Itay Zecharia פורסם ספטמבר 19, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 19, 2004 אמנם קצת מוקדם, אך אנחנו כבר בעשרת ימי התשובה. כידוע ביום שישי חל יום הכיפורים. אני רוצה לפנות ב-2 נימות, לכל חברי הפורום: נימה דתית: אני רוצה לאחל לכולם גמר חתימה טובה, הלוואי וכל משאלות לבכם יתגשמו, ותזכו להיחתם בספר החיים. ובנימה החברתית: באותה הזמדנות, לכבוד יום הכיפורים, בתור איש דת מאמין שצם, אני רוצה לבקש סליחה, ולהתנצל בכל מי שפגעתי במהלך השנה הזו. צום קל, ושנה טובה לכולם! ואם כבר באותו עניין, הרי אנחנו מנסים ומשתדלים להתקרב לריאליזם עד כמה שאפשר, וכידוע לכולם, נמל התעופה בן גוריון סגור מכניסתו של יום הכיפורים ועד צאתו. אם אינני טועה זהו היום היחיד מבין 356 הימים בשנה שהשדה סגור, אין טיסות יוצאות ואין טיסות נכנסות. זה גם נאמר בסיור למי שזוכר מפי הדובר. אז לכל מי שכן אכפת לו... קצת כבוד למסורת ולדת שלנו. אני מבקש מהמנהלים לא למחוק/לנעול את האשכול, אני פונה בנימה חיובית לכולם, וכמו האיחולים לשאר החגים במשך השנה, רציתי לאחל לכולם באותה הזמדנות את כוונותיי. נ.ב: אותו הדובר בסיור דיבר על כך שגם שמי ישראל סגורים בכיפור, למי שיש מידע מדוייק יותר, מוזמן לכתוב כאן. כיהודי וישראלי, אני רואה חשיבות לשמירת מסורת וכיבוד הזולת. איני מתכוון להופיע אונליין במהלך יום קדוש זה, וכך הייתי מצפה מכל ישראלי. חתימה טובה. רציתי להדגיש שגם אני לא אופיע אונליין עד צאת החג. קצת פחדתי לכתוב כאן דברים כמו שעופר כתב, על מנת שלא ייגרם וויכוח מיותר. אבל, אני מצדד בכל מילה ומילה: כיהודי וישראלי, אני רואה חשיבות לשמירת מסורת וכיבוד הזולת. איני מתכוון להופיע אונליין במהלך יום קדוש זה, וכך הייתי מצפה מכל ישראלי. וכאן אני עורך את ההודעה שלי בפעם השנייה לאחר קריאת התגובות- כמובן שאני לא יכול לאסור על אף אחד דבר, ואם ברצון מישהו לטוס בכיפור, זוהי זכותו המלאה. וכמו כן-"איש איש באמונותו יחייה". אני לא כופה את הדת של אף אחד, וכמו שאילן אמר, באמת כל אחד יעשה כאוות נפשו, ואין איש שיאסור זאת מפני האחר. כל טוב.
Elad Zeierman פורסם ספטמבר 19, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 19, 2004 שלום לכולם קיבלתי לא מעט תלונות על נעילת השרשור הקודם ליום כיפור בכך שצנזרתי וחסמתי את חופש הדיבור לכן אסביר כאן כמה דברים: בתור אחד שהקרבה שלו לדת קרובה בערך כמו הקרבה "התעופתית" בין בן גוריון לקנדי הזדהתי עם מה ש- ארזS ו אילן כהן כתבו.. ירדן - אני רוצה לראות אותך מעיז מפרק לאפה ברחוב שלך שכל השכונה שלך בחוץ מסתובבת בערב יום כיפור מה שעשית בשרשור הקודם זה היה בערך אותו הדבר רק שכאן היית חכם מאחורי מקלדת ומסך. פנו אלי אנשים אחרי סגירת השרשור ושאלו אם אני מתכונן לפקח- אז ככה מעבר להבט הטכני שאני לא יודע מתי אהיה בבית אז כן אני מתכונן לפקח ספונטנית אבל אני לא מתכונן לפרסם את זה בצורה בוטה בפורום כמו תדריך שאני עושה לכם לפני אימון זה יהיה ספונטני ומי שירצה מוזמן בכיף תעקבו בסרבאינפו. אין לי בעיה שיתנהל דיון תרבותי על יום כיפור עם שאלה לגיטימית כמו האם יהיה פיקוח ואילו פקחים יהיו זמינים אבל המרחק בין זה להכרזת - "בואו לארוחת שחיתות" הוא רחוק מאוד- כמובן שזה יצר פיצוץ והדיון החל להראות כמו הרבה דיונים שננעלו, נמחקו והורידו כמה חברים מהרשימה. זה מעיד מעבר לחוסר התחשבות גם חוסר בגרות אישית - דבר שלא אני ולא שאר חברי צוות ניהול הפורום מוכנים אליו. חברים השרשיר הזה שאיתי פתח מאפשר לכם אם אתם מעונינים להמשיך את הדיון בצורה תרבותית והגיונית לא כמו הקודמת. אני כותב את זה כבן אדם שבעד חופש הביטוי (למי שחושב אחרת) ובעד חופש הבחירה - אבל נגד פגיעה באחרים במילה אחרת- נגד חוסר טאקט שתיהיה לכולם חתימה טובה וצום קל(מי שצם).
Yarden Ben-Dor פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 בקשר לשרשור הקודם, מה שנאמר הוא בתור בדיחה, מי שאין לו טיפה הומור זה בעיה שלו.. שנית כל אדם באמונתו יחייה, בין אם זה דתי או חילוני ממש לא איכפת לי, שיעשה כרצונו, כל עוד הוא לא פוגע בשגרת החיים שלי.. אני לא ילך בחוץ ביום כיפור עם איזה לאפה זה בדוק.. וגם אפילו לא יעשה משהו בחצר שלי.. אבל בתוך הבית שלי אני אדון לעצמי. אני בנאדם לא מאמין וזכותי להיות אחד כזה, יום כיפור אצלי הוא ככל החגים, אני לא נוהג לצום בו, אני לא גאה בזה אבל מצד שני גם אני לא מתבייש בזה.. אני עם הדעות שלי בקשר לזה.. אני את יום כיפור בד"כ מבלה על המחשב בבית בין אם זה גלישה או טיסה.. וכן אני מתכוון לטוס פה אונליין, כל מי שירצה יפתח כאן עמדה, אי אפשר להכריח אנשים לא לפתוח עמדה או לא לטוס. אם הם לא רוצים לטוס או לפקח- זכותם, וכנ"ל אם הם יפקחו או יטוסו.. כמו בחיים- יש פה אנשים מכל המגזרים וצריך לכבד אותם.. אם מה שאמרתי בקשר לארוחת שחיתות העליב מישהו אני מתנצל, זה היה רק בתור בדיחה, המבין יבין (ורוב האנשים אצלי במסנג'ר די הבינו שזאת בדיחה).. גם בקשר לאנשים אחרים חוץ ממני שאומרים שהם מפקחים ולא צמים וכל זה.. בסדר! אז מה הביג דיל? תתעלמו! זה לא סוף העולם.. זה כולה יום כיפור.. בסדר החג הכי חשוב ביהדות וכל זה.. אבל בסדר, כמו שאמרתי יש כאן אנשים מכל המגזרים פה וכל אחד חוגג את יום כיפור בדרכו.. אני חוגג את זה בדרכי כמו שסיפרתי, רונן חוגג בדרכו כמו שאמר, והאחרים אחרת.. זכותם וזכותנו.. יום טוב לכם
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 כיהודי וישראלי, אני רואה חשיבות לשמירת מסורת וכיבוד הזולת. איני מתכוון להופיע אונליין במהלך יום קדוש זה, וכך הייתי מצפה מכל ישראלי. חתימה טובה.
OmriSoudry פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 גם אני ינצל את השרשור הזה כדי לבקש סליחה מאנשים שפגעתי בהם בצורה כלשהי מהחטיבה...אז סליחה בקשר לנושא השני, עכשיו יש לכם עוד משהו לבקש עליו סליחה :wink:
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 אני רואה שהעניין עדיין על סדר היום, וחבל. אני אתן פה את העמדה שלי, שהיא גם ההנחיה למעשה. אף אחד בפורום הזה ובחטיבה בכלל לא ישים ללעג את יום כיפור, את פורים, את עיד אל עדחא, את חג המולד וכל יום אחר שחשוב למישהו. לחטיבה הישראלית אין דת - היא לא חילונית ולא מסורתית. זה לא רלוונטי אליה. בחטיבה חברים בני כל הדתות ולא תוטל שום מגבלה על פעילות זו או אחרת. כל אחד ינהג לפי רצונו, בגבולות של לא לפגוע באחרים. בנושא חופש דת מצפון וביטוי: אלעד לא צריך להתנצל על נעילת שרשור - זה שיקול דעתו הבלעדי ולאף אחד לא מובטח כאן חופש ביטוי מעבר לזה (תסלחו לי כן ). בכל מקרה הוא צדק בזה, והנעילה במקומה לאור הפגיעה המיותרת ברגשות אחרים. אשר לחופש המצפון והדת: ראוי לצטט את משפט המשפטים בתחום חופש האדם - "חופש התנועה שלי נגמר במקום שבו האף שלך מתחיל" (מי יודע מי אמר אותו?). זה בדיוק מה שצריך להיות בנוגע ליום כיפור בכלל ואצלנו בפרט: אין כל מניעה לטוס ולפקח, מאחר ששומרי יום כיפור לא יהיו שם. באופן טבעי אתם צריכים להיות בני אדם ולהשתמש באוזניות למשל, לא להפריע לסביבה.מאידך, שומרי יום כיפור צריכים לקבל את העובדה שלא כולם שותפים לאמונה שלהם ולא צריך לעניין אותם מה נעשה בבית של אחר שאינו שומר. נקודה אחרונה, בנוגע להצגתנו בפני העולם: יום כיפור הוא לא מועד לאומי אלא דתי, ולכן אין לזה שום משמעות כלפי שאר העמים. אין שום בושה בכך שיהיו טייסים ופקחים ישראלים ברשת ביום כיפור. שורה תחתונה: מותר להיות ברשת ביום כיפור, נא לא ללוות את זה בקול תרועה רמה. לא מעניין אף אחד לדעת מראש מי יהיה ומי לא יהיה. תודה וגמר חתימה טובה לכולם, אילן
Oren-ELY3 פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 עופר רשם: כיהודי וישראלי, אני רואה חשיבות לשמירת מסורת וכיבוד הזולת. איני מתכוון להופיע אונליין במהלך יום קדוש זה, וכך הייתי מצפה מכל ישראלי. חתימה טובה. וגם אני בדעה שלו, אני לא מתכוון להופיע אונליין. אך כמו שאילן ואלעד הסבירו בVATSIM אין דת. כל איש באמונתו יחייה. גמר חתימה טובה.
zvi rodes פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 אילן,אהבתי את הגישה שלך לגבי יום כיפור ,בהזדמנות זאת אני מברך אותך ואת בני משפחתך בברכת גמר חתימה טובה ,לכל החברים אני שולח ברכת גמר חתימה טובה , שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנת רעות , סבלנות וסובלנות לזולת
e_dor פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 די מצחיק שכשאנחנו שואלים על תנועה ביום שמבחינתנו הוא רגיל חלוטין נועלים דיון וכשפותחים דיון כשהוא מדבר על אותו נושא רק מהפן המאמין אז לא עושים כלום. נחמד לראות איך זה עובד .... בכל אופן - אני חושב שזו זכותי המלאה להגיד שאני טס ביום כיפור כמו שאני אומר שאני הולך לטוס מחר [לדוגמא], אם מבחיבנתי היום הוא רגיל אז מותר לי לתאם דברים אם אנשים שאי אפשר לתאם איתם רק בפרטי. ועוד משהו, אתם בטח תגידו שאני לא אתייחס אם זה לא מעניין אותי ... [וזה נכון] אבל לדעתי ככה היה צריך להעשות גם בדיון על הטיסות - מותר לנו אז אנחנו נדון בינינו ומי שלא רוצה לא חייב להשתתף, אדם באמותנו יחייה [כאמור].
Or Netzer פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 כמו שאילן אמר וכמו שהרוב פה אומרים עופר אני לא ממש מצדד בדעה שלך אבל שוב זה דעתך כל אחד באמונתו יחיה אומרת שכל אחד והאמונה שלו ולאף אחד ואני מתכוון לאף אחד אין זכות להטיף לנו (אלא שלא מאמינים) וללמד אותנו \ לשנות את דעתנו סליחה במי שפגעתי בהודעה הקודמת אני נשאר באותה דעה דעתי לא השתנתה ובקשר לפיקוח \ לא פיקוח זה כבר בפרטי חתימה טובה וצום קליל למי שצם
Yoav פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 גמר חתימה טובה לכולם ואני מצטער אם פגעתי במהלך השנה בכם או בכל אחד אחר!
רפאל פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 איתי, רואים שהדברים שלך אמיתיים,כנים צודקים ונכונים. רציתי לאחל לכולם צום קל וגמר חתימה טובה. כידוע הדתיים מהערב של יוה"כ ובבוקר נישארים בבתי -הכנסת. תארו לכם מה קרה במלחמת יום הכיפורים בשנת 1973,כל הגברים גוייסו למלחמה מבית-הכנסת! אני לא מחייב אתכם ללכת לביה"כ אך בשל קדושת היום כבדו את המעמד. ולכו לביה"כ לא יזיק. "ועיניתם את נפשותיכם" גמר חתימה טובה וצום קל.
Almog Atar פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 אני גם לא יופיע אונליין. ובנימה זאת אני מתנצל בכל מי שפגעתי בו, גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם .
Ilan Cohen פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 שלום לכולם קיבלתי לא מעט תלונות על נעילת השרשור הקודם ליום כיפור בכך שצנזרתי וחסמתי את חופש הדיבור לכן אסביר כאן כמה דברים: בתור אחד שהקרבה שלו לדת קרובה בערך כמו הקרבה "התעופתית" בין בן גוריון לקנדי הזדהתי עם מה ש- ארזS ו אילן כהן כתבו.. ירדן - אני רוצה לראות אותך מעיז מפרק לאפה ברחוב שלך שכל השכונה שלך בחוץ מסתובבת בערב יום כיפור מה שעשית בשרשור הקודם זה היה בערך אותו הדבר רק שכאן היית חכם מאחורי מקלדת ומסך. פנו אלי אנשים אחרי סגירת השרשור ושאלו אם אני מתכונן לפקח- אז ככה מעבר להבט הטכני שאני לא יודע מתי אהיה בבית אז כן אני מתכונן לפקח ספונטנית אבל אני לא מתכונן לפרסם את זה בצורה בוטה בפורום כמו תדריך שאני עושה לכם לפני אימון זה יהיה ספונטני ומי שירצה מוזמן בכיף תעקבו בסרבאינפו. אין לי בעיה שיתנהל דיון תרבותי על יום כיפור עם שאלה לגיטימית כמו האם יהיה פיקוח ואילו פקחים יהיו זמינים אבל המרחק בין זה להכרזת - "בואו לארוחת שחיתות" הוא רחוק מאוד- כמובן שזה יצר פיצוץ והדיון החל להראות כמו הרבה דיונים שננעלו, נמחקו והורידו כמה חברים מהרשימה. זה מעיד מעבר לחוסר התחשבות גם חוסר בגרות אישית - דבר שלא אני ולא שאר חברי צוות ניהול הפורום מוכנים אליו. חברים השרשיר הזה שאיתי פתח מאפשר לכם אם אתם מעונינים להמשיך את הדיון בצורה תרבותית והגיונית לא כמו הקודמת. אני כותב את זה כבן אדם שבעד חופש הביטוי (למי שחושב אחרת) ובעד חופש הבחירה - אבל נגד פגיעה באחרים במילה אחרת- נגד חוסר טאקט שתיהיה לכולם חתימה טובה וצום קל(מי שצם). היי אלעד. רציתי להגיד לך שאני מכבד כל אחד באשר הוא, חופש הדת מבחינתי הוא החלטה עצמית לכל אחד באופן פרטי, ואין לאף אחד זכות לכפות על השני שום דבר. אבל מיצד שני, חשבתי על מה שדיברתה בארוע בהרצליה, שאנחנו ניצמדים למציאות גם כאן, ושאנחנו סוגרים את מסלול 26 ביגלל שהוא ניסגר כרגע במציאות, קישרתי את הדברים שאמר איתי כאן למעלה, שביום כיפור גם בן גוריון יהיה סגור לתנועה. אז יש כאן מקום להיצמד למציאות, אם רוצים וזה יכול לתת פיתרון מיקצועי לעניין ולא דתי, כמו שחלק מהאנשים ראו את זה. תחשוב על זה בתור אחראי על הפיקוח אצלנו. אני יכבד כל החלטה שתעלה בנושא זאת רק הצעה מבחינתי. תודה. וגמר חתימה טובה לכולם.
iroth פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 לכולם, גמר חתימה טובה ושנה טובה. סליחה ומחילה ממי שפגעתי בו בדרך כל שהיא. לגבי יום כיפור - אני לרוב לא צם אבל אוהב את ההזדמנות לנקות קצת את הראש ולחשוב על דברים יותר ברומו של עולם (מה שנקרא "חשבון נפש") - לצאת מהשיגרה במובן ה"רוחני". נכון שהסימולטור מהווה לכולנו תחביב מהנה ומענג, אבל אתם יודעים מה, גם הפסקה קצרה בתחביב יכולה רק להגדיל את ההנאה מהטיסה הבאה. בכל מקרה שיהיה לכולם מכל דת, גזע ומין רק טוב.
Elad Zeierman פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 היי אלעד. רציתי להגיד לך שאני מכבד כל אחד באשר הוא, חופש הדת מבחינתי הוא החלטה עצמית לכל אחד באופן פרטי, ואין לאף אחד זכות לכפות על השני שום דבר. אבל מיצד שני, חשבתי על מה שדיברתה בארוע בהרצליה, שאנחנו ניצמדים למציאות גם כאן, ושאנחנו סוגרים את מסלול 26 ביגלל שהוא ניסגר כרגע במציאות, קישרתי את הדברים שאמר איתי כאן למעלה, שביום כיפור גם בן גוריון יהיה סגור לתנועה. אז יש כאן מקום להיצמד למציאות, אם רוצים וזה יכול לתת פיתרון מיקצועי לעניין ולא דתי, כמו שחלק מהאנשים ראו את זה. תחשוב על זה בתור אחראי על הפיקוח אצלנו. אני יכבד כל החלטה שתעלה בנושא זאת רק הצעה מבחינתי. תודה. וגמר חתימה טובה לכולם. אילן- שסוגרים את מסלול 26 בסך הכל מדובר בשני דברים - הראשון שבירת שגרת עבודה והדבר השני שמתחבר לראשון הוא התנסות מקצועית של הפקחים של עבודה תחת מגבלות שעליהם דברתי בכנס. אם מחברים את זה ליום כיפור מדובר כאמור בתחביב פנאי ואין שום ערך מוסף מקצועי לסגירת המרחב ביום כיפור מה שגם אני וגם אילן לא יכולים להוציא הנחיה כזאת שלא מופיעה בשום קוד התנהגות של VATSIM. להבדיל מסגירת 26 שמדובר בשיקול "מבצעי" לחלוטין. אם נלך ונטיל הגבלות מהסוג הזה אז איפה עובר הגבול? נחשוב בצורה הקיצונית שעוד יומיים קובי לדוגמא יקבל ב IAL בקשה להוציא נוהל שאסור לרשום טיסות של אל על בשבת כי הרי אל על לא טסה בשבת וזה לא מציאותי לקיים כאלה טיסות.. ואם באמת יצא נוהל כזה אל תשכח ששבת זה היום העיקרי שלחלק מהאנשים כאן יש זמן לטוס. אין הצדקה לסגירת מרחב. אם ביום כיפור מישהו מוצא לנכון להפיג את השיעמום עלי די טיסה או משמרת פיקוח אין כל פסול בזה יש דרכים לעשות זאת בלי לפגוע באחרים כמו שאתה כתבת בשרשור הקודם ואני מצדיק אותך בעניין הזה. וכמו שכתבתי אני לא מתבייש להודות בזה שאפתח את תל אביב לפעילות אבל על "אש יותר קטנה" ואני לא יצמיד לטופיק מסויים הודעת - דביק שכתוב בה משהו בסגנון של: בואו לשבור איתי הצום ולעשות חיים על תל אביב"- כמו שאחרים עשו את זה גם כאן וגם על כותרות המסנג'ר שלפי דעתי זה ילדותי ודבילי. ומשהו אחרון לכל הכופרים למיניהם אישית אין בי שום התלהבות יתרה מפיקוח ביום כיפור ההתלהבות שלכם קצת מוגזמת ואנייוצא מנקודת הנחה ש- 50 אחוז מהחטיבה אם לא יותר צמה ולא תופיע לטיסות לי אישית אים את התענוג לפקח על 2 וחצי מקיפים ועוד מטוס מסכן שמחליט לרוץ על ה - J10 לאילת. בגלל זה גם כתבתי שזה יהיה ספונטני שלא כבשגרה תכניסו דברים לפרופורציות סתם עוד דרך להפיג שיעמום למ שכן משתעמם. למי שמעוניין אצלי במישור האישי יום כיפור הוא לא יום של חשבון נפש כי סליחה אני מבקש במקום ממי שצריך אם יש צורך בכך.
DanPadnos פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 העובדה שנתב"ג נסגר ביוה"כ בכלל לא רלוונטית. נתב"ג נסגר כי הוא שדה תעופה לאומי, במדינה יהודית - וכמו שנאמר כאן, לVATIL אין דת. לדעתי הדיון המקורי היה מיותר מלכתחילה. אם מבחינתכם יוה"כ הוא לא יותר מיום שבו הכבישים פנויים והשכנים לא מכינים מרק לארוחת צהריים, אין שום סיבה שתכריזו על הפעילות שלכם באותו יום. זה מזכיר לי ילדים בבית הספר שלי שמתלהבים מרכיבה על אופניים ביום כיפור, ומארגנים רכיבות משותפות בקולי קולות... מצדי - שירכבו על אופניים, אני אפילו לא דתי. אבל יש ביניהם אנשים מאמינים, וצריך לכבד אותם. בקיצור - א. המקום לבירורים לגבי יוה"כ הוא ICQ/MSN/הודעות פרטיות, לא במה ציבורית. ב. האמונה הפרטית של אדם כשמה כן היא - פרטית. לא מעניינו של אדם אחר.
moti פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 כאדם דתי ומאמין אני כן צם ביום הזה ואני גם חונכתי לקבל כל אדם לא משנה אם הוא דתי, חילוני,נוצרי, מוסלמי או שומרוני- ולכן אי אפשר להגביל אף אחד בעניין המדובר כאן למרות שאני לא הכי מאושר מכך שאנשים מכריזים קבל עם ועדה שהם מחללים יום קדוש לאנשים מהעם שלהם ומהחברים שלהם לפורום ולחטיבה שכן מכבדים את היום הזה. רציתי גם לבקש סליחה מכל מי שפגעתי בו ולאחל לכל החבר'ה פה גמר חתימה טובה ושנה טובה!
Ariel פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 חברה, כל אחד שיעשה כרצונו, אין טעם לנסות לשכנע או להשפיע, אתם כמובן יכולים לגלות לנו מה תעשו או לא תעשו ביום-כיפור. יש כאלה שיום כיפור קדוש להם והם יצומו וישמרו על קדושת היום, ויש כאלה שיצומו אבל ישמחו לצפות בסרטים, לרכב באופניים או מלאכה אחרת , ויש כאלה שישמחו לצום או לא - ועדיין לטוס ב VATSIM או לפקח. פה זה לא פורום תיאולוגיה וה VATSIM לא שייך לשום דת עד כמה שאני יודע, שיהיה לכם צום קל ולאחרים טיסה ופיקוח מהנים. אריאל
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 גמר חתימה טובה לכולם..ובהזדמנות זו לבקש סליחה מכל מי שפגעתי בו. צום קל לצמים, שיהיה לכולנו סוף שבוע טוב.
hagay פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 וסתם לא קשור לכלום, רק לידיעה, אין שום משפט כזה "איש באמונתו יחיה", כתוב "צדיק באמונתו יחיה".
BlackRaven פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 חבר'ה אני מאחל לכולכם גמר חתימה טובה, צום קל, וסליחה מכל מי שאי פעם פגעתי בו.
Yoav פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 ובהזדמנות זו אני רוצה לבקש סליחה מרפאל(ששינה את שמו לIAT_099), אם פגעתי בך או העלבתי אותך היום(יום חמישי 23.9) :oops: אני לא התכוונתי! :oops: :oops: :oops:
Oren Geva פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 איזה מזל שטחנתם את הנושא מכל הכיוונים לפני שהגעתי... אחרת הייתי מצטרף פה לחגיגה! בכל אופן, את העמדה שלי בנושא תצטרכו רק לנחש בשלב הזה. צום קל למי שצם (או קשה אם מגיע לכם! :twisted: ), אני מבקש סליחה מכל מי שפגעתי בו (ואני בטוח שיש כאן כאלה), גמר חתימה טובה לכולכם וכל עם ישראל, ונחיתות בטוחות למי שטס!