עבור לתוכן
Tal Peleg

שווה בדיקה: עבודתם של פקחי הטיסה

Recommended Posts

פורסם

עזוב עזוב, בוא נחתוך קצר:

בקנדה, מדינה שמובילה יחסית בתחום התעופה (הישראלים התאמנו שם 25 שנה).  פקח טיסה צבאי, עושה בדיוק את אותו הקורס יחד עם החבר'ה מהאזרחות (חוץ מאיזה השלמה קטנה שהחבר'ה מהאזרחות עושים).

הקנדים מפגרים?   לא.  הקנדים מבינים שחניך על CDL לא יודע לשמור גובה וטייס יסעור כן.  הקנדים מבינים שבתעופה אזרחית יש אחריות משפטית.   בתעופה צבאית זה אולי נגמר בתחקיר -הכי גרוע מעבירים אותך לקריה.

זו לא הגזמה, זו נגזרת מהמציאות.   בוגר קורס פיקוח טיסה צבאי לא צריך לקבל עדיפות על פני אדם מוכשר אחר - חד וחלק. 

ולמה שאודי יקח החלטה כזו?   מאוד פשוט: הי היועץ המשפטי ימליץ לו לעשות זאת אחרי שדודה של אליס מילר תגיש בג"צ.  או בן דוד של יאיר לפיד ינסה להתקבל ויגידו לו שאי אפשר.

אתה עדיין לא הבנת שבסופו של דבר אני חושב כמוך - לפתוח את הקורס הזה לכולם, העובדה שאני מגיע מהרקע הצבאי גורמת לך לחשוב אוטומטית שאני נגד, נכון ?

כבר אמרתי פה שאם זה עובד במדינות אחרות אין סיבה שזה לא יעבוד גם כאן (מתקשר לדוגמא של קנדה שהבאת)

ההתייחסות להגזמה שלך הייתה בנוגע לפקח מרמת דוד שמחפש פרספקס, לא לשאר...

ויאללה דבר עם דודה של אליס מילר או בן דוד של יאיר לפיד אולי הם יצליחו לעשות משהו, ובנוגע לאיך אירועים נגמרים בתעופה הצבאית, תרים טלפון ואשלים לך קצת פערים בעניין.....

פורסם

עזוב עזוב, בוא נחתוך קצר:

בקנדה, מדינה שמובילה יחסית בתחום התעופה (הישראלים התאמנו שם 25 שנה).  פקח טיסה צבאי, עושה בדיוק את אותו הקורס יחד עם החבר'ה מהאזרחות (חוץ מאיזה השלמה קטנה שהחבר'ה מהאזרחות עושים).

הקנדים מפגרים?   לא.  הקנדים מבינים שחניך על CDL לא יודע לשמור גובה וטייס יסעור כן.  הקנדים מבינים שבתעופה אזרחית יש אחריות משפטית.   בתעופה צבאית זה אולי נגמר בתחקיר -הכי גרוע מעבירים אותך לקריה.

זו לא הגזמה, זו נגזרת מהמציאות.   בוגר קורס פיקוח טיסה צבאי לא צריך לקבל עדיפות על פני אדם מוכשר אחר - חד וחלק. 

ולמה שאודי יקח החלטה כזו?   מאוד פשוט: הי היועץ המשפטי ימליץ לו לעשות זאת אחרי שדודה של אליס מילר תגיש בג"צ.  או בן דוד של יאיר לפיד ינסה להתקבל ויגידו לו שאי אפשר.

עדיפות לפקח משוחרר מהצבא זה דבר לגיטימי לגמרי, הבעיה היא שאין מי שיתחרה איתו כי אין שום אזרח שלא שירת בתור פקח שיכול להכנס לקורס פיקוח.

פורסם

אתה עדיין לא הבנת שבסופו של דבר אני חושב כמוך - לפתוח את הקורס הזה לכולם, העובדה שאני מגיע מהרקע הצבאי גורמת לך לחשוב אוטומטית שאני נגד, נכון ?

כבר אמרתי פה שאם זה עובד במדינות אחרות אין סיבה שזה לא יעבוד גם כאן (מתקשר לדוגמא של קנדה שהבאת)

ההתייחסות להגזמה שלך הייתה בנוגע לפקח מרמת דוד שמחפש פרספקס, לא לשאר...

ויאללה דבר עם דודה של אליס מילר או בן דוד של יאיר לפיד אולי הם יצליחו לעשות משהו, ובנוגע לאיך אירועים נגמרים בתעופה הצבאית, תרים טלפון ואשלים לך קצת פערים בעניין.....

אני יודע שאתה בעד. אני רק מנסה להסביר לך איך דברים מתנהלים בתעופה אמיתית, FAA, NAVCANADA ועוד גופים גדולים. פקח צבאי עובר הכשרה עם כולם, ממש כמו תואר ראשון. חשוב לי להבהיר שיש אזורים חשוכים בתעופה הצבאית בארץ שלא השתנו מימי המנדט הבריטי ויש הרבה מאוד קצפת טכנולוגית על החרא. אבל בסופו של יום , בשנת 2013 עדיין עובדים עם טושים בקומה, וזה רחוק שנות אור ממציאות ה ICAO שמנסים לפתח בבן גוריון.

אם אני צריך לסכם: אז ברור שיש ייתרון מסויים בגיוס פקח צבאי, לטעמי הייתרון הזה קטן מאוד ולא משמעותי ברוב המקרים. קצינה בת 22 שמצליחה לבנות לוח משמרות ולדבר ברור בתחק״ש אחרי שהיא החזקיה 4 מקיפים לא בהכרח תסתדר עם BAW שמנמיך רימון, ואת זה חשוב לזכור.

פורסם

אני יודע שאתה בעד. אני רק מנסה להסביר לך איך דברים מתנהלים בתעופה אמיתית, FAA, NAVCANADA ועוד גופים גדולים. פקח צבאי עובר הכשרה עם כולם, ממש כמו תואר ראשון. חשוב לי להבהיר שיש אזורים חשוכים בתעופה הצבאית בארץ שלא השתנו מימי המנדט הבריטי ויש הרבה מאוד קצפת טכנולוגית על החרא. אבל בסופו של יום , בשנת 2013 עדיין עובדים עם טושים בקומה, וזה רחוק שנות אור ממציאות ה ICAO שמנסים לפתח בבן גוריון.

אם אני צריך לסכם: אז ברור שיש ייתרון מסויים בגיוס פקח צבאי, לטעמי הייתרון הזה קטן מאוד ולא משמעותי ברוב המקרים. קצינה בת 22 שמצליחה לבנות לוח משמרות ולדבר ברור בתחק״ש אחרי שהיא החזקיה 4 מקיפים לא בהכרח תסתדר עם BAW שמנמיך רימון, ואת זה חשוב לזכור.

אני מכיר גם את העולמות האחרים כי אתה גם דואג להכיר לי אותם, אני האחרון שמנסה להיות מקובע על נהלים קיימים ושיטות עבודה ישנות למרות שמה לעשות כבר "נשאבתי פנימה".

נכון שיש המון דברים ישנים ועתיקים במגדלים אבל תאמין לי שדברים משתנים, לוקח המון המון המון זמן אבל משתנים לאט לאט ולפעמים צריך איזה אירוע אחד או שניים כדי שזה יקרה לצערי.

מה שבאמת מפריע לי בכל הסיפור זה הזלזול שעולה מהדברים שלך "מצליחה לבנות לוח משמרות ולדבר ברור בתחק"ש אחרי שהיא מחזיקה 4 מקיפים" זה משפט שפשוט להגיד אבל דברים שלא תמיד קל לבצע (שים רגע בצד את עניין הדיבור בתחק"ש  :yahoo: ), אף אחד לא אמר שישר מDAY1 היא צריכה לדבר עם BAW שמנמיך מרימון כי זה ברור שלא יקרה, אבל היא כן תדע דברים אחרים....

אגב, גם אם תיקח פקח משדה דוב ותשים אותו אצלי הוא לא יידע מה לעשות וההפך...

פורסם

אני מכיר גם את העולמות האחרים כי אתה גם דואג להכיר לי אותם, אני האחרון שמנסה להיות מקובע על נהלים קיימים ושיטות עבודה ישנות למרות שמה לעשות כבר "נשאבתי פנימה".

נכון שיש המון דברים ישנים ועתיקים במגדלים אבל תאמין לי שדברים משתנים, לוקח המון המון המון זמן אבל משתנים לאט לאט ולפעמים צריך איזה אירוע אחד או שניים כדי שזה יקרה לצערי.

מה שבאמת מפריע לי בכל הסיפור זה הזלזול שעולה מהדברים שלך "מצליחה לבנות לוח משמרות ולדבר ברור בתחק"ש אחרי שהיא מחזיקה 4 מקיפים" זה משפט שפשוט להגיד אבל דברים שלא תמיד קל לבצע (שים רגע בצד את עניין הדיבור בתחק"ש :yahoo: ), אף אחד לא אמר שישר מDAY1 היא צריכה לדבר עם BAW שמנמיך מרימון כי זה ברור שלא יקרה, אבל היא כן תדע דברים אחרים....

אגב, גם אם תיקח פקח משדה דוב ותשים אותו אצלי הוא לא יידע מה לעשות וההפך...

שזה לא יפריע לך, כי הזלול שלי באותה קצינה נובעה מאותה יהירות שאותה קצינה משדרת. לא מכליל , אבל ראיתי המון מקרים בשרות שלי, לא פיקוח אבל פלטורמה דומה.

יש פקחים שנכנסו לרשות והרמה שלהם לא הייתה פיקס בצבא יש לא מעט כאלו. ומה זה אומר לי כאזרח שמתבונן מהצד?

זה אומר לי שבמדינת ישראל של 2013. לוקחים כוח אדם צבאי לשעבר והופכים אותו לפקח טיסה אזרחי כי זה נוח. האם אותו כוח אדם איכותי מספיק? ברובו כן, בחלקו ממש לא.

פורסם

שזה לא יפריע לך, כי הזלול שלי באותה קצינה נובעה מאותה יהירות שאותה קצינה משדרת. לא מכליל , אבל ראיתי המון מקרים בשרות שלי, לא פיקוח אבל פלטורמה דומה.

יש פקחים שנכנסו לרשות והרמה שלהם לא הייתה פיקס בצבא יש לא מעט כאלו. ומה זה אומר לי כאזרח שמתבונן מהצד?

זה אומר לי שבמדינת ישראל של 2013. לוקחים כוח אדם צבאי לשעבר והופכים אותו לפקח טיסה אזרחי כי זה נוח. האם אותו כוח אדם איכותי מספיק? ברובו כן, בחלקו ממש לא.

נכון שרובו כן וחלקו לא, ובהרבה מקומות זה ככה.

נכון שאותה קצינה משדרת יהירות אבל במגדלים היהירות הזאת "מתקבלת" רק אם יש לה משהו מקצועי להציע בתמורה, אם היא לא איזשהו עילוי גדול (ברמה פסיכית של לקחת פיריט שלם במז"א לבד) היא תתחיל לראות יפה מאוד את ההשפעות של היהירות הזאת.... ההשוואה של קציני פיקוח לפלטפורמות אחרות פשוט לא נכונה, שלומי יסכים איתי בעניין אני חושב.

בכל מקום יש אנשים יהירים ויהירים פחות, אבל הדוגמאות שעלו כאן פשוט יותר מידי מכלילות ולא נכונות, כי לקחת 4 מקיפים אולי נראה דבר פשוט פה לכולם אבל מספיק שתיקחו 3 מטוסי קרב שעושים נגיעות יחד עם עוד 3-4 שנוחתים לאחרונה במקום שהוא לא ב"ג ברשת עם הגבלות וחוקים מכאן ועד הודעה חדשה זה לא דבר פשוט ב-כ-ל-ל.

גם להכניס קרנף אחד בהקפה עם שני מטוסי קרב נשמע על הנייר פשוט אבל גם זה דורש קצת מחשבה ותכנון קדימה טוב

פורסם

אלמוג, קצין מגדל שהיה קצין הדרכה שפיתח נהלים ושעבר לקריה ושחזר למדור וששירת קצת ביבא ושהיה מגש״מ נשמע אלוהים. ואחד כזה סביר שיתקבל לרשות, להגיד לך שהיסודות פיקוח שלו טובים? לא בהכרח. הוא התקדם בצבא בזכות כשרונות אחרים לא בזכות היותו פקח טיסה טוב. הוא מפקד טוב זה כן, 2 דברים שונים לחלוטין שצריך להפריד

פורסם

אלמוג, קצין מגדל שהיה קצין הדרכה שפיתח נהלים ושעבר לקריה ושחזר למדור וששירת קצת ביבא ושהיה מגש״מ נשמע אלוהים. ואחד כזה סביר שיתקבל לרשות, להגיד לך שהיסודות פיקוח שלו טובים? לא בהכרח. הוא התקדם בצבא בזכות כשרונות אחרים לא בזכות היותו פקח טיסה טוב. הוא מפקד טוב זה כן, 2 דברים שונים לחלוטין שצריך להפריד

מסכים וזה בדיוק מה שאנחנו מדברים עליו בערוץ השני עכשיו  :D

אבל הדוגמא הזאת שאני הבאתי קשורה לעניין אותו מוביל קומה מרמת דוד ומה שניסיתי להגיד זה שאם כבר לוקחים מישהו מהצבא אז לא לוקחים את אותו פקח שנתן 3 שנים סודר, לא הוסמך הכל ולא כיהן באיזשהו תפקיד ניהולי בכיר אלא לוקחים את אותו קצין הדרכה, קצין מגדל, איש קבע ומוסמך ניהול, זה הכל... לרגע לא אמרתי שהם טובים יותר מכל בנאדם אחר, פשוט יש להם נקודת פתיחה טובה יותר וכמו שאמרתי לך, מה יהיה עוד 5-10 שנים אלוהים יודע

פורסם

עזובו התכתבות...

כבר מזמן שלא היה לנו דיוק פורה בנושא.

מתי נפגשים לצעקות בטימספיק?

פשוט כבר אין לי כוח לקרוא אחרי כל הלמידה לבחינות.

פורסם

עזובו התכתבות...

כבר מזמן שלא היה לנו דיוק פורה בנושא.

מתי נפגשים לצעקות בטימספיק?

פשוט כבר אין לי כוח לקרוא אחרי כל הלמידה לבחינות.

עזוב TS הגיע הזמן להעביר את השירשור הזה למנחם הורוביץ לכתבת המשך.... יאללה שלומי שלח שלח לו לינק

פורסם

עזוב TS הגיע הזמן להעביר את השירשור הזה למנחם הורוביץ לכתבת המשך.... יאללה שלומי שלח שלח לו לינק

עזוב אותי מנחם הורוביץ, רק חסר לי שאווה תראה את זה  :clapping:

שלומי, אני ואמיר מנהלים את הדיון הזה גם בערוץ משני, קשה לחכות בסבלנות עד לתגובה בפורום  :rofl:

פורסם

אוהד לא מסכים איתך, הייתי לוחם בצבא, בכל החזיתות עם רוב יחידות צהל המיוחדות בעוקץ, ועדיף מישהו ״ג׳ובניק״ שנהנה מהשרות הצבאי מאשר לוחם ממורמר , ולראייה יכול להיות לך פרופיל קרבי ובעקבות היכולות שלך תוצב ביחידת מודיעין, חוץ מזה שממש קשה להתקבל לפיקוח טיסה לבעלי פרופיל 82 ומעלה, מנסיון.

פורסם

אוהד לא מסכים איתך, הייתי לוחם בצבא, בכל החזיתות עם רוב יחידות צהל המיוחדות בעוקץ, ועדיף מישהו ״ג׳ובניק״ שנהנה מהשרות הצבאי מאשר לוחם ממורמר , ולראייה יכול להיות לך פרופיל קרבי ובעקבות היכולות שלך תוצב ביחידת מודיעין, חוץ מזה שממש קשה להתקבל לפיקוח טיסה לבעלי פרופיל 82 ומעלה, מנסיון.

מה שאמרת משה לא סותר את העובדה שהצבא צריך לוחמים וכל מי שיכול להיות לוחם שיהיה לוחם - במידה והצבא רוצה אותו בתור לוחם.

החרגתי את האנשים שלמרות שיש להם פרופיל קרבי הלכו להיות ג'ובניקים כי הצבא היה צריך אותם שם.

לא סתם קשה מאוד להתקבל לפיקוח טיסה עם פרופיל קרבי, הצבא צריך את האנשים האלו בתור לוחמים\תומכי לחימה ביחידות קרביות.

שורה תחתונה - כל אחד צריך להיות ולהשפיע בנק' שהצבא צריך אותו אחרת יהיו אנשים מתאימים פחות בתפקידים - מה שיגרור לצבא בינוני ולא בגלל חוסר רצון אלא רק בגלל חוסר יכולת, שזה הרבה יותר גרוע ממישהו ממורמר שלא רוצה בשגרה אבל בזמן אמת יתן את התחת.

בתור לוחם לשעבר אני מבין את ההרגשה ש"הצבא לא נתן לי כלום", יש לי הרבה חברים לוחמים שמרגישים ככה ושאומרים שהג'ובניקים עקפו אותם בסיבוב כי הם "הרוויחו דברים בצבא". אני אישית לא מסכים שלוחמים לא מרוויחים כלום בשירות אבל אני מכיר ושותף בתחושת הזו שלהיות ג'ובניק במדינה ישראל נהיה "שווה יותר" מאשר להיות לוחם ולתת את החיים למדינה - במבחן עלות תועלת כלכלית ג'ובניק לוקח. במבחן עלות תועלת ערכי לוחם לוקח. חבל שעם ערכים לא הולכים למכולת.

בכל מקרה לכל האומרים את הנ"ל אני רוצה לומר - שכחנו פה במדינה שלא הכל "צריך לתת לי משהו", לא סתם יש 3 שנים שירות חובה בצבא. אלו לא שנים שאני צריך להרוויח בהם משהו אלא קודם כל לתת למדינה.

אם גם הרווחתי משהו זה בונוס אבל לא זאת המטרה. את זה חשוב לזכור.

פורסם

מחזק את דבריו של אוהד.

לא הייתי לוחם בצבא אלה תומך לחימה כי שם צה״ל רצה אותי, לרגע לא חשבתי על הורדת פרופיל ולא ישבתי רגל על רגל בשירות שלי.

הנוער לא מבין את המשמעות של להמציא בעיה רפואית כדי להוריד פרופיל, היום זה בשביל הצבא אבל מחר זה ידפוק לכם את הרישיון.

בקיצור, רק בריאות.

פורסם

מעבר לתמיכה מוחלטת בדברי אוהד אני מאחל לכל מי שהוריד פרופיל בצורה לא כשרה, או לא אמינה שהסעיפים שעליהם ירד לו הפרופיל יהפכו מ"רק על הנייר" , לאמיתיים. ומעבר.

פורסם

אני גם תומך בדברים של אוהד , בעל פרופיל קרבי ומתגייס ביולי.

אבל אי אפשר להתעלם מכך שאנו חיים במדינה שבה אדם בן 21 לא מסוגל לכלכל את עצמו ונאלץ

לעבוד בעבודות מזדמנות ובדברים שכאלו על מנת לממן את הוצאותיו (שלא נדבר על קניית דירה) .

אני מאוד בעד גיוס לקרבי אבל שמישהו יתן לי סיבה למה לא ללכת למסלול עתודה אקדמית למשל (למי שלא יודע הוצאת תואר על חשבון הצבא לפני גיוס ולחתום קבע )

וכך לדאוג לעצמי מאשר לחפש מה לעשות אחרי הצבא.

אני אומר שאתם צודקים אך אי אפשר להאשים את אותם אנשים שמחליטים לדאוג לעצמם.... 

פורסם

אור אין שום בעיה עם עתודה, זה לא פחות מלהשקיע ולהקריב מאשר ללכת לקרבי, לילמוד עוד 3 שנים אחרי סיום תיכון- לא פשוט בכלל ואתה גם משלם אחר כך לצבא לא מעט על זה בקבע שאתה חותם

הבדל מהותי מאשר הורדת  פרופיל לטובת אינטרסים אישיים.

פורסם

בהמשך לדברים של זיירמן ובאכתרי. יש הבדל בין עתודאי שישרת כנראה ביחידה מיוחדת, אמנם לא קרבית, אבל תורמת לא פחות מלוחם, מאשר לאדם שסתם רוצה להתחמק.

אני רוצה לתת את הדוגמא שלי, שלצערי אני לא אשרת ביחידה קרבית בגלל בעיות בריאותית שנמצאת כרגע בבדיקה, אלא המשכתי לעתודה טכנולוגית (הנדסאי מכונות) בחיל האוויר.

פורסם

איך אני, בתור מועמד לשירות צבאי, אמור להשלים עם העובדה שיש במדינת ישראל מספר מקצועות שאם ברצונך להגיע אליהם, אתה מחוייב לעשות זאת בשירות הצבאי שלך, ומנגד לשמוע אמירות של אל תוריד פרופיל סתם. זה מתנגש.

אני רוצה שתהיה לי את האופציה להיות צלף בגבעתי ולאחר השירות להתקבל לקורס פיקוח טיסה. בלתי אפשרי. אז האם אני מוותר על החלום שלי למען המדינה?

פורסם

חברים, הבעיה היא לא הצבא, או דרישות פרופיל, הצבא הוא ארגון שלצערנו לא מעודד מחשבה חופשית ושינוי. הנקודה החשובה היא שרשות ממשלתית מפלה מועמדים לעבודה באזרחות מכיוון שבצבא לא שירתו ביחידה X או Y

זה פשוט מגוחך, זה כמו שמסעדה לא תיקח שף לעבודה כי מועמד אחר היה טבח בצה״ל

זה כמו שחברת מוניות לא תקח מישהו לעבודה כי הוא לא היה נהג האמר בשירות שלו

זה כמו שסטודנט לא יוכל להירשם ללימודי רפואה כי הוא לא עשה קורס חובשים

אז נכון שיש לפקחי ח״א ידע מקדים כמו גם לתפקידים הצבאיים במשרות הנ״ל אבל בסופו של יום זו אפליה.

ואם הרשות אומרת שהיא ניסתה לקחת מועמדים שלא היו פקחים בצה״ל וזה לא עבד אולי זה אומר יותר על המיונים של הרשות מאשר על התפקיד

פורסם

איך אני, בתור מועמד לשירות צבאי, אמור להשלים עם העובדה שיש במדינת ישראל מספר מקצועות שאם ברצונך להגיע אליהם, אתה מחוייב לעשות זאת בשירות הצבאי שלך, ומנגד לשמוע אמירות של אל תוריד פרופיל סתם. זה מתנגש.

אני רוצה שתהיה לי את האופציה להיות צלף בגבעתי ולאחר השירות להתקבל לקורס פיקוח טיסה. בלתי אפשרי. אז האם אני מוותר על החלום שלי למען המדינה?

דילמה  :unknw:

פורסם

כמו שצריך להשלים עם העובדה שהמהירות גורמת רק ל5 אחוז מתאונות הדרכים ובכל זאת המדינה פורסת מצלמות בכל ארץ. אין הגיון במדינת ישראל.

פורסם

להשלים עם חוק אין לי בעיה. אבל אין חוק כזה שמערך הפיקוח מבוסס יוצאי צבא :)

אגב מצלמות; ישראל מיישרת קו עם שאר העולם. מנסיון של אחד שיש לו קרוב ל 1500 דולר של דוחות בקנדה. ואני לא מדבר על להתפרע, אני מדבר על מהירות נסיעה של 37 במקום 30 ב school zone. זו פשוט דרך חוקית של המדינה לעשות כסף זה הכל.

פורסם

אני לא אמרתי להוריד פרופיל , אני כן חושב שמי שעושה משהו שהוא אוהב, הצבא יקבל תמורה גדולה בהרבה, הייתי לוחם נהנתי מאודדד , מצאתי את הדרך לשלב את הטייס, אבל אני מסכים עם אמיר השרות חובה לא אמור ״ לתקוע״ לך את החיים, מקסימום לעשות pause,

ודבר נוסף ראיתי המון אנשים עם פרופיל 97 שמהם ועד לוחמים הדרך ארוכה מאוד.

דרך אגב וידוי קטן לפני השרות עשיתי מיונים לפקחי טיסה אחרי אינספור בקשות, ובסופו של דבר במיונים עצמם לא עברתי. עד היום אני מודה לאלוהים ששלח אותי לעוקץ. השגתי הרבה יותר ממה שיכולתי לבקש.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...