עזוב אותך שטויות קנית מזל טוב תתחדש והכי חשוב תהנה ממנו כמה שאפשר!! :lol:

פורסם

כן גם לי יש את הגרסא הלא אל-חוטית של הג'וייסטיק הזה, הEXTREME3DPRO כבר חודשים רבים, וטפו טפו טפו הכל בסדר בנתיים.

פורסם

ארז תתחדש מזל טוב וזה אחלה מחיר לדעתי.

לי יש את אותו הדגם רק הלא אלחוטי.

מה שכן אל תשחק עם הג'ויסטיק מעל לתחתונים כדי שתוכל להיות בועד הורים. :lol:

פורסם

תנו לי לשבור לכם את המיתוס.. אין כמו יוק!!!!! :D:D:D

לי היה Sidewinder 1 של מיקרוסופט, אהבתי אותו, אבל ברגע שקיבלתי את היוק קצת פחות מ3 שנים, לא עזבתי אותו לרגע.. עד שכמובן התחיל לעשות קצת בעיות עם חיבורי הUSB לא יודע מה קרה אבל לצערי זמנית אני שוב הם הג'ויסטיק..

משיהיה לכם יוק תנטשו את הג'ויסטיק לתמיד

פורסם

תגידו התחרפנתם לגמריי???

כל כך משעמם לכם ובא לכם לכתוב משהו בפורום שאתם מקפיצים הודעות מלפני יותר מחצי שנה?

רן בונפיל אתה הראשון והאחרון שאני מזהיר אותו. זה כבר ניהיה מכת פורום ההקפצות האלה..

רוצים להגיב לדיונים ישנים תעשו את זה רק אם יש טעם וזה רלוונטי (במקרה הזה לא) אני רואה שלמרות הכל טיפת אחריות אין לכם את היחס תקבלו בהתאם

ראו הוזהרתם.

אורח
This topic is now closed to further replies.

• יצירת חדש...