Gal Mintz פורסם אפריל 26, 2014 דיווח פורסם אפריל 26, 2014 שלום חברים, היום עליתי בערך משעה שמונה בערב בזמן הבחינה של בקרה דרום והייתה כמות תנועות מכובדת מאוד של טיסות לעובדה ואילת, שמחתי מאוד. להלן מספר הערות לטייסים, מבקש לקחת כהערות בונות ולא כמקום להתרסה/ויכוח. 1. טיסות לכיוון דרום (עובדה/אילת וכד') בגובה אי זוגי (לדוג': 19,000). 2. SID באופן כללי: במהלך קבלת מרשה, ניתן לכם גובה ראשוני (INITIAL CLIMB), לא אחת קרה לי שמטוס ממריא עבר את הגובה ללא אישור - היום זה קרה כמעט עם כולם. שימו לב שגובה ראשוני נועד להפריד אתכם מתנועות ממריאות אחרות, תנועות נכנסות, תנועות בוקטורים וכד'. בבקשה שימו לב לזה בעתיד. 3. כמעט תמיד בSID TOMAL 2, פקח ה DEP/APP מקצר לטייס את הדרך ומאפשר לו פנייה ישירות ל TOMAL. בגלל הקירבה לשדה"ת הצבאי תל-נוף, ב-99% מהמקרים תבוצע פנייה ימנית ולא שמאלית, ישירות ל TOMAL. במקרים נדירים תהיה פנייה שמאלית. 4. טייסים שטועים - אין דבר, אנחנו בסימולטור, הכל בסדר, גם אם תתנגשו, אף אחד לא באמת ייפגע. היום כשתיקנתי טעויות טייסים, 2 מהם בחרו להתנתק, כנראה הלחצתי אתכם - אני מתנצל אם הרגשתם לא בנוח, חבל שבחרתם להתנתק. הייתי מעדיף שהייתם נשארים ושואלים מה לא בסדר, הייתי מסביר לכם בשמחה. אני חוזר ומדגיש, בכוונה לא הוזכרו שמות ו/או או"ק, בבקשה אל תהפכו את הדיון לויכוח. שבוע טוב :-) Tal Peleg, amir friedland, Asaf Katz וגם 12 אחרים הגיבו לזה 15
Gal Mintz פורסם אפריל 26, 2014 מחבר דיווח פורסם אפריל 26, 2014 דבר נוסף, לא יודע האם הדבר קיים ברשת, אבל עקרונית טיסות על J10 לכיוון צפון, צריכות להיות עם OFFSET מייל אחד מזרחה. מדובר בנוהל שבא להפריד בין תנועות שטסות צפונה לאלה שטסות דרומה, אף על פי שההפרדה הזו לא מאפשרת לפקחים הקלה בשום הפרדה אחרת.
Asaf Katz פורסם אפריל 26, 2014 דיווח פורסם אפריל 26, 2014 מוסיף הערות מהמשמרת כקרקע מערב (20:00 עד 22:35 מקומי): 1.התפרצויות לקשר-גם כשאתם מתחברים לקשר לאחר מעבר מתדר אחר, תחכו לשמוע אם הקשר נקי. קרה לי כבר (היום) שלא פעם ולא פעמיים תנועה עברה מהEֹ_GND וישר ביקשה דחיפה והנעה, כשבאותו זמן דיברתי עם תנועה אחרת 2.בבקשה תציינו בפניה הראשונה או אפילו בRMK אם יש לכם סינרי לשדה, ו\או יכולת דחיפה לנקודה ספציפית (Release Pointׂ), היו מספר תנועות שפשוט דחפו אחורה מהגייט בלי פנייה לנקודת שחרור ספציפית, אמנם לא הערתי לתנועות אלה ושום דבר רע לא קרה, אבל בבקשה תציינו זאת כדי שלפקח (בין אם הוא פקח קרקע או תל אביב) יהיה יותר קל לטפל בכם בזמן שהותכם על הקרקע... 3.רק מרענן נהלים (פניה כפקח לטייסים)-לגבי משמרת זו ובכללי, פינוי מסלול 12-30 יתבצע דרך הM, לא דרך הK. התיישרות ל26-טרמינל 1 דרך הW1 וטרמינל 3 דרך הW2, קורה הרבה פעמים שאני מפקח קרקע בלי עמדה מעליי, ולמרות שהוראות ההסעה ניתנו לW2, ברגע שהטייסים עוברים ליוניקום הם מתיישרים בW1 ואפילו בE. רק שתבינו, אין בעיה עם זה, רק תבקשו מפקח הקרקע מראש, יש סיבה להוראות האלה... זהו להיום, שמח שכולם טסו ונהנו, היה אחלה ערב בשבילי.. תודה אישית לגל מינץ שעזר לי ועלה כגישה במשך כל האירוע. המשך לילה טוב ושבוע טוב לכולם Joel Strikovsky, Omer Lanis, Israel Rotaru וגם 1 אחר הגיבו לזה 4
amir friedland פורסם אפריל 26, 2014 דיווח פורסם אפריל 26, 2014 לפני ב-26.4.2014 בתוך 18:53 Gal Mintz כתב: דבר נוסף, לא יודע האם הדבר קיים ברשת, אבל עקרונית טיסות על J10 לכיוון צפון, צריכות להיות עם OFFSET מייל אחד מזרחה. מדובר בנוהל שבא להפריד בין תנועות שטסות צפונה לאלה שטסות דרומה, אף על פי שההפרדה הזו לא מאפשרת לפקחים הקלה בשום הפרדה אחרת. היי גל, לשאלתך, הנוהל לא פעיל ברשת באופן קבוע , במידה ובקר מחובר ויש עומס ניתן לעשות OFFSET כרצוי.. בלי פיקוח באופן רגיל וללא עומס אין דרישה מטייסים לבצע OFFSET ברשת נכון להיום.. shachaf yasurr הגיבו לזה 1
Elad Zeierman פורסם אפריל 26, 2014 דיווח פורסם אפריל 26, 2014 גל היית עדין מידי. טייסים עולים לטיסה שהם לא מכירים את המטוס שלהם, תירוץ של "לא יכול לטוס ישירות רימון כי נמחקה לי התוכנית" לא קביל אפילו בסימולטור מלגו. לגבי נוהל אופסט כתבתי לפני הרבה שנים מדריך ליישום במחשבי טיסה, בכל מקרה גם במציאות בסופ"שים שלא עמוס , המטוסים טסים ללא הסט,
Amit Eisinger פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 יש לי שאלה בתור אחד שמטיס קלים טיסת מכשירים בארץ, הנוהל של האפסט תקף גם לגביי? כי אין לי שום GPS או RNAV ואין לי אינדיקציה לאופסט.
Bar Rodoy פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 רוצה להצטרף בהערות אבל בקשר ליוניקום. במהלך הסופ"ש נתקלתי בטייסים שלא מדווחים על פעולות ועוד על פעולות קריטיות כמו המראה וגישה. טסתי כפדקס 6065 מקלן, נכנסתי לארנבת ל30, כמובן עם דיווחים שוטפים על פעולותיי. באזור LIMKO אני רואה מטוס שעושה את דרכו לדינה. המטוס אמנם שמר על ההפרדות ועל מגבלות הסיד אבל לא דיווח על המראה. כשהייתי בעם הרוח עוד מטוס המריא, שוב, בלי דיווח. כל זה קורה כטייס זר מתקרב לארץ ומדווח על הפעולות שלו, תחשבו איך זה גורם לנו להיראות. ראבק, כמה קשה לכתוב שאתם ממריאים? קורה לי לפעמים שאני טס בארה"ב בשעות הבוקר שלנו, כשאצלם כולם במיטה ואין כלב בשדה ואני מדווח. מצטער אם יש שגיאות כתיב, אני כותב מהפלאפון.
Amit Eisinger פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 כנ"ל, כמעט התנגשות כי דיווחתי שאני נוחת ומישהו המריא בלי להגיד ולא בדק את היוניקום, היינו בקשר עין בהצטלבות המסלולים
amir friedland פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 חברה כתבתי מקודם ועכשיו אבהיר את עצמי , אין שום נוהל ברשת על חובת OFFSET מנתיב ה J10 , הדבר הנל הינו כלי הפרדה שכן מידי פעם יעשה בו שימוש בשעות עומס וארועים ברשת..כחלק מהכרת המטוס לדעתי חובה לדעת להשתמש בכלי הנל בלי קשר.. אך אין נוהל חובה להסטים על ה J10 באופן קבוע.
shachaf yasurr פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 מצרף גם כמה הערות בונות שלי מהאירוע אמש : 1.טיסות לכיוון דרום (עובדה/אילת וכד') בגובה אי זוגי (לדוג': 19,000). ראיתי יותר מתנועה אחת שביקשה גובה טיפוס זוגי . 2. נתיב הJ10 מוגבל בגבהים ! ראו מפת ATS .. טיסה על הJ10 בין הגבהים 5000-19000 .! זאת אומרת לא ניתן לטוס בגובה 210 וכדומה .. (בשביל כך צריך אישור LLL EAST ולנו אין כזה בסימולטור .. ) 3.התפרצויות לקשר-גם כשאתם מתחברים לקשר לאחר מעבר מתדר אחר, תחכו לשמוע אם הקשר נקי ולא ישר תדברו .. קרה כמה פעמים על הקשר שלי .. סבלנות סבלנות זה המפתח ! באמת שהיה אחלה של אירוע אתמול, תודה למי שבא לטוס !
Izik Bakshi פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 למיטב הבנתי, קיים גם נתיב UJ10 שבו ניתן לטוס מעל 19000 רגל.
shachaf yasurr פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 ניתן לטוב אבל זה בפיקוח LLLL EAST ואין לנו כזאת ולכן...
amir friedland פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 לפני ב-27.4.2014 בתוך 15:44 Shachaf Yasurr כתב: ניתן לטוב אבל זה בפיקוח LLLL EAST ואין לנו כזאת ולכן... בטח שאפשר לטוס והפיקוח יעשה ע''י בקרת דרום אם מחובר ואם לא אז על ת''א..
Stas Harchuk פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 לפני ב-27.4.2014 בתוך 12:11 Shachaf Yasurr כתב: 2. נתיב הJ10 מוגבל בגבהים ! ראו מפת ATS .. טיסה על הJ10 בין הגבהים 5000-19000 .! זאת אומרת לא ניתן לטוס בגובה 210 וכדומה .. (בשביל כך צריך אישור LLL EAST ולנו אין כזה בסימולטור .. ) תתעדכן בפמ"ת, נתיב J10(החל מהעדכון האחרון 1/14) בחלקו כבר לא מוגבל ל19K אלא 41K(בוטל UJ10 ואוחד לנתיב אחד).
amir friedland פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 חברים אני יעשה את זה ברור , ברשת עדין עובדים כרגיל עם J10 ו UJ10 עד שיצא נוטאם אחר (והוא יצא בזמן הקרוב אבל לא בימים הקרובים ). סטס , שחף צודק 100 % , הוא לא אמור להתעדכן בפמ''ת , תפקידה של מחלקת מבצעים הוא לעדכן את הפקחים , ועוד לא יצא עדכון שמבטל את ה UJ10 , כשיצא תדעו.הנהלים החדשים יפורסמו לקראת סוף השבוע - שבוע הבא...
Stas Harchuk פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 הינה ציטוט מדויק של שחר לפני ב-27.4.2014 בתוך 12:11 Shachaf Yasurr כתב: 2. נתיב הJ10 מוגבל בגבהים ! ראו מפת ATS .. טיסה על הJ10 בין הגבהים 5000-19000 .! הלכתי למפת ATS הפלא ופלא במפה נתיב J10 מוגבל ל41000. הבחור מפנה למידע(המפה) שהוא בעצמו לא מעודכן בו.
amir friedland פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 לפני ב-27.4.2014 בתוך 18:13 Stas Harchuk כתב: הינה ציטוט מדויק של שחר הלכתי למפת ATS הפלא ופלא במפה נתיב J10 מוגבל ל41000. הבחור מפנה למידע(המפה) שהוא בעצמו לא מעודכן בו. אני לא לוקח אחריות על הלינקים של שחף , כוונתי הייתה לכך שה J10 מוגבל ברשת ל 19000 ,טיסה בגבהים גבוהים יותר תעשה ב UJ10 לפחות עד שיצא נוהל החדש בזמן הקרוב..
Ran Ben Shmuel פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 עמדת תל אביב ממלאה את התפקיד של tel aviv east כל עוד אין כזאת ברשת
Ran Ben Shmuel פורסם אפריל 27, 2014 דיווח פורסם אפריל 27, 2014 לפני ב-26.4.2014 בתוך 18:53 Gal Mintz כתב: דבר נוסף, לא יודע האם הדבר קיים ברשת, אבל עקרונית טיסות על J10 לכיוון צפון, צריכות להיות עם OFFSET מייל אחד מזרחה. מדובר בנוהל שבא להפריד בין תנועות שטסות צפונה לאלה שטסות דרומה, אף על פי שההפרדה הזו לא מאפשרת לפקחים הקלה בשום הפרדה אחרת. גל צודק, אין צורך להודיע על כך לבקר, אלא אם לא ניתן לבצע.