Xyples פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 שלום רציתי לדעת מה הם הנהלים הקשורים בטיסה על קולית של צה"ל האם מותר לעבור את מהירות הקול מעל איזור המרכז? יכול להיות שהיום ב 1 לפנות בוקר שמעתי בום על קולי באיזור רעננה? (נשמע חלש אבל ממרחק + הדף) :?: תודה רבה, הסקרן
rubi פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 יכול מאוד להיות ,אני גם שמעתי אולי קצת יותר מאוחר אבל באיזור בת ים ,גם לא היה רעש רק הדף :roll:
Yarden Antebi פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 אני הרגשתי אחד בערך ב 2 הרבה מאוד הדף..בלי הבום אני עוד רגע נרדם פתאום כל התריס עף..נבהלתי :?
אורח פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 שלום רציתי לדעת מה הם הנהלים הקשורים בטיסה על קולית של צה"להאם מותר לעבור את מהירות הקול מעל איזור המרכז? יכול להיות שהיום ב 1 לפנות בוקר שמעתי בום על קולי באיזור רעננה? (נשמע חלש אבל ממרחק + הדף) :?: תודה רבה, הסקרן אני יותר סקרן לדעת למה בחתימה שלך לא מופיע השם שלך כפי שחוקי הפורום מבקשים זאת. העצבן :wink:
Ittai Arnon פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 לחה"א מגבלות מאוד ברורות בנוגע לטיסה על קוליים. כעקרון מעל היבשה לא מבוצעת טיסה על קולית, ובים מוגדר מרחק ממנו מותר. מה ששמעת אתמול היה טעות.
אורח פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 כי אני נוב?זה אמור לפעול עכשיו \תודה נוב וברוך הבא לפורומי VATIL.
Itamar Koren פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 גם אני שמעתי בערך ב-2 באיזור תל-אביב מישהו יודע על זה משהו??
e_dor פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 כמו שאיתי אמר, זו הייתה טעות של חה"א. היה בום, לא בכוונה.
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 איתי, זה אתה שפידחת? :wink: אגב,אני גר עכשיו ממש על הים,אז אני חוטף לא מעט בומים רציניים למרות המרחק מהחוף. מאז הביקור בטכניון שארגן לנו צבי רודס התחלתי גם לדמיין את הגל הדף בכל בום כזה...
NoX פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 מה שמוזר הוא, שהרגשתי את זה גם אתמול וגם היום. איך זה הגיוני, שאנשים שמעו בום על קולי גם בבאר שבע, וגם ברמת הגולן באותו זמן? יש לזה "טווח" כל כך גדול?
רפאל פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 אני התעוררתי בלילה שמעתי את זה גם , וגם בערך ב 06:00,התריסים כמעט התנפצו .... מפחיד . הטייסים שלנו שוברים את כל המוסכמות,זו ממש חוצפה ...! אגב המון מדברים על זה לא רק חובבי תעופה ...
Xyples פורסם אוקטובר 26, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 עוד אחד ברעננה רק הדף P: בסביבות 21:00 מה נסגר :?: :roll:
Brock פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 אני לא יודע מה איתכם, אבל אני גר ברמת גן, ובכל שעות הלילה (שאני יודע עליהן) לא שמעתי שום בום. פתאום אנחנו מגלים שלא היה בום אחד היו כמה? זה כבר מתחיל להיות לא כל כך אמין...
oz פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 עוד אחד ברעננה רק הדף P: בסביבות 21:00מה נסגר :?: :roll: מה נסגר?? מה נסגר איתך אני גם גר ברעננה ולא שמעתי שום בום הוא הדף:|
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 רפאל, זה לא עניין של חוצפה, יש נהלים, וטייס שעובר נענש וייתכן שיקורקע ואף ייאסר באם אינו מקפיד כשיטה. מאידך מטוסי היום עוברים בעת חלק מהתירגולים את מהירות הקול בקלות רבה והטייס נמצא במקום מסוים וקרוב לתחום המהירות לא כי מתחשק לו אלא כי הוא מבצע משימה מוגדרת. משרד הביטחון משלם נזיקין לאזרחים שניזוקו מפעילות הצבא. אני גר בדירה בבית שנבנה כארמון שר החוץ של אוסטרו-הונגריה, בן 123 שנים, עובי השמשות המקוריות הוא 3 מ"מ וכל אירוע קטן כזה יעיף את כל השמשות כאן ובכל העיר העתיקה, ובחורף ייווצר סיכון חיים לאלפים, כי הטמפ' כ- 20 מתחת לאפס ועד תיקונם אינה מאפשרת קיום אדם. באשר להדף ללא רעש, זה דימיון פורה: מעבר מהירות הקול על-ידי גוף כלשהו יוצר הפרעה שאופייה הוא עליית לחץ פתאומית באוויר, וגודלה יחסי למהירות הגוף, גודלו ומשטר הזרימה עליו (יש מטוסים עליהם נוצר גל עיקרי אחד, ואחרים עם 3 בעצמה שווה). נוצרת עלייה פתאומית בלחץ שבאה לידי ביטוי גם בתחום השמע של אדם שהוא 16-16000 הרץ. ההפרעה מתפשטת במרחב מהמוקד שהוא מיקום הגוף, בכדורים המתפשטים ונעים באטמוספירה במהירות הקול, ודועכת בעצמתה בריבוע עם הכפלת הטווח. עקב תנועת הגוף, המוקד נע עמו. רעש נוסף יכולה ההפרעה לגרום על-ידי שתפריע ממנוחתם גופים הנמצאים בדרכה, לדוגמא רעד תריס, התנפצות חלון וטריקת דלת. quote="רפאל"]אני התעוררתי בלילה שמעתי את זה גם , וגם בערך ב 06:00,התריסים כמעט התנפצו .... מפחיד . הטייסים שלנו שוברים את כל המוסכמות,זו ממש חוצפה ...! אגב המון מדברים על זה לא רק חובבי תעופה ...
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 זה יכול לקרות, אם למשל מתרגלים באותו יום ובאותן שעות קרבות אוויר מטוסים של רמת דוד וחצרים. כמובן שאין זה אותו גל הלם. או, דוגמא נוספת, מבנה מטוסים מבצע צילום אלכסוני בנתיב 10 מייל מערבית לגבולנו המזרחי את ירדן, עירק וסוריה. יישמע גם בבאר שבע אם מבוצע במטוסי F-15 במאך 1.8 למשל, והפרש הזמן של גל ההלם בין ב"ש לגולן יהיה בן דקות ספורות. יקרה אופיינית מוקדם אחה"צ בעונה זו עקב זווית השמש. אי אפשר להימנע מאותו גל הלם שלא אמור להיות חזק מעל ריכוזי אוכלוסיה, אך במעלה אדומים, ירושלים, בית שאן, טבריה וצפת לא יהיה ספק שזהו זה. מה שמוזר הוא, שהרגשתי את זה גם אתמול וגם היום.איך זה הגיוני, שאנשים שמעו בום על קולי גם בבאר שבע, וגם ברמת הגולן באותו זמן? יש לזה "טווח" כל כך גדול?
gilad13 פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אני לא מבין מה העיניין? אני שומע פה לפחות פעם בשבוע-שבועיים בום על קולי, ולפעמים גם עם הדף. (ליד רמת דוד). זה משהו שאמור להיות נדיר?
רפאל פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אני לא מבין מה העיניין?אני שומע פה לפחות פעם בשבוע-שבועיים בום על קולי, ולפעמים גם עם הדף. (ליד רמת דוד). זה משהו שאמור להיות נדיר? תראה בשבילך זה לא משהו נדיר . אבל אנחנו לא שומעים כל יום,ועוד בלילה ..... שכולם ישנים,זה מפחיד ... ובכל הארץ שמעו את זה כימעט .
yuval_el פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 סתם ניחוש...לפני כמה ימים אמרו בחדשות שמטוסי חיה"א ביצעו בומים על קוליים באזור עזה והשומרון, נראה לי שזה מסביר את מה ששמעתם במרכז ובבאר שבע.
rubi פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אני לא יודע מה איתכם, אבל אני גר ברמת גן, ובכל שעות הלילה (שאני יודע עליהן) לא שמעתי שום בום.פתאום אנחנו מגלים שלא היה בום אחד היו כמה? זה כבר מתחיל להיות לא כל כך אמין... רועי תיהיה בטוח שהיה הדף. אני בלי שום ספק הרגשתי את זה טוב על החלון ואני לא מדמיין זה היה יום אחרי יום [פעמיים] סהכ [בער החג ולמחרת] :| :| :|
Shmulik Lin פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אם הבומים נשמעים ליד המרינה בהרצליה ובחוף ,זה הזיקוקים שאני מרים לכבוד סיום עונת הרחצה כל ערב בשעה 19:00.
BarakH פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אם הבומים נשמעים ליד המרינה בהרצליה ובחוף ,זה הזיקוקים שאני מרים לכבודסיום עונת הרחצה כל ערב בשעה 19:00. את זה אני שומע (ורואה) מהחלון וגלעד, אין לקירבה לדמת דוד קשר. דוקא בשלבי ההמראה והנחיתה הטיסה היא איטית. זה רק צירוף מקרים.
rubi פורסם אוקטובר 28, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2005 אל תנסו למצוא כאן תשובות ....אף אחד עוד לא באמת יודעה מה קורה[נכון לעכשיו יום ו.] :roll: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3160649,00.html :shock: