אורח פורסם פברואר 18, 2004 דיווח פורסם פברואר 18, 2004 ראיתי ש LCCC_CTR באויר והחלטתי לספק לו קצת תעסוקה. כמוני היה גם EBS שיצא מנתב"ג ןעוד שניים שהיו בלארנקה. EBS היה 737-700 ואני עם ה EBS עצמו 757-200 של אלעל. קיבלנו מ VELOX לרדת ל 1500 רגל ב SOBOS כאשר EBS מקבל גובה ישיר 1500 ואני ירידה במדרגות. ציפיתי שאחד משניינו יוכנס להולד איפה שהוא בדרך כדי שנוכל לנחות בשלום, אך לא כך היה. מ SOBOS קיבלנו וקטורים ל ILS22 כאשר המרחק ביננו לא גדול במיוחד וה TCAS שלי צועקת עלי שיש לי מטוס מולי. EBS קיבל אישור נחיתה ואני קיבלתי הנמכה לפי ה GS. ראיתי שאם אני לא יורד למהירות מינמלית, אני דורס את EBS. ירדתי ל 152 קשר עם מדפים מלאים בחוץ + כמובן הגלגלים ושאלתי את הפקח האם להמשיך בגישה (בעין אני רואה ש EBS עדיין לא נחת) ואני משהו כמו 5-10 מייל מהמסלול. הפקח אישר לי נחיתה :shock: עברתי למנואל מלא, נגיע על הזברה, רוורס מלא + צעצורים ו EBS חתך ימינה מהמסלול (לא על קושרת ד"א) ואני עובר ממש לידו, לתשואות הפקח הקפריסאי. מרוב הלם, שכחתי לקחת תמונות :cry: היה דיי נחמד למען האמת אבל אני מקווה שבאמיתי הם לא כך. השאלה היא איך מעבירים להם משוב לגבי ארוע כזה ? אצלנו אני בטוח שהינו מקבלים הולדים או לפחות הליכה סביב. לילה טוב לכולם, רן.
hagay פורסם פברואר 18, 2004 דיווח פורסם פברואר 18, 2004 אני חושב שהיית תריך מיוזמתך להודיע על missed approach כל עוד יש מטוס על המסלול
Levon Melik פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 לדעתי אתה פישלת יותר מהפקח,כי כקברניט של המטוס אתה לא היית צריך להיכנס בכלל למצב המסוכן הזה אם שמת לב שהמטוס שלך קרוב מאוד למטוס השני. היית צריך להודיע לפקח שקיימת סכנת התנגשות ולהיכנס לריתוק בעצמך או להמשיך ציר מסלול בגובה ההקפה. אסור להיסתמך על הפקח עם עיניים עצומות,ותמיד צריך לפתוח עיניים ולא להסס להגיד לפקח שהוא טעה ויכול לגרום לתעונה,הוא גם בן אדם ויכול לטעות. האחריות על המטוס היא על הטייס ולא על הפקח!
אורח פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 צודק :cry: כששאלתי את הפקח האם להמשיך בגישה, זה היה כבר דיי קרוב ל TD, הוא אישר כך שהבנתי ש EBS פינה מסלול. כשכבר ראיתי ש ELB מפנה היתי כבר במינימה. עד היום לא היתי במצב כזה, לכן גם הצגתי את מה שקרה ... תודה, רן.
golan73 פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 אני הייתי EBS :? וברחתי מהמסלול כל עוד נפשי בי
yossid פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 LCCC_CTR ראה "24" ובגלל זה לא שם לב למה שקורה אצלו במרחב
golan73 פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 yossid פורסם: חמישי פבר' 19, 2004 3:39 pm נושא ההודעה: -------------------------------------------------------------------------------- LCCC_CTR ראה "24" ובגלל זה לא שם לב למה שקורה אצלו במרחב אתה יכול להסביר?? ומה זה TCAS ?
Gal פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 24 זאת תוכנית טלויזיה. (אני חושב שזאת הכוונה לא?) וTCAS אני לא זוכר את ראשי התיבות אבל זה מכ"ם שיש במטוס (במציאות) והוא נותן לך את תמונת האיזור מבחינת מטוסים (כמו ראדר של פקח)
yossid פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 גולן, "24" זו סידרת מתח שמשודרת בערוץ 10 ביום רביעי בשעה 21:45. גם אני חשבתי לטוס אתמול בערב וראיתי שיש פיקוח בקפריסין, בשעה 21:15 (אם אני לא טועה) ראיתי אותך ואת רן יוצאים מישראל לכיוון קפריסין. אם הייתי מבצע טיסה הייתי מפסיד את "24" ולכן ויתרתי. האמירה שלי היתה הלצה והתאימה למה שרן ואתה סיפרתם (וגם לשעה). יוסי
Oren Geva פורסם פברואר 19, 2004 דיווח פורסם פברואר 19, 2004 לא קולטים ערוץ 10 בקפריסין - הוא לא משדר באויר. אולי הוא ראה בערוץ 1 שירה בציבור עם יוני רועה. את זה הוא קולט שם! בכל און, חשוב לזכור - אתה מפקד המטוס! הפקח הוא כלי עזר חשוב, אבל האחריות על המטוס והנוסעים היא שלך בלבד.