Opher Ben Peretz פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 שלום, תוך עלעול בפורומים השונים, אני נתקל מזומנות בשאלות כגון איך מצטרפים לשדה דוב ממלטה, איך מפעילים את הפאנל של PSS744 ועוד כהנה שאלות. אותן שאלות מעידות על השואל שגישתו לא רצינית מספיק בכדי לעסוק בתעופה, וסליחה מכל אלה באם הדבר נשמע ביקורתי- כן- זו ביקורת לגבי הגישה. אנשים כאלה מצפים כי מישהו יקנה אוכל, יבשל אותו, ורק אחרי שילעס לרכך אותו הם יועילו לבלוע. ובכן, אין לכך מקום בשום עיסוק מקצועי, גם אם תחביב. לאור הכמות של התופעה, זו הופכת להיות הטרדה, לדעתי את הפורום כולו. אם יש לך פאנל PSS744 , יש לו ספרות. קרא! אם אתה טס ממלטה לשדה דוב, לבטח ביצעת תכנון טיסה, לקחת דפיות ולמדת את הגישות השונות לשדה דוב. בלי זה, חבל לאותם אנשים על הזמן, ממילא רחוק הם לא יגיעו, ונא קבלו זאת כעצה ידידותית וברוח טובה. אולי זו תעזור לכם בחיים. נ.ב. על כתיב עברי, תחביר וסגנון דיבור כבר אמרתי משהו? אם לא, כדאי לטייס לדעת את השימוש של מלים עבריות בסיסיות,כגון עם, אם, ורצוי לפני שיפנה לעסוק בטייס. ועכשיו משהו מעט יותר חריף. אני גידלתי מספר דורות של אנשי צוות אוויר, ופגשתי טייסים רבים בוגרים ממני. מעניין, ולדעתי גם לא מפתיע, אך שמו של אף אחד לא היה מושיקו, אלה נקראו משה, ויקטור, יוסף... ולא במקרה, והמבין יבין... :wink: עריכה: ההודעה הודבקה על ידי. זו לא סתם הודעה אלא עצומה של הרוב כאן! נא לא לקחת את זה אישית אלא עניינית (כולל מושיקו שהוזכר כאן). אילן
iroth פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 עופר, אני נהנה מאד לקרוא את "מאמרי המערכת" שלך שתורמים להעלאת הרמה. אני מקווה שאכן אנשים יקבלו את דבריך ככתבם. אני בעיקר מסכים עם נושא השפה העברית שעוברת התעללות בלתי פוסקת. לצערי גם אנשים שאני מחשיב כרציניים לא מקפידים בשימוש בשפה. עם, אם, שתי שקל, שני בנות וכו' לגבי שימוש בלשון זכר ונקבה במספרים, רק כקוריוז אספר שבשפה היפנית אין צורה שונה למניית נקבה וזכר, אולם יש צורות שונות למניית כוסות בירה, חפצים, קומות בבניין, ארנבות, חזירים ועוד ועוד - אז מה זה כבר לדעת להבחין בין שניים לשתיים? לגבי קריאת ספרות והתעמקות - מסכים גם כאן, אם כי כתחביב (ולא מקצוע) לפעמים קיצור הדרך שמישהו מנוסה יכול לעשות עבורך יכול להיות מבורך. צריך רק לא להפוך את קיצור הדרך לשיטה. לגבי מושיקו - גם לי יש ביקורת לפעמים, אבל במקרים מסויימים השתיקה שווה זהב... בכל מקרה, תודה רבה לך ותמשיך להעשיר אותנו!
hagay פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 לגבי אותם אלה שמצפים שיקנו יכינו וילעסו בשבילם את האוכל אני מסכים איתך עם כל מילה, יחד עם זאת בל נשכח את אלה שמתאמצים ולא מצליחים, אני יקח דוגמא את עצמי, אני אישית לא יודע אנגלית רק מילה פה ושם ומישהו בזמנו וממש אבל ממש לא משנה מי זה אמר מי שלא יודע אנגלית כדאי שיתחיל ללמוד, ועופר אתה יודע מה עניתי לו, כך עניתי לו פחות או יותר: לא כולם יודעים אנגלית, ולא כולם יכולים ללמוד הן מפאת חוסר זמן והן מפאת אי יכולת הבנה של השפה, ואף הייתי יותר חריף ואמרתי שבמידה והיה אחד שהוא נכה, ולא משנה למה, והיה מבקש להצטרף לקהילה שלנו אז מה היינו דוחים אותו? לא, אדרבה היינו עושים פרוייקט בשבילו, ועוד הוספתי את הדבר הכי חשוב ואמרתי, אני אשאל על מה שנראה לי בצורה הכי יפה על כל מה שנראה לי, ואם יש מישהו שמוכן לענות לי אז אשמח, ואם אף אחד לא יענה לי אז לא יענו ואני אסתפק עם מה שאני יודע ואלמד להינות עם מה שיש, כי אני מבין שיש לי הגבלה מסוימת בגלל חוסר בהבנת השפה האנגלית, ועוד דבר, כן יש אנשים שרוצים לטוס כתחביב ולא הכי מקצועי שיש, אז כל עוד הם לא מפריעים לאחרים מה זה משנה לך? ולגבי הטרדה של הפורום אני לא חושב שזה כך שהרי תמיד מצטרפים חדשים ותמיד יש את אותם שאלות ותמיד שולחים אותם לעשות חיפוש בפורום לפני ששואלים, ולא תמיד זה הולך, אז מה לשתק את הפורום, אין מה לעשות אי אפשר להיות באמצע בדיוק. אז עיצה ממני עופר, יש הודעה שמטרידה אותך תתעלם ממנה, ואם אתה ממש לא יכול, תשלח לו הודעה פרטית על זה שאתה חושב שההודעה שלו מטרידה, אבל לא לתת לאנשים לשאול, אני לא חושב שזה נכון, אדרבה כששואלים זה רק מראה שרוצים להתמקצע. אבל מה, נכון זה יכול להיות באיזה שהוא שלב כבר מוגזם השאלות, אז אולי כדאי שמי שאחראי על הפורום יחליט מתי זה כבר מוגזם והוא יחליט אם צריך לעשות משהו בנידון. ואנא בבקשה קח את זה כביקורת בונה.
×�פיק פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 כרגיל עופר... יפה. לאן נעלמה הודעת המילים כדורבנות שהיתה כאן שיעבור לדורות הבאים דבריך תמשיך ככה עופר, באמת מילים לעיניין.
golan73 פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 סליחה עופר. סליחה על כך שאנחנו לא טייסים מוכשרים כמוך. סליחה שחלקנו לא יודעים את השפה העברית על בוריה. סליחה ששמנו הוא לא משה ויוסף אלא מושיקו ( :wink: אני חושב שזה שם מדליק). סליחה שלא כולנו יודעים לקרוא את השפה האנגלית ולהבינה כמו שצריך. סליחה שאנחנו נותנים לך הרגשה שאתה נמצא בחברת נחותים ממך. כמו שאמרת "והמבין יבין". יום טוב ודרך צלחה. נ.ב. - אם רובם כאן מסכימים איתך, אני לא אהסס לפרוש מהחטיבה מכיוון שאני חושב שאני נמנה על המושיקו-ים למיניהם.
Erez Savir פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 שלום עופר. בקשר לגישה מהים לשדה דוב.תמצא לי דפית אחת או מקום אחד שזה כתוב!אני הסתכלתי בדפיות והדבר היחידי שראיתי שיש שם גישה זה לטוס ל VOR NAT וזה נראה לי קצת לא הגיוני. אז לא ביקשתי שיאכילו אותי אבל חיפשתי,ולא מצאתי אז שאלתי.
OmriSoudry פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 לפי דעתי זה "דביק" מסוג הדביקים שהיה אמור להיות נעול מההתחלה שלו... עריכה: דרך אגב אל תקחו קשה את מה שעופר אמר, בעיקרון הוא צודק אם אתם לא מוכנים לכתוב פה כמו שצריך וללמוד מטעויות שלכם וישר אומרים דברים כמו "לא צריך! אני פורש!" אז זה חוסר מקצועיות לשמה! אז בבקשה לא להגיב יותר בעד או נגד. תפנימו את מה שעופר כתב - נראה לכם? יופי. לא נראה לכם? תשמרו את זה לעצמכם. יום טוב...
Itay Zecharia פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 שלום עופר.בקשר לגישה מהים לשדה דוב.תמצא לי דפית אחת או מקום אחד שזה כתוב!אני הסתכלתי בדפיות והדבר היחידי שראיתי שיש שם גישה זה לטוס ל VOR NAT וזה נראה לי קצת לא הגיוני. אז לא ביקשתי שיאכילו אותי אבל חיפשתי,ולא מצאתי אז שאלתי. אין כל רע בזה ששאלת. כולנו חדשים בעסק, וזה כולל אפילו עד עשר שנים מלאות. בבעייה נוספת שתיתקל, אני אשמח לעזור לך, בין אם תנסה ללמוד דרך הדפיות לבד ובין אם לא. אחרי הכל אנחנו פה בשביל לעזור אחד לשני, ולא להעביר ביקורות כל הזמן.
E.Z פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 לגבי אותם אלה שמצפים שיקנו יכינו וילעסו בשבילם את האוכל אני מסכים איתך עם כל מילה,יחד עם זאת בל נשכח את אלה שמתאמצים ולא מצליחים, אני יקח דוגמא את עצמי, אני אישית לא יודע אנגלית רק מילה פה ושם ומישהו בזמנו וממש אבל ממש לא משנה מי זה אמר מי שלא יודע אנגלית כדאי שיתחיל ללמוד, ועופר אתה יודע מה עניתי לו, כך עניתי לו פחות או יותר: לא כולם יודעים אנגלית, ולא כולם יכולים ללמוד הן מפאת חוסר זמן והן מפאת אי יכולת הבנה של השפה, ואף הייתי יותר חריף ואמרתי שבמידה והיה אחד שהוא נכה, ולא משנה למה, והיה מבקש להצטרף לקהילה שלנו אז מה היינו דוחים אותו? לא, אדרבה היינו עושים פרוייקט בשבילו, ועוד הוספתי את הדבר הכי חשוב ואמרתי, אני אשאל על מה שנראה לי בצורה הכי יפה על כל מה שנראה לי, ואם יש מישהו שמוכן לענות לי אז אשמח, ואם אף אחד לא יענה לי אז לא יענו ואני אסתפק עם מה שאני יודע ואלמד להינות עם מה שיש, כי אני מבין שיש לי הגבלה מסוימת בגלל חוסר בהבנת השפה האנגלית, ועוד דבר, כן יש אנשים שרוצים לטוס כתחביב ולא הכי מקצועי שיש, אז כל עוד הם לא מפריעים לאחרים מה זה משנה לך? ולגבי הטרדה של הפורום אני לא חושב שזה כך שהרי תמיד מצטרפים חדשים ותמיד יש את אותם שאלות ותמיד שולחים אותם לעשות חיפוש בפורום לפני ששואלים, ולא תמיד זה הולך, אז מה לשתק את הפורום, אין מה לעשות אי אפשר להיות באמצע בדיוק. אז עיצה ממני עופר, יש הודעה שמטרידה אותך תתעלם ממנה, ואם אתה ממש לא יכול, תשלח לו הודעה פרטית על זה שאתה חושב שההודעה שלו מטרידה, אבל לא לתת לאנשים לשאול, אני לא חושב שזה נכון, אדרבה כששואלים זה רק מראה שרוצים להתמקצע. אבל מה, נכון זה יכול להיות באיזה שהוא שלב כבר מוגזם השאלות, אז אולי כדאי שמי שאחראי על הפורום יחליט מתי זה כבר מוגזם והוא יחליט אם צריך לעשות משהו בנידון. ואנא בבקשה קח את זה כביקורת בונה. חגי אף אחד לא חוסם את הפורום משאלות לא לזה התכוון המשורר... שאלות נקודתיות זה דבר מעולה ולפעמים אפילו הכרחי בסוף הדברים הקטנים הם אלה שעושים אותנו גדולים. אבל ויש כאן אבל גדול- יש הבדל כדול בין לשאול מהיא נוסחת החישוב ל- V1 לבין לדעת איך לתפעל את הפאנל של PSS הנוסחה אולי לא ברורה וקשה אבל לפנל של ה- PSS כתבו מדריך מפורט של כמה עשרות עמודים שמסביר עד הבורג האחרון בפאנל. והוא תמיד יהיה יותר ברור ממישהו שיסביר בצורה שטחית על הפאנל למישהו במסנג'ר. אני זוכר שהגיע ה- PIC לעולם (יום קדוש ומבורך) לא ידעתי אפילו מה פירוש הקיצור FMC לקחתי את המדריך שהוא לא פחות מ -100 עמודים רק על ה- FMC עצמו השבתתי את עצמי מטיסות לתקופה לא קצרה ויצאתי לתרגולים במרחב כאשר מול הפרצוף שלי תמיד החוברת הדרכה. ולימים אחרי שיצא ה- PMDG בגלל שנוצרה הבנת המערכת לאותו ציוד לא הייתי צריך להשקיע כל כך הרבה זמן "בהסבה" למטוס החדש. כנ"ל גם בניווט הכי פרימטבי FS מתעד את הכל בצורה הכי מטומטמת והכי בנאלית ללמוד VOR וריתוקים זה רק במרכז ההדרכה בתוכנה שמייקרוסופט השקיעה משאבים עצומים בשבילו. אבל לעומת זאת איןשום תועלת שמישהו שואל איך לבצע הליך X בשדהY שהוא לא יודע איך לקרוא דפיות אנחנו אולי טייסי צעצוע אבל לא תוכים.. לגבי הדבר השני שכתבת לגבי טיסה כתחביב ולא מיקצועי.. נתחיל מזה שב- VATSIM כולם חובבים אבל כמו שלכל קורס באוניברסיטה יש דרישות קדם גם כאן יש הרבה דרישות. VATSIM נחשבת ה- טופ מבחינת ריאליזם לפלייט סימולטור וזאת המטרת על שלה בסופו של דבר ולכן טייס שרוצהל טוס בצורה יותר חובבנית מהרשת יש לו לא מעט מסגרות אחרות ובמקרה הזה התשובה היא כן- טייס שלא יודע לטוס ייפגע באחרים ואת רואים יפה מאוד ממסך ה- ASRC אי ידיעה של הליך מסויים היא פגיעה בהפרדה ועיקוב טייסים אחרים בשלב הראשון אחר כך זה כבר יותר גרוע.
Ilan Cohen פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 שלום לך אדון עופר! אתה יודע שמה שכתבתה כאן יכול לגרום עכשיו לאנשים שרוצים ללמוד ואין להם ממי להפסיק לשאול שאלות, בגלל שהם יראו את זה כדבר מפריע לחלק מהאנשים כאן. אז אני אומר לך שכמעט כל מה שאנשים לומדים כאן אחד מהשני זה דרך הפורום. להיות מקצועי וללמוד טייס בהתכתבות זה דבר קשה מאוד, אז נכון שיש לפעמים שאלות שחוזרות על עצמם או שאפשר לחפש בפורום זה לא אומר שאם יש למישהו שאלה שהיא ניראת לך קלה למישהו אחר היא קשה אפילו עם זה רק גישה לשדה. זה רק תחביב ולא צריך לקחת את הדברים בכבדות יתר. לאילן טוב שזה דביק עכשיו כדי שכל אחד יבין את הדברים כראות עיניו ויחליט מה קשה לו ומה קל ואני מוסיף לך עופר אתה מוזמן לבית הספר לטיסה של החטיבה ללמד טייסים צעירים. יום טוב לכולם. אילן כהן
Barak פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 סליחה עופר.סליחה על כך שאנחנו לא טייסים מוכשרים כמוך. סליחה שחלקנו לא יודעים את השפה העברית על בוריה. סליחה ששמנו הוא לא משה ויוסף אלא מושיקו ( :wink: אני חושב שזה שם מדליק). סליחה שלא כולנו יודעים לקרוא את השפה האנגלית ולהבינה כמו שצריך. סליחה שאנחנו נותנים לך הרגשה שאתה נמצא בחברת נחותים ממך. כמו שאמרת "והמבין יבין". יום טוב ודרך צלחה. נ.ב. - אם רובם כאן מסכימים איתך, אני לא אהסס לפרוש מהחטיבה מכיוון שאני חושב שאני נמנה על המושיקו-ים למיניהם. גולן אני ממש לא מסכים עם מה שאמרת ואני גם אסביר לך למה. מה שאתה כותב לא מתאים: א. מכיוון שעופר מנסה לשפר פה דברים ולא להכניס את הראש של אף אחד לאדמה. ב. הוא מציג עובדות שמה לעשות שהן נכונות, ככה זה ב-VATIL. ג. הוא בחיים לא השתחצן על הרמה שלו לעומת אחרים ותאמין לי שהוא היה יכול לעשות את זה בקלות ממש, קלות שאתה לא תאמין. ד. (סליחה מראש על התקיפות) אתה יודע אני מסכים איתו ב-1000% זה בושה שאנשים מבזבזים פה הודעות שמכילות את התוכן הבא "חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח" או כל דבר שדומה לזה, מילא עברית רגילה אבל זה ?!?! זה לא קרוב אפילו לעברית !!!! ה. המשפט האחרון שכתבת זה בכלל לא מה שעופר כתב אבל אולי זה מה שאתה מרגיש (תחשוב על זה). ולגבי חגי, אף אחד לא אמר שאי אפשר לשאול הרי בשביל זה הקימו פה פורום תמיכה אבל אם תקרא טוב שוב את ההודעה של עופר בין השורות אולי תבין באמת למה הוא התכוון.
Ilan Jonas פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 והנה בכל זאת אתם לוקחים את זה אישית למרות מה שכתבתי. כמה נקודות ספציפיות: קודם כל לגולן: עופר לא ביקש שכולם יהיו מקצועיים כמוהו וכו'. הוא כתב שהגיע הזמן ללמוד! אנשים לא קוראים README, אנשים לא קוראים מידע ומקצרים דרך כל הזמן. מה שאתה עושה הוא דוגמא לזה: "אם הרוב חושבים ככה אני אפרוש מהחטיבה". חשבת אולי לנסות להבין מה כתוב בהודעה לפני שכתבת תגובה? הביקורת היא על חוסר הרצון ללמוד ולא על חוסר הידע. זה הבדל עצום! אף אחד לא מבקר מישהו שלא יכול, רק מישהו שלא רוצה. לעולה חדש או ללקוי למידה אף אחד לא יעיר על שימוש בעברית. אם אתה נמנה על הקבוצה הזו, אין לך שום סיבה להתייחס לביקורת הזו כי היא לא מופנית אליך! לעומת זאת אם אתה סתם לא מדבר עברית, זה אכן מביש. עופר ציין שזה לקח לחיים בכלל ולא רק לכאן: רק לתשומת ליבכם, אני מקבל כל הזמן קורות חים מאנשים (שכמובן רוצים עבודה במשרה ניהולית, ישראלים לא חושבים להתחיל מלמטה) שלא יודעים לכתוב, וקורות החיים נגרסות על-ידי מיד. עברית היא השפה שלכם, הראי שלכם, התרבות שלכם, שפת אבותיכם. אל תזלזלו בזה, נסו להפנים את זה (קחו ספר ר"ל). חגי: אתה צודק. זה לא המקרה עליו עופר דיבר מן הסתם, אני מניח שאתה לא נכנס לJFK באמצע ארוע במצב שאתה לא מבין מה רוצים ממך. לא סתם אין לנו שום תלונה עליך! השפה אינה בהכרח דרישה. היופי בואטסים לעומת העולם האמיתי היא היכולת לשלב אנשים עם מגבלה/מוגבלות שלא יכולים לעסוק בתחום הזה במציאות (הידעתם: השימוש בטקסט ברשת עד היום הוא לטובת חברים חרשים רבים שנמצאים בואטסים). ארז: הביקורת של עופר היא לא אישית אלא עניינית. חס וחלילה אף אחד לא אמר שאסור לשאול שאלות - נהפוך הוא! עומרי - צודק, זה היה צריך להיות נעול ולא ננעל לי בכל אופן הדיון שהתפתח כאן הוא חשוב, כדי שאנשים לא יבינו לא נכון. שאלות הן רצויות מאד ואף מהנות בפורום הזה, הן רק צריכות לבוא אחרי שקוראים את הספר/דפית וכו'. אמממ זהו נראה לי כרגע. כל מי שרוצה להמשיך ולהגיב - אנא רק אחרי כמה דקות של מחשבה, זה נושא חשוב וכבד!
Oren Geva פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 חברים, אתם מוציאים את דבריו של עופר מהקשרם. הוא לא מדבר על אי ידיעת השפה האנגלית, או כשלון במציאת דפית לגישה כזו או אחרת. הוא מדבר על הגישה. על הגישה של לבוא ולדרוש מאחרים להשקיע את מיטב זמנם ומרצם בכם, כשאתם לא מוכנים לעשות את המינימום! וכן, לקרוא חוברת של מטוס ש"קניתם" זה המינימום הנדרש. כמי שמקבל עשרות שאלות מסוג זה כל יום, ויעידו רבים שאני _כמעט_ תמיד עוזר (גם עם העזרה שלי היא הפניה לחוברת או למדריך) אני שואל אתכם: באיזו זכות, אתם מצפים ממני (או כל אחד אחר) לעשות לכם שיעור פרטי בנושא כזה או אחר, כשאפילו לא ניסיתם לקרוא את החוברת? או כשאתם לא מבינים למה הפקח כעס עליכם כשלא הגעתם עם דפית לגישה? ואני לא מדבר על אנשים שנמצאים כאן יום או יומיים. b]אין בעיה להיות טייסים חובבנים. זה לגיטימי. אבל אין שום סיבה לעשות את זה ברשת.[/b] המטרה שלנו כאן היא ללמוד ולהתמקצע, ולטוס באופן הכי ריאליסטי שאפשר. אז אני לא אומר שאסור לטעות ברשת, וללמוד אחר כך ולתקן. אבל כשאין אפילו רצון ללמוד, אז פשוט אל תביאו את זה לרשת! מותר לשאול, אבל תאמינו לי שמהשאלה עצמה ניתן לדעת אם השואל ניסה ללמוד ולא הבין משהו, או שהוא אפילו לא ניסה. אני מקבל על בסיס יומי שאלות בסגנון של "איך טסים עם ה-FMC?" זו שאלה של בן אדם שרוצה הכל בכפית. הוא מצפה שאני אעזוב את מה שאני עושה עכשיו, ואתן לו שיעור פרטי, כשהוא בכלל לא טרח לנסות ולקרוא. זאת בניגוד לשאלה ספציפית - כמו "בניתי תכנית עם ה-FMC, אבל ה-VNAV מתנתק לי בגובה 10,000". זו שאלה של בנאדם שלמד להשתמש ב-FMC ונתקבל בבעיה (למרות שגם לה יש פתרון בחוברת, אבל קורה שמפספסים משהו. בקיצור יש הבדל בין שאלה נקודתית ולגיטימית, לציפיה שמישהו יגיש לכם עם כפית כשאתה לא מוכנים להשקיע. ותסלחו לי, אבל מי שלא מנסה ללמוד לפני שהוא בא בדרישות, הוא פשוט חוצפן. יש כאן טייסים רבים שחוצים את האוקיינוסים אונליין בלי לדעת לעשות הקפה באילת (אני לא מדבר על מישהו ספציפי, באמת שלא, יש רבים). טסים בנתיבים טראסאטלנטיים, אבל לא יודעים מה זה רדיאל. כל הדוגמאות כאן הן דוגמאות מהשבוע האחרון. אם אתם לא רוצים ללמוד ולהתמקצע, אם אתם לא רוצים לטוס באופן ריאליסטי פשוט אל תעשו את זה אונליין. ואגב, מישהו שאל לאן נעלמו המילים כדורבנות - אז הנה הן. הן היו שלי, אם למישהו היה ספק..
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 עופר, עם כל הכבוד אני לא חושב שזה לשיפוטך מי הולך להיות איש גדול בתעופה ומי טס ברשת כי משעמם לו. אם אתה מחליט שאתה עוזר- אז אתה עוזר לכולם ולא לאלה ששואלים שאלות שיקדמו אותם בחיים. שלא תבין אותי לא נכון, אני מסכים איתך בקשר לזה ששאלות כאלה לא צריכות להיות ושהכל אפשר למצוא כתוב וכו', אבל אני ממש לא מסכים לגישה הזאת של "בין כה אתה לא מבין כלום אז למה להסביר לך". וכמו שאומר הפתגם "...לימדת את האיש לדוג האכלת אותו לכל החיים" אז במקרה של שאלה כמו "איך עושים גישה בשדה דוב" במקום להסביר לבן אדם איך לבצע את הגישה, או במקרה יותר חמור פשוט לנפנף אותו כמו שאתה מציע, מסבירים לו איך לקרוא דפיות. תחשוב על זה... מה גם שההערה האחרונה הייתה ממש לא במקום לדעתי.
Or Netzer פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 עופר כבר הפך למחנך שלי מעבודתנו המשותפת בפיקוח . הוא הכניס לי לראש שזה שהוא יגיד לי לא יעזור ולא יועיל כמו זה שאני יפתח קובץ הדרכה וילמד לבד ויפעיל את הראש שלי.. חח תודה עופר הנושא הזה חשוב מאוד וכל הכבוד לעופר.. השפה העברית הוא הנושא הכי רגיש פה והכי חזק.. אחד ישראלי שלא יודע מה ההבדל בין עם ל אם הוא לא ישראלי שכן לא יודע את השפה הישראלית ואותו דבר רואים כמה הוא עבד וקרא והשקיע. גם אני לעתים עובר פה בפורום ורואה שגיאות כתיב ברמה של אחד שהרגע למד לכתוב בכיתה א' זהו נושא כאוב וממש חבל שיש דברים כאלה ואני רואה כאלה לא רק בפורום אל בעולם האמיתי.. דוגמא ליד הבית שלי משכירים חנות והבן אדם כתב ואני לא צוחק "לאשקרה" ממש ממש ממש ממש עילגות לשמה... תשאלו שאלות חופשי חודשי.. עלי על חשבון הבית וזה לאחר שקראתם את הספרות (מדריכים וריד מי) כי להרוב כאן יש ספרות מקצועית. עופר בקטע שחלק שלהם זה קשה דבר שנראה להם קל הם צודקים הם לא כמוך והם לא כמוני והם לא טייסים מה לעשות.. ואטסים נתנה להם את ההזדמנות לדמות 95 אחוז מהמציאות ונתנה להם פורום תמיכה ונתנה להם מבינים לעזרה. כששואלים אותי שאלה בנוגע לזה אני עונה בקצרה ושולח לספרות של אותה שאלה. אנשים אתם לא צריכים להתחיל לריב פה.. כוונותם של עופר רק טובות ואני בטוח שלא אחרת והוא לא רצה שהחדשים יעזבו חס וחלילה יש משהו בדבריו שלימוד לבד מספרים יותר טוב מלימוד ממישהו אחר. יום טוב
Ilan Jonas פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 עופר, עם כל הכבוד אני לא חושב שזה לשיפוטך מי הולך להיות איש גדול בתעופה ומי טס ברשת כי משעמם לו. אם אתה מחליט שאתה עוזר- אז אתה עוזר לכולם ולא לאלה ששואלים שאלות שיקדמו אותם בחיים.שלא תבין אותי לא נכון, אני מסכים איתך בקשר לזה ששאלות כאלה לא צריכות להיות ושהכל אפשר למצוא כתוב וכו', אבל אני ממש לא מסכים לגישה הזאת של "בין כה אתה לא מבין כלום אז למה להסביר לך". וכמו שאומר הפתגם "...לימדת את האיש לדוג האכלת אותו לכל החיים" אז במקרה של שאלה כמו "איך עושים גישה בשדה דוב" במקום להסביר לבן אדם איך לבצע את הגישה, או במקרה יותר חמור פשוט לנפנף אותו כמו שאתה מציע, מסבירים לו איך לקרוא דפיות. תחשוב על זה... מה גם שההערה האחרונה הייתה ממש לא במקום לדעתי. לא מתאים לך! עופר לא שפט, הוא הביע את דעתו. היחיד פחות או יותר שהדעה שלו היא חוק כרגע הוא אני (מוהוהוהו :twisted: ). עופר לא אמר בין כה אתה לא מבין כלום וגו', אלא אמר שזו הטרדה להסביר למי שפונה אליך כדי שתעבוד בשבילו. תאמין לי שאני מתאפק לא להגיד במילים הלא מצונזרות מה דעתי על זה. עופר בחור עדין. איך אתם מצליחיםפ לעוות את הנושא לזה שמישהו אמר שאסור לשאול? האם זה חלק מאי ידיעת השפה? לעופר יש שנים בתפקידי הדרכה. אני מלמד באוניברסיטה. אנשים כמו אורן, אמיר, אנטולי, אלעד, ברק, שאדי, שמוליק, עדי, נמרוד ועוד רבים רבים אחרים מבלים שעות בללמד אנשים. איך אתם מעיזים לומר ככה בכלל? אתם יודעים כמה עזרה עופר נותן בענייני הדרכת פקחים וטייסים כאחד? שאלות הן דבר רצוי ומבורך. אבל: שואלים כשלא מצליחים, לא כשאין כח ללמוד.
hagay פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 חגי אף אחד לא חוסם את הפורום משאלות לא לזה התכוון המשורר... שאלות נקודתיות זה דבר מעולה ולפעמים אפילו הכרחי בסוף הדברים הקטנים הם אלה שעושים אותנו גדולים. אבל ויש כאן אבל גדול- יש הבדל כדול בין לשאול מהיא נוסחת החישוב ל- V1 לבין לדעת איך לתפעל את הפאנל של PSS הנוסחה אולי לא ברורה וקשה אבל לפנל של ה- PSS כתבו מדריך מפורט של כמה עשרות עמודים שמסביר עד הבורג האחרון בפאנל. והוא תמיד יהיה יותר ברור ממישהו שיסביר בצורה שטחית על הפאנל למישהו במסנג'ר. אני זוכר שהגיע ה- PIC לעולם (יום קדוש ומבורך) לא ידעתי אפילו מה פירוש הקיצור FMC לקחתי את המדריך שהוא לא פחות מ -100 עמודים רק על ה- FMC עצמו השבתתי את עצמי מטיסות לתקופה לא קצרה ויצאתי לתרגולים במרחב כאשר מול הפרצוף שלי תמיד החוברת הדרכה. ולימים אחרי שיצא ה- PMDG בגלל שנוצרה הבנת המערכת לאותו ציוד לא הייתי צריך להשקיע כל כך הרבה זמן "בהסבה" למטוס החדש. כנ"ל גם בניווט הכי פרימטבי FS מתעד את הכל בצורה הכי מטומטמת והכי בנאלית ללמוד VOR וריתוקים זה רק במרכז ההדרכה בתוכנה שמייקרוסופט השקיעה משאבים עצומים בשבילו. אבל לעומת זאת איןשום תועלת שמישהו שואל איך לבצע הליך X בשדהY שהוא לא יודע איך לקרוא דפיות אנחנו אולי טייסי צעצוע אבל לא תוכים.. לגבי הדבר השני שכתבת לגבי טיסה כתחביב ולא מיקצועי.. נתחיל מזה שב- VATSIM כולם חובבים אבל כמו שלכל קורס באוניברסיטה יש דרישות קדם גם כאן יש הרבה דרישות. VATSIM נחשבת ה- טופ מבחינת ריאליזם לפלייט סימולטור וזאת המטרת על שלה בסופו של דבר ולכן טייס שרוצהל טוס בצורה יותר חובבנית מהרשת יש לו לא מעט מסגרות אחרות ובמקרה הזה התשובה היא כן- טייס שלא יודע לטוס ייפגע באחרים ואת רואים יפה מאוד ממסך ה- ASRC אי ידיעה של הליך מסויים היא פגיעה בהפרדה ועיקוב טייסים אחרים בשלב הראשון אחר כך זה כבר יותר גרוע. אלעד , אתה כותב בידיוק את מה שכתבתי רק מהצד השני, נכון אם יש מדריך שמסביר איך להשתמש ב FMC, אז כן נשלח את השואל אל המדריך, אבל אם השואל שואל איך לבצע DEENA 1E בגלל שהוא לא יודע לקרוא מפה, אז יש שלוש אפשרויות, 1.להסביר לו את ההליך 2. לשלוח אותו שילמד לקרוא דפיות 3. ללמד אותו לקרוא דפיות, אני בטוח שכל אחד היה בוחר את האופציה השלישית, ואם ניקח את הדוגמא של שדה דב, אז כן גם אני חיפשתי ולא הצלחתי ואני יודע לקרוא מפות אז כאן נפלתי, מה לעשות לא לשאול. ולגבי הדבר השני, זה בדיוק מה שאמרתי, אם משהו לא יודע לבצע הליך וזה מפריע לאחרים, אז תשלח אותו ללמוד (או שאפי' תלמד אותו) עם הסבר על כך שכדי לטוס ברשת חייבים לדעת דברים מסוימים, זה בדיוק אותו עיקרון כמו מי שיש לו רישיון טייס רק לVFR לא יכול לטוס IFR, מה גם שאני זוכר שהיו כאלה שטסו הרבה זמן לא ברשת כי הם לא חשבו שהם מיקצועים מספיק,אז לא ניתן להם לשאול? ועוד מקרה עלי, כמו שכבר כולם יודעים אני לא טוב באנגלית, וכשהתחלתי עם FMC (עוד לא היה מדריך בעברית) זה היה בשבילי קריעת ים סוף אבל לא ויתרתי ולמדתי כמעט הכל לבד אבל לא הצלחתי הכל , אז מה במקרה שהיה לי לא הייתי צריך לשאול? לא יודע זה קצת נהיה לי מוזר הדיון הזה, הרי אנשים כאן עושים לילות כימים על מנת לעזור לאחרים, אז מה זהו זה עד כאן היינו טובים ועכשיו רישמית אנחנו לא? ואני לא אומר שיש איזה שהיא חובה לעזור, אבל לפחות לא נעצור את השואלים מלשאול.
Ilan Jonas פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 ועוד דבר ששכחתי: אני מסתייג מנושא מושיקו בהודעה של עופר. כמו שאמרתי - מדובר בהבעת דעה, איש איש ודעתו. זו לא מלחמה אלא דיון איכותי (ושישאר כזה!). זה לא סותר את העובדה שלמושיקו מגיעות כמה כאפות על צרור הודעות אחרונות בנושאים אחרים :wink: חגי: קראת מה כתבתי לך? אל תדאג, אף אחד לא חוסם שאלות!
Oren Geva פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 אבל חגי, אתה בדיוק הדוגמא ההפוכה! אתה מנסה, אתה משקיע ולומד. ואם אתה לא מבין משהו, אתה שואל. זה הכי לגיטימי שיש. אלעד, אילן, ועופר מתכוונים בדיוק לאנשים שלא עושים את מה שאתה עושה. ועוד דבר - נושא השפה - יש עברית לא נכונה ומקוממת. אבל דווקא עניין של עם במקום אם פחות מפריע לי. ואני מאוד דקדקן בדברים האלה - כשאני מוציא סיפור טיסה אני מושיב את אישתי לעשות לי הגהה. אבל כשמקלידים מהר לפעמים נבלעות אותיות או מתחלפות בשכנותיהן - וזה לא מעיד על כלום - למעט חוסר יכולת הקלדה.
Itay Zecharia פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 ועוד דבר ששכחתי: אני מסתייג מנושא מושיקו בהודעה של עופר. כמו שאמרתי - מדובר בהבעת דעה, איש איש ודעתו. זו לא מלחמה אלא דיון איכותי (ושישאר כזה!). זה לא סותר את העובדה שלמושיקו מגיעות כמה כאפות על צרור הודעות אחרונות בנושאים אחרים :wink:חגי: קראת מה כתבתי לך? אל תדאג, אף אחד לא חוסם שאלות! אני חושב שעופר התכוון לכך שבסך הכל אנחנו מעוותים את השמות העבריים שלנו. לדוגמה מושיקו זה עיוות של השם משה. דוגמה נוספת היא רפי לעיוות השם רפאל, ויוסי לעיוות השם יוסף. עופר לא התכוון לפגוע, אלא רק להעיר על כך שהשם שלנו זה חלק מהכבוד שלנו, ואם אנחנו פוגעים בשם אנחנו פוגעים בכבוד... והמבין יבין. :idea:
Ilan Jonas פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 ועוד דבר - נושא השפה - יש עברית לא נכונה ומקוממת. אבל דווקא עניין של עם במקום אם פחות מפריע לי. ואני מאוד דקדקן בדברים האלה - כשאני מוציא סיפור טיסה אני מושיב את אישתי לעשות לי הגהה. אבל כשמקלידים מהר לפעמים נבלעות אותיות או מתחלפות בשכנותיהן - וזה לא מעיד על כלום - למעט חוסר יכולת הקלדה. כמובן, יש שגיאות שקורות לכולם. התרעומת היא על משהו כרוני לא מקרי או נקודתי.
Or Netzer פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 זה לא סותר את העובדה שלמושיקו מגיעות כמה כאפות על צרור הודעות אחרונות בנושאים אחרים :wink:חגי: קראת מה כתבתי לך? אל תדאג, אף אחד לא חוסם שאלות! נכון אף אחד לא חוסם שאלות ולא יחסמו שאלות כי אז אין תכלית לפורום תמיכה.. סתם ליופי.. ושוב הקטע הוא שיש כאלה שבאים לשאול שאלה שואלים אני עונה והם לא יודעים בכלל על מה אני מדבר סימן שלא קראו את המדריך... ורוב המדריכים הם שחור על גבי לבן . אז קודם תקראו תבינו את הבסיס ואז תשאלו את השאלות. איזה כיף אי אפשר לעוות את השם אור... הבעיה שצלי מורידים בכלל את השם וקוראים בשם משפחה.. (ושלא יעלה על דעתכם!!!) כן אני גם הייתי מביא לו איזה סרגל בעורף על איזה יום שלא נדבר מה היה :twisted: :wink:
hagay פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 רק להבהיר דבר אחד, שלא ישתמע ח"ו שאני לא מעריך את עופר והתרומה שלו, אדרבה הוא עזר לי כמה פעמים אפילו בלי להרגיש. ולגבי הודעות כגון "חחחחחחח" במובן החיובי כמובן. לדעתי זה דווקא מגבש, כמובן שלא נגזים בעיניין אבל בהחלט זה גורם להיות יותר "סחבאק" (מותר לכתוב מילה כזו :wink: ) עם השני. נ.ב. מה לעשות אני תמיד מתנצל כי יש לי פחד כזה שמא פגעתי באחר.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 עופר, עם כל הכבוד אני לא חושב שזה לשיפוטך מי הולך להיות איש גדול בתעופה ומי טס ברשת כי משעמם לו. אם אתה מחליט שאתה עוזר- אז אתה עוזר לכולם ולא לאלה ששואלים שאלות שיקדמו אותם בחיים.שלא תבין אותי לא נכון, אני מסכים איתך בקשר לזה ששאלות כאלה לא צריכות להיות ושהכל אפשר למצוא כתוב וכו', אבל אני ממש לא מסכים לגישה הזאת של "בין כה אתה לא מבין כלום אז למה להסביר לך". וכמו שאומר הפתגם "...לימדת את האיש לדוג האכלת אותו לכל החיים" אז במקרה של שאלה כמו "איך עושים גישה בשדה דוב" במקום להסביר לבן אדם איך לבצע את הגישה, או במקרה יותר חמור פשוט לנפנף אותו כמו שאתה מציע, מסבירים לו איך לקרוא דפיות. תחשוב על זה... מה גם שההערה האחרונה הייתה ממש לא במקום לדעתי. לא מתאים לך! עופר לא שפט, הוא הביע את דעתו. היחיד פחות או יותר שהדעה שלו היא חוק כרגע הוא אני (מוהוהוהו :twisted: ). עופר לא אמר בין כה אתה לא מבין כלום וגו', אלא אמר שזו הטרדה להסביר למי שפונה אליך כדי שתעבוד בשבילו. תאמין לי שאני מתאפק לא להגיד במילים הלא מצונזרות מה דעתי על זה. עופר בחור עדין. איך אתם מצליחיםפ לעוות את הנושא לזה שמישהו אמר שאסור לשאול? האם זה חלק מאי ידיעת השפה? לעופר יש שנים בתפקידי הדרכה. אני מלמד באוניברסיטה. אנשים כמו אורן, אמיר, אנטולי, אלעד, ברק, שאדי, שמוליק, עדי, נמרוד ועוד רבים רבים אחרים מבלים שעות בללמד אנשים. איך אתם מעיזים לומר ככה בכלל? אתם יודעים כמה עזרה עופר נותן בענייני הדרכת פקחים וטייסים כאחד? שאלות הן דבר רצוי ומבורך. אבל: שואלים כשלא מצליחים, לא כשאין כח ללמוד. שוב, אני מסכים ב100% עם העובדה ששאלות כאלה מציקות ולבן אדם שיש ראיה כללית על הנושא נראות הרבה פחות מועילות משאלות פחות ספציפיות ויותר הבנתיות. וכל הכבוד לכל מי שעוזר כאן בפורום ואין ספק שיש כאן הרבה כאלה אבל אני חושב בכל זאת שהרבה פעמים לבן אדם ששואל את השאלה, אחד שכרגע אין לו ידע נרחב על כל הנושא והוא לא יודע איפה השאלה הזאת נמצאת ביחס לעולם הגדול של התעופה, שאלה בסגנון איך עושים את הגישה הזאת והזאת לפה ושם יכולה להיות באמת ההסבר הקטן שהוא צריך כרגע על מנת לדחוף אותו קדימה... הרבה פעמים שאלות ספציפיות כאלה עוזרות לך להבין ולסדר דברים בראש. הבעיה שלי עם כל הנושא הזה היא איפה עובר הקו בין שאלה הגיונית לשאלה לא הגיונית- והרבה פעמים לשואל השאלה תהיה הרבה יותר הגיונית ממה שהיא תראה לנשאל. אני מעדיף להאמין שמי ששואל את השאלה יודע למה הוא שואל אותה ויש לו סיבה לשאול אותה. זה לא אומר שאי אפשר להפנות אותו למדריכים או להגיד לו לא עכשיו- רק לא להחליט שהשאלה שלו לא חשובה. שוב- זהעניין של איפה עובר הקו... לדוגמה ניקח את שאלה של מושיקו (אל תיקח אישי) שהייתה פה לא מזמן בפורום לגבי הגישה באילת שהלכה בערך משהו כזה: "רגע אז אחרי שאני פונה שמאלה ל094 אני צריך לסובב את הגלגל הקטן בצד ימין עד שלמעלה יהיה כתוב 024 או 340??" שדרך אגב אורן נתן עליה תשובה מאוד מפורטת ומתאימה לנוסח השאלה במקרה כזה שאני יודע מי זה מושיקו ויודע שהוא לא חדש ועשה הרבה טיסות שבמציאות לא הגיוניות בכלל בלי לדעת דברים בסיסיים כאלה, שואל שאלה כזאת אז באמת לדעתי זאת שאלה מאוד ספיציפית ומיותרת- אבל אם הבן אדם היה חדש או לפחות לא הייתי יודע מה הניסיון שלו בתחום תהיה בטוח שהייתי לוקח את השאלה הזאת מאוד ברצינות כי מבחינתו כל דבר כזה זאת התקדמות מקווה שהבהרתי תנקודה שלי ולגבי ההערה על העברית ועל השמות, אני חושב שממש אין לזה קשר לנושא.
Barak פורסם יוני 27, 2004 דיווח פורסם יוני 27, 2004 רק להבהיר דבר אחד,שלא ישתמע ח"ו שאני לא מעריך את עופר והתרומה שלו, אדרבה הוא עזר לי כמה פעמים אפילו בלי להרגיש. ולגבי הודעות כגון "חחחחחחח" במובן החיובי כמובן. לדעתי זה דווקא מגבש, כמובן שלא נגזים בעיניין אבל בהחלט זה גורם להיות יותר "סחבאק" (מותר לכתוב מילה כזו :wink: ) עם השני. נ.ב. מה לעשות אני תמיד מתנצל כי יש לי פחד כזה שמא פגעתי באחר. אתה תהיה "סחבאק" שלי הרבה יותר חגי, אם כשאני יפקח עליך במגדל ב"ג אתה תעשה את הסיד כמו שצריך (בכלל לא מכוון אליך רק העיקרון).