עבור לתוכן
Or Netzer

איזה פאדיחות לצה"ל

Recommended Posts

פורסם
אני לא חושב שזה פאדיחה, מה שקרה עם החיזבאללה זה פאדיחה

זה לא פאדיחה לעלות מטוס F16 בגלל טיסן?

גם אם זה של החיזבאללה זה מוגזם

מזל שלא העלו את מלך השמיים הF15 אז בכלל זאת היתה פאדיחה ענקית

פורסם

חגי הוא לא עושה איתו קרב אויר ומפיל אותו עם תותחים... לא סתם יש לנו טילים מתקדמים כמו פיתון 5 וכו'....

בכל מקרה אני ממש לא חושב שזו פאדיחה... טיסן זה כלי טיס לכל דבר... העיקרון בין טיסן למיג 23 הוא אותו העיקרון שניהם כלי טיס של האויב ושניהם פוגעים ביטחון המדינה ברגע שהם טסים מעל המדינה... לכן אם צה"ל חשב שהטיסן הזה הוא טיסן של החיזבאללה הוא מתייחס אליו כמו מטוס אויב לכל דבר וגם פועל בהתאם.. מקפיץ אליו מטוסי קרב כמו שצריך...

תארו לכם שזה באמת היה טיסן של החיזבאללה והוא היה נושא מטען חבלה קטן והיה מתרסק לאיזה בית ומפוצץ אותו... הייתם צועקים למה לא עשו הכל כדי להפיל אותו...

אותו הדבר כאן חיל האויר עושה כל מה שביכולותו והוא פועל כמו שהוא חושב שצריך לפעול כדי להתמודד עם האיום המיידי בשיא המהירות, פה אני סומך על מקבלי ההחלטות שהם יודעים מה הם עושים...

וחוץ מזה בוא נגיד לא מזניקים מטוסי קרב.. מה אתם מציע לעשות בנידון? שגדוד של חיילי סטינגר יכסו את כל הצפון? לא מעשי ממש...

פורסם

זה כלל לא פאדיחה וכל מטוס/מסוק מסוגלים כיום להפיל טיסן אני מתכוון כרגע לכלי הטיס של חה"א שלנו....!

הילד הזה שהרים את הטיסן לאוויר לא ידע מדוע הוא רואה כלכך הרבה מסוקים ומטוסי קרב ופתאום הבין שבגללו זה קרה.

בכל זאת אמרו שעוד שבועיים הוא מתגייס אז חבל לבזבז כישרון שיילך לטייסת המזל"טים 8)

ועוז הגזמת קצת עם אף15 אתה מוציא טיפה שטויות מפיך לפעמים מה זה מלך השמיים?המטוס היחיד שהוא מלך השמיים זה kingair בגלל שמו אם הבנתם.....

אתה אוהב תאף15 אומנם אבל תפסיק להגיד עליו דברים לא נכונים כי כול מטוסי הקרב בסדר...האף15 זה לא משהו מיוחד!

פורסם
זה כלל לא פאדיחה וכל מטוס/מסוק מסוגלים כיום להפיל טיסן אני מתכוון כרגע לכלי הטיס של חה"א שלנו....!

הילד הזה שהרים את הטיסן לאוויר לא ידע מדוע הוא רואה כלכך הרבה מסוקים ומטוסי קרב ופתאום הבין שבגללו זה קרה.

בכל זאת אמרו שעוד שבועיים הוא מתגייס אז חבל לבזבז כישרון שיילך לטייסת המזל"טים 8)

ועוז הגזמת קצת עם אף15 אתה מוציא טיפה שטויות מפיך לפעמים מה זה מלך השמיים?המטוס היחיד שהוא מלך השמיים זה kingair בגלל שמו אם הבנתם.....

אתה אוהב תאף15 אומנם אבל תפסיק להגיד עליו דברים לא נכונים כי כול מטוסי הקרב בסדר...האף15 זה לא משהו מיוחד!

עומרי כבר דיברתי איתך בפרטי על השטויות שאתה כותב

אתה יודע טוב מאוד שהF15 הוא מלך השמיים הבלתי מעורער והF16 רק יכול לחלום להגיע למעמד שלו בעליונות אווירית

אני אמרתי את זה כי תחשוב מה היה קורה אם היו מזניקים F15 אתה יודע כמה כסף זה היה עולה????

עוד דבר זה בכלל לא היה טיסן הראו את הנער בחדשות זה היה דאון רדיו

מילא טיסן אולי אני יכול להבין איך התבלבלו בינו לבין מזל"ט אבל דאון?? נו באמת...

פורסם

אני חושב שזה טוב מאוד שהזניקו, במקרה הזה זה לא היה מזל"ט אבל תארו לכם אם כן?

במקרה הייתי בטיול במושבה בראש פינה, ועבר מעלינו בגובה נמוך F-16 תוך כדי סיבוב (מחזה מרהיב) כולם התלהבו ושאלו אותי אם השארתי את הסימולטור פתוח במקרה :lol::lol:

בקיצור זה היה יפה מאוד כל עוד זה נגמר ככה..

פורסם

עוז ועומרי להתחיל להרגיע את השיחה ביניכם (פה לפחות)

מה זה משנה מי מלך השמיים

תכלס כשחושבים על הנושא המקורי.. זה לא משנה שזה פאדיחה

העיקר לומדים מטעויות

ובדרך כלל לטיסן שלא עובר את ה40 קמ"ש יזניקו לדעתי מסוק .

כמו נגד הססנה הלבנונית.. בסוף הפתן (אפאצ'י) הפיל אותו

אבל מזל"טים ומל"טים טסים מעל 100 קמ"ש ווזה קצת יותר מהיר.... אז יותר נוח עם מטוס קרב כמו F16 (שולט!!!) עם הפיתונים (4,3,5 ) שיורידו אותו

וכן F15 יותר יקר להרים לשמיים מאשר F16 .

פורסם

אני בכלל לא הייתי קורא לזה פאדיחה !

להפך, אם המטוסים לא היו מוזנקים לאוויר הייתי חושב שהם לא למדו מהטעות הראשונה (המזל"ט של חיזבאללה) ואז בכלל היו לי ספקות בקשר לבטחון שחיל האויר שלנו נותן.

אז אני דווקא שמח שהכוננות גבוה ושעלו לאוויר במקרה הזה, זה רק מראה כמה שבטחונינו חשוב לחיל האויר ובכלל לצה"ל.

פורסם

כמו במילחמת האולם השניה שמטאורים נאלצו להפיל את הV-1 בעזרת הכנפים שהם הסיתו את הטיל מהמסלול וגרמו להם להתרסק.

אז אפשר לעשות אותו הדבר עם F-16 (טוב אולי זה מוגזם)

אבל מסוק יכול להפיל טיסן

וגם אני לא חושב שטיל יכול להתביית על משהו כזה קטן.

פורסם

אני לא בטוח איזו חתימת מכ"מ או חתימת חום יש לטיסת קטן. לגמרי לא בטוח שאפשר לנעול עליו טיל, ובטווח תותחים אני לא לגמרי משוכנע שאפשר לראות אותו כמו שצריך ולכוון כמו שצריך עם הפרשי המהירויות בין מטוס קרב לטיסן בייתי מונחה רדיו. אולי אפשרי, אבל בטוח לא קל בכלל.

לגבי מלך השמיים - לכל מטוס יתרונותיו הם. גם עלות היא ייתרון בקרב (והשפעתה על כמות כלי הטיס שברשות מדינה).

פורסם

שימו לב מה שכתבתי זה לא היה אפילו טיסן אלה דאון רדיו

יש הבדלים עצומים בין טיסן לדאון רדיו

ובגלל השוטר הזה שלא יודע להבדיל ונלחץ בגלל הבהלה הענקית של התקשורת כמו שהיא יודעת לעשות חיל האוויר הפסיד בסביבות 30 אלף דולר על שעת הטיסה של הF16 (אני לא זוכר כמה עולה שעת טיסה של F16...)

לא משנה גם אם זה מזל"ט אמיתי זה ביזבוז לעלות עליו מטוס כשאפשר ליירט אותו עם מסוק

פורסם

ובגלל השוטר הזה שלא יודע להבדיל ונלחץ בגלל הבהלה הענקית של התקשורת כמו שהיא יודעת לעשות חיל האוויר הפסיד בסביבות 30 אלף דולר על שעת הטיסה של הF16 (אני לא זוכר כמה עולה שעת טיסה של F16...)

לא משנה גם אם זה מזל"ט אמיתי זה ביזבוז לעלות עליו מטוס כשאפשר ליירט אותו עם מסוק

עוז למה יש הבדל בין שניהם?

פורסם
אני לא בטוח איזו חתימת מכ"מ או חתימת חום יש לטיסת קטן. לגמרי לא בטוח שאפשר לנעול עליו טיל, ובטווח תותחים אני לא לגמרי משוכנע שאפשר לראות אותו כמו שצריך ולכוון כמו שצריך עם הפרשי המהירויות בין מטוס קרב לטיסן בייתי מונחה רדיו. אולי אפשרי, אבל בטוח לא קל בכלל.

לגבי מלך השמיים - לכל מטוס יתרונותיו הם. גם עלות היא ייתרון בקרב (והשפעתה על כמות כלי הטיס שברשות מדינה).

מלה במלה... אני לא מצליח לדמיין מצב שF-16 או כל מטוס קרב אחר מלך השמיים או לא, שמצליח להנעל על טיסן, עוד יותר על דאון... גאילו דאון תחשבו איזה חתימת חום תהיה לו? פשוט לא נשמע מציאותי או הגיוני...

פורסם

דבר ראשון הכנפיים

כנפיים של דאון רדיו הם 2 מטר

שטיסן יש כאלה גם חצי מטר ומעלה

דבר שני הגוף

בטיסן גוף עבה וגדול בדאון גוף דק ודקיק שדומה למקל של מטאטא

היא אפשר שלא להבדיל בין השניים גם באוויר

עוד דבר לטיסן יש גלגלים בדרך כלל לעומת זה דאון גולש אל הקרקע וממריא מזריקת יד כשטיסן ממריא ונוחת ממסלול המראה

פורסם

מלה במלה... אני לא מצליח לדמיין מצב שF-16 או כל מטוס קרב אחר מלך השמיים או לא, שמצליח להנעל על טיסן, עוד יותר על דאון... גאילו דאון תחשבו איזה חתימת חום תהיה לו? פשוט לא נשמע מציאותי או הגיוני...

לכל דבר יש חתימת חום גבר...

בזמנו הטילים הישנים לא יכלו לשגר אותם בגובה נמוך כי הם קלטו את חום הקרקע

גם לך יש חתימת חום

השאלה מה הגודל שלה...

ולדעתי היא לא מספיקה לטיל לא שלך ולא של הטיסן......

בגלל זה מסוק יכול להוריד אותו עם תותחים

פורסם

דבר ראשון הכנפיים

כנפיים של דאון רדיו הם 2 מטר

שטיסן יש כאלה גם חצי מטר ומעלה

דבר שני הגוף

בטיסן גוף עבה וגדול בדאון גוף דק ודקיק שדומה למקל של מטאטא

היא אפשר שלא להבדיל בין השניים גם באוויר

עוד דבר לטיסן יש גלגלים בדרך כלל לעומת זה דאון גולש אל הקרקע וממריא מזריקת יד כשטיסן ממריא ונוחת ממסלול המראה

התכוונתי יותר לא מה ההבדל הפיסי, אלא מה זה כל כך ישנה אם זה טיסן או דאון

זה היה דאון ממונע, ואני לא מצפה מאף שוטר להתחיל לזהות שבגלל שיש לזה דיאדרלים וגוף דק אז כנראה שזה רק דאון, שגם אז זה לא כזה מקטין את האיום בעיקר לא בעיניו של בן אדם שלא ממש מתמצא

מבחינתו זה יכול בהחלט היה להיות מזל"ט או משהו בסגנון

פורסם

אומנם אתה צודק מסוק הוא המתאים לתפקיד ולא מטוסי קרב אבל אתה חושב שמסוק זה לא עולה הרבה לעלות לאוויר?אם כן אז טעית!

אגב אין ספק שלאף15 יש עליונות אווירית כי הוא משהו אחר והאף16 הוא משהו אחר האף 16 זה מטוס שכחתי איך להסביר....אם אני זוכר נכון שהוא כאילו יותר נועד לתקיפות קרקע ואף15 יותר לאוויר.....אבל זה לא אומר שאף15 זה מלך השמיים אז תפסיק לדבר שטויות כבר אחי!אתה אומר זאת רק בגלל שאתה אוהב אותו יותר :arrow:

פורסם

אומנם אתה צודק מסוק הוא המתאים לתפקיד ולא מטוסי קרב אבל אתה חושב שמסוק זה לא עולה הרבה לעלות לאוויר?אם כן אז טעית!

אגב אין ספק שלאף15 יש עליונות אווירית כי הוא משהו אחר והאף16 הוא משהו אחר האף 16 זה מטוס שכחתי איך להסביר....אם אני זוכר נכון שהוא כאילו יותר נועד לתקיפות קרקע ואף15 יותר לאוויר.....אבל זה לא אומר שאף15 זה מלך השמיים אז לדבר שטויות כבר אחי!אתה אומר זאת רק בגלל שאתה אוהב אותו יותר :arrow:

עליונות לא עליונות, בסופו של דבר יש משהו בקוקפיט והוא יקבע מי ישאר למעלה ומי יהיה מרוח על הריצפה.

שני המטוסים הם מטוסי תקיפה שיועדו להיות גם לעליונות אוירית וגם לתקיפות קרקע (לפחות בזמנו כשעוד עקבתי אחרי מטוסי קרב).

כבר יצא לי לראות טייס ל' על F16A "מפיל" באימון קרב אויר את אחד הסמ"טים של הבאזים כשהיו אצלינו בפריסה.

לדעתי במקרה של טיסן, אפצ'י היה עושה את העבודה ואפילו בקלות יחסית לאומת מטוס קרב שמה לעשות, לא יכול לעמוד במקום :wink:

פורסם

אגב אין ספק שלאף15 יש עליונות אווירית כי הוא משהו אחר והאף16 הוא משהו אחר האף 16 זה מטוס שכחתי איך להסביר....אם אני זוכר נכון שהוא כאילו יותר נועד לתקיפות קרקע ואף15 יותר לאוויר.....אבל זה לא אומר שאף15 זה מלך השמיים אז תפסיק לדבר שטויות כבר אחי!אתה אומר זאת רק בגלל שאתה אוהב אותו יותר :arrow:

עומרי אתה רוצה להמשיך להתווכח?

מה אתה כל הזמן מקשר את זה שאני אוהב את הF15?

לעלות מסוק אפאצי עולה כמו לעלות F15 לשמיים?

מבחינת המטוסים שיש לישראל הF15 הוא זה שמיועד למטרות ירוט ולא הF16 בגלל העליונות העדיפה שלו אבל כמו שרן אמר זה תלוי בעיקר מי שיושב בקופקיט

רן יש לך טעון קטנה F16 נועד לא"ק וא"א האף 15 לעומתו נועד לא"א אבל משתמשים בו גם לא"ק

הF15I לעומתו נועד גם לא"ק כמו הF16

פורסם

חברים יקרים לכל דבר יש סיבה, ואכן כסף זה הגורם העיקרי, וגם זמינות של המטוס.

נתחיל בזה שמדובר באזור צפון, והבסיס הכי קרוב הוא רמת דוד, שבו יש רק טייסות F16, לעומת F15 שנמצא במכרז בתל נוף, לכן הרבה יותר מהיר זול ונוח להזניק F16, מה שגם F16 מזנק הרבה יותר מהר מ F15, הסיבה שיש לו מנוע אחד לעומת F15 שצריך להניע את שני המנועים כדי לזנק, עוד שיקולים נמצאים בתצורות היירוט השונות של שני המטוסים.

אז לפני שאתם רצים לקבוע מי מלך השמיים תקראו את הכתבה האחרונה של בטאון על F15 נגד סופה, ותגלו שהמלך עתיד להשתנות... 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...