עבור לתוכן
Or Netzer

***מטס לזכרו של זאב קהן ז"ל 12 במאי 1900-2200 זמן מקומי

Recommended Posts

פורסם

סיום מתוק לשנתיים בתפקידי כאחראי אירועים.

תודה לכל מי שבא לטוס , נהניתי לראות את השמיים מלאים בירוקים מהמרכז ועד הצפון.

תודה לפקחים שעשו עבודה נפלאה.

פורסם

החטיבה הכי מקצועית ברשת!

בדיוק אמרתי לחברה שלי (לא שזה ממש מעניין אותה) שהטיסה שעשיתי היא 1 ל-1 בדיוק כמו במציאות. חיפה->ש"ד בנמוך.

ניב משלח אותי מחיפה, אמיר מנצח על כולם בפלוטו ואורן מקבל אותי במגדל ש"ד.

חבר'ה אתם תותחים! אחד אחד!

אורן- ח"ח עצבני על ההפרדות בהקפה! היה אליפות אולימפית!!!

תודה חבר'ה! :D:D:D

פורסם

היה בהחלט ערב מרשים ביותר

עשיתי טיסה נהדרת משדה דב לחיפה, ושלצערי הסתיימה בהתרסקות לתוך אובייקט לא קיים על מסלול 34 (פאק בסינרי אצלי). הסינרי של ראש פינה אכזב ולא הצלחתי לבצע את הטיסה שרציתי, אז בלית ברירה חזרה חזרה מחיפה לשדה דב

אבל השמיים היו מלאים (גם בעננים נמוכים) והיה בהחלט מרשים כל התנועה.

שרק נזכה לעוד אירועים כאלה!

פורסם

היה מדהים!

במיוחד בטיסה ראשונה VFR עם פיקוח בהתחלה היה מלחיץ אבל אחר כך הכל הלך חלק ונחיתה מושלמת בשדה דב אחרי טיסה מחיפה.

תודה לכלום על הפיקוח ועל האירוע המדהים הזה!

וגם תודה מיוחדת לבן תודה אחי שאתה עוזר לי ללמוד..! :!: :wink:

מחכה כבר לאירוע הבא!

4X-ELA.

פורסם

אכן היה מדהים, לקחתי בהתחלה את CHZ מש"ד להרצליה משם לחיפה ומחיפה לר"פ, הכל היה נחמד עד התקרבות ל"פ היה פשוט מזג-אוויר מכה!.

כל הפקחים פיקוחו בצורה יוצאת מן הכלל ותרמו להנאה, שלא נדבר על כל התנועה שהעסיקה את העיניים :)

יצא לי לצלם כמה תמונות:

המראה משדה-דוב:

2007-05-12-20-01-17-90.jpg

נחיתה בחיפה

2007-05-12-20-29-16-65.jpg

ממריאים מחיפה לר"פ

2007-05-12-20-30-03-18.jpg

אל תשאלו......פיינל בר"פ

2007-05-12-20-49-00-28.jpg

לאחר מכן, הייתי אמור לטוס בחזרה לש"ד, אבל בגלל התנאים הקטסטרופלים, החלטתי להשאיר את CHZ בר"פ ולקחת את CHM להקפות בש"ד, טיפה גבוההים אבל מתקנים.

2007-05-12-21-55-00-65.jpg

והתמונה הבאה היא לזכרו של זאב ז"ל,

dedicatedtoseev.jpg

באמת עשיתם לו כבוד, כל הכבוד לכל המעורבים בארגון האירוע, לפקחים המצויינים, ולטייסים אשר פקדו את שמיי הארץ.

פורסם

היה כיף ומרגש מאוד, למי ששם לב ראיתם בין הטייסים את KSN בשם זאב קהן, זהו ישראל רוט שהגיע לבית המשפחה והטיס בסימולטור של זאב ונתן למשפחה לראות ולהרגיש את עבודתו היפה של זאב שכולנו נהנים ממנה כל יום, היה לי העונג להצטרף אליו ולעשות איתו את הטיול בצפון והמרכז, קשה לי למצוא מילים שיתארו את ההרגשה בזמן הטיסה אבל זו אחת הדרכים היותר יפות לזכור את זאב.

אז שוב תודה לישראל רוט על מעשה אציל ומרגש כל כך, תנחומי למשפחה ויהודית שלא תדעו עוד צער.

תודה לכל הפקחים והטייסים היקרים שהגיעו.

זהו, שנמשיך לזכור את האיש היקר הזה בעוד אירוע, בשנה הבאה.

פורסם

אני אישית היו לי בעיות אני תכננתי טיסה ענקית בצפון עם הסינרים של זאב, אבל אחרי טיסת בדיקה עם הסימולטור החדש (התקנתי מחדש) הוא נתקע ולא משנה מה ניסיתי, לא עזר.

אז לפחות עשיתי טיסה קטנה עם הפיקוח של האירוע, ואני אומר לכולכם- כל הכבוד!

המוןןן פקחים ומלא ירוקים על המסך בצפון הארץ, כל הכבוד לכולכם!

פורסם

היה ערב מרגש ביותר. יהודית - אשתו של זאב - הציעה שנטוס מהסימולטור של זאב. כמובן ששמחתי בכבוד ובזכות לחלוק לזאב כבוד ולזכור אותו בצורה שלדעתי היה רוצה שנזכור אותו.

לשמחתי (ואצל זאב זה די צפוי), המחשב, הסימולטור כל הסינרים ואף תוכנת ה-SQUAWKBOX מותקנים ומסודרים - כך שחששותי מקושי בהתחברות או בעיות טכניות התבדו במהירות.

זאב אף השאיר את פרטי ההתחברות ל-VATSIM בתוכנה כך שגם ההתלבטות באיזה אות קריאה להתחבר היתה פתורה למעשה. וכך התחברתי לאירוע בשמו ובאות הקריאה של זאב 4X-SKN.

גם חששותי מיכולת ההטסה והניווט שלי התבדו בזכותו של איציק המדהים שהצטרף אלי כמוביל מבנה וניהל את הקשר והתיאומים מול הפקחים בצורה מקצועית. ומעבר לזה נתן הסברים לאורך הדרך על פרטי הנוף השונים שזאב הוסיף לנו.

למעשה כל תחום טיסות ה-VFR והניווטים לא היו אפשריים ללא ה-LANDCLASS שזאב עשה ובו בעצם מוגדרים אחד לאחד הכבישים, המחלפים, היישובים ומאגרי המים.

מעבר לזה זאב הוסיף עשרות עצמים תלת-מימדיים לנופי הארץ בירושלים, בצפון, באזור תל-אביב, ארובות חדרה הפארק ברעננה ובית לווינשטיין ועוד ועוד. האירוע הערב היה הזדמנות מצויינת להיזכר בכל היצירות של זאב.

יצאנו במבנה מנתב"ג ופנינו למשמר אילון ומשם לירושלים. חלפנו מעל שדה ירושלים ופנינו לכיוון העיר העתיקה. ללא ספק ירושלים היא גולת הכותרת בעבודתו של זאב - החומות, הכנסיות, כיפת הסלע והמבנים המודרניים במערב העיר. סבבנו את העיר וצפינו אל כנסיית המולד בבית לחם וההרודיון, חזרה צפונה מעל העיר העתיקה, תצפית לכנסת ומכאן המשכנו דרך הבקעה צפונה כששוב בזכות עבודתו של זאב אכן ניתן לנווט - כבישים, ברכות הדגים של עמק בית שאן, טבריה והנמל שלה...

המשכנו לאחר הקפות ותצפית מעל טבריה לכיוון ראש פינה, נגענו במסלול (TOUCH AND GO) והמשכנו דרך כפר תבור, רמת-דוד, כפר חסידים, נגיעה בחיפה וטיסה דרומה לאורך החוף. חלפנו מעל הרצליה, שדה דב, נופי תל-אביב, בית חנן וחזרה לנחיתה על מסלול 30 בבן-גוריון.

איתי בחדר הסימולטור אצל זאב היו יהודית, בנותיו של זאב - לילך וגלית, החתנים, חברים, גיסתה של יהודית ואשתי ליאורה. הנוכחות של כל הפקחים, וכמות הטיסה הפכה את הטיסה למציאותית ומעניינת. ונוכחות בני המשפחה והחברים של זאב היו מרגשים במיוחד.

יהודית שהיתה תמיד מעורבת ומעודכנת בתחביביו של זאב סיפרה אנקדוטות מתקופת העבודה על הסינרים השונים. אני כבר ידעתי שהיא התלוותה לזאב בצילום מבנים שונים בירושלים, אבל הערב נודע לי שלמעשה לצורך כל העבודות זאב לא הסתפק במפות או צילומים אלא ממש יצא לשטח. למשל כשטסנו בסמוך לבית-שאן וציינתי שבריכות הדגים של עמק בית שאן נראות ממש כמו במפת ה-VFR, יהודית סיפרה שהיא הצטרפה לזאב לטיול שבו הם עלו על גבעת המורה כדי לראות ולצלם את הנוף מכל הכיוונים.

תודה רבה לאור על הארגון (ולכל מי שעזר בארגון), לפקחים המקצועיים, לטייסים ובמיוחד לאיציק בקשי שהוביל את המבנה שלנו בטיסה סביב הארץ.

תודה ליהודית ולמשפחה על האירוח, הסיפורים והחברה בטיסה,

ובמיוחד תודה לזאב על מורשת הנופים שהשאיר לנו להנאתנו המתמשכת!

פורסם

היה אירוע למופת, אחד הגדולים בארץ.

=D>

ישראל, חיכיתי לראות מה תכתוב לדעת קצת על האווירה שהייתה שם. ששמעתי אותך על הרשת מדבר מתוך 4X-SKN פשוט קיבלתי צמרמורת מהמחשבה שאתה שם מראה למשפחתו את כל העבודה הנדירה של זאב.

אין ספק שהרבה מ"תעשיית" הטיסה הוירטואלית בנויה על עבודותיו המדהימות של זאב. כיף לשמוע על ההשקעה הרבה שלו על מנת להביא לנו לסימולטור עבודות מדוייקות.

לצערי לא יצא לי לטוס באירוע, אבל אני שמח שיצא לי לבקר על חלק נכבד מהתנועה באירוע.

בכל מקרה, מהסינרים והתוספים של זאב נמשיך להנות בכל פעם שנקליק על הסימולטור.

אין ספק, שזה היה אירוע מרגש.

כל הכבוד למארגנים, וכל הכבוד לכל החברים שבאמת מילאו את הצפון והמרכז ברעש פחנועים.

=D> =D> =D>

פורסם

אכן היה אחד האירועים המוצלחים!

כשאיציק הודיע לפקחים אשר יש מטוס מועדף שהוא כמובן SKN, וסיפר שישראל מטיס מביתו של זאב, אי אפשר לתאר את ההתרגשות שאחזה בי. אין דרך טובה מזאת כדי לסגור מעגל בסימולטור שבנה זאב!

אגב מי שלא יודע, פתחנו בטימספיק של IFS, חדר תאומים, כן כן ממש כמו במציאות, כאשר פלוטו והמגדלים תחתיו (ראש פינה, חיפה, וגם ש"ד לתיאומים איתו) היו בחדר, ולתאומים שונים, להעברות מטוסים, הכל תואם שמה כמו במציאות, הייתה דממת אלחוט (חוץ מאיציק שידע איך להעביר את הזמנים המתים לעיתים בהתבדחויות שונות.... :wink: ) ומי שרצה לפנות אחד לשני היה פונה בצורה מהירה וברורה.

לסיכום, היה אירוע מבחינתי מעולה, ללא בעיות חריגות בחיפה, טייסים מקצוענים שמכירים את השדה, יודעים מה לבצע ואיך להתייחס להוראות ממני.

שנדע עוד הרבה מאוד אירועים מוצלחים כמו זה.

פורסם

המון תודה לכל קהילת הטייסים על היוזמה, התכנון והביצוע המרשים!

תודה לישראל רוט על החוויה שזימנת לנו בזמן אמיתי ולאיציק בקשי מוביל המבנה.

המטס חימם את ליבנו וחיזק אותנו - זאב ממשיך להתקיים בחיי התעופה הוירטואלים,

אתם, אנשי קהילת הסימולטורים, הנכם באמת אנשים מיוחדים.

יהודית, גלית, גיא, לילך וכל המשפחה והחברים

פורסם

שלום לכולם.

צר לי שלא הצלחתי להשתתף באירוע. עפ"י התיאורים, זה היה אירוע מדהים ומרגש.

ביהדות יש מושג שנקרא "השארות הנפש". הכוונה היא ליישות שמייחדת אדם גם לאחר שהנשמה עוזבת את הגוף. עפ"י שיטת הרמב"ם, אותה "נפש" היא היא הדברים שאותו אדם עשה ופעל בכח המחשבה בתקופה שהיה עימנו. ואת נשמתו אנו "חשים" ע"י המורשת שהוא השאיר לנו במחשבה, ביצירה, בזכרון.

אין לכם דוגמא יפה מזו. נשמתו של זאב נמצאת כאן עימנו. כח מחשבתו ויצירתו לא עוזב אותנו ועוד נמשיך ליהנות מיצירותיו,מרעיונותיו וממחשבתו המקורית. אם בתחום שלנו, הסימולטור ואם בדברים אחרים.

מקווה שבאירוע זה הבנו נחמה פורטא (קטנה) למשפחה.

"ה, ינחמכם בין שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד"

ברוכי.

פורסם

הכל כבר היה מוכן :!:

הודעתי מבעוד מועד לשלושת הבוסיות שלי שביום שבת בערב ישעשעו את עצמן כי אבא עסוק :P

הכנתי מפה ונתיב שרציתי לשחזר מטיסה אמיתית שביצעתי. ואז.......

אידיוט אחד (יותר נכון רוצח בפוטנציה) דהר במהירות מטורפת לתוך צומת באור אדום וכמעט קיפד את חיי:cry:

הרס לי את הערב הבן אלף :x :!: :x (ולמתעניינים - הרכב טוטל לוסט כנראה, אבל במזל אין פגיעות גוף או נפש [-o<[-o<[-o< )

אבל מעבר להרגשת ההחמצה האישית רציתי לברך על האירוע שהבנתי שהיה מאד מוצלח.

קודם כל כי היגיע הזמן להחיות את המרחב שלנו בטרטור פחנועים.... :P

אבל בעיקר כי זו מחווה חשובה יפה ומכובדת והנצחה ראויה לאיש היקר זאב ז"ל :!: :!: :!:

מאמין שישב בקוקפיט שלו במרומים וצפה בהנאה וחיוך על האירוע. :P

פורסם
הכל כבר היה מוכן :!:

הודעתי מבעוד מועד לשלושת הבוסיות שלי שביום שבת בערב ישעשעו את עצמן כי אבא עסוק :P

הכנתי מפה ונתיב שרציתי לשחזר מטיסה אמיתית שביצעתי. ואז.......

אידיוט אחד (יותר נכון רוצח בפוטנציה) דהר במהירות מטורפת לתוך צומת באור אדום וכמעט קיפד את חיי:cry:

הרס לי את הערב הבן אלף :x :!: :x (ולמתעניינים - הרכב טוטל לוסט כנראה, אבל במזל אין פגיעות גוף או נפש [-o<[-o<[-o< )

אבל מעבר להרגשת ההחמצה האישית רציתי לברך על האירוע שהבנתי שהיה מאד מוצלח.

קודם כל כי היגיע הזמן להחיות את המרחב שלנו בטרטור פחנועים.... :P

אבל בעיקר כי זו מחווה חשובה יפה ומכובדת והנצחה ראויה לאיש היקר זאב ז"ל :!: :!: :!:

מאמין שישב בקוקפיט שלו במרומים וצפה בהנאה וחיוך על האירוע. :P

:shock: :?

העיקר שאתה בסדר, שילך הפך הקוראני שלך לעזאזל, הכי חשוב

שאתה בסדר ואיתנו.

פורסם
היה ערב מרגש ביותר. יהודית - אשתו של זאב - הציעה שנטוס מהסימולטור של זאב. כמובן ששמחתי בכבוד ובזכות לחלוק לזאב כבוד ולזכור אותו בצורה שלדעתי היה רוצה שנזכור אותו.

לשמחתי (ואצל זאב זה די צפוי), המחשב, הסימולטור כל הסינרים ואף תוכנת ה-SQUAWKBOX מותקנים ומסודרים - כך שחששותי מקושי בהתחברות או בעיות טכניות התבדו במהירות.

זאב אף השאיר את פרטי ההתחברות ל-VATSIM בתוכנה כך שגם ההתלבטות באיזה אות קריאה להתחבר היתה פתורה למעשה. וכך התחברתי לאירוע בשמו ובאות הקריאה של זאב 4X-SKN.

גם חששותי מיכולת ההטסה והניווט שלי התבדו בזכותו של איציק המדהים שהצטרף אלי כמוביל מבנה וניהל את הקשר והתיאומים מול הפקחים בצורה מקצועית. ומעבר לזה נתן הסברים לאורך הדרך על פרטי הנוף השונים שזאב הוסיף לנו.

למעשה כל תחום טיסות ה-VFR והניווטים לא היו אפשריים ללא ה-LANDCLASS שזאב עשה ובו בעצם מוגדרים אחד לאחד הכבישים, המחלפים, היישובים ומאגרי המים.

מעבר לזה זאב הוסיף עשרות עצמים תלת-מימדיים לנופי הארץ בירושלים, בצפון, באזור תל-אביב, ארובות חדרה הפארק ברעננה ובית לווינשטיין ועוד ועוד. האירוע הערב היה הזדמנות מצויינת להיזכר בכל היצירות של זאב.

יצאנו במבנה מנתב"ג ופנינו למשמר אילון ומשם לירושלים. חלפנו מעל שדה ירושלים ופנינו לכיוון העיר העתיקה. ללא ספק ירושלים היא גולת הכותרת בעבודתו של זאב - החומות, הכנסיות, כיפת הסלע והמבנים המודרניים במערב העיר. סבבנו את העיר וצפינו אל כנסיית המולד בבית לחם וההרודיון, חזרה צפונה מעל העיר העתיקה, תצפית לכנסת ומכאן המשכנו דרך הבקעה צפונה כששוב בזכות עבודתו של זאב אכן ניתן לנווט - כבישים, ברכות הדגים של עמק בית שאן, טבריה והנמל שלה...

המשכנו לאחר הקפות ותצפית מעל טבריה לכיוון ראש פינה, נגענו במסלול (TOUCH AND GO) והמשכנו דרך כפר תבור, רמת-דוד, כפר חסידים, נגיעה בחיפה וטיסה דרומה לאורך החוף. חלפנו מעל הרצליה, שדה דב, נופי תל-אביב, בית חנן וחזרה לנחיתה על מסלול 30 בבן-גוריון.

איתי בחדר הסימולטור אצל זאב היו יהודית, בנותיו של זאב - לילך וגלית, החתנים, חברים, גיסתה של יהודית ואשתי ליאורה. הנוכחות של כל הפקחים, וכמות הטיסה הפכה את הטיסה למציאותית ומעניינת. ונוכחות בני המשפחה והחברים של זאב היו מרגשים במיוחד.

יהודית שהיתה תמיד מעורבת ומעודכנת בתחביביו של זאב סיפרה אנקדוטות מתקופת העבודה על הסינרים השונים. אני כבר ידעתי שהיא התלוותה לזאב בצילום מבנים שונים בירושלים, אבל הערב נודע לי שלמעשה לצורך כל העבודות זאב לא הסתפק במפות או צילומים אלא ממש יצא לשטח. למשל כשטסנו בסמוך לבית-שאן וציינתי שבריכות הדגים של עמק בית שאן נראות ממש כמו במפת ה-VFR, יהודית סיפרה שהיא הצטרפה לזאב לטיול שבו הם עלו על גבעת המורה כדי לראות ולצלם את הנוף מכל הכיוונים.

תודה רבה לאור על הארגון (ולכל מי שעזר בארגון), לפקחים המקצועיים, לטייסים ובמיוחד לאיציק בקשי שהוביל את המבנה שלנו בטיסה סביב הארץ.

תודה ליהודית ולמשפחה על האירוח, הסיפורים והחברה בטיסה,

ובמיוחד תודה לזאב על מורשת הנופים שהשאיר לנו להנאתנו המתמשכת!

ישראל כל הכבוד! ריגש אותי מאוד לקרוא מה שכתבת וחיכיתי להודעה הזאת

חזק ואמץ!

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...