Or Bahtari פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 חברים , כתבתי כאן משהו ואחזור עליו שוב : כל אחד יכול לפתוח "ארגון חובבי התעופה והסימולטורים" ולנסות למשוך אליו מי שהוא רוצה מ-VATIL ו-IVAO אך שאותו אחד יבין שהדבר לא חוקי מבחינת חוקי VATSIM! ככה שכל הדיבורים על איחוד של שני הקהילות תוך השארת שני הרשתות לא רלוונטי.
Shai Selbiger פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 אין דבר כזה פתרונות ביינים במקרה הזה ואני מחזק גם את ירדן וגם את אלמוג במה שכתבו. או שמחליטים על איחוד מלא או שלא מחליטים על כלום. זה מאוד פשוט . או שיש רצון טוב בין כולם להתאחד לגוף אחד (ולדון על הפרטים הטכנים ) שיכלול הכנסה של מנהלים ומדריכים ב IVAO IL לתפקידי מפתח בהנהלה ובצוות VATIL ובמקביל הכנסה של VFS כבית ספר הרשמי של VATIL. לדעתי זה הפתרון היפה ביותר , ואת הדגש צריך לשים על הענין המהותי והוא הסכמה של חברי VFS וחברי IVAO IL להעביר את עצמם מבחינה תשתיתית ופורמלית תחת VATIL ותחת VATSIM , למעשה , ביטול של IVAO IL והכנסת מנהליו לשרשרת הניהול של VATIL (אפילו VATIL1 ) והכנסה של VFS לבית הספר הרשמי וביטול האקדמיה לטיסה או IFS בשמה הקדום.. ביום שזה יקרה , הללויה. למה שהם ירצו לעבור לפה ואתם לא מציעים שכל ואטיל יעברו לIVAO? Rom Karliner הגיבו לזה 1
amir friedland פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 למה שהם ירצו לעבור לפה ואתם לא מציעים שכל ואטיל יעברו לIVAO? זאת שאלה טובה , דעתי האישית שבמקרה כזה צריך לראות איזה תשתית יותר מפותחת ובהתאם להחליט , צריך להסתכל על פרמטרים כמו רמת הפיתוח של התשתית וכמות התעבורה בה ולדעתי VATSIM מובילה בגדול בענין הזה ולכן אני חושב שיותר נכון לעבור אליה , זה דעתי האישית אבל אשמח לשבת עם אנשים שיגידו לי למה IVAO אופציה יותר טובה בליוי עובדות מהשטח...
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 יש הבדל גדול בבניית עתיד משותף מתוך גישה של "אנחנו שני מחנות, VATIL ו- IVAO" לבין גישה של "אנחנו מחנה אחד שמשתמש בשתי רשתות, "VATIL ו- IVAO". התגובות האותנטיות (לצערי) לכתבה ב- YNET חשפו מה חושבים המשתמשים באמת אחד על השני. כבוד לא היה שם, פרגון לא היה שם. לדעתי אין תחליף לתת פתח והזדמנות למפגש כולל של הקהילה וגיבוש של הדור הצעיר פנים אל פנים, בלי שום קשר למה יהיה הפתרון הסופי ובאיזו קהילה או קהילות בסופו של דבר תחליטו לטוס. ואם מישהו ישקול אי פעם לעזוב רשת שעבורו היא מפעל חיים ולעבור לרשת אחרת זה יכול לקרות אך ורק אם הוא יראה שם הזדמנות ויבין שיש לו חברים, בני אדם, מפרגנים ותומכים לחבור אליהם.
Amit Tal פורסם דצמבר 10, 2015 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 משה היקר, ניהלתי בימים האחרונים שיחות אישיות עם הנוגעים בדבר, בשני הצדדים. שיחות טובות מאוד בנוגע לקהילה ישראלית מאוחדת וממקום של שיוויון. היום בפורום נוכחתי לדעת כי מספר מאוד מאוד מצומצם של אנשים כאן הינם, בפועל, בעלי אינטרסים שונים לחלוטין. עקב כך הודעתי לאותם גורמים כי אני מסיים את מעורבותי בנושא. את דעתי על המציאות ניתן לקרוא בהודעה הראשונה. חג שמח Moshe Mizrahi וגם Rom Karliner הגיבו לזה 2
Rom Karliner פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 משה היקר, ניהלתי בימים האחרונים שיחות אישיות עם הנוגעים בדבר, בשני הצדדים. שיחות טובות מאוד בנוגע לקהילה ישראלית מאוחדת וממקום של שיוויון. היום בפורום נוכחתי לדעת כי מספר מאוד מאוד מצומצם של אנשים כאן הינם, בפועל, בעלי אינטרסים שונים לחלוטין. עקב כך הודעתי לאותם גורמים כי אני מסיים את מעורבותי בנושא. את דעתי על המציאות ניתן לקרוא בהודעה הראשונה. חג שמח חבל רק שהחלטה מסוג זה משרתת את האינטרסים של הקבוצה המצומצמת הזו.
Almog Atar פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 1. איחוד אשר בו לאחד מוצג כתנאי לוותר על מקום אשר בו היה שנים רבות אינו איחוד אמיתי ולכן לא יוכל להתקיים. 2. עקב השוני הרב בין טיסה קרבית לבין טיסה אזרחית, גם אם נכון שיהיו בעתיד תחת מטריה אחת, עדיף להתמקד בשלב הנוכחי באיחוד טיסה וירטואלית אזרחית. מעבר לכך שהבעיה העיקרית נמצאת בתחום האזרחי ולא עם או בקרבי. 3. הצבת תנאים על השולחן ממקשת כל ניסיון איחוד. חשבתי שישנה התכנסות לקראת התקדמות משמעותית. כרגע אני חושב שהפוליטיקה והאינטרסים הצרים מקבלים עדיפות. עד כמה שאני יודע לאוירודינמיקה או לבד״ח של ה 737 לא כל כך אכפת אם הם ב IVAO או ב VATSIM... כרגע זה הזמן להפסיק עם דיבורים מיותרים ולהחליט אם רוצים להתכנס לטובת רוב האנשים שרוצים איחוד של הקהילה הישראלית, איחוד אמיתי, או שרוצים רק לדבר על זה... לבדח של ה737 זה לא משנה, אבל חשוב לזכור איפה אנחנו נמצאים. Ivao וvatsim תפקידן לספק שירותי פיקוח טיסה ותנועה וירטואלים. גוף אחד שאנשיו טסים ומפקחים ברשתות מקבילות לא תורם לאף אחד בעניין הזה...במקום שבערב שבת יהיו 8 פקחים ו20 טייסים על הערוץ אתה תמשיך עם 4 פקחים בכל רשת ו10 מטוסים, ואיפה כיף יותר לטוס? שאתה מספר 4 להמראה בשיירה עם פיקוח מלא או שאתה טס לבד בשדה עם פקח twr בלבד?
Almog Atar פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 הרצון לקהילת סימולטורים גדולה ומאוחדת היא יפה ונכונה ואין ספק שמדובר בצעד שכולנו נרוויח ממנו בצורה כזאת או אחרת. בגוף בו אנחנו נמצאים (ולצורך העניין גם ivao) העיקר זה טיסה ברשת ופיקוח וכשמדברים על איחוד מבחינתי מדברים על איחוד. כל דיבור על פתרון שלא כולל טיסה תחת רשת אחת, בעיניי, לא רלוונטי לכאן וכל ניסיון ל"איחוד" שלא כולל את הפתרון הזה הוא מהלך שלא מתעסק בבעיה האמיתית. את הפרטים כמו איך כמה ולמה נשאיר למנהלים של שתי החטיבות.
amir friedland פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 משה היקר, ניהלתי בימים האחרונים שיחות אישיות עם הנוגעים בדבר, בשני הצדדים. שיחות טובות מאוד בנוגע לקהילה ישראלית מאוחדת וממקום של שיוויון. היום בפורום נוכחתי לדעת כי מספר מאוד מאוד מצומצם של אנשים כאן הינם, בפועל, בעלי אינטרסים שונים לחלוטין. עקב כך הודעתי לאותם גורמים כי אני מסיים את מעורבותי בנושא. את דעתי על המציאות ניתן לקרוא בהודעה הראשונה. חג שמח לא הבנתי על מה אתה מתלונן ? על זה שיש צד שחשוב לו שישמרו אינטרסים מסוימים מבחינתו ? אתה מציג את זה שיש לצד מסוימם עקרונות ואינטרסים כאילו הוא עשה מעשה רע , זה המציאות ואף אחד לא אמר שהכל יעבור בצורה חלקה ובלי תקלות. ובשנייה שלא מסכימים איתך אתה ישר זורק את הדברים והולך ? למה אתה לא משכנע שהרעיון שלך כן טוב ? או קורה שוב את החוקים של ואטסים ורואה איפה הרעיון שלך נופל ובונה אחד חדש ?? חשוב לדעת שאין דבר כזה תפקיד של מגשר פה בין הצדדים אנחנו לא ישראל וחמאס , בסהכ בשני הצדדים יש אנשים חכמים ורצינים ואפשר לעשות שיחות משותפות בקבוצה ואין צורך בתפקיד המגשר . ואור באכתרי סגן מנהל החטיבה כתב שהרעיונות שהצגת לא חוקיים מבחינה ואטסימית זה הנוגעים בדבר לא בדיוק מסכימים עם מה שאמרת................
Elad Zeierman פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 משה היקר, ניהלתי בימים האחרונים שיחות אישיות עם הנוגעים בדבר, בשני הצדדים. שיחות טובות מאוד בנוגע לקהילה ישראלית מאוחדת וממקום של שיוויון. היום בפורום נוכחתי לדעת כי מספר מאוד מאוד מצומצם של אנשים כאן הינם, בפועל, בעלי אינטרסים שונים לחלוטין. עקב כך הודעתי לאותם גורמים כי אני מסיים את מעורבותי בנושא. את דעתי על המציאות ניתן לקרוא בהודעה הראשונה. חג שמח לבוא לזרוק את השני גרושים , לאנשים למודי נסיון ושמכירים טוב את החומר ( בשני הצדדים ) זה אחלה אבל ברגע שלא מקבלים את הדיעה שלך זה הרגע לשרוףף את המועדון- זאת הסיבה העקיפה שהסכסוך המדובר החל לפני קצת יותר מ 12 שנה הרעיון שלך לא מסייע אלא לאותו דשדוש במקום שקיים כבר כמה שנים וושינוי המצב ננמנע אף הוא בגלל קו המחשבה הזה יש כאן דיון פורה וזה אחלה , בנתיים ישבכאן תגובות מרובות ומעניינות בשרשיר המקביל אצל המתחרים לא ראיתי דיון מעמיק פרט להודעה לקונית של ההנהלה שהיא תדון בזה ממליץ שנמתין להתפתחויות כי בכל מקרה צריך 2 למשחק הזה
Amit Tal פורסם דצמבר 10, 2015 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 אלעד, לאור זאת שאני יודע כי הנושא מאוד קרוב ללבך וכי השקעת נשמתך בקירוב לבבות רבות אתייחס לאשר אמרת: 1. נערכו שיחות אישיות מפורטות וברורות בהן הצדדים, שני הצדדים, הביעו את הדגשים החשובים ביותר שלהם טרם תחילת שיחות ישירות. הודגשו בשיחות אלו מה הרגישויות של הצד האחר וקווים אדומים. היתה הבנה בשיחות לרגישויות ולקווים אדומים אלו. בשיחות האלו הדגש היה אך ורק על דעת המובילים כאשר אני גישרתי בלבד ובגישת גישור בלבד. 2. הדברים אשר נאמרו,היום ,על ידי מספר מאוד מצומצם של אנשים, אינם עומדים בקו אחד עם הרעיונות אשר נידונו. לא רק זאת, אלא אף ברור לאותם אנשים כי הבעת גישתם באופן הזה ובפומביות הזו גורמת לנזק לרעיון האיחוד. 3. אין אני בא לשרוף שום מועדון. אני סתם מישהו שאוהב מאוד את התחביב הזה והזדעזע מהגישה של חברי VATIL כלפי הצד השני. נוצרה הזדמנות, לכאורה, לאיחוד הקהילה הישראלית אך נוכחתי היום לדעת כי מספר אנשים מאוד מצומצם הינו בעל אינטרסים שונים. הנושא הוא כאן לא אני. הנושא כאן הוא גם לא הטימטום שבמצב זה. הנושא הינו הפספוס...אשר חוזר על עצמו, עקב אינטרסנטים בודדים. אשמח לראות אותך באמת ובתמים מצליח למצוא מזור. אני, אישית, לא רואה אפשרות כזו בזמן זה ועל כן אני יוצא מהתמונה.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 אם אכן שני הצדדים לא יעדו פשרות כואבות לא יהיה פיתרון לא יודע עם מינדיברת בואטאיל כחלק המדיניות יש רצון לפשרות ירצו יאוכלו לא ירצו לא יאוכלו
amir friedland פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 האם משהו יכול לשלוח לינק לדיון המקביל בפורום VFS על מנת שנוכל להתעדכן בהלך הרוח בצד השני ?
Amit Eisinger פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 בבקשה: http://www.vfs-il.net/forum/showthread.php?t=15944&p=122817#post122817
Yarden Ben-Dor פורסם דצמבר 10, 2015 דיווח פורסם דצמבר 10, 2015 חבר'ה,אין פה שום צורך בעבודות גישור. עבודות גישור עושים מול אויבים ויריבים. VFS ו-IVAO-IL אינם כאלה רחמנא לצלן!אני מאמין שכפי שיש מצדנו רצון לשים הכל מאחור ולהסתכל קדימה - גם הם מוכנים. אם הם מוכנים, אני מאמין שהם גם מוכנים לדבר. מה שאני יכול לומר מצדי הוא שכל פגישה בנושא עם חברינו מ-VFS ו-IVAO-IL תילקח בשיא הרצינות ומבחינת VATIL אנחנו נעשה את כל מה שצריך כדי שייצא עשן לבן, ומייחל שדבר כזה אכן יקרה.
Almog Atar פורסם דצמבר 11, 2015 דיווח פורסם דצמבר 11, 2015 אלעד, לאור זאת שאני יודע כי הנושא מאוד קרוב ללבך וכי השקעת נשמתך בקירוב לבבות רבות אתייחס לאשר אמרת: 1. נערכו שיחות אישיות מפורטות וברורות בהן הצדדים, שני הצדדים, הביעו את הדגשים החשובים ביותר שלהם טרם תחילת שיחות ישירות. הודגשו בשיחות אלו מה הרגישויות של הצד האחר וקווים אדומים. היתה הבנה בשיחות לרגישויות ולקווים אדומים אלו. בשיחות האלו הדגש היה אך ורק על דעת המובילים כאשר אני גישרתי בלבד ובגישת גישור בלבד. 2. הדברים אשר נאמרו,היום ,על ידי מספר מאוד מצומצם של אנשים, אינם עומדים בקו אחד עם הרעיונות אשר נידונו. לא רק זאת, אלא אף ברור לאותם אנשים כי הבעת גישתם באופן הזה ובפומביות הזו גורמת לנזק לרעיון האיחוד. 3. אין אני בא לשרוף שום מועדון. אני סתם מישהו שאוהב מאוד את התחביב הזה והזדעזע מהגישה של חברי VATIL כלפי הצד השני. נוצרה הזדמנות, לכאורה, לאיחוד הקהילה הישראלית אך נוכחתי היום לדעת כי מספר אנשים מאוד מצומצם הינו בעל אינטרסים שונים. הנושא הוא כאן לא אני. הנושא כאן הוא גם לא הטימטום שבמצב זה. הנושא הינו הפספוס...אשר חוזר על עצמו, עקב אינטרסנטים בודדים. אשמח לראות אותך באמת ובתמים מצליח למצוא מזור. אני, אישית, לא רואה אפשרות כזו בזמן זה ועל כן אני יוצא מהתמונה. עמית אני חושב שהגישה שלך שהצגת בסעיף 3 היא זאת שצריכה להוביל את המהלך הזה משני הצדדים, אותו המיעוט שאתה מדבר עליו לא הוא שצריך לעצור את זה, כמו שאמרת בעצמך - מיעוט. כפי שאני רואה את הדברים כולם פה רוצים איחוד כי כולם מבינים את העתיד שיכול להיווצר כאן פשוט כל אחד מציג דרך ושיטה קצת אחרת למהלך ואם יש מישהו שמתנגד ובעד כל הברדק שיש היום שימצא לעצמו תחביב אחר. אני מאוד מסכים עם ההודעה האחרונה של ירדן ואני חושב שאם יש נכונות מההנהלה של שני הצדדים זה מספיק, אם יש מתנגדים בודדים כאלה או אחרים בקרב ה"עם" לא זה מה שצריך לעצור, כל אחד עם טיפה חיבה לטיסה וירטואלית ברשת מבין וצריך להבין למה איחוד זה דבר מתבקש.
Etai Charit פורסם דצמבר 11, 2015 דיווח פורסם דצמבר 11, 2015 כרגע בישראל זמן מקומי 05:52 של יום שישי ה11.12. אני מתכוון להיות בTS החטיבתי בשעה 16:00, לדבר עם כל מי שיבחר להצטרף על האיחוד שיקרה. אני מפציר בכולם להגיע (מכל הגופים המדוברים ) ולהשתתף בדיון ענייני. עד אז כולנו סתם רוצים את אותו הדבר, רק קוראים לו בשמות שונים ומתבחבשים בסמנטיקה. נתראה.
Etai Charit פורסם דצמבר 11, 2015 דיווח פורסם דצמבר 11, 2015 חברי VFS / IVAO-IL אשמח אם תפרסמו בהקדם האפשרי בפורומים לטובת הגעה של חברים משם, תודה.
Yarden Ben-Dor פורסם דצמבר 11, 2015 דיווח פורסם דצמבר 11, 2015 חברים יקרים,אני בהחלט מבין עד כמה הנושא הזה חשוב עבורכם, כמו שהוא חשוב באופן אישי לי. עולים כאן הרבה קולות שמביעים שלל דעות ומציגות את ״כל הקשת הפוליטית״ מבחינת חברי החטיבה. עם זאת, כל הקולות הללו שמועלים כאן (גם מצדנו חברי הצוות) עלולות לסכל את המהלך ההיסטורי הזה, במידה ונצליח להוציא אותו לפועל במהרה בימינו. לפיכך, החלטתי שזה מטובת החטיבה והקהילה לנעול את השרשור בשלב זה ולהעביר את ההתנהלויות בנושא אל מאחורי הקלעים. שבת שלום לכולם!