Opher Ben Peretz פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 שלום, פורומי החטיבה מהווים מקום מפגש למאות רבות של ישראלים, צעירים וגם ותיקים. נוצרה אווירת צוות, וכדאי לנצל אותה מצד אחד ולאפשר מצד שני הכנסת תוכן נוסף מעבר לקיים, בעיקר תכנים חינוכיים וכאלה שאינם קשורים ישירות לתחום החטיבה אלא לאנשים עצמם. זו הזדמנות להרחיב אופקינו ולעסוק בנושאים נוספים תוך ניצול המסגרת החברתית, האווירה החברותית והגיוון הרב של רקע, ניסיון והשקפת החברים. רעיון זה יתרום עם הזמן להתפתחות והתגבשות דמות אדם, טייס ובקר טובה יותר. אני למשל חושב שנכון לדון בצוותא, בעיקר עם נוער המתקרב לגיל הגיוס ומתבגר באישיותו, בנושאים כגון האם תורנות בחג היא עונש, במלים שנשמעו כאן שאיני משתמש בהן- באסה, או שאזרח ישראל שהגיע לפרקו, צריך לתת שירות לאומי לא רק לפי חוק אלא גם לפי צדק חברתי, וטוב יעשה אם ירגיש בכך שליחות וכבוד לשרת את האומה, במקום לבכות כי האחרים בבית והוא מסכן נצרב בשמש התורנות. הפורום המוצע יהיה: שם- MEMBER CHAT אופי- UNMODERATED. למה? לחנך אנשים לחשוב ולפעול בלי שמשטרה מרחפת מעל נשמתם וקובעת מה מותר ומה אסור. פעילות "שיטור" בסגנון זה, שכמעט קובעת ליחיד מה מותר לחשוב ומה לא, מתעמתת עם האינטרסים של אלה שלמענם היא פועלת. עדיף "שיטור" או ליתר דיוק ניהול עצמי, זה חינוך! מטרות- א. העברת תכנים שאינם קשורים ישירות לתעופה, המעניינים את החברים. אתן דוגמא: מפגש כדורגל אינו שייך לתעופה אלא מהווה תחום עניין אחר של החברים, ולכן הוא ראוי להיות חלק פעיל של הווי חברי החטיבה. הוא אינו שייך ל- GENERAL שבהגדרה מיועד לתחומי פעילות החטיבה. ב. חינוך למשטר עצמי. ג. ניצול מסגרת חברתית פעילה להרחבת אופקים, ולהעברת מסרים חינוכיים וערכיים. אבקש מהחברים להתייחס, ולאחר מכן מהנהלת החטיבה והאיזור לשקול ליישמה בהתאם למשוב ובמגבלות הניתן והמותר. תודה.
yoni revivo פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 מצוין לפי דעתי. המקום הזה כבר זמן רב מהווה בית נוסף למאות אנשים, מעבר לתחום המקורי לו יועד. מקווה שיצא לפועל.
אורח פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני לא בטוח שזה שייך ו/או רלוונטי. פורומים כאלה קיימים במקומות רבים, על כל נושא שבעולם, אפשר לפתוח פורום כזה בקלות בוואלה, נענע, הייד פארק וכו'. אני לא בטוח שאתר ואטאיל הוא המקום לדון בדברים אלה.
אורח פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני דווקא מסכים עם עופר ויש מקום לפורום Off Topic בין הפורומים של VATIL. הקהילה שלנו גודלת מיום ליום, רובנו אסף הרבה חברים חדשים ועושים דברים רבים בייחד מעבר לתחביב שלנו ותמיד יש מקום לדבר על נושאים מעבר לתעופה. מה גם שפורום כזה ינקה את הפורום הראשי מדברים שלא קשורים לתחביב. דבר זה קיים בהרבה מאוד פורומים אחרים שאני שותף להם, פורומים שמתמחים בתחום מסויים וגם שם נוצרה דרישה לפורום פתוח לכל נושא מעבר לנושא הפורום הראשי.
Moshe Mizrahi פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני חושב שהערך המוסף יהיה גדול, ויוסיף לאיכויות האחרות שכבר יש כאן :!: לכאורה זה נשמע קצת לא שייך, אבל לא הייתי פוסל על הסף. פריצות הדרך הגדולות בהיסטוריה החלו מרעיונות שהיו נראים לא הגיוניים בהתחלה אפשר לתת לזה הזדמנות ולראות איך זה עובד. בהצלחה עופר
אורח פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 Ran - VATIL6 כתב: אני דווקא מסכים עם עופר ויש מקום לפורום Off Topic בין הפורומים של VATIL.הקהילה שלנו גודלת מיום ליום, רובנו אסף הרבה חברים חדשים ועושים דברים רבים בייחד מעבר לתחביב שלנו ותמיד יש מקום לדבר על נושאים מעבר לתעופה. מה גם שפורום כזה ינקה את הפורום הראשי מדברים שלא קשורים לתחביב. דבר זה קיים בהרבה מאוד פורומים אחרים שאני שותף להם, פורומים שמתמחים בתחום מסויים וגם שם נוצרה דרישה לפורום פתוח לכל נושא מעבר לנושא הפורום הראשי. אבל פורומים אחרים הם לא פורומים ישראליים. אין לי שום דבר נגד אוף טופיק, אני אפילו חושב שהתייחסות מנהלי הפורום לעניינים האלה כאן מוגזמת בהחלט - מצוטטים כאן חוקים שאני לא זוכר שכתבתי! אני מאמין שאם יהיה פורום כזה אני גם אקח בו חלק פעיל, פשוט כי אני נהנה מהויכוח עצמו. אבל אני חושש שפורום כזה יהפוך כאן מהר מאוד לפורום העיקרי בו תתנהל רוב פעילות הפורום הזה. וואטאיל קיימת בשביל מטרה מסויימת, והיא לא דיונים כלליים לנוער לפני צבא.
אורח פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 Oren Geva כתב: Ran - VATIL6 כתב: אני דווקא מסכים עם עופר ויש מקום לפורום Off Topic בין הפורומים של VATIL.הקהילה שלנו גודלת מיום ליום, רובנו אסף הרבה חברים חדשים ועושים דברים רבים בייחד מעבר לתחביב שלנו ותמיד יש מקום לדבר על נושאים מעבר לתעופה. מה גם שפורום כזה ינקה את הפורום הראשי מדברים שלא קשורים לתחביב. דבר זה קיים בהרבה מאוד פורומים אחרים שאני שותף להם, פורומים שמתמחים בתחום מסויים וגם שם נוצרה דרישה לפורום פתוח לכל נושא מעבר לנושא הפורום הראשי. אבל פורומים אחרים הם לא פורומים ישראליים. אין לי שום דבר נגד אוף טופיק, אני אפילו חושב שהתייחסות מנהלי הפורום לעניינים האלה כאן מוגזמת בהחלט - מצוטטים כאן חוקים שאני לא זוכר שכתבתי! אני מאמין שאם יהיה פורום כזה אני גם אקח בו חלק פעיל, פשוט כי אני נהנה מהויכוח עצמו. אבל אני חושש שפורום כזה יהפוך כאן מהר מאוד לפורום העיקרי בו תתנהל רוב פעילות הפורום הזה. וואטאיל קיימת בשביל מטרה מסויימת, והיא לא דיונים כלליים לנוער לפני צבא. מי אמר שהפורומים האלה לא ישראלים ?? אחד מהם הוא פורום שאני חבר בו יותר מ 6 שנים !!! ואף בחלק מהזמן ניהלתי אותו, פורום פורמולה 1 הישראלי. שם דיוני ה offtopic מבוצעים במקביל ולא מורידים מכמות הדיונים בנושאים הרלוונטים לפורומי הספורט המוטורי. ושם יש אנשים לא פחות אמוציונלים מהחברים שלנו פה.
Eldar Sella פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני חושב שזה רעיון לא כל כך טוב כיוון שכרגע ואטיל מושך אנשים שבאמת רוצים לטוס ברמה מקצועית ככל האפשר. ברגע שייפתח פורום OFF TOPIC, יירשמו לכאן אנשים שתעופה בכלל לא מעניינת אותם, ופשוט יגיבו סתם וזה יהיה מיותר.
רפאל פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני בהחלט תומך בהצעה . פורום General גדל מיום ליום בנושאים שלפעמים כלל לא קשורים לתעופה . ויש מקום לפתוח פורום כמו שהוצע כאן .
danb2000 פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 לגבי ה-Off Topic לא בטוח כרגע שיש לי דעה לכאן או לכאן - מצד אחד צודק עופר, יש פה קבוצה גדולה של אנשים שנפגשים (וירטואלית ומעשית) על בסיס של תחום עניין / תחביב משותף ובאמת למה לא לנצל את הפלטפורמה של הפורום כדי להציע עוד נושאים לדיון וגם לנתב לפורום מיועד נושאים שאינם קשורים ישירות לתחום וואטיל. מצד שני אני נוטה להסכים עם דעתו של אורן (מצטער אורן :wink: אני יודע שהיית מעדיף וויכוח ) להלן: ציטוט אבל אני חושש שפורום כזה יהפוך כאן מהר מאוד לפורום העיקרי בו תתנהל רוב פעילות הפורום הזה. וואטאיל קיימת בשביל מטרה מסויימת, והיא לא דיונים כלליים לנוער לפני צבא. בקיצור אני לא סגור על העניין ואם אשנה את דעתי כמובן שאתבטא פה בעניין. אבל.... הסיבה העיקרית שאני מגיב פה היא כדי לנצל את העובדה שמדברים על הרחבת הפורום. אני בדעה שחסר פה מאד פורום הדרכה פרופר :!: :!: :!: . נכון שיש את מחלקת ההדרכה שמשקיעה המון ומתחזקת ומעדכנת את "אגף ההדרכה" באתר החטיבה, אבל כמות השאלות הקשורות בנושאי טיסה "טהורים" (במובן הרחב: הטסה, ניווט, מכשירים, תפעול מטוסים, מז"א וכו') היא גדולה מאד ואינה "מתפזרת" נכון בין הפורומים השונים. לדוגמה: אני טורח בימים אלה על כתיבת מדריך לטכניקת ניווט מסויימת ולכשאסיים אני בדילמה באיזה פורום ראוי לפרסם זאת. ועוד דוגמה: היכן הייתם מפרסמים שאלה בנושא "חימום קרבורטור בסרק" (סתם משהו ששלפתי ברגע - אבל הבנתם את הפרינציפ). "תמיכה" מיועד בעיקר לתמיכה טכנית של הסימ' והמחשב, "ATC" מיועד יותר לנושא פיקוח ונהלי תעבורה / בטיחות, "IFS" הוא אומנם הדרכתי באופיו אך מרכז אליו בעיקר את תלמידי הביה"ס ומשמש גם כלוח הודעות מכוון עבורם, וג'נרל הוא... ג'נרל. אולי, ופה אני חוזר לנושא המקורי של השרשור, אם יהיה פורום הדרכה אז הג'נרל יהיה "יותר פנוי" גם ל-Off Topic. מה דעתכם :?: :?: :?:
mickey lip פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 בכללית אני בעד . יש לי בעיה עם נושאים פוליטיים היכולים לצוץ ואשר ברוב המקרים נגררים לויכוח ועלולים להסתיים לא יפה. החטיבה היא חלק מגוף שנקרא VATSIM שאינו מערב פוליטקה למיטב ידיעתי , וזה יכול להוות מכשול. פורום לדיונים כללים הוא רעיון מצויין , השאלה מה הוא מכיל ומה מותר ואסור בו.( לא רצינו שיטור נכון? אבל אולי לא תהיה ברירה.) מקום להרמת מפגשי חברה או כל נושא אחר יכול להיות מצויין , כנ"ל להרחבת אופקים בנושאים שונים.
Ido Rosenthal פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אני עדיין מנסה להבין על מה ידברו באותו פורום OFF TOPIC. הרי פוליטיקה היא מחוץ לתחום, מפגשים כמו שעופר הציע זה משהו שקורה פעם בחודש אולי ולא יקרה כלום אם זה יופיע בפורום GENERAL (אותו כנ"ל לגבי מזל טובים וחג שמח). הדוגמא הספציפית שאתה נתת עופר בנוגע לנושא שעלה פה לא מזמן, לפי איך שאותו דיון התפתח, אנחנו נקבל פורום שבו יש תקיפות אישיות של חבר אחד על חבר שני ולא יהיה נעים להיות פה. מה שכן אני מסכים שיש מקום להוריד קצת את הרסן בפורום GENERAL ולתת לנושאים שלא נוגעים רק לVATSIM לעלות פה מדי פעם.
אורח פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 danb2000 כתב: לגבי ה-Off Topic לא בטוח כרגע שיש לי דעה לכאן או לכאן - מצד אחד צודק עופר, יש פה קבוצה גדולה של אנשים שנפגשים (וירטואלית ומעשית) על בסיס של תחום עניין / תחביב משותף ובאמת למה לא לנצל את הפלטפורמה של הפורום כדי להציע עוד נושאים לדיון וגם לנתב לפורום מיועד נושאים שאינם קשורים ישירות לתחום וואטיל.מצד שני אני נוטה להסכים עם דעתו של אורן (מצטער אורן :wink: אני יודע שהיית מעדיף וויכוח ) להלן: ציטוט אבל אני חושש שפורום כזה יהפוך כאן מהר מאוד לפורום העיקרי בו תתנהל רוב פעילות הפורום הזה. וואטאיל קיימת בשביל מטרה מסויימת, והיא לא דיונים כלליים לנוער לפני צבא. בקיצור אני לא סגור על העניין ואם אשנה את דעתי כמובן שאתבטא פה בעניין. אבל.... הסיבה העיקרית שאני מגיב פה היא כדי לנצל את העובדה שמדברים על הרחבת הפורום. אני בדעה שחסר פה מאד פורום הדרכה פרופר :!: :!: :!: . נכון שיש את מחלקת ההדרכה שמשקיעה המון ומתחזקת ומעדכנת את "אגף ההדרכה" באתר החטיבה, אבל כמות השאלות הקשורות בנושאי טיסה "טהורים" (במובן הרחב: הטסה, ניווט, מכשירים, תפעול מטוסים, מז"א וכו') היא גדולה מאד ואינה "מתפזרת" נכון בין הפורומים השונים. לדוגמה: אני טורח בימים אלה על כתיבת מדריך לטכניקת ניווט מסויימת ולכשאסיים אני בדילמה באיזה פורום ראוי לפרסם זאת. באתר ההדרכה של החטיבה ולינק בפורום הראשי ועוד דוגמה: היכן הייתם מפרסמים שאלה בנושא "חימום קרבורטור בסרק" (סתם משהו ששלפתי ברגע - אבל הבנתם את הפרינציפ). פורום סקסולוגיה תפוז ???? "תמיכה" מיועד בעיקר לתמיכה טכנית של הסימ' והמחשב, "ATC" מיועד יותר לנושא פיקוח ונהלי תעבורה / בטיחות, "IFS" הוא אומנם הדרכתי באופיו אך מרכז אליו בעיקר את תלמידי הביה"ס ומשמש גם כלוח הודעות מכוון עבורם, וג'נרל הוא... ג'נרל. אולי, ופה אני חוזר לנושא המקורי של השרשור, אם יהיה פורום הדרכה אז הג'נרל יהיה "יותר פנוי" גם ל-Off Topic. מה דעתכם :?: :?: :?:
Meitar Lugasi פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 רן אתה גדול רעיון מצוין! תמיד קיוויתי שיפתח אוף טופיק בואטיל, אבל לא העלתי את הנושא כי זכור לי שמישהו מצוות ההנהלה (לא זוכר מי בדיוק) פסל את האפשרות בעבר. בכל מקרה אני בעד!
Niv Malin פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 רעיון מצויין! יהיה אפשר לדבר על תחביבים אחרים חוץ מטיסה....
Ran Bonfil פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 Mickey Lip כתב: בכללית אני בעד .יש לי בעיה עם נושאים פוליטיים היכולים לצוץ ואשר ברוב המקרים נגררים לויכוח ועלולים להסתיים לא יפה. החטיבה היא חלק מגוף שנקרא VATSIM שאינו מערב פוליטקה למיטב ידיעתי , וזה יכול להוות מכשול. פורום לדיונים כללים הוא רעיון מצויין , השאלה מה הוא מכיל ומה מותר ואסור בו.( לא רצינו שיטור נכון? אבל אולי לא תהיה ברירה.) מקום להרמת מפגשי חברה או כל נושא אחר יכול להיות מצויין , כנ"ל להרחבת אופקים בנושאים שונים. מילה במילה.
Boeing744 פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 לפי דעתי הרעיון לא מוצלח כ"כ, מצד אחד לפעמים קיים רצון לפתוח בדיון שלא קשור לתעופה, וזה יכול להיות נושא נחמד, כמו: מזג האויר הסוער והמיני טורנדו שהיתה בארצנו. מצד שני, יש כאן אלמנט של "ללא שיטור" ואני מריח פה התנצחויות של אנשים מסויימים על אנשים אחרים וזה לא טוב. מפגשי חברה - נדונו מאז ומתמיד בפורום GENERAL ככה שאין סיבה לפתוח איזור נוסף בפורום למען זה. כמו שנאמר פה אצל אחד המגיבים, לדיונים אחרים, ישנם פורומים מתאימים, וVATIL נוצרה למען העיסוק בתעופה בלבד ולא למען לחנך את הדור הבא לאהוב את הצבא או המדינה.
×�פיק פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 אחלה רעיון. בהחלט רכשנו לנו חברים ואנו עושים דברים הרבה ומעבר לתעופה ולILS. יש מקום לפורום פחות רשמי עם פחות סינון של הודעות (ואני לא מדבר על לצא לסנן דיבור מלוכלך ודברים כאלו, אלא דברים שלא עוסקים בתעופה) תומך ברעיון!!
ha5mvo פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 Oren Geva כתב: Ran - VATIL6 כתב: אני דווקא מסכים עם עופר ויש מקום לפורום Off Topic בין הפורומים של VATIL.הקהילה שלנו גודלת מיום ליום, רובנו אסף הרבה חברים חדשים ועושים דברים רבים בייחד מעבר לתחביב שלנו ותמיד יש מקום לדבר על נושאים מעבר לתעופה. מה גם שפורום כזה ינקה את הפורום הראשי מדברים שלא קשורים לתחביב. דבר זה קיים בהרבה מאוד פורומים אחרים שאני שותף להם, פורומים שמתמחים בתחום מסויים וגם שם נוצרה דרישה לפורום פתוח לכל נושא מעבר לנושא הפורום הראשי. אבל פורומים אחרים הם לא פורומים ישראליים. אין לי שום דבר נגד אוף טופיק, אני אפילו חושב שהתייחסות מנהלי הפורום לעניינים האלה כאן מוגזמת בהחלט - מצוטטים כאן חוקים שאני לא זוכר שכתבתי! אני מאמין שאם יהיה פורום כזה אני גם אקח בו חלק פעיל, פשוט כי אני נהנה מהויכוח עצמו. אבל אני חושש שפורום כזה יהפוך כאן מהר מאוד לפורום העיקרי בו תתנהל רוב פעילות הפורום הזה. וואטאיל קיימת בשביל מטרה מסויימת, והיא לא דיונים כלליים לנוער לפני צבא. It all depends on how exactly you define the purpose of these forums Oren. From a narrow point of view, people like me don't belong here - since I never fly online. In terms of information, well, there are more than one site that is at least as informative as this one. What's unique about this place is that its the only get-together joint of the ISRAELI flightsim COMMUNITY, and it is that sense of COMMUNITY that I would like to see developing. You might be right in your observation regarding the popularity of an off-topic section. From my own experience with "Project Tupolev"s forums the off-topic sections are amongst the most popular ones (the russian "Bar" section is extremely busy, less so the english "hangar talk" ) but they don't seem to replace, or come instead of the related stuff.
ha5mvo פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 ציטוט יש כאן אלמנט של "ללא שיטור" ואני מריח פה התנצחויות של אנשים מסויימים על אנשים אחרים וזה לא טוב. IMO, Yaniv, policing should be kept to the very minimum - or idealy not be there at all. you'll be surprised to see, that a good, co-operative atmosphere can go a long way.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 4, 2006 מחבר דיווח פורסם מאי 4, 2006 א. הרעיון שלי הוא שהאנשים והלחץ הקבוצתי הם שיקבעו את הנורמות, זהו אקט חינוכי PAR EXCELENCE. ב. באשר למותר ואסור, מתוך VATSIM CODE OF REGULATIONS: §6.03 Prohibited Conduct In addition to the terms set forth in Article VI., §6.02 above, a member of VATSIM.net is subject to removal, temporary suspension, formal suspension or permanent expulsion from VATSIM.net for prohibited conduct. Prohibited conduct includes, but is not limited to, the following: A. The use of the VATSIM.net network by any member or individual to threaten, harass, abuse, intimidate, stalk or to otherwise violate the legal rights, including rights of privacy and publicity, of other members or individuals logged on to the VATSIM.net network; B. The use of the VATSIM.net network by any member or individual to publish, post, distribute or disseminate any defamatory, infringing, obscene, vulgar, profane, or other unlawful material or information; תמצית תקנה זו הינה," ואהבת לרעך כמוך!" כך הכל מותר. האיסור הנו לפגוע בזולת והמלל מגדיר את סוגי הפגיעה האסורה. אם נאסור פורום חופשי כי יקום מישהו שישבור חוקים אלה, או שנשית משטרה ש"תעצור" אותו, מה עשינו חינוכית? המשכנו את הדרך הנלוזה בה מתקיימת חברתנו בימים אלה, במקום שאנחנו כאן נרים את הרף. שום רב-בריח לא ימנע מבריונות לחגוג. אני מציע להסיר את הבריונות בדרך של יצירת נורמה חברתית שבריונות פה לא תוכל להתקיים. לאלה שחששו כי יחדרו עקב כך גורמי חוץ לפורום: א. הם עושים זאת גם כיום. ב. אולי בהמשך יצטרפו לכדורגל ששי ומשם לחד"ב. ג. נהפוך בריונות לבלתי רצויה ובלתי מקובלת בדרך האמורה, ואותם מוכי גורל ינדדו די מהר לטריטוריה יותר נוחה עבורם. דוגמא מתמונה הפוכה: פורום תעופה קלה- שם בריונות היא נורמה ולכן אנשים טובים או שייתעלמו (רע מאוד, זה מה שקורה אצלנו בחברה, כל אחד על סיר הבשר שלו והחגיגה נמשכת) או שייעלמו, ואז האלמנטים השליליים משתלטים. כך זה נראה לי, לכן אין לי כל עניין באותו פורום ולא משנה כמה קברניטים יכתבו בו כי באווירה ההיא לא לומדים, לא נהנים, ולא רצוי לחפש חברים. Mickey Lip כתב: בכללית אני בעד .יש לי בעיה עם נושאים פוליטיים היכולים לצוץ ואשר ברוב המקרים נגררים לויכוח ועלולים להסתיים לא יפה. החטיבה היא חלק מגוף שנקרא VATSIM שאינו מערב פוליטקה למיטב ידיעתי , וזה יכול להוות מכשול. פורום לדיונים כללים הוא רעיון מצויין , השאלה מה הוא מכיל ומה מותר ואסור בו.( לא רצינו שיטור נכון? אבל אולי לא תהיה ברירה.) מקום להרמת מפגשי חברה או כל נושא אחר יכול להיות מצויין , כנ"ל להרחבת אופקים בנושאים שונים.
Yahav Barzilay פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 רעיון מעולה עופר אין ספק שקשרי הידידות כאן בין החברים נרקמים במהירות, ואנשים כאן נקשרים אחד לשני והקשר בין אחד לשני הוא על בסיס יומי של טלפונים. למרות שאנחנו מרוחקים מאות קילומטרים אחד מהשני, ואנחנו לא מתערבבים אחד עם השני בעיסוקים אחרים של היומיום חוץ מנושא התעופה, הקשרים בין החברים רק הולכים ומתהדקים. מסכים מילה במילה עם עופר, פורום אוף טופיק, עם קצת הרחבת אופקים מחוץ לנושא התעופה, וקצת דיבורים חוץ מזה וכל האירגוני מפגשים, ILS אלעל וכו.. מקום מצויין להיכתב בפורום הנ"ל. עם זאת אני גם מסכים על ה"שיטור" או נקרא לזה אכיפת הסדר בפורום המדובר צריכה להיות קצת פחות מרוסנת, וקצת להוריד את הדיסטנס. בקיצור מעולה, אשמח אם זה יצא לפועל. סופה"ש נעים
Boeing744 פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 רבותי, פה זה פורום העוסק בתעופה (או שאמור לעסוק בכך). אתם רוצים פורום כללי על נושאים של לפני גיוס או למה חייל שנשאר שבת ממלא את שליחות האומה, תפתחו טופיק בתפוז.
אריק א. פורסם מאי 4, 2006 דיווח פורסם מאי 4, 2006 צריך באמת לשקול את הנושא. דעתי בכלליות: אינני חושש מכניסת גורמי חוץ, אך זהו בהחלט מקום בו דיונים יכולים ביתר קלות להתדרדר לויכוחים, התנצחויות ובמקום גיבוש אנו עלולים לקבל את ההפך. רמתו הגבוהה של הפורום וחבריו נובעת גם מהנושאים בהם אנו עוסקים. נושאים אחרים עלולים להוציא אותנו כיוון - אולי טוב, אולי פחות. ישנה כמובן חשיבות לפיתוח הפן החברתי - אך לא בטוח כי הוספת מדור נוסף תעשה זאת(בחזקת "כל המוסיף, גורע" :?: ). סופ"ש נעים! אריק