עבור לתוכן
Opher Ben Peretz

הצעה לקידום האיכות ורוח הצוות בחטיבה

Recommended Posts

פורסם

שלום,

חשבתי להציע רעיון שלדעתי יגבש את אנשי החטיבה ויקדם את רוח חבריה, כדלקמן:

בחירת חברים מצטיינים, בכל שנה אזרחית, בתחומים הבאים:

טייס

בקר תעבורה

חבר צוות

צלם

בונה סימולטורים

חבר שנתן תרומה מיוחדת לחטיבה.

שיטת בחירה באמצעות משאל הפתוח לכל החברים, הצבעה בפורום, אחת בכל תחום לכל חבר, ביצוע בחודש דצמבר עבור השנה החולפת. הכרזה על הזוכים בסיום חדר בקרה בחנוכה, ומסירת הפרסים באירוע השנתי שלאחר הזכיה.

הפרס יהיה בתחילה תעודת הוקרה, ניתן יהיה לשקול בהמשך פרסים נוספים.

לשיקולכם.

פורסם

רעיון יפה עופר, נשמע לא רע בכלל.

אני מקווה שחברי ההנהלה יקחו זאת לצומת לבם, וגם שאם הרעיון יתממש לא נראה את אותם אנשים זוכים כל שנה, שיהיה משהו מעניין.

הנה נקודה למחשבה :D

פורסם

לדעתי זה רעיון לא כל כך טוב... תיווצר פה קינאה ואפליה בין אנשים. אני מציע להשאיר את הפורום כמו שהוא, הדבר היחיד שצריך לשנות זה היחס של המשתמשים בפורום אחד אל השני..לפרגן ולא להיפך. יש אנשים שלא רוצים לפתוח פה דיונים כי לא רוצים שירדו עליהם :roll:

פורסם

מסכים עם יניב. כמובן שאין פסול במה שעופר הציע, וגם אם כבר אז אולי אחד לחודש או משהו כזה, אבל יניב פשוט צודק - הקנאה תגרום להרבה לעזוב.

פורסם

זה יכול להיות נחמד אבל זה יכול לגרום להרבה מריבות, וויכוחים מיותרים לחלוטין...

תיווצר תחרות מיותרת בין כל החברים. (קח לדוגמא את ה"דרגות" שיש לכל אחד בשם משתמש, אני בטוח שלא מעט חברים פה "מתחרים" על כמות ההודעות ו/או הדרגה).

זה יכול להיות אעיון נחמד, אבל צריך לחשות איך לעשות ככה שהוא לא יגרור תחרות מיותרת.

פורסם
זה יכול להיות נחמד אבל זה יכול לגרום להרבה מריבות, וויכוחים מיותרים לחלוטין...

תיווצר תחרות מיותרת בין כל החברים. (קח לדוגמא את ה"דרגות" שיש לכל אחד בשם משתמש, אני בטוח שלא מעט חברים פה "מתחרים" על כמות ההודעות ו/או הדרגה).

זה יכול להיות אעיון נחמד, אבל צריך לחשות איך לעשות ככה שהוא לא יגרור תחרות מיותרת.

מתחרים על כמות הודעות בפורום ????? מאיפה הבאת את זה ? :|

מי שמעוניין אני מוכן לתת את הכוכבים שלי במתנה אם זה יעשה לו טוב :mrgreen:

פורסם

לא התכוונתי שכולם ככה, ואני בטוח שהרוב לא, אבל יש כאלה שלהם זה משנה...

ראיתי כמה פעמים שאלות בנוגע לדרגות האלה בפורום...

פורסם

בעע אני לא מסכים איתכם, רוב האנשים פה דיי בוגרים בשביל לריב על פרס או מה שזה לא יהייה:\ ,

לפי דעתי זה רעיון מצויין... :)

פורסם

אני גם בעד,אבל הכל פה ידוע מראש מי הזוכה בכל קטגוריה(צוחק) 8)

עכשיו ברצינות הרעיון מעולה עופר,הוא בהחלט יכול לקדם ותוך כדי לתת הוקרה ותודה רבה על אלו אשר תורמים ועושים דברים נפלאים למען הקהילה הנפלאה שלנו.

פורסם

לאלה שחוששים מתחרות:

א. החיים יישארו אותם חיים, בסך הכל פעם בשנה תתבקש ללחוץ בפורום על כמה לחצני בחירה. אח"כ תקרא ותשמע על אלו שזכו. ואם זה לא אתה הפעם-תהיינה עוד פעמים. אולי תתאמץ יותר ותשתדל יותר לעשות את שאתה אמור לעשות, ואף יותר מכך.

ב. כל החיים אם תרצה או לא, הקהילה שמסביבך עוסקת במודע ושלא במודע בהערכתך, מצורתך החיצונית, להתנהגותך ותפקודך, וגם לבושם וריח הפה. חלק קטן מבני האדם חוששים מתהליך בלתי נמנע זה, אחרים לומדים לצחצח שיניים יותר טוב.

עריכה: I love the last line!!!

פורסם
לאלה שחוששים מתחרות:

א. החיים יישארו אותם חיים, בסך הכל פעם בשנה תתבקש ללחוץ בפורום על כמה לחצני בחירה. אח"כ תקרא ותשמע על אלו שזכו. ואם זה לא אתה הפעם-תהיינה עוד פעמים. אולי תתאמץ יותר ותשתדל יותר לעשות את שאתה אמור לעשות, ואף יותר מכך.

ב. כל החיים אם תרצה או לא, הקהילה שמסביבך עוסקת במודע ושלא במודע בהערכתך, מצורתך החיצונית, להתנהגותך ותפקודך, וגם לבושם וריח הפה. חלק קטן מבני האדם חוששים מתהליך בלתי נמנע זה, אחרים לומדים לצחצח שיניים יותר טוב.

עריכה: I love the last line!!!

מסכים עם כל אות ופסיק בהודעה זו וברעיון כשלעצמו.

פורסם

אני גם בעד אבל עם שינוי קל, לדעתי זה צריך להיות בצורה שלא תתקרב למשהו דומה לבחירות

זה יכול לגרום לתחרות אומנם בהתחלה בונה אבל יש חשש שבהמשך תפנה לצד הלא נכון,

שלא יובן לא נכון אני סמוך ובטוח שכל חברי החטיבה הם אנשים הגונים שאפשר לסמוך עליהם

אבל עדיין לדעתי אין צורך שיהיה ולו הפתח הכי קטן לכך שהפורום הנהדר שלנו ישתנה לדבר אחר ממה שהוא כיום,

עוד לעניות דעתי כל מי שתרם לחטיבה כגון סנרי או צביעה וכדומה יקבל אוטומט וללא סקר או בחירה או השד יודע מה מין אות או תעודה או פינה באתר או משהו דומה שינציח את פועלו.

פורסם

שלום חגי,

א. אכן ראוי לשקול צירוף פרס צובע השנה, למטוסים, נופים ואובייקטים.

ב. לא ברור לי איך פרס שנתי יגרום להשפעה שלילית כלשהי, כגון זו שהזכרת לגבי הפורום. ציינת התנהגות שלילית, שהטריגר שלה, מילה פה או מעשה שם של מישהו, גורם להתפרצותה, כפי שראינו לא פעם בעבר. אך הטריגר אינו סיבה אלא מאיץ להתנהגות זו, ואותה צריך לשנות. כל פעילות חיובית וכל הסתייגות של כלל הפורום מהתנהגות לא ראויה משפיעים על הכלל והמשך התנהגותו, וגם זאת ראינו כאן. זו אחת התועלות של הפורום- ללמד אנשים להתנהג דרך לחץ חברתי. פרס שנתי ימשיך את פעולת הפורום בכיוון הנכון ורק יחזק אותה לדעתי.

ג. בחירות הן תהליך חיובי והכרחי בחברה, הן מביאות להכרת הכלל ביחידים שראוי שייצגו אותו. אסור לשגות ולקחת דוגמה מוטעית מתהליך בחירות פוליטיות בישראל, שהינה רפובליקת בננות של גנרל זה ואחריו גנרל אחר, ושהמפלגות הגדולות הן קן צרעות חברתי שמטרתו העיקרית הינה השגת טובות הנאה לחבריה על חשבון האזרח. בתחום חיינו הציבוריים אכן המצב עגום, ואולי עם ישראל למרות כל שעבר בדרכו, לא בשל עדיין לנהל מדינה משלו. למה פוליטיקה כאן? אסגור את המעגל במורשת תעופה ישראלית: עם מותו, ציווה מפקד ח"א, בוגר קורס הטייס הראשון (שמספרו מינוס 2 ) ומקים אלביט, אלוף במילואים בנימין פלד על בניו, לצלצל בפעמון גדול בחזית ביתו ולומר בקול," כאן חי ומת אדם שהאמין כי עם ישראל יוכל להקים ולנהל מדינה, והתבדה!".

אני גם בעד אבל עם שינוי קל, לדעתי זה צריך להיות בצורה שלא תתקרב למשהו דומה לבחירות

זה יכול לגרום לתחרות אומנם בהתחלה בונה אבל יש חשש שבהמשך תפנה לצד הלא נכון,

שלא יובן לא נכון אני סמוך ובטוח שכל חברי החטיבה הם אנשים הגונים שאפשר לסמוך עליהם

אבל עדיין לדעתי אין צורך שיהיה ולו הפתח הכי קטן לכך שהפורום הנהדר שלנו ישתנה לדבר אחר ממה שהוא כיום,

עוד לעניות דעתי כל מי שתרם לחטיבה כגון סנרי או צביעה וכדומה יקבל אוטומט וללא סקר או בחירה או השד יודע מה מין אות או תעודה או פינה באתר או משהו דומה שינציח את פועלו.

פורסם

עופר שלום,

הועלה רעיון יפה על ידך,וכעת אנו דנים בו.

אז באמת....למה פוליטקה עכשיו?

לא קשור ,לא לתעופה,ולא לחבריך הנכבדים מח"א עם כל הערכה והכבוד אליהם.

הפורום אינו פוליטי,אז למה לתת לאנשים בעלי דעה שונה משלך פתחון פה ואישור

פתיחה באש פוליטית?

הרי משהוא יגיב ואז נגרר לתהום הפוליטיקה.

חבל, בוא נשאר צמודים לרעיון הנפלא ,ולנושא העיקרי שלשמו התכנסנו.

ואני משתדל לא לנקוט עמדה.

הרי קל מאוד לשבת ביציע ולתת הוראות למאמן. :wink:

פורסם

רעיון מצויין עופר, הבנתי מסעיף ג' אצלך שהכוונה שלך היתה להסביר למה בחירות (באופן כללי ) זה דבר טוב, בכל זאת פוליטיקה וכל דעה על פוליטיקה היא דבר לא בריא לפורום הזה, ולכן בהסבר הבא אני ישמח אם תשתמש בדוגמא אחרת שלא קשורה לפוליטיה או כל נושא אחר המזיק לפורום הזה, הרעיון שלך מצויין לדעתי.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...