Erez Savir פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 הבנתי שזה היה מטוס Lockheed L-049 והוא הופל על ידי מטוסים בולגרים... למה? מישהו יודע עוד מידע על התקרית הזאת?
רפאל פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 הבנתי שזה היה מטוס Lockheed L-049 והוא הופל על ידי מטוסים בולגרים...למה? מישהו יודע עוד מידע על התקרית הזאת? אתן לך מידע מהמוח הקטן והמצומם שלי... 27/7/1955 - מטוס נוסעים של חברת התעופה הישראלית הלאומית "אל-על", הופל בטעות על ידי שני מטוסי קרב בולגריים. 58 נוסעים ואנשי צוות נספו באסון המחריד. ממשלת בולגריה האשימה את קברניט המטוס בחדירה ללא אישור לתחום האוירי של בולגריה. כדי לטשטש אחריותם פינו הבולגרים את שרידי המטוס מאזור ההתרסקות. וזה לא היה מטוס מסוג Lockheed,היו להם פעם DC-3 (אני אנסה להוציא לך תמונה ישנה של המטוס). ראיתי אותו בספר מטוסים בביה"ס
Erez Savir פורסם יוני 21, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 21, 2004 דבר אחד יש לי להגיד. ***** למה הם עשו את זה?אז לא מבררים קודם עם הטייסים?ישר מעלים מטוסים לאוויר?ואפילו לא פיטרלו לידם או משהו... ישר הורידו את המטוס?
alon_a פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 וגם לי שאלה על התרסקות שמציקה לי די הרבה זמן.. מה קרה באמסטרדם עם בואינג 742 שהתרסק באיזה בניין אני לא זוכר בדיוק שנה
רפאל פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 דבר אחד יש לי להגיד.זונות! למה הם עשו את זה?אז לא מבררים קודם עם הטייסים?ישר מעלים מטוסים לאוויר?ואפילו לא פיטרלו לידם או משהו... ישר הורידו את המטוס? ארז, הבולגרים המחורבנים האלו ישר הורידו את המטוס. לא דיברו עם הקברניט מילה לא החליפו איתו. ישר קרעו את המטוס לגזרים. מטוס קטן מסוג DC-3 של דאגלס. לא כמו היום בואינג. בגלל זה אני שונא את כל אלה שמפציצים במטוסי ישראל. בלי לברר.
רפאל פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 וגם לי שאלה על התרסקות שמציקה לי די הרבה זמן..מה קרה באמסטרדם עם בואינג 742 שהתרסק באיזה בניין אני לא זוכר בדיוק שנה אם תיתן לי שנה לפחות אני אשלוף לך את המידע. עשו ממני כאן 'אינצקלופדיה מהלכת'. מבצע אנטבה,מטוסי אל-על,מבצע סבנה,אסון מעלות,האי גרין,וכו' ?
e_dor פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 היו גם דאגלסים וגם לוקהידים לאלעל בעבר .... ובאמסטרדם מטוס ישראלי המריא מהשדה, שני מנועים נתקו מהמטוס מעל אמסטרדם ובשכונת המגורים (שלפני מ"ס שנים סיימו לבנות אותה מחדש) המטוס נפל, השכונה מול האצטדיון של קבוצת אייקס.
Gal פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 אלעל 1862 שהמריא מאמסטרדאם היה אכן 742 (4X-AXG) ובגלל טעות של אחד אחריים על המטען הואלה למטוס מטען שלא היה צריך לעלות למטוס הזה וגרם למשקל עודף. שש דקות לאחר ההמראה מנוע מס' 3 נפל (כן כן פשוט נפל) מהכנף (בגלל הלחץ הכבד) וקצת אחרי מנוע מס' 4 וכאשר המטוס התחיל לחזור הוא פשוט נפל (כנראה ששני המנועים לא החזיקו אותו. ואסור לשכוח שזה רק מצד אחד של הגוף ולכן אין איזון)
GILG פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 אמממ ב1862 היה 742? ויש כל מיני גרסאות גרסה אחרת אומרת שהברגים של המנועים לא היו מחוזקים היטב דבר שגרם לנפילת המנוע השלישי והרביעי :? אגב לא להאשים את אלעל בגרסה זאת! טעות של בואינג :idea:
alon_a פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 אמממ ב1862 היה 742? ויש כל מיני גרסאות גרסה אחרת אומרת שהברגים של המנועים לא היו מחוזקים היטב דבר שגרם לנפילת המנוע השלישי והרביעי :? אגב לא להאשים את אלעל בגרסה זאת! טעות של בואינג :idea: הטיסה הייתה 1862 והיה 742 עוד אפילו לאדם הקדמון (תשאל את פרד פלינסטון)
Itai Ganor פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 גיל הרגת אותי עם ההסבר של האדם הקדמון יש איפשהו באתר של הקלטות מטוסים את ההתרסקות של האל על ממש מצמרר פעם היה על זה אשכול
Levon Melik פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 כל האסונות שקרו ב-1955: http://www.planecrashinfo.com/1955/1955.htm התרסקות של 4X-AXG: http://www.airdisaster.com/cgi_bin/view_details.cgi?date=10041992®=4X-AXG&airline=El+Al+Cargo
Or Netzer פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 אלעל 1862 שהמריא מאמסטרדאם היה אכן 742 (4X-AXG) ובגלל טעות של אחד אחריים על המטען הואלה למטוס מטען שלא היה צריך לעלות למטוס הזה וגרם למשקל עודף. שש דקות לאחר ההמראה מנוע מס' 3 נפל (כן כן פשוט נפל) מהכנף (בגלל הלחץ הכבד) וקצת אחרי מנוע מס' 4 וכאשר המטוס התחיל לחזור הוא פשוט נפל (כנראה ששני המנועים לא החזיקו אותו. ואסור לשכוח שזה רק מצד אחד של הגוף ולכן אין איזון) הוא נפל כי הכנף בלי המנועים נקראה כשהמנוע אף ... מילא עם 2 מנועים בצד אחד בלבד.. אבל בלי כנף כבר יש גבול (למרות שF15 עשה את זה טס בלי כנף אבל אי אפשר להשוות בגודל ובמשקל... לסיפור הF15 במהלך קרב אויר אני חושב עם מיג המיג נכנס לו בכנף (אם לא מיג זה סקיהוק שלנו בקרב אימון או עוד F15 ) וקרע אותה הטייס המשיך לטוס בשליטה דיי מלאה עם נטיה לצד... הטייס לא יכול היה לראות את מצבו החמור מהקוקפיט והמשיך לטוס בלא יודע שכנף אחת נמצאת אצלו באדמה והשניה בגובה רב עם המטוס... הוא נחת בלי לחץ הידרואלי והפקח מגדל הרים רשת שעצרה אותו... לאחר הנחיתה הוא גילה באמת עד כמה מצבו היה חמור (באויר מטוס אחר גילה לו רק לא עד כדי כמה) )
e_dor פורסם יוני 21, 2004 דיווח פורסם יוני 21, 2004 זה באמת היה סקייהוק ישראלי אבל יש הבדל בין השניים ללא ספק. לאף 15 אבדה כנף ובמזל הוא יכל לשלוט במטוס עוד מספר דקות אבל פה מדובר על ג'מבו בגובה נמוך שהאיזון שלו יוצא מכלל שליטה לגמרי (!) וזה שני דברים שונים לחלוטין.
רפאל פורסם יוני 22, 2004 דיווח פורסם יוני 22, 2004 התפוצצות מטוס הבואינג של חברת אל-על הישראלית: מטוס הבואינג הישראלי הותקף והוטל ליד שדה: המטוס מתקלח כתוצאה מההפוצצות: יהי זכרם ברוך. צוות המטוס ,נוסעי טיסת אל-על 1862.
Opher Ben Peretz פורסם יוני 22, 2004 דיווח פורסם יוני 22, 2004 שלום, חשבתי להוסיף מעט מידע מזכרוני ללא עבודת מחקר ומעבר על החומר הקיים באינטרנט. מתחילת קיומה, אל על הפעילה שני סוגי מטוסי נוסעים: לוקהיד 1029 סופר-קונסטליישן ודאגלס DC-4 סקיימאסטר. שניהם בעלי 4 מנועי בוכנה. מעולם לא הפעילה דאגלס DC-3 דקוטה, ארקיע הפעילה אותם. אחרי מטוסים אלה נכנס לשימושה בריסטול בריטניה בעל 4 מנועי טורבו-פרופ, ואחריו מטוס הסילון הראשון, בואינג 707. יצא לי לטוס כנוסע בכולם. בשנת 1955 יירט זוג מטוסי מיג 15 של חיל האוויר הבולגרי את הקונסטליישן של אל על שהיה בדרכו מנתב"ג לאירופה וסטה כמה ק"מ מנתיבו. המיירטים לא ביצעו נוהל זיהוי ויירוט מטוס, ופשוט הפילו אותו באש תותחים, בריונות לשמה. בין הנוסעים נספה גם ראש מינהל התעופה האזרחית, יואב פלגי. מטוס המטען של אל על שנפל בהולנד, נפל עקב תקלה וללא שום קשר להטענתו. מטוסי המטען מדגם 747F יוצרו בבואינג עם מנועי ג'נרל אלקטריק, להבדיל מדגם מטוס הנוסעים / מטען המעורב, ה- B747-200 בהם הותקנו בדרך כלל מנועי פראט אנד וויטני, ולעתים רולס רויס. במטוסי המטען המנוע מחובר לכנף באמצעות תותב, מין פין ענק, בו התגלו במהלך עבודות תחזוקה לאורך השנים, סדקים. בואינג הוציאה הוראת שינוי בטיחות שקבע כי על מפעילי דגם המטען להחליף את התותבים האלה בתותב חדש משופר, אך לא קבעה מועד לביצוע ההחלפה, והתירה למפעילים שימוש מתמשך בתותבים הישנים תוך ביצוע בדיקות סדקים בהם בתדירות מסוימת. הדילמה של אל על היתה כי לצורך החלפת התותבים היה הכרח לקרקע את מטוסי המטען למשך כמה ימים ולזאת לא יכלה להסכים עקב משמעויות כלכליות, מטוסים אלה טסו בממוצע כ- 18 שעות ביממה והביאו להכנסות משמעותיות לחברה ולקאל שהפעילה גם היא שני מטוסי מטען כאלה. הבעיתיות של בדיקות הסדקים היתה כי קשה מאוד לראות את תוצאות הבדיקה המתבצעת בציוד מתוחכם בעת שהתותבים מורכבים במטוס. מה שקרה בתאונה לידידי ז"ל הקברניט הותיק פוקס הידוע כ"פוקסי", הוא המריא מסכיפהול לארה"ב, בגובה 7000 רגל על ה- SID, נתלש לו מנוע עקב כישלון תותב. הוא החליט לחזור לנחיתה, הפעיל שפיכת דלק בכדי להרטין משקל לפחות למיגבלת נחיתה וכן להקטין סיכון השריפה בנחיתה, תוך התארגנות לנחיתה, פנה לכיוון הפיינל בהנמכה וכאן נתלש המנוע השני עקב העומסים שנוצרו על התותב שלו בעת התנדנדות ותלישת המנוע הראשון. נוצרה אסימטריית דחף קשה כי המטוס הכבד דרש דחף רב, שסופק רק משני מנועי כנף ימין כי השמאליים נתלשו, פוקסי החליט להקטין מהירות די מוקדם ולצורך כך הוריד מדפים. עקב הנזק בעת התלישות, כנף שמאל התעוותה, והמדפים ירדו באופן אסימטרי, דבר שגרם מיידית לגלגול לא נשלט תוך הורדת אף, ממנה לא הצליח הקברניט להיחל.ץ המטוס התרסק לתוך בניין מגורים ענק שהיה מאוכלס במהגרים, ביניהם לא חוקיים. פרצה אש אדירה, ומספר ההרוגים הגבוה לא ידוע בדיוק כי הלא חוקיים לא היו רשומים כראוי. צוות המטוס כלל שני טייסים, מהנדס טייס וצופה, נדמה לי אשתו של קב"ט אל על. 8 חודשים קודם לכן התרסק בנסיבות דומות מטוס מדגם זהה של CHINA AIRLINES . תאונה הנובעת מאופי התעבורה האווירית המסחרית לדעתי- כלומר הצורך להצדיק קיומך ולפעול ברווחיות גבוהה, מול ידע טכנולוגי לא מספיק טוב במקרה זה. :wink:
Itai Ganor פורסם יוני 22, 2004 דיווח פורסם יוני 22, 2004 רפאל "מטוס הבואינג הישראלי הותקף והוטל ליד שדה" על מה אתה מדבר? לא יירטו את האל על בסחיפול :? :roll:
Shadi Abo Ahmad פורסם יוני 23, 2004 דיווח פורסם יוני 23, 2004 בלינק השני שסיפק לבון מקודם, תמצאו את תמליל השיחה בין הקברניט לפקחים, וביחד עם ההסבר של עופר מקודם זה יעזור המון להבין את התרחשות האירועים באותו זמן. http://www.airdisaster.com/cvr/elal1862.shtml
Oren Geva פורסם ספטמבר 16, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2004 תיקון קטן - אל על הפעילה לוקהיד קונסטליישן מדגם L049 ולא סופר קונסטליישן מדגם 1049. L049 הוא המטוס שנפל ב-1955.
Boeing744 פורסם ספטמבר 16, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2004 אלעל 1862 שהמריא מאמסטרדאם היה אכן 742 (4X-AXG) ובגלל טעות של אחד אחריים על המטען הואלה למטוס מטען שלא היה צריך לעלות למטוס הזה וגרם למשקל עודף. שש דקות לאחר ההמראה מנוע מס' 3 נפל (כן כן פשוט נפל) מהכנף (בגלל הלחץ הכבד) וקצת אחרי מנוע מס' 4 וכאשר המטוס התחיל לחזור הוא פשוט נפל (כנראה ששני המנועים לא החזיקו אותו. ואסור לשכוח שזה רק מצד אחד של הגוף ולכן אין איזון) גל אני מתלפא עליך, איזה משקלעודף ואיזה נעליים. הבעיה הייתה במסמרות שמחברות את תושבת המנוע לכנף עצמה, בגלל עודף משקל לא נופל מנוע
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 17, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2004 ההודעה המצוטטת כוללת מידע לגבי סיבות התאונה שאין לו ולמציאות דבר אחד נכון. חבל שאנשים כותבים את מחשבותיהם ללא כל בדיקה עם מקור מוסמך. פורסמו בעבר בפורום הודעות בנושא, וניתן למצוא אותן באמצעות חיפוש. אלעל 1862 שהמריא מאמסטרדאם היה אכן 742 (4X-AXG) ובגלל טעות של אחד אחריים על המטען הואלה למטוס מטען שלא היה צריך לעלות למטוס הזה וגרם למשקל עודף. שש דקות לאחר ההמראה מנוע מס' 3 נפל (כן כן פשוט נפל) מהכנף (בגלל הלחץ הכבד) וקצת אחרי מנוע מס' 4 וכאשר המטוס התחיל לחזור הוא פשוט נפל (כנראה ששני המנועים לא החזיקו אותו. ואסור לשכוח שזה רק מצד אחד של הגוף ולכן אין איזון)
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 17, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2004 אל על מעולם לא הפעילה DC-3 הבנתי שזה היה מטוס Lockheed L-049 והוא הופל על ידי מטוסים בולגרים...למה? מישהו יודע עוד מידע על התקרית הזאת? אתן לך מידע מהמוח הקטן והמצומם שלי... וזה לא היה מטוס מסוג Lockheed,היו להם פעם DC-3