עבור לתוכן
saar23

הטייסת הקלה של חיל האוויר ...

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם !

רציתי לדעת אם ידוע כאן למישהו על הטייסת הקלה של חיל האוויר ( עופר אולי ........ )

ואם כן אם יוכל קצת להרחיב בנושא :

איפה היא פועלת

למה היא משמשת

וכו'......

תודה רבה לעונים :)

פורסם

הטסת אחמ"ים,ציוד קל,טיסות ביון ובקרה (**********************),סיורים,תצפיות.

בכל מקרה בגיליון מס' 162 אפריל 2005 של בטאון חל האוויר בעמודים 38-42 יש כתבה מאוד יפה ומפורטת עליהם,אולי למי שיש את הגיליון הנ"ל וסורק יוכל להעלות את זה.

פורסם

וד"א היא פועלת בשדה דב,והיא הטייסת היחידה שמפעילה 3 סוגי מטוסים,והיחידה שיש לה יותר שעות פעילות מאשר אימון.

בהחלט הטייסת שאני מקווה להגיע אליה בחיל האוויר אם אני אצליח לעבור קורס ולהתקבל כמובן.

פורסם

מיקי,לא הבנתי למה מה שאמרתי נחשב למסווג,באתר חיל האוויר יש הסבר על כל מטוס ומטוס ועל היעוד שלו,וגם בכתובות שונות בבטאון דברים כאלה כתובים....

פורסם
מיקי,לא הבנתי למה מה שאמרתי נחשב למסווג,באתר חיל האוויר יש הסבר על כל מטוס ומטוס ועל היעוד שלו,וגם בכתובות שונות בבטאון דברים כאלה כתובים....

לא אמרתי שאתה .רק ביקשתי באופן כללי לא לגלוש לפרסום דברים מסווגים.

זה הכל.

פורסם

שלום,

הטייסת במאמר אינה הטייסת הקלה של ח"א, אלא טייסת התובלה הקלה שהוקמה אחרי מלחמת יום כיפור.

טייסת הגמל המעופף היא הטייסת הקלה של ח"א, ומשימתה סיור וקישור עבור חילות השדה. היא הוקמה עם הקמת ח"א במלחמת העצמאות, ובמהלך השנים שירתו בה מטוסי אוסטר (פרימוס), טיילורקראפט, פייפר קאב, פייפר PA-28 תלת, 2 ססנות שדגמן לא זכור לי והועברו אח"כ למשטרה, דורנייר 27, דורנייר 28, בריטן-נורמן איילנדר וכו'. עד שנות ה-60 היו הטייסים בה בדרגת סמל, בעלי כנפי טיסה שונות משאר טייסי ח"א. אח"כ הפכו קצינים וקיבלו כנפיים רגילות.

במלחמת יום כיפור שרתתי כמפקד הטייסת השכנה, המרחק בינינו היה 50 מטרים, הייתי בקשר עבודה ואישי קרוב עם אמנון, קיבוצניק מרמת דוד שהיה מפקדה. לטייסת הצטרפו במהלך השנים מאות אנשי מילואים, שסייעו רבות במלחמות ואחרי המלחמות כאשר צה"ל על מילואיו היה פרוס בכל המרחב שבשליטת ישראל. כך למשל אותה טייסת והטייסת שלי הפעילו גפים שהיו פרוסים באופיר היא שארם א שייך, פאיד שבמצרים, רפידים, אל עריש, אילת, מחניים, רמת דוד, עטרות, ג'יפטליך ועוד.

העיון באתר ביטאון ח"א בחלק העוסק במלחמות ישראל, מצומצם בפרטיו ולא מוסיף הרבה מידע. ייתכן ובתוך מעט הגליונות של הביטאון ניתן למצוא מידע נוסף, אך פונקציית חיפוש אין שם.

פורסם

מראשית 1958 עד ראשית 1960 שרתתי כמ"מ ביחידת סיור בנגב והיינו טסים הרבה עם אנשי הטייסת הקלה במשימות תצפית. היו להם אז פייפר-קאב (אותו זה שישנו ב- FS2004 ).

בפסח 1959 נהרגו נער ונערה, שהשתתפו בטיול אחת מתנועות הנוער למצדה, בירי מסתורי. הם הלכו כמה מאות מטרים אחרי טור המטיילים וכשחזרו לחפש אותם מצאו אותם ירויים. ההשערה הייתה שמבצעי הרצח היו בדואים מדרום הר חברון. פיקוד הדרום הוציא סיור אוירי לחיפוש הרוצחים. הטייס נחת בבסיס האם שלנו ואסף את הקצין התורן ביחידה שלנו לטיסה. לא עברו 20 דקות והמטוס התרסק בתוך אחד מנחלי מדבר יהודה כאשר מכת רוח הסיטה אותו אל צלע הואדי. הטייס והקצין מהיחידה שלנו נהרגו במקום.

למה אני מספר לכם את זה. א.- בגלל שמדברים על הטייסת הקלה של אז וב.- מכוון שבאותו חג אני הייתי משובץ לתפקיד קצין תורן, אבל החבר שנהרג ביקש ממני להתחלף איתו מאחר והיה לו ארוע משפחתי בחג השני. צריך גם מזל בחיים - שכל לא מספיק. שתהיו לי בריאים.

פורסם

טעות עידו .

אופירה זה בסיס צבאי ,שלא קשור לחיל האוויר .

בסיס חיל האוויר אופיר (בח"א 29).מהבסיס הזה הוזנקו הפנאטומים הישראליים,

בבוקר ה 4/7/1976 להגנה על מטוסי ההרקולס שחזרו מפעולת "כדור הרעם",מבצע אנטבה.

אם אינני טועה גם זה היה בסיס כוננות של פאנטומים,שנועד להגן על מטוסי אל על שטסו לאפריקה ושחזרו משם .

(הוצבו בבסיס פאנטומים לאחר שהפלנו מטוס לובי שחדר לסיני -נראה לי בואינג 727)

זה המידע שיש ברשותי,אם לעופר יש עוד מידע,אשמח לדעת .

אופירה, לא אופיר.
פורסם
טעות עידו .

אם אינני טועה גם זה היה בסיס כוננות של פאנטומים,שנועד להגן על מטוסי אל על שטסו לאפריקה ושחזרו משם .

אופירה, לא אופיר.

כן ברשותי פנקס חיסונים שאומר שהכתובת שלי היא: רחוב בלוך 8 דירה 14 באופירה... מספיק טוב לך ?

לא אמרתי שאין בסיס אופיר, יכול להיות, אמרתי שאופירה היא שרם א-שייח

פורסם

עידו, כאשר מצטטים חלק נבחר מטקסט, עלול ההקשר שהושמט לשנות את משמעות הדברים. אני מניתי בסיסי טיסה מהם פעלו מטוסי טייסת הגמל המעופף אחרי יום כיפור, לא ערים, והם חנו באופיר.

רפאל, ח"א השתמש באופיר כבסיס קדמי לביצוע משימותיו, והצבת מטוסים בו היתה לפי צרכים אלה, ובנוסף הוא שרת את מרש"ל (מרחב שלמה) למשימות תובלה שונות. כך למשל היה מסוק מביא תספוקת ומחליף חיילים שגרתית במספר ראשי צוקים והרים עליהם הוצבו כל מיני מתקנים צה"ליים, ושהיו ללא דרך כלשהי, עקב האופי המצוקי של השטח. המפורסם שבהם נקרא נבו.

במלחמת כיפור נפגעה תחנת המכ"מ של ח"א מטיל קלט מצרי. בשנות ה- 70 נספו שני חיילים בטביעה בעת שיטפון בבסיס (במרכזת הטלפון התת-קרקעית). ביום כיפור היה אמיר נחומי מוביל רביעית פנטומים שהוצב באופיר וביצע מספר משימות מרתקות שחלקן פורסמו בביטאון ח"א.

אני ביצעתי מספר מבצעים בשטחי אויב וכוננויות באוויר כאשר בסיס המוצא הקדמי היה אופיר.

בחזרה לטייסת הקלה. במלחמת קדש הופל יונתן אטקס בעת תקיפת ראס נצראני במטוס מוסטנג, פייפר של טייסת הגמל המעופף ניסה אך לא הצליח לחלצו ויונתן שהה כמה חודשים בשבי המצרי. באותו זמן ואיזור הופל מפקד טייסת מיסטר, רס"נ בנימין פלד, לימים מפקד ח"א, וחולץ בפייפר של הטייסת. אלוף פיקוד דרום במלחמת קדש, אסף שמחוני נהרג בתאונת פייפר של הטייסת שנסחף נמנתיבו בלילה והתרסק בדרום מיד לאחר קדש. הטייסת עסקה במבצעים חשאיים באותה תקופה, המפורסם שבהם נקרא ירקון. בשנות החמישים נערך מפגן צה"לי כלשהו בחוף הכינרת ליד קיבוץ מעגן, במהלכו הפגין טייס מהטייסת הרמת איגרת בפייפר. הטייס פגע בבמת המוזמנים ונהרגו מספר אנשים.

טעות עידו .

אופירה, לא אופיר.
פורסם
בשנות החמישים נערך מפגן צה"לי כלשהו בחוף הכינרת ליד קיבוץ מעגן, במהלכו הפגין טייס מהטייסת הרמת איגרת בפייפר. הטייס פגע בבמת המוזמנים ונהרגו מספר אנשים.

המפגן היה לרגל 25 שנה לצניחה באירופה הכבושה בזמן מלה"ע ה-II (ע"ע חנה סנש). סבא שלי היה מהצנחנים ההם והוזמן לכנס אבל בעקבות הפצרותיה של סבתי הוא נשאר בבית (למה הפצירה - לא נדע. היא טוענת שהיתה לה תחושה לא טובה. לדעתי היא סתם לא רצתה אותו רחוק מהבית). הטייס היה אמור לבוא מכיוון הכינרת ולזרוק איגרות עם מצנחים קטנים לקהל. כמה מהמצנחים נתפסו בגלגל המטוס והטייס פתח את הדלת כדי לנסות לשחרר אותם בידו תוך כדי טיסה. כשהביט שוב קדימה כבר היה מאוחר מידי והוא התרסק לתוך הקהל. כמה מחבריו של סבי ששרדו את הלחימה בשטחי אירופה הכבושה נהרגו במקום. הטייס אגב, יצא ללא פגע.

איך אמר זאב - צריך גם מזל. תשאלו את סבא שלי.

פורסם

אמיר נחומי לא השתתף בהתקפת הכור הגרעיני "אוסיראק" ב 1981 ?

מוכר השם הזה,אמר לו רופא חיל האוויר רב סרן : "תחזור כתתחיל להתגלח" .

לאחר מלחמת ששת הימים בה שירת בחיל השיריון,חזר לחיל האוויר,האלוף עברי

היה מפקד בית הספר לטיסה,קיבל אותו,ובמלחמת יום הכיפורים,הפיל 28 מיגים

ביחד עם עוד כמה פאנטומים.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...